Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial

I Hambletonian fick han se sig överraskande slagen, men vid lördagens Zweig Memorial var Greenshoe tillbaka i sin sedvanliga stil – förkrossande överlägsen.

Marcus Melanders treåriga kronjuvel Greenshoe var den stora favoriten i Hambletonian för två veckor sedan, men fick då nöja sig med silvret efter att Forbidden Trade skrällvunnit finalen. Men Greenshoe var direkt tillbaka för att bevisa vem som sitter överst på tronen.

Zweig Memorial blev en munsbit för Greenshoe, som ägs av stall Courant tillsammans med Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli. Brian Sears avvaktade inledningsvis som tredje häst på innerspår, men sände på mot dödens efter halva milen. Ledande Marseille och Åke Svanstedt hade inget att sätta emot, då Greenshoe växlade upp i sista sväng. Redan 400 meter kvar var loppet avgjort.

Greenshoe (e. Father Patrick) försvann undan med flera längder för att vinna på 1.09,6 (1:52) på Vernon Downs 1400-metersbana. Sista quartern avverkades efter 1.06,7. Vinnaren tjänade på seger 165 000 dollar.

Triumfen var i det närmaste total för Marcus Melander i Zweig. Green Manalishi spurtade in som tvåa, Svanstedts Marseille fixade tredjepriset, men bakom var Melanders övriga hästar Hatikvah och Gerry fyra respektive femma.

Zweig Memorial för ston gick till den av Nancy Johansson tränade The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) som körd av Yannick Gingras vann före favoritspelade Evident Beauty. Segertiden 1.10,1a/1609 (1:52.4) och förstapriset 67 500 dollar.

Du kan se loppen här. Klicka på Replays, lopp 9 och 8.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:00, 06 augusti

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

Han är ett monster, Aetos Kronos. Treåringen från Jerry Riordans stall tog tredje miljonsegern för året när han från dödens plockade ned Global Adventure i E3-finalen på Örebrotravet.

Han har två segrar på världsrekord tidigare i år, den här gången fick Aetos Kronos ”nöja” sig med att tangera det svenska rekordet. Jerry Riordans svarte Bold Eagle-son framstår som kullens självklara kung efter att också hemfört segern i E3-finalen över kort distans. Det är andra gången i E3:s historia som vi fick se samma vinnare säsongens båda finaler.

Det blev en tung resa på vägen mot årets tredje miljonseger för Aetos Kronos. Huvudkonkurrenten Global Adventure kunde nämligen glida till ledningen efter 500 meter (på 10,7) och därmed fick kusken Johan Untersteiner syna dödens med favoriten. Varvet fortsatte på 11,4 och när man travade genom sista böjen, stod det klart att loppet helt handlade om två hästar.

Några hundra meter stod det klart att det bara handlade om en. Svante Båths jätteämne Global Adventure kämpade emot storstilat, men Aetos Kronos är obeveklig. Med hundra meter kvar fick ledaren ge slaget förlorat – Untersteiner kunde sätta sig till rätta bakom Aetos Kronos.

– Han har aldrig gjort mig besviken, hästen har ett hjärta av guld. Det blev ett tufft lopp att gå utvändigt om Global Adventure, men han imponerar den här hästen. Det verkar som att han bara blir bättre och bättre också, sa Johan Untersteiner efter seger i ATG Live.

Vinnartiden blev 1.10,9a över engelska milen. Tiden är en tangering av det svenska rekordet för treåriga hingstar och valacker som Standout satte i samma lopp (då i Gävle) för sju år sedan och som tre år senare upprepades av Heavy Sound.

Global Advenure således stor i nederlaget, klockad till 1.11,1. Bronset till Zola Key (11,5) efter en resa som trea på innerspår. Belker (11,8) jobbade i tredje utvändigt men kunde inte blanda sig i tätstriden och kom i mål som sexa.

Läs även: E3 ston: Miljonpromenad för Mascate Match
Läs även: En flygande Volnik du Kras

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En flygande Volnik du Kras
Nästa nyhet
En flygande Volnik du Kras

En flygande Volnik du Kras

Volnik du Kras sprang och sladdade sist i fältet – men vilken avslutning. Italienaren tog en imponerade seger i Express Gaxes lopp på Örebrotravet.

Det såg ut att kanske vara väl långt fram men femårige italienaren Volnik du Kras visade att han har en mäktig avslutning att plocka fram. Alessandro Gocciadoro-hästen grejade guldet i Express Gaxes lopp.

Favoritspelade Vainqueur R.P. höll ledningen men fick en snabb öppning, 09,5 första 500, efter att Charrua Forlan lagt lite press i dödens. Volnik du Kras med Pietro Gubellini i sulkyn var emellertid inte alls med i den körningen, utan bidade sin tid som femte och sista häst i andraspår. Fortare skulle det gå till slut.

Volnik du Kras följde i ryggar i sista sväng och sändes på för full maskin via fjärdespår. Ledaren Vainqueur R.P. hade inget att sätta emot över Örebros korta upplopp – Volnik du Kras bara försvann sista biten till viktoria på 1.12,3a/2100 meter. 200 000 kronor var belöningen. Vainqueur R.P, tvåa medan kämpen Super Zantos blev trea efter en tripp i rygg ledaren.

– Han var verkligen bra. Det gick fort första kilometern och det gillade hästen. Vi vann enkelt till slut, inga problem, menade ”Pipo” Gubellini i ATG Live.


Positivt besked från Very Kronos

Extremtalangen Very Kronos gjorde en högintressant start i Silverdivisionen. Svante Båhts femåring gjorde första starten på fem månader men skötte uppgiften fläckfritt. För Erik Adielsson tog Very Kronos enkelt ledningen och det blev faktiskt inte jättemycket mer dramatik. Ready Cash-sonen skötte sig hela vägen och höll säkert ifrån sig vasst avslutande duon Zoko Lane och Velvet Gio. Favoriten Global Undecieded provade i spåren 1200 kvar, men föll tillbaka. Vinnare klockades till 1.14,1/2609.

– Faktum är att han i dag var ruskigt fin. Jag vågar inte säga att han lugnat ned sig än, men det var en skön start efter ett uppehåll, sa Erik Adielsson.


Fullträff för Reverend Wine

Med två lopp i kroppen var Diederik Meilinks fine Reverend Wine redo för seger igen. Det blev en enkel sådan i Bronsdivisionen. Carl Johan Jepson hittade en fin resa i tredje utvändigt och kunde där dröja till mitt i sista sväng före man styrde på till full attack. Ledande Shorthande Jag hade en sämre dag, var tidigt slagen och bakifrån kom inget som störde. Mycket enkel seger för Reverend Wine på 1.13,7/2140.


The Real Face från ledningen

Erik Adielsson fick låna The Real Face av tränaren Adrian Kolgjini och det var nog en trevlig bekantskap. Den fyraårige valacken kördes till rejält för att överta spets i Klass 2-försöket efter 600 meter och kom sedan att stanna där hela vägen. Favoritspelade Inspector jagade in på upploppet men när denne slog över i galopp 100 meter kvar blev segern problemfri. 1.13,8/2140 var vinnarens tid.


Burning Man i styrketestet

Petri Puros Burning Man är en häst med väldigt mycket kapacitet i sig – och styrka. Det visade femåringen i Klass 1-försöket som avgjordes över tre krävande varv på Örebros bana. Peter Untersteiner höll i tömmarna och körde direkt fram från sjundespåret och tog ledningen. Burning Man utmanades på upploppet av Tsar Brodde som gjorde andra halvan av loppet i dödens, men var aldrig särskilt hotad. 1.15,1a/3100 visade tuffingen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3 Ston: Miljonpromenad för Mascate Match
Nästa nyhet
E3 Ston: Miljonpromenad för Mascate Match

E3 Ston: Miljonpromenad för Mascate Match

En miljon kronor plus på en promenad. Mascate Match är en treåring med till synes obegränsad kapacitet – det blev spel mot ett mål när finländskan tog sin andra E3-seger.

Finlands nestor Pekka Korpi kan ha en ny superstjärna på gång. Treåriga Muscle Mass-dottern Mascate Match verkar vara överlägsen i kullen. När den korta E3-finalen kördes i Örebro på lördagen – gjorde hon repris på segern i den långa.

– Hon var väldigt bra i dag. Det är alltid kul att vinna, men det här är ett stort lopp och det skönt att vinna dem. Jag har haft många bra hästar genom åren, men det här kan nog vara den bästa, sa Pekka Korpi i ATG Live.

”Kan vara den bästa jag haft”
Pekka Korpi i ATG Live

Särskilt stor dramatik kan man inte säga att det var. Korpi körde till efter start och Mascate Match övertog ledningen in i den första kurvan. Efter 1.11 första 500 meterna var loppet redan avgjort. Mascate Match gick undan med några längder över upploppet och fastställde helt ohotad segertiden till 1.12,3a/1609 meter. Global Allegiance gick en bra avslutning och blev tvåa före vinnarhålets MargaretaSjöhammar.

För Mascate Match var det här nionde segern i den tionde starten. Förstapriset på en miljon kronor ökade på banksaldot till knappt 2,6 miljoner totalt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Formbesked från Enino du Pommereux
Nästa nyhet
Vincennes: Formbesked från Enino du Pommereux

Vincennes: Formbesked från Enino du Pommereux

Sylvain Roger-tränade Enino du Pommereux vann fyraåringskriteriet i fjol och gav ett bra besked inför stundande femåringsditot. Det blev en säker seger i Prix Jockey på Vincennes.

Vincennes höll en trevlig tävlingsdag på lördagen, där Prix Jockey var ett av dagens huvudnummer. Loppet såg ett par av Frankrikes bästa femåringar slipa på formen inför Critérium des 5 Ans om två veckor. Segern tillföll favoriten Enino du Pommereux från Sylvain Rogers stall.

Matthieu Abrivard körde Enino du Pommereux till ledningen efter 1200 meter. Jarmo Niskanens Earl Simon valde en stund senare att kliva ut i dödens och gav ledaren massage genom sista sväng. Enino du Pommereux höll dock uppvaktningen ifrån sig – och kunde säkert stega undan till segern på 1.12,9 över 2700 meter. En seger värd 45 000 euro. Excellent knep andrapriset efter en resa i rygg ledaren, medan Earl Simon höll på rejält sätt till bronspengen.


Gotland åkte dit på mållinjen

Philippe Allaire-löftet Gotland kom med nio segrar på elva starter till Prix Pierre Plazen för treåriga hingstar och var såklart storfavorit. Efter en tung inledning i dödens tog Gotland över ledningen efter tusen meter körda. Ännu in på upploppet såg favoriten ut att ha kontrollen, men efter en fin resa som tvåa i andraspår blev Good Boy Ligneries allt mer närgången – och fick segern på linjen. Franck Nivard körde Un Mec d’Héripré-sonen från Philippe Billards stall till vinst på 1.15,0/2700. Det var hästens femte seger i sjunde starten.


Girls Talk plockade ned Green Grass

Favoritfall blev det även i de treåriga stonas Prix Guy Delosion. Segermaskinen Green Grass tog sig tidigt till ledningen, öppnade upp med många längder och såg ut att gå mot överlägsen seger när man travade in i sista kurvan. Men från tredje utvändigt sände David Thomain på Philippe Allaire-tränade Girls Talk ur svängen. Brillantissime-stoet avslutade sylvasst, samtidigt som Green Grass stannade till helt. Girls Talk hann fram säkert till slut på 1.14,3/2700.


Evangelina Blue tillbaka som vinnare

Prix Hervé Céran-Maillard för femåriga ston under sadel såg favoriten Evangelina Blue ta sin första seger sedan den i Prix des Centaures i februari. I ett lopp som inleddes i hård fart (1.10 första 1175) tog sig Mathieu Mottier successivt framåt mot dödens, övertog i sista sväng och höll med Evangelina Blue säkert till seger på 1.11,8/2175. Jean-Philippe Mary tränar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tragik i Örebro: Hästen dog efter segern

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson