Hagmyren 12 september: Bästa vinnaren är av en egen sort...

Två vinnare från Peter Untersteinder räddade upp kvällen till stor del i onsdags då både rekades till godkända 3.50. Det var spets och slut för Global Agreement och det är märkbart vilken koll Peter har då han tar hästar efter paus och låter jättenöjd. Känns som väldigt bra rygg att ta och det var samma här, spets och säkert undan.

Princess Kloster fick utdelning trots dödens och det var hårdheten hon skaffat sig som avgjorde. Hon var mycket bra och rejäl!

Nu är det Hagmyren och spelbara lopp för lördagen och vi testar ett gäng spel!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Hagmyren – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Martin Tooma och 6 Helios di Quattro ska göra upp om ledningen, och det verkar som att båda kan tänkas köra där framme. Annars finns nog chansen att 2 Naheed kan forcera till ledningen i andravågen om han kommer tidigt.


Loppanalys:

2 Naheed är klar favorit till 2.20 hos Unibet och det ska han vara för han är ännu i på tok för låg klass. Hästar som startat i Tyskland får mycket rutin och lite pengar på sig, och så är det med den här och han ser oerhört stark ut hos Berglund. Senast var det en promenad i parken, och Magnus A Djuse lät hästen mest löpa på som han ville sista 700 och då lämnades övriga långt bakom, och det såg ut att vara joggande han lade av med 11 sista 700! Då växlade man upp med nytt huvudlag och barfota, och nu blir det första rycktussar. Det finns mycket mer att hämta och klart han blir svårslagen oavsett löpning. Han verkar stabil med volt, i båda starterna i Sverige och spår 5 var lugnt. Tänkbart att han kan överta ledningen, men även att han får svar och då kan de alltid förlora på V75.

1 Martin Tooma verkar det påsmält med då man reser ända från Halmstad och tänkbart att ”Steffe” kör hästen i ledningen för tränaren verkar inne på det. Inte borta, men jag har väl ingen jättefeeling att han ska vinna från spets. 

6 Helios di Quattro har utvecklats mycket och Adielsson är bäst i klassen med inre springspåret så det kan bli ledningen. Körs säkert i spets i så fall och kan hålla undan. Mitt spel blir att spela honom med spetsläge/får bra lopp där framme mot knepiga 12 Galileo Am till fina 2.20. Galileo är en topphäst vad gäller kapacitet, men han är väldigt knepig då han ska ut i spåren och brukar springa mycket på en töm. Här är det knappast ledigt i dödens så Skoglund får köra i spåren och då tror jag det blir svårt trots den höga kapaciteten på Hagmyrens korta rakor. Kul spel på position!

5 Västerbo Pokerface har hittat tillbaka och han har bra kapacitet. Nu är det snävt spår 5 och det kan nog bli problem. Men skulle han överaska och öppna snabbt och köras till spets blir han såklart giftig.

Rank: 2-5-1-6


Spelförslag:

Jag spelar h2h på 6 Helios di Quattro till oddset 2.20 hos Unibet.

6 Hagmyren – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Flera som kan öppna bra, 1 B.W.T.Devil kan hålla ut dem, men kanske inte körs i spets trots att tränaren låter som han kan tänka sig det. 4 Marble Arch är nog enda som kan överta i andravågen.


Loppanalys:

4 Marble Arch är en av två favoriter och visst är det en bra uppgift för ett sto som tillhör de bättre i kullen. Hon har utvecklats mycket hos Björn Goop och tog tre fina segrar för att hamna lite på mellanhand senast i försöket till Stoderbyt men avslutade rappt bakom Milady Grace. Skulle hon kunna forceras till ledningen efter en bit blir hon inte lättpasserad, men det är inte alls givet från ett svårt spår 4. Dessutom är det verkligen dunkel stallform hos Goop, hästarna går inget för dagen och med långresa i benen kan jag inte spela som favorit.

Jag spelar 7 Ies Elisabet som gillas, hon är kusligt snabb på kortspeed! Nu är faktiskt äntligen stall Wallin uppåt i form efter en makalöst tung period, och senast kan man glömma då hon blev över i andraspår och la lasset för att komma till spets och släppa – det tål hon inte. Vid segern var hon klart fin och får hon ligga på väntan till sista 300 så finns ingen som står emot henne. Kul rysarspel till 7.50!

14 Unique Juni är en hårding som kördes galet offensivt i EM för ston senast och hade halva längden före Conrads Rödluva ända fram till sista 200. Satt fast före det och sprang 09 sista 800 bakom Double Exposure före det. Hon kan mycket väl vara för hård för de andra om hon har slag på dem 500 kvar. Man ger 3.40 på henne, inget extra ändå kan jag tycka med 40 tillägg på Myren.Hon gillar att tävla häst-mot häst.

10 Princess S.W. har fin kapacitet och hon gjorde det bra senast efter lite paus och att hon inte kunde stå emot Wild Love sista biten säger vi inget om för jäklar vad den bet i.

Rank: 4-7-14-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Ies Elisabet till oddset 7.50 hos Unibet.

7 Hagmyren – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

2 Bo Diddley är snabb och ska provas med stängt huvudlag och kommer vara snabb. Släpper kanske till 3 Bridge Jumper som Daniel knappast tar upp – men det kommer kosta första 500. Kanske svaras den och man släpper till 7 One Kind of Art?


Loppanalys:

7 One Kind of Art gillar jag skarpt och det är härlig utveckling i honom nu. Han galopperade på upploppet näst senast då han inte var som bäst, och utan resultat där räckte inte hans historik till att få plats i derbykvalet utan han blev tvångsstruken. Visade senast att han inte gjort bort sig i dessa kval då han kördes fram i dödens och bara klev undan sista 300 och det såg ut att vara mer eller mindre okört, vilket Oskar bekräftade. Han låter mycket segersäker och då hästen hänger på en töm och vill springa ner i banan är det bara framåt som gäller. Han landar utvändigt ledaren efter 500 meter och sedan avgör han om han inte är plötsligt sämre för dagen!

Två mest spelade bakom är det också som utmanar. 3 Bridge Jumper får en del anhängare, och det var rejält gjort senast att stå till mål efter mycket tuff körning för att nå spets. Han ser speciell ut, men det var väl inte sämre än vanligt den gången och han blir stadigt bättre. Det är ändå inte samma sort som favoriten och jag tror inte han kan stå emot denne.

Bergh verkar mycket uppåt om 4 Brunello Hall som släppt till och varit riktigt bra. Vid båda vinsterna på sistone har han gjort det på egen hand och han visade bra skalle senast då han var utmanad hela sista 300 men vägrade ge sig. Efter det fick han pusta, men det verkar som Bergh trimmat rejält och för fullt för detta lopp och då får vi säkert se en vass insats.

Rank: 7-4-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 One Kind of Art till oddset 2.30 hos Unibet.

8 Hagmyren – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Bara tre på start som inte är jättesnabba. 1 Hibo Bungal försöker hålla ut 2 Buska Blyg, medan 3 Egge Piril varit rent osnabb. 4 Spikfaks övertar om han hittar loss.


Loppanalys:

Ojämnt lopp för att vara final av DubbeCupen och det är absolut toppchans för 4 Spikfaks om han bara inte blir fast på innerspår som han har från start. Kusken är tuff och han har tryckt sig loss tidigare då han varit på innerspår och med ganska osnabba 5 Klack Nova på utsidan bör Steinseth kunna köra sig loss direkt. Då det endast är tre mindre bra på start som inte alls har samma fart så lär han sedan kunna överta ledningen och defilera hem cdet. Hästen har fungerat mycket bra på ny balans senaste fem starterna och vid båda senaste har han varit rent av ruskigt fin och bra. Står väldigt bra till nu och är minst lika bra som de på tillägg som i princip kommer ha 40-50 meter fram efter första sväng. Oddset är låga 1.75, men vinner gör han med stor sannolikhet.

Det finns frågetecken kring 10 Valle Hugo som gav upp helt senast, och bättre ska han kunna även om det kostade att komma till spets över tre varv.

15 Bol Brage står 20 meter fel och tar inte så många meter på favoriten som han var chanslös mot senast från samma start, nu tillägg och alla hästar att runda och det kan inte gå.

Jag spelar plats på 5 Klack Nova som är loppets bästa formdrag. Senast visade hon mycket bättre fart i benen och intrycket då hon avgjorde på upploppet var faktiskt riktigt bra och starkt! Hon har spår 2 och slipper kriga om position för att hitta ner i banan och jag tror att hon kan fälla många om hon får sitta i ryggar till sista 500. 2.85 är godkänt odds.

Värst emot om vinsten kanske annars 6 Nordby Elde är som visr form och vilja vilket många här inte gör. Exempelvis 11 Månremus är inte rolig i slutstriderna och han tror jag inte är först och noterbart är att Djuse valde Klack Nova före Månremus ändå är den senare mer spelad.

Rank: 4-6-5-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Klack Nova till oddset 2.85 hos Unibet.

9 Hagmyren – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

2 Valiant Dream är klart rask ur groparna och den tidiga ledaren. Kör säkert där av Jorma.


Loppanalys:

Fyra hästar har Unibet 4.50-4.75 på och det är jämnt race då 12 Pleasure for Cash fått spår 12 för det är rätt hopplöst på ”Myren” i så hög klass som brons. Även om hästen är klart bäst så är det lite risk för uppgiven styrning och köra till slut. Annars är det risk att bränna hästen utan att ändå få med något. Den här har alltid lovat massor, men i ny regi har det lossnat. Han var sjukt bra vid segern i foinalen på Åby och lika bra senast där han sprang hela loppet i tredjespår, och Örjan tog bara hem honom med växlar (snören) kvar. 4.75 är inte dåligt trots allt på så bra häst för löser det sig tror jag han vinner, men stor strulrisk.

Jag testar 6 Anything for You som gått två topplopp i Sverige på slutet på V75 som tvåa. Senast gav han sig högst motvilligt för Merritt trots att han fått gå hela loppet utan rygg i hårt tempo. Formen ser allt starkare ut, och även om det nu blir skor (barfota gjorde nog en del senast då det var andra gången i livet utan skor) så tror jag han kan avgöra detta. Kan öppna, men jag räknar med att kusken tar en bra position i andraspår och kör sista 700.

2 Valiant Dream var jäkla bra och visade grym skalle under elitloppet där han vann en final. Var mycket bra i Finland efter det vid segrar, men två senaste har det inte alls varit samma ”go” i hästen som sett formlös ut. Nu åker man till Sverige och lär vara mer laddat och det kan vara så enkelt som att Jorma kör till spets och vinner. Det är anmält skor och vanligt vagn och det vore klart minus, men kan säkert ändras som ofta på utländska hästar men ännu har jag inte sett en enda intervju med tränaren.

3 Merritt spelade jag senast och han gladde mig som 10-taggare då han spurtade bäst via fint lopp. Såg bättre ut i travet och höll ihop det bra och han är ett givet bud, men klart lägre odds nu mot samma hästar.

Rank: 6-12-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Anything for You till oddset 4.50 hos Unibet.

10 Hagmyren – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

2 Antonio Tabac är väldigt snabb, 3 Milligan’s School spetsade hem det i Sundsvall senast, men jag tror faktiskt inte de kan stå emot 6 Missle Hill första biten.


Loppanalys:

Favorit är 6 Missle Hill och det köper jag för nu är han så bra som han kan vara. Det är inte många hästar som kan växla ner dem likt han gjorde i Jubileumspokalen där det gick våldsamt snabbt hela loppet, men han bara borrade ner sig och hann dit. Han är pilsnabb från start och spetsade i Elitloppet, och detta spår på Myren är faktiskt ett av de bästa. Jag tror att han är så snabb att han tar ledningen och då blir han väldigt svårslagen för han är en topphäst. I Elitloppet hade han ingen bra dag och drogs med en sjukdomsbild, men efter det har han visat hur bra han är. Han mer eller mindre bollade med Diamanten från dödens exempelvis och så senast i Jubileumspokalen. Mycket bra chans från ledningen och jag rekar honom.

3 Milligan’s School är givna motbudet för han var jättefin vid spetsvinsten senast i Sundsvall Open där han fick bestämma första varvet och avslutade under 10 sista varvet och var överlägsen den dagen. Nu är det snabbare hästar från start och skulle han hålla ut Missle blir jag förvånad och det är nog inte lika kul att göra jobbet själv.

2 Antonio Tabac  har hittat tillbaka efter att ha varit nere i källaren och han vann miljonloppet i Boden från spets över full väg. Han laddas för spets och hittar han dit är det chans.

4 Very Kronos kan allt vissa dagar och han var jättefin senast i lite enklare gäng. Nu är det första starten på 1600 meter, men han är farlig att dissa helt.

Rank: 6-3-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Missle Hill till oddset 2.45 hos Unibet.

11 Hagmyren – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Doctor Doxie Zenz har inte varis snabb på sistone, men det låter påställt nu. 4 Heading Reference kan öppna bra, och man verkar gärna vilja till spets. 5 Coogan öppnade riktigt rappt näst senast då han enkelt höll ut Final Dream.


Loppanalys:

Mycket bra lopp i silver där draget är på 6 Vagabond Bi som sänkts flera gånger nu till 3.05. Han har utvecklats något otroligt och varit grym mot bra hästar. Var ute i Sundsvall Open senast och de sprang inte alls ifrån honom och det var väldigt stark insats. Nu är han nere i silver, men starten före senast var i brons så det är ändå tuffare hästar än tidigare. Han borde inte släppas till ledningen och jag tycker inte han är så mycket bättre än dessa.

Flera tänkbara finns då jag gillar både Coogan och Alone och dessa kan vinna. Jag trodde 5 Coogan var klar senast och var besviken att han inte kunde hålla undan för Sir Henry över upploppet, det ska han inte förlora. Jag kan tänka mig att formen växlar mycket på hans hovproblem och en normal Coogan ska inte förlora det! Han är lite svårbedömd nu, men Pelles mjuka händer bör passa bra och han kan öppna snabbt. Givet bud, men ledningen kanske han inte kommer till som jag först tänkte.

4 Heading Reference är det mycket bra rapporter på. Han öppnar bra då man vill och har chans att vara den som sitter i ledningen. Gick bra bakom Coogan senast och är tänkbar vinnare. Ovanligt uppåt verkar annars lågmälde Skoglund.

10 Alone blir mitt spel. Han är riktigt kapabel och var ju trea i derbyt. Det var påställt i Jubileumspokalen senast, men det gick nog lite för snabbt loppet och han höll inte ihop travet. Nu gynnas han av att de andra kommer vara kraftigt påställda och då tror jag att han kan vara starkast över upploppet.

Rank: 10-6-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Alone till oddset 6.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson