Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Greenshoe tog priset

Marcus Melander var redan utsedd till årets tränare och Stall Courants Anders Ström hade priset som årets ägare att hämta. Dessutom belönades Greenshoe med utmärkelsen årets travare när Dan Patch-galan hölls under söndagen.

Dan Patch Awards, Nordamerikas motsvarighet till Hästgalan, hölls på söndagen i Florida. En kväll som blev angenäm för inte minst Marcus Melander. Sedan tidigare hade han erhållit den tunga titeln årets tränare – och nu tillkännagavs även att stallets treåriga superstjärna Greenshoe utsågs till årets travare.

Årets travare – inte årets häst

Greenshoe, som också tog hem årets treåring bland hingstarna och valackerna, ordnade en ”säker seger” i kampen om årets travare. Han fick 95 av rösterna, med bred marginal ned till Manchego som erhöll 23. Greenshoe, som från och med i år används som avelshingst, ägs av Anders Ström tillsammans med Hasse Backe, Lasse Grankvist och Morten Langli, som också utsågs till årets ägare.

Den tyngsta titeln under kvällen, Horse of the Year, eller årets häst, blev emellertid inte Greenshoes. Den gick i stället till passgångaren Shartin som under fjolårssäsongen vann hela 15 av sina 19 starter. Shartin, som är född på Nya Zeeland, blev den första hästen uppfödd utanför Nordamerika att någonsin föräras priset. Shartin fick 83 röster, passgångaren Bettor’s Wish 42, medan Greenshoe här fick 14.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Wild Honey har blivit mamma

Wild Honey har blivit mamma

Under sin tävlingskarriär travade hon nästan 14 miljoner kronor. Nu har Wild Honey påbörjat sin nya framtid. Hon har blivit mamma.

Wild Honey skördade stora framgångar som unghäst i USA och vann bland annat både Hambletonian Oaks och Breeders Crown som treåring. Som äldre fortsatte hon att tävla i Sverige för Daniel Redén och tävlingskarriären avslutade efter starter i Prix d’Amérique och Prix de France 2018.

I helgen inledde Wild Honey sin nya karriär. Hon blev mamma för första gången. Pappa till det nyfödda hingstfölet är ingen mindre än Propulsion. Det skriver Zet Stallions på Twitter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tar Elian Web tredje raka?
Nästa nyhet
Tar Elian Web tredje raka?

Tar Elian Web tredje raka?

Finska elittravaren Elian Web är på jakt efter tredje raka segern i Gulddivisionen. Den här lördagen väntar titelförsvar i Gösta Bergengrens Minne på Bergsåker.

För två starter sedan slog han Propulsion, senast blev det säker seger i Gulddivisionens final. Katja Melkkos sexfaldige miljonär är tillbaka på Bergsåker den här lördagen för att försöka plocka tredje raka i rikstotons förnämsta klass. Likt tidigare är det Jorma Kontio som kör.

Vindsnabbe Elian Web drog också ett perfekt innerspår bakom bilen i sprintern Gösta Bergengrens Minne, ett lopp som hästen vann i fjol. Skarpaste motståndaren på förhand ser ut att vara Disco Volante – som också vunnit två Gulddivisions-race i januari.

Här är startlistan:

Gösta Bergengrens Minne, 1640 auto:

1 Elian Web – Jorma Kontio
2 Super Zantos – Ante Lisell
3 Höwings Star – Robert Dunder
4 Disco Volante – Ulf Ohlsson
5 Let’s Dance – Oskar J Andersson
6 Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson
7 Narold Vox – Mats E Djuse
8 Magnifik Brodde – Samu Sundqvist
9 Snowstorm Hanover – Rikard N Skoglund
10 Zack’s Zoomer – Emilia Leo
11 Linus Boy – Örjan Kihlström
12 Digital Ink – Nicklas Westerholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
Nästa nyhet
Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Söndagens omgång på Solvalla bjöd på en del skrällar, men eftermiddagens största favorit höll för pressen. Arnie Express dansade med lätthet undan från ledningen.

I den fyraårige valacken Arnie Express har Pekka Korpi ett ämne. För andra gången i februari fick Andover Hall-sonen segerdefilera på Solvalla. Erik Adielsson skötte för första gången tömmarna bakom Arnie Express som från ett perfekt innerspår gjorts till stor favorit. Inga problem alls, visade det sig. Arnie höll säkert upp ledningen och var därefter ohotad – andra raka togs på nya rekordet 1.12,6a/1640.

Wilhelm vass i spets

Ledningen var också segerreceptet för Conrads Wilhelm, körd och tränad av Årjängs Kristian Lindberg, som imponerade i dagens avslutning. Nioåringen sändes fram mot spets efter ett halvvarv och efter ett ryck mitt i sista sväng kunde inte ens formstarke Payet fånga ledaren. Conrads Wilhelm vann i fin stil på 1.15,2a över långa 2640.

Dubbel för Kihlström

Örjan Kihlström noterades för en dubbel bakom Stefan Melander-travare. Digital Track ledde varje meter och var aldrig i förlustfara, medan Body Contact tog sin karriärs första seger från rygg ledaren och en kvick avslutning.

Tung spurt av Horatio

Den tyske tränaren Roman Matzky visade upp en riktigt fin Horatio Fortuna som låg placerade som sista häst i fältet med varvet kvar, men via en stark avslutning sista 700 meterna ändå grejade guldet.

Ytterligare två spetssegrar fick Solvalla-publiken bevittna. Trots en frånvaro på sju månader kunde Upside Down Cake anföra hela vägen för Sofia Adolfsson i montéloppet och samma taktik använde sig Ulf Eriksson av bakom Enjoy’s Jagger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bélina gjorde det igen
Nästa nyhet
Bélina gjorde det igen

Bélina gjorde det igen

Drottningen av Vincennes. Då stallkamraten Davidson du Pont försvann direkt – klev Bélina Josselyn fram igen. Jean-Michel Bazire hjältinna försvarade sin titel i Prix de Paris efter en mäktig avslutning i loppet som kan ha varit stoets sista.

Efter att ha vunnit både Prix d’Amérique och Prix de Paris förra vintern ådrog sig Bélina Josselyn en skada och det skulle dröja före hon hade återkommit till toppformen. Men är man drottning av Vincennes så är man. Återigen visade Jean-Michel Bazire smäckra fuxa vem det är som regerar – Bélina Josselyn försvarade sin titel i Prix de Paris när styrkeprovet avgjordes på söndagen.

Fyra omstarter krävdes

Trots att det handlade om drygt fyra kilometer att trava, hade många ekipage bråttom från början. Det var först i det femte försöket som Prix de Paris kunde komma iväg. PdA-fyran Chica de Joudes var den som kom att ta kommandot och anförde fältet det första varvet. Efter halva loppet avverkat skedde en kort stafettkörning då först Erminig d’Oliverie tog över, kort senare Earl Simon, men med tusen meter kvar satt Chica de Joudes åter med taktpinnen i hand.

Prix de France-vinnaren Davidson du Pont såg inte riktigt ut att trivas med de många omstarterna och galopperade strax efter start i den giltiga. Därmed var ett av Jean-Michel Bazires starkaste vapen borta direkt, men tränaren själv hade förstås inte gett slaget förlorat bakom Bélina Josselyn. Fuxan hade tagits lugnt och bidat sin tid mestadels i andra par utvändigt och det var när fältet närmade sig den beryktade uppförsbacken som man nu gjorde det vinnande draget.

Bélinas speedryck vinnande

En kraftig tempoväxling skedde. Bélina Josselyn kastades loss via tredjespår och formligen forsade över motståndet, där Chica de Joudes stod handfallen att försvara sig. Bélina övertog ledningen via ett sylvasst speedryck och Bazire satsade nu allt på ett kort. Stoet stack ifrån med flera längder genom den sista svängen och snart stod det klart att konkurrenterna nog fick göra upp om silvret.

Bélina Josselyn säkrade segern helt ohotad den sista biten och passerade mållinjen på 1.14,4 över 4150 meter, med en avslutning de sista 500 meterna på nedåt 1.09. förstapriset betalade 157 500 euro och stoet kunde lägga ytterligare en klassisk seger till den digra meritlistan. På vinstkontot finns numera över 25 miljoner kronor. Tidigare har det spekulerats i om det här var sista starten i karriären för Bélina Josselyn, det återstår dock att se; hon kan bli aktuell för Critérium de Vitesse om några veckor.

För Jean-Michel Bazire handlade det här om den totalt sjunde kusksegern i Prix de Paris, efter att tidigare vunnit dubbla upplagor med Up And Quick – och trippelt med Jardy 2005-2007.

Ny silverskräll av Tony Gio

Silvret gick, precis som i fjol, till Sébastien Guarato-tränade Tony Gio körd av Eric Raffin som följde vinnaren i rygg då attacken sattes in och kom i mål på 1,14,5. Tredjepriset, efter en stabil insats gick till Jarmo Niskanens svenskägde Earl Simon, klockad till 1.14,6. Samma notering fick Bazires tredje bidrag i loppet Calaska de Guez som fyra. Mycket betrodde Délia du Pommereux fick nöja sig med att nå femtepriset, efter att ha blivit fastlåst i sista sväng och sedan inte kunnat blanda sig i segerstriden.

Björn Goop körde sin egen Short in Cash som såg laddad ut då han följde i rygg på Tony Gio i den sista svängen, men olyckligtvis föll över i galopp och inte fick visa sin tapperhet. Jörgen Westholm-tränade Usain Henna jobbade i de bakre regionerna men gick ett fullt godkänt upplopp som åtta i mål.


Flèche Bourbon tillbaka på topp

Sébastien Guaratos montéstjärna Flèche Bourbon har haft det problematiskt under vintern, men i Prix Paul Bastard för femåringarna var hon tillbaka i stor stil. Med Alexandre Abrivard placerad i sadeln lade Flèche Bourbon press på ledande Feeling Cash som gjorts till totofavorit. Då denne galopperade efter 1200 meter kunde Flèche Bourbon ta över – och loppet var därefter avgjort. Stoet stack lätt ifrån över upploppet för att fastställa segertiden till 1.13,1/2700. Segern var värd 45 000 euro.

Se Prix de Paris här:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gareth Boko glänser

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson