Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Alla kallblodsfans får sitt lystmäte i dag när Hagmyren avverkar en hel omgång helt ägnad åt rasen. Ett par riktigt starka favoriter hittas; det känns inte lönt att fälla Smedheim Solan eller Åsrud Vilja till exempel, men det finns ändå fina spel att göra. Nyckeln till framgång heter, som så ofta förr när det är kallblod på tapeten, Jan-Olov Persson. Hans hästar får tre av mina lir.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Hagmyren – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Lill Brisa är mycket snabb ut men det är också 3 Järvsö Bukefalos. Jämn kamp men jag tycker det är liten fördel den sistnämnde.


Loppanalys:

Jan-Olov Persson sitter onekligen på leken i loppet med fyra hästar och jag tycker att den mest intressante är 3 Järvsö Bukefalos som inte blir fullt lika betrodd. Han gjorde comeback senast efter fyra månaders uppehåll, orkade inte hela vägen i spets men höll anständigt. Ska ha lyft sig en del med det loppet och när det handlar om kort distans antar jag Djuse laddar för fullt mot ledningen här. Stämmer analysen med Järvsö Bukefalos i spets, tror jag han kan leda runt om.

10 Prins C.K. har ett fint facit med 9 segrar på 18 starter även om han inte alltid är klockren i aktionen. Senast återkom han efter startgalopp och såg morsk ut på frammarsch på sista bortre, när en ny gunga ändade äventyret. Han har bra ryggar här och kan skaffa sig fint slagläge direkt.

5 Häsern Räsern kommer med tre raka så formen går inte direkt att klaga på. Det här handlar om en häst som är mer stark än snabb så dagens distans sitter inte på plussidan. Det är dock en häst som är bra nog att avgöra det här på styrka så länge han bjuds lite tempo.

1 Lill Brisa är motbudet till JOP:s hästar. Stoet är också mycket kvick från start; hittade till spets från bakspår senast till exempel, och har ett perfekt läge här med Örjan vid tömmarna. Scenariot är att man antingen håller spets och kör där eller får en resa i rygg ledaren. Lill Brisa är vass på speed också.

Rank: 3-10-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Järvsö Bukefalos till oddset 6.25 hos Unibet.

  • 3 järvsö bukefalos, vinnare

5 Hagmyren – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Gissningsvis vill ingen svara 4 L.Q. Widde förutsatt att den går iväg felfritt. I annat fall bör 2 Wilda Simon ta täten.


Loppanalys:

På grund av skador har det dröjt fram till nu som femåring före 4 L.Q. Widde debuterat men att det rör sig om en häst med väldigt hög potential rådde det ingen tvekan om senast. Då stack hästen direkt till ledningen och trummade undan med ett oräkneligt antal längder till segern och landade på underkant 1.30 full distans med mycket sparat. Det går aldrig att lita helt på orutinerade kallblod men travar L.Q. Widde iväg felfritt från de nog vara bra för att hinna ikapp. Toppchans.

2 Wilda Simon är också kapabel och är nog först på tur om favoriten gör bort sig. Tog en fin seger från spets i debuten men har galopperat i båda starterna efter det. Felfri nu och han kan utmana tipsettan.

6 Röluvan är mest intressant från tillägg. Har tagit två segrar på sju starter och var nära segern näst senast också. Öppnar bra och kan direkt hitta ett lämpligt läge.

Vill man spekulera i favoritfall tänker man på 1 Eldmarte som inte riktigt visat samma takter som sina grannar i volten, men som i alla fall har läget. 11 Storm Wilma galopperar för det mesta men höll sig i trav senast och visade då också kapaciteten, många att runda nu dock. 5 Lysjö Kasper gör fina lopp varje gång och vinner nog snart, men är mer ett långskott i dag.

Rank: 4-2-6-11


Spelförslag:

4 L.Q. Widde lär nog vinna felfri men oddsen är alldeles för låga. 2 Wilda Simon har ett bra läge – om favoriten gör bort sig. Vi provar ett chansspel till 9.00 hos Unibet.

6 Hagmyren – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

1 Smefaksen borde hålla upp initialt och 3 Åsarappen lär komma tidigt men 5 Smedheim Solan lär nog bli nedsläppt när den allvarliga frågan släpps.


Loppanalys:

5 Smedheim Solan gör en intressant start i monté. Hästen har en start under sadel sedan tidigare, förra sommaren och vann då lätt med Emilia Leo precis som i dag. Hästen har visat god form på sistone och i det här gänget känns han som både ett och två huvuden högre än motståndet. Låt vara att han inte är helt van i monté kanske, men det ska nog mycket till för att få favoriten på fall här.

Bakom noterar vi 4 Hellin Faxen som gjort det okej i årets båda starter och närmar sig formen. 6 Faks Nils är också ett formkort som tävlat en del under sadel tidigare. Likaså 3 Åsarappen som gör starka insatser i monté mest hela tiden, liksom 9 Super Gullet. Sto-SM-vinnaren 10 Minelli har inte visat toppform på sistone men är värd att kika extra på.

Rank: 5-4-6-3


Spelförslag:

Står över spel här.

7 Hagmyren – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

Både 2 Hönn Blesa och 5 Lysjö Mocca, som förresten var med i Speedrace, är mycket snabba ut men från ett innerspår i volten gäller ändå 1 Osen Expressa som spetsfavorit.


Loppanalys:

6 Åsrud Vilja får sägas ha en mycket lämplig uppgift här. Hon är tveklöst ett av våra bästa kallblodsston och har dessutom visat strålande form i år. För två starter sedan bjöd hon självaste Månprinsen A.M. lite kamp och efter det i Gävle vann hon väldigt lätt på 22,7/2180 med gott om kraft kvar i mål. Därefter skulle hon varit med i Elitkampen men fick strykas för en infektion och det är i så fall det enda som ska kunna tala emot en seger här. Emellertid, är Åsrud Vilja i närheten av vad hon visat på sistone får övriga gänget köra om andrapriset.

Är det någon som ska kunna hota är det i så fall 1 Osen Expressa som har stor kapacitet och ett klart intressant läge här. Hon gav sig förvisso lite väl enkelt i spets på Bjerke senast, men rapporterna är goda och planen är att försöka leda så länge som det går. Normalt ruckar hon dock inte på favoriten.

Platsjägarna funderar på 7 Torpa Olea som håller fin form och gick fint till slut i ett stayerlopp senast. Liksom alltid nyttiga 9 Alfie och 3 Optandsfröken som såg fin ut vid den senaste segern.

Rank: 6-1-7-3


Spelförslag:

Står över spel här.

8 Hagmyren – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

2 Järvsö Majlis är nog den snabbaste, har ett perfekt läge och gäller som spetsfavorit men även 5 Tigerlilje kan tänkas laddas iväg direkt.


Loppanalys:

Ett jämnt stolopp där min idé är 4 Moi Edel som inte kommer få överdrivet mycket spel på sig. Hon har ett gott facit från Norge även om det var ett tag sedan det blev seger. Nu har hon hunnit med två starter efter ett uppehåll och höll väldigt bra senast på Dannero efter att ha fått en tung första kurva fram mot ledningen. Solberg är en skicklig driver som säkert ser till att ge sin häst en fin resa från det här läget, hon kan absolut vinna det här.

5 Tigerlilje är en fyraåring med hög potential, något som hon visade senast då det blev seger direkt efter ett uppehåll. Avslutade på ett bra sätt då och vann väldigt lätt mot flera av dagens motståndare. Kan öppna bra och omöjligt är det inte att hon kommer tidigt till ledningen, men är bra nog att vinna från de flesta positioner.

11 Kaksi har gjort flera starka lopp nu och kommer vinna snart. Galopperade bort en trolig seger för tre starter sedan och drog fram Tigerlilje för att bli tvåa senast. Spåret är ju sämre än vad de tuffaste motståndarna har, men Örjan upp plus barfota runt om och jänkarvagn i dag gör det intressant.

2 Järvsö Majlis har fått en fin start på karriären med fem segrar på nio starter även om det inte stämt helt i senaste försöken. Hästen är mycket snabb ut och trolig att ta ledningen och vare sig man kör där eller tar en rygg, ska hon vara med i beräkningarna.

1 Backestjärna är en stallkamrat som också har mycket pengar att plocka framöver. Lite osäker av sig och kommer inte kunna vara med i körningen från början, men visade vid vinsten senast att hon har det som krävs för att ta hem ett sådant här race.

Rank: 4-5-11-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Moi Edel till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Hagmyren – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

1 Alfa Lina är förvisso kvick ut men vill nog ha en rygg här och får oavsett svårt att stå emot 4 Järvsö Elling som drar iväg som ett spjut bakom bilen. Utifrån kommer 6 Moddson laddas men jag tror det kan bli svårt att ta en längd.


Loppanalys:

4 Järvsö Elling har hela tiden tillhört kullens bästa och står inför en intressant uppgift här även om det är två plumpar senast i protokollet. Man ska tänka på att han hade fyrtio meter längre att springa senast på Moddson, som sannolikt blir favorit här, och att han inte riktigt orkade efter ett tufft upplägg är förlåtligt. Järvsö Elling är väldigt snabb bakom bilen och jag tror det kommer bli svårt att lura honom på ledningen nu, därmed ska det vara en bra vinstchans.

6 Moddson har övertygat stort hittills och vunnit åtta av nio starter och slog ett riktigt stabilt gäng från spets senast på Romme. Hästen har utvecklats fort hela tiden och även om det är tuffa förutsättningar i dag måste han självklart räknas igen. Moddson öppnade väldigt fort för två starter sedan och skulle han ta sig före tipsettan från start, ändras läget.

1 Alfa Lina är fältets enda sto men hon är riktigt bra. Hästen gör nästan alltid bra insatser och har ett spännande läge här och får Kihlström i sulkyn som extra puff. Alfa Lina är också rask från start, men känslan säger att man väljer rygg ledaren den här gången. Det behöver inte vara fel.

3 Mo Sjur har hunnit med tre lopp i år och var klart positiv senast i samma lopp som Moddson vann. Blev fast lite för länge då men avslutade rappt över upploppet. Står hårdare till i dag men ska inte glömmas bort, loppets outsider.

Rank: 4-6-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Järvsö Elling till oddset 2.50 hos Unibet.

10 Hagmyren – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

3 S.T.C.C. Faksen är startsnabb och laddas mot spets men jag är inte alls säker på att man kan hålla ut 6 B.W. Prinsen.


Loppanalys:

6 B.W. Prinsen är en fin femåring som visade stort kunnande under fjolåret. Senast gav hästen sig från ledningen, men man ska tänka på att det var första starten på sju månader och jag tror att han kan ha lyft sig en hel del formmässigt till den här uppgiften. B.W. Prinsen kan öppna hiskeligt fort vid full laddning och min känsla är att han tar en längd på tuffaste konkurrenten S.T.C.C. Faksen och därmed tar kommandot. Stämmer det scenariot är det normalt en god chans. Vinnarspel.

3 S.T.C.C. Faksen galopperade halvvarvet från mål senast, men det kan ha haft sin förklaring. Säkert är i vilket fall att valacken visat strålande form i starten före, särskilt på Romme för tre starter sedan då han vann överlägset från spets. Planen är säkert att ta den positionen igen och då är det fin chans till seger igen, även om hästen står lite småhårt inne i loppet.

10 Gomnes Hans T. är också ett formkort som kommer från en snygg seger över maratondistans. Avslutade då rappt efter en fin resa för att fånga in den ledande favoriten. Bakspåret är förstås inget plus i dag, men hästen är kvick på rulle så blir det till fart på loppet lär han dyka upp där framme igen.

7 Hvalstad Odin är en kapabel sort som fått två lopp i kroppen och såg klart positiv ut senast. Han ska ses som en tydlig outsider i dag, tillsammans med 8 Pyrmo som kommer från mycket enkel seger men som också fått ett tråkigt spår nu.

Rank: 6-3-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 B.W. Prinsen till oddset 6.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson