Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Green Manalishi ute efter nytt guld i Kanada

Marcus Melander kan ordna en ny stor tränarseger i helgen. Han har Green Manalishi till start i treåringarnas toppnummer Canadian Trotting Classic.

Woodbine Mohawk Park avhåller en toppdag på lördag när många miljoner ska delas ut till både tre- och tvååriga travare. Dagens höjdpunkt blir Canadian Trotting Classic för treåriga hingstar och valacker med 605 000 dollar i samlad prissumma. Marcus Melander har goda möjligheter till seger.

Green Manalishi vann Simcoe Stakes på just Mohawk förra helgen och är nu alltså med i jakten om en ny storseger på kanadensisk mark. Han får sällskap från stallet av Gerry, som ska ta sig an bland andra Hambletonian-vinnaren Forbidden Trade och Nancy Johansson-tränade Don’t Let’Em.

Under samma tävlingsdag avgörs även Elegantimage (C$ 376 000) där Johanssons bidrag The Ice Dutchess och Lucas Wallins Princess Deo brottas mot bland andra Hambletonian Oaks-vinnaren When Dovescry.

I finalen av William Wellwood (C$ 370 000) för de tvååriga pojkarna sitter Marcus Melander också lite på leken sedan han vunnit båda försöken med Back of the Neck och Capricornus. I Peaceful Way (C$ 405 000) har Nancy Johansson Panem och Per Engblom Hello Tomorrow.

Här är startlistan till Canadian Trotting Classic:

Canadian Trotting Classic, 1609 auto:

1 Knight Angel – Doug McNair
2 Forbidden Trade – Bob McClure
3 Swandre the Giant – David Miller
4 Green Manalishi – Tim Tetrick (Marcus Melander)
5 Pilot Discretion – Andrew McCarthy
6 Smart As Hill – Paul Macdonell
7 Gerry – Corey Callahan (Marcus Melander)
8 Don’t Let’Em – Yannick Gingras (Nancy Johansson)
9 Only For Justice – Chris Christoforou

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Usain Tilly Djuses nya löfte

Usain Tilly Djuses nya löfte

Läckert stammade Usain Tilly är nästa löfte från Mattias Djuses stall. Tvååringen fixade enkelt förstaprisets 175 000 kronor i Breeders Crown på Solvalla.

Huvudstadsbanan höll trevliga tisdagstävlingar där en av kvällens juveler var tvåårige Usain Tilly, som ser ut att ha en lovande framtid framför sig. Ready Cash-sonen är undan Infra Tilly – som är syster till ingen mindre än Victory Tilly.

Att ynglingen Usain Tilly har lite att brås på visade han när han i livets andra start här tog sin andra seger. För sin tränare Mattias Djuse öppnade hästen kvickt till ledningen och kunde där styra efter behag, första varvet gick i 1.20-tempo. Betydligt snabbare till slut, efter 10,7 sista halvvarvet förvisade han enkelt uppvaktningen från Custom Cheval för att gå över mållinjen på segertiden 1.17,1a/2140.


Dominic Wibb övertygade

Två fina treåringslopp kördes också, så här veckan före Kriterie- och Oaks-kvalen. Örjan Kihlström tog hand om Dominic Wibb (e. Bold Eagle) för Adrian Kolgjini och kunde i Gay Noons lopp sända fram valacken i dödens in på slutvarvet. Därifrån avgjorde talangen åkandes till seger på 1.14,0a över 2140 – hästens andra seger i fjärde starten.


Alaska Kronos hittade fram

Örjan i vinnarvagnen även i Juliennes lopp för treåriga ston. Segervapnet här Daniel Redén-tränade Alaska Kronos (e. Trixton) som bjöds en perfekt resa i tredje utvändigt, ryggar genom sista sväng och attack 200 kvar. När ledande Mellby Hawaii i samma läge slog på en galopp, blev segern säker för Alaska Kronos som klockades till 1.14,8a/2140.


Shadow Gar läcker i ledningen

Jerry Riordans toppmärr Shadow Gar gjorde återbesök i vinnarcirkeln, det efter en riktigt vass insats i stoeliten. Efter 10,7 första 500 tryckte Carl Johan Jepson till rejält och fick överta ledningen. Shadow Gar öppnade upp med ett par längder, men höll ändå hela vägen säkert ifrån sig Dear Friend som utmanade över upploppet. 1.11,4a/2140 visade uret.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vermo förlänger upploppet - med 20 meter
Nästa nyhet
Vermo förlänger upploppet – med 20 meter

Vermo förlänger upploppet – med 20 meter

Upploppet på Finlands nationalarena Vermo blir längre – och distanserna ändras. Det sedan man placerat om målstolpen med tjugo meter.

Sedan Vermo travbana, utanför Helsingfors, stod klar 1977 har upploppets längd varit 180 meter. Men inte längre. I och med banans kommande tävlingar på onsdag, mäter numera upploppsrakan 200 meter. Det skriver Vermo i ett pressmeddelande.

– Vi gjorde förändringar av sportsliga anledningar. Förlängt upplopp gör troligen att flera hästar får den riktiga chansen att strida om segern, säger banans sportchef Miika Lähdeniemi.

I och med att upploppet nu blir tjugo meter längre, förlänger man också grunddistanserna med tjugo meter. Från och med 11 september är det 1620, 2120, 2620 och 3120 meter som gäller.

Förändringen sker också lagom till en av Vermos största tävlingsdagar för året, då bland annat finalen i Grand Prix de l’UET (Europaderbyt) avgörs på banan helgen 11-12 oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blir det en fortsättning för Propulsion?
Nästa nyhet
Blir det en fortsättning för Propulsion?

Blir det en fortsättning för Propulsion?

Propulsion försvarade sin titel i Trotting Masters och lade ännu en storloppsseger till arkivet. Fast den segern kan också ha varit supertravarens sista start.

Det var förvisso med en stor portion dramatik, men Propulsion bärgade segern i Trotting Masters-finalen på Vincennes i lördags. Hästens andra raka i loppet men bara en i mängden av storloppssegrar som åttaåringen har på sitt samvete. Samtidigt finns möjligheten att det också var Propulsions sista lopp i karriären.

– Det vet man inte. Det beror på ägare, tränare, allting. Trycket är enormt från stoägare runt om. Han har en fruktansvärd stam och behöver inte visa upp sig mer på en bana heller. Han har haft en fantastisk karriär, gjort fantastiska lopp och vunnit många stora lopp, berättar tränaren Daniel Redén i en intervju med Travronden.

”Trycket enormt från stoägarna”
Daniel Redén till Travronden

Att årets säsong kan bli Propulsions sista på tävlingsbanan har annonserats tidigare. Nu väntar närmast en ”semester” för hästen, sedan får man fatta beslut. Men är det upp till tränaren att avgöra får vi se mer av fantomtravaren – kanske också återigen i Prix d’Amérique.

– Han är inte färdig. Han vill kriga på banan och det var inga dåliga hästar som var med i lördags. Det är en fjäder i hatten för mig att ha honom i stallet. Visst vill jag ha många avkommor efter honom också, men han är originalet. Så länge han är pigg och kry så vill jag ha honom tävlande.

Propulsion har i sin karriär vunnit 37 av 74 starter och efter lördagens Trotting Masters-seger rymmer bankkontot precis under 31 miljoner kronor.

Läs även: Dramatik när Propulsion vann Trotting Masters

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
JOP med en duo i Nordiskt Mästerskap
Nästa nyhet
JOP med en duo i Nordiskt Mästerskap

JOP med en duo i Nordiskt Mästerskap

Jan-Olov Persson kommer med två hästar till Åbo när Nordiskt Mästerskap avgörs på lördag. För motståndet står finska eliten – och norska kanonen Odd Herakles.

De tre senaste åren har hemmahästarna lagt beslag på segern i Nordiskt Mästerskap som avgörs i Åbo. Kanske kan det bli ändring på det i år? Jan-Olov Persson sänder i vilket fall en duo till Finland i form av Smedheim Solan, som drog perfekta spår två, samt Tand Kraft. Från svenskt håll också Stig Jarle Röste-tränade Art Kjarvald.

Norrmännen skickar Odd Herkales, som haft en strålande säsong och nu står med fem raka efter 1.19-segern i Bollnäs senast. Vårt västra grannland bidrar även med långresenären Myr Faksen samt Galileo.

Hemmalaget är emellertid starkt. Här finns forne Elitkampen-vinnaren Polara, Kungstravet-vinnaren Tähen Toivomus och formstarke Välähdys. Förstapriset är 30 000 euro.

Här är startlistan:

Nordiskt Mästerskap, 2100 auto:

1 Tähen Toivomus – Henri Bollström
2 Smedheim Solan – Tapio Perttunen
3 Joriini – Hannu Hietanen
4 Polara – Antti Tupamäki
5 Galileo – Geir Flåten
6 Myr Faksen – Harri Koivunen
7 Art Kjarvald – Hannu Torvinen
8 Välähdys – Ville Korjus
9 Pyörylän Paroni – Olli Koivunen
10 Tand Kraft – Mika Forss
11 Odd Herakles – Tom Erik Solberg
12 Camri – Terho Rautiainen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trebol förlängde segerraden igen - 53 raka

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson