Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Goop-succé med Gunilla

Förra vintern vann Björn Goop stora Critérium des 3 Ans med Face Time Bourbon – nu har han en ny het kandidat inför årets upplaga. Den svenske kusken hoppade upp bakom Sébastien Guaratos talangfyllda Gunilla d’Atout – som sopade banan med konkurrenterna på Vincennes.

Björn Goop tillbringade lördagen på Vincennes, där huvuduppdraget var att köra treåriga toppstoet Gunilla d’Atout (e. Ready Cash) i Prix Annick Dreux, stonas genrep inför Critérium des 3 Ans som körs den 15 december. Sébastien Guarato-träningen har tidigare körts av Eric Raffin, men han kommer köra kullkungen Gotland i treåringarnas stora slag. Samarbetet med Björn Goop föll dock mycket väl ut.

Gunilla d’Atout kom iväg bra och fick rygg på ledaren och avvaktade där till tusen meter återstod av loppet. Favoriten forcerades snabbt mot spets och efter 15,4 första 1700 meterna gick det nu avsevärt fortare. Andrahandsfavoriten Girls Talk tog sig fram i dödens, men kunde inte utmana – för genom den sista kurvan gjorde Gunilla d’Atout ett häftigt ryck.

Loppet var avgjort. Björn Goop kunde kosta på sig ett smil mot publiken före mål och konstatera att Ready Cash-dottern lämnat konkurrenterna med flera längder över upploppet. Ett starkt genrep som gav Gunilla d’Atout sin sjunde seger i nionde starten. Segertiden stannade vid 1.14,6/2700 och förstapriset cirka en halv miljon kronor. Stallkamraten Green Grass gick en bra avslutning bakom för att bärga andrapriset.


Storslam, men ändå oväntat för Allaire

Prix Jacques de Vaulogé som kördes för treåriga hingstar blev en riktigt jackpot för Philippe Allaire – men kanske inte med den utgång som man hade förväntat sig. Storfavoriten Gotland inledde med ett par korta galopper och kunde aldrig riktigt komma in i segerstriden, utan fick nöja sig med att bli trea efter en godkänd avslutning. I stället var det stallkamraterna Gallant Way (e. Ready Cash) och Golden Brigde som gjorde upp om guldet – där det var den förstnämnde som fick nosen först efter en trevlig resa i rygg på den andra. 1.14,4/2700 noterade vinnaren, körd av David Thomain. Dessutom, Allaire även på fjärdeplats genom Gatsby Perrine.


Fakir spurtade ute i banan – till jätteskräll

Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux blev händelserikt – och slutade i en jätteskräll. Betrodde Violetto Jet jobbade sig fram mot ledningen men fick inte sitta i fred, trots tufft utgångstempo. Ledaren var därmed slagen när David Thomain kastade loss norskan Calina som via en hastig tempoväxling skaffade sig greppet och ryckte genom sista sväng. Stoet såg ut att gå mot segern, men avslutande längst ute i banan kom fyraårige Fakir du Lorault – och avgjorde till slut lätt för Francois Lecanu på 1.11,7/2700. En seger värd 36 000 euro. Här blev Björn Goop fast med Portland invändigt och slutade som åtta i mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ferrari B.R. friskförklarad

Ferrari B.R. friskförklarad

Norske Ferrari B.R. hölls en gång som en supertalang fast har stött på mycket problem den senaste tiden. Men nu är hästen friskförklarad från hjärtproblemen.

Ferrari B.R. slog världsrekord som fyraåring och var då ett av Europas hetaste namn, men de senaste säsongerna har det mest krånglat för norrmannen som i dag är sex år. Efter att ha svikit i en start på Bjerke i början av oktober, visade det sig att hästen led av ett hjärtfel.

De problemen är nu dock avhjälpta. Ferrari B.R. har behandlats mot sina hjärtproblem under de senaste veckorna, är nu friskförklarad och kan börja träna igen. Det berättar ägaren Ole Realfsen på Facebook enligt Trav365.no. Man räknar med att vara i full gång igen efter nyår.

Ferrari B.R. har hittills vunnit 20 av 32 starter och tjänat 2 miljoner norska kronor.

Läs även: Hjärtproblem för Ferrari B.R.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arch Madness är död
Nästa nyhet
Arch Madness är död

Arch Madness är död

Med världsrekord, storloppssegrar och tre Elitlopps-finaler tillhörde Arch Madness sin tids bästa hästar. Nu kommer beskedet att världstravaren har gått ur tiden.

Det är Sulkysport som meddelar att Arch Madness har lämnat jordelivet. Amerikanen som tränades av Trond Smedshammer tävlade med stor framgång på båda sidor av Atlanten och var flerfaldig deltagare i Elitloppet.

Under en magisk karriär som slutade 2014 med mäktiga 4,3 miljoner dollar intjänat och 36 segrar på 127 starter, hann Arch Madness med flera storloppsegrar och slog två världsrekord. Hästens högst doterade segrar i Nordamerika kom i Breeders Crown som treåring och ett år senare när han tog hem Maple Leaf Trot.

Hästen tävlade också flera gånger i Norden och vann bland annat Oslo Grand Prix 2011 och deltog tre gånger i Elitloppet – vid samtliga tillfällen tog han sig till final och slutade som silvermedaljör vid både 2012 och 2013 års upplaga.

Arch Madness blev 15 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mycket "Tarzan" i Solvalla Grand Prix
Nästa nyhet
Mycket ”Tarzan” i Solvalla Grand Prix

Mycket ”Tarzan” i Solvalla Grand Prix

300 000 kronor är förstapriset i Solvalla Grand Prix – men det till trots lockades bara sju hästar. Fyra av dem kommer från Stefan ”Tarzan” Melander.

Finalen av Solvalla Grand Prix är onsdagens huvudnummer på Solvalla och fyraåringsloppet lockar med 300 000 kronor till vinnaren – men intresset var för den sakens skull inte särskilt stort. Den nu definitiva startlistan innehåller blott sju hästar.

Stefan Melander är rikligt representerad – och ställer upp med en kvartett. Namnstarkas ur ”Tarzans” fyra är Evaluate. Han ställs mot bland andra Daniel Redéns jänkare Missle Hill och Robert Bergh-tränade Mellby Glader.

Här är startlistan:

Solvalla Grand Prix, 2140 auto:

1 I’m Your Captain – Jorma Kontio (Stefan Melander)
2 Flight Dynamics – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
3 Wingmaster – Kim Eriksson (Emelie Persson)
4 Mellby Glader – Per Lennartsson (Robert Bergh)
5 Evaluate – Björn Goop (Stefan Melander)
6 Tito – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
7 Missle Hill – Örjan Kihlström (Daniel Redén)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bryssel bäst i Paris
Nästa nyhet
Bryssel bäst i Paris

Bryssel bäst i Paris

Bryssel var tillbaka på fransk mark och gjorde första starten på två månader. Det slutade i succé. Sjuåringen vann för sin tränare Björn Goop torsdagens quinté-lopp på Vincennes.

Björn Goops dubbelmiljonär Bryssel har ett fint facit på kolstybben. Inför torsdagens comeback kunde hästen ståta med två segrar och fyra andraplatser på Vincennes – och lade nu till ytterligare en seger sedan han med sin tränare i vagnen på snyggt sätt avgjort till seger i det inledande quinté-slaget.

Bryssel inledde långt bak i fältet och placerades som sjua i andraspår, men tempot hölls ordentligt där framme; första 1850 meterna klockades efter 1.12. I det skedet hade Björn Goop letat ut Bryssel i ryggar i tredjespår och blev perfekt framdragen genom den sista kurvan.

Vid utgången av den samma blev det så full marschorder för den svenske sjuåringen, som snabbt skaffade sig segergreppet och gick ifrån till en säker seger. Kronometern visade på segertiden 1.13,0 över 2850 meter. Tvåan Visitor klockades till samma tid, medan favoriten Classic Haufor kom i mål som trea, på en tiondel långsammare tid. Bryssel belönades för segern med 26 100 euro,

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo-finalisten från Riordan till Norge

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson