Björn Goop var riktigt i stöten då det vankades Breeders Crown-finaler. Med Miss Beniss iklädde sig han åter rollen som skrällkusk då ekipaget tog hem de fyraåriga stonas final.

Timo Nurmos-tränade Askens Valencia var tillsammans med Vincennes favorit till segern i de fyraåriga flickornas Breeders-final. Men i stället klev en annan Nurmos-travare fram: framförd av Björn Goop skrällde Miss Beniss.

Askens Valencia fick annars en bra inledning på loppet, det då hon höll upp ledningen från innerspåret. Bakom klev totofavoriten Vincennes ner i vinnarhålet för Ulf Ohlsson. Mermaid Ås gick fram i dödens för Johan Untersteiner och strax senare avverkades första 500 efter 10,8.

Ledarinnan fick sedan hållas en bit. Mermaid Ås började pressa på lite lätt på sista bortre och in mot sista sväng började också köhästarna göra sig gällande. Lite drygt 300 kvar kunde så Björn Goop lotsa ut Miss Beniss i tredjespår från sin perfekta position i andra utvändigt. Bakom smög Stefan Söderkvist med Fredrik Persson-tränade Chat Chip.

Det var också de två sistnämnda som skulle göra upp om slutstriden. Det då Askens Valencia signalerade sig slagen om segern in över upploppet. Miss Beniss fick greppet och ägnade resterande meter av loppet att hålla ut ivrigt avslutande Chat Chip. Den Timo Nurmos-tränade Angus Hall-dottern höll emellertid undan knappt om än säkert. Det på fina segertiden 1.12,9a/2140 – en seger som ökat på kontot med en miljon kronor.

– Jag är lika överraskad nu som vid förra segern (med Barracuda River) men hon kändes jättefin hela vägen. Jag såg att Jorma (Askens Valencia) inte hade så mycket att åka med till slut och då började jag tänka att det kanske skulle gå vägen, berättade Björn Goop efter att ha tagit hem ännu en BC-final.

Chat Chip som antytt därmed tvåa medan Parodie slutade trea, det efter att Örjan Kihlström kryssat sig fram från tredje inner mellan hästar över upploppet. Vincennes förblev fast i ryggen på Askens Valencia och fick aldrig se dagens ljus men såg å andra sidan inte lika vass ut som då hon varit som bäst. Galopp i början av loppet blev det för Derbystoet-vinnaren Red Red Red.

Läs även: Manalpan grävde guld i Breeders Crown

Fascination – i en klass för sig

Barracuda Rivers härliga skräll

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Friction först i rafflande slutstrid

Friction först i rafflande slutstrid

En härlig Gulddivision i form av Smedträffen fick också en nervkittlande upplösning som föll Eskilstunapubliken i smaken. Men nosen först över linjen fick Friction – igen.

”Tarzans” grymme femåring Friction, i dag trakterad av Örjan Kihlström har haft en strålande säsong. Under lördagen noterades Scarlet Kinght-hingsten för årets tionde fullträff – det då han avgjorde Smedträffen i sista steget.

Lavec Kronos var rappast från start men fick direkt släppa till I Won’t Dance som var rejält taggad för Erik Adielsson. Något som öppningen på 08 blankt första halvkilometern vittnade om.

Caddie Comet fick finna sig i dödens och bakom placerades Oracle och Friction i andra och tredje utvändigt. In mot sista sväng påbörjades attackerna på allvar och det drog ihop sig till ett verkligt rafflande upplopp.

Örjan Kihlström vred på Friction i fjärde medan Björn Goop anföll än längre ut med Global Investment som nu också ville ha sagt ett par väl varda ord i slutstriden. Mitt på upploppet började I Won’t Dance få ge slaget förlorat. Samtidigt kopplade Friction ett knappt grepp om stallkamraten Oracle.

Global Investment avslutade rykande men då mållinjen skars visade det sig att Friction hållit undan med mycket knapp marginal. Segertiden skrevs till 1.11,6a/1640 och förstapriset för Friction var 200 000 kronor.

Global Investment således tvåa medan Oracle lade beslag på bronsmedaljongen. Saston galopperade bort sina chanser i den första svängen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fascination - i en klass för sig
Nästa nyhet
Fascination – i en klass för sig

Fascination – i en klass för sig

Vilket som är Sveriges bästa treåringssto råder det få tvivel om. Fascination med sin ständige följeslagare Johnny Takter hade inga problem att hemföra segern även i Breeders Crown-finalen.

I fjol vann hon Uppfödningslöpning och i år som treåring har det blivit seger i Oaks och nu även Breeders Crown. Dagens seger lade ytterligare en miljon kronor till segerkontot och landets främsta sto i kullen Fascination kan numera titulera sig fyrdubbel miljonärska.

– Hon är helt grym, ett superproffs. Hon vet precis vad hon ska göra – och hon gör det så gärna, sammanfattade tränaren Lars I Nilsson sin guldklimp.

Någon större dramatik var det heller aldrig Breeders Crown-finalen. Fascination var snabbast direkt och gled bekymmersfritt till ledningen. Sedan var loppet att ses som en tidig segerdefilering.

Kajsa Frick tog ett tidigt initiativ och avancerade fram My Golden i dödens. 500 meter hade då gått efter 12,6 och i spets fick ledarinnan dämpa till 14,8 på kilometern.

Det stöttes i tredjespår över sista bortre; Penny Garline och Mousse provade från andra respektive tredje ytter, men något riktigt allvar blev det aldrig. I stället drog Fascination upp tempot själv genom slutsvängen och kom in över upploppet i glimrande stil.

Sista biten kom Metior Easy ut från vinnarhålet men något hot mot ledaren utgjorde det inte. Fascination stegade undan på lätta fötter och tog ännu en storloppstriumf på 1.13,9a/2140.

– Jag är väldigt imponerad, måste jag säga. Hon känns komplett; jag har kört väldigt många hästar och den här är väldigt begåvad, kommenterade en samlad Johnny Takter.

Det här var Super Arnie-dotterns 13:e seger i 19:e starten. Bakom fick nämnda Metior Easy andraplatsen medan sista pallplatsen gick till M.T. Harmony efter en resa som trea på innerspår.

Läs även: Manalapan grävde guld i Breeders Crown

Goop skrällde med Miss Beniss

Barracuda Rivers härliga skräll

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Barracuda Rivers härliga skräll
Nästa nyhet
Barracuda Rivers härliga skräll

Barracuda Rivers härliga skräll

Breeders Crown-finalen för de treåriga hingstarna och valackerna blev en riktigt mustig uppgörelse. Och det slutade i en ordentlig skrällseger: Barracuda River slog till för Björn Goop.

Säsongen är lång och trägen vinner. När kullens hittills mest lysande stjärnor inte höll klev en doldis fram i rampljuset. Lutfi Kolgjini-tränade Barracuda River tog sin karriärs triumf då han tog hem Breeders-finalen.

– Jag är överraskad, men hästen värmde bra och kändes bra hela tiden, även om jag inte trodde vi skulle kunna vinna. Fast på sista bortre långsidan började jag tro på chans; det hade gått i rejält tempo och det gynnade oss, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

Roger Walmanns Noble Knight var favorit och lyckades också hålla upp ledningen trots Maffioso Face ordentliga uppvaktning in mot första sväng. Samtidigt galopperade också det enligt oddsindikatorn värsta motståndet i form av Increased Workload.

Men Noble Knight var rejält taggad även efter att ha fått behålla ledningen; första 500 gick efter 10,2 och i fortsatt laddad stil passerade han tillsammans med sin kusk Örjan Kihlström varvet på 13,3. Det med Santiago Wibb i dödens och A.Hannibal bakom sig i vinnarhålet.

Mitt på sista bortre långsidan började det röra på sig bakifrån; State of Liberty lämnade fjäre ytter och drog med sig bakomvarande Barracuda River och Dreams Take Time. När fältet gick igenom sista sväng var det oerhört väl samlat.

Ur samma sväng kastade så Björn Goop ut Barracuda River i fjärdespår och det skulle vara inledningsfasen till avgörandet. In mot upploppet såg Noble Knight fortsatt ut att kunna infria favoritförväntningarna men krafterna tröt så småningom, allt medan Barracuda River kom flygande.

Express It-sonen kopplade greppet om ledaren men fick sista biten i stället kämpa mot mycket väl avslutande Dreams Take Time i femtespår och A. Hannibal som sent fick luckan från ledarryggen och sköt till friskt. Barracuda River höll emellertid undan och tog en överraskande triumf på segertiden 1.13,8a/2140.

Det här var Barrcuda Rivers andra seger i karriären (på sexton starter) och ökade på de tidigare insprungna 215 000 kronorna med en jämn miljon på kontot. Dreams Take Time tvåa medan A.Hannibal såg till att Noble Knight fick se sig nöjd med fjärdepriset.

Läs även: Manalapan grävde guld i Breeders Crown

Goop skrällde med Miss Beniss

Fascination – i en klass för sig

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro

Fredag: V65-tips till Örebro

Omgången:
Intressant omgång den här fredagen på Örebrotravet, jag väljer att luta mig mot två starka singelstreck som ska använda sig av segermelodi spets och slut. Spets är alltid viktigt på Örebro då upploppet är kort och det är oftast svårt att ta någonting från köposition. Med två starka singelstreck och ett stark lås i omgången har jag råd att täcka dom två avslutande avdelningarna.

Bästa spiken:
1 Julle (V65-3)

Kompletterande spiken:
3 Holy Smoke (V65-2)

Bästa låset:
6 Robis Sara (V65-4) & 14 Opportunity (V65-4)

Dubbelspiken:
1 Panter Neo (V65-6)

V65-förslag:
V65-1: 4,5,7,9,10,11,12 (8-6)
V65-2: 3 Holy Smoke (5-6)
V65-3: 1 Julle (10-6)
V65-4: 6-14 (1-4)
V65-5: Alla 9 (3-1)
V65-6: Alla 11 (1-9)
7x1x1x2x9x11 = 1386 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 1 David Sisu, 3 Oasis Bi
DD-2: 1 Panter Neo
2 rader x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 2 Obama Gel
DD-2: 1 Panter Neo
1 rad x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Passande förutsättningar för Victory Hill.

Spetsanalysen:
Claes Svensson lär göra ett allvarligt försök att nå ledningen med 5 Gordonia Dag, ekipaget får dock svårt att svara 7 Victory Hill som gynnas kraftigt av de invändiga strykningarna och Victory Hill är med Jorma Kontio klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
De tre strykningarna i loppet gör att förutsättningarna för 7 Victory Hill blivit betydligt bättre, Anders Göstassons tioåriga valack kan öppna snabbt från start och blir svår att stå emot den första biten. Victory Hill är i och med att han är nedstruken tre spår bakom startbilens vingar klar spetsfavorit i loppet och över den korta häcken ska det också vara vettig segerchans. Han höll farten positivt senast och gav ett bra formbesked mot betydligt tuffare hästar än så här.

Victory Hill trivs i ledningen, framför allt över kort distans och på Örebrotravet som har ett kort upplopp. Han har dock blivit till åren och jag tycker inte att han visar samma gnista som tidigare längre, därför väljer jag trots passande förutsättningar för hans del den här gången att gardera. Totalt streckar jag sju av nio startande ekipage.

Bakom Victory Hill ska favoriten 10 Sundbys Gidde räknas tidigt, även om han missgynnas ganska rejält av bakspår då han är startsnabb. Åke Svanstedts travare har visat prov på väldigt fin form i de senaste starterna och klaffar det bara någorlunda för honom under vägen ska han kunna plocka dom från köposition också, näst senast vid seger avslutade han 1.10 sista 600 och något liknande idag räcker givetvis långt. Det låter dessutom bra på honom från stallet.

9 S.J.´s Majesty har hittat stilen på allvar i de senaste starterna, från att tidigare vara lite vek och blöt till slut hände det helt plötsligt någonting hos sexåringen som i två raka spetssegrar vann enkelt, det också i fin stil. Hon galopperade bort sig direkt från start senast men såg fortsatt formstark ut i skymundan och trots att hon missgynnas av bakspår får hon inte nonchaleras, löper hon som vid segrarna duger hon gott.

5 Gordonia Dag har inte vunnit något lopp hittills i år och jag tycker att han varit lite vek i slutstriderna den här säsongen, även om han emellanåt svarat för riktigt bra insatser. Den här gången ska han dock kunna få ett perfekt lopp i rygg på ledande Victory Hill och kommer luckan till slut finns det kapacitet och kunnande i honom för att kliva förbi, han bör snart få vinna lopp.

4 To Be Sir, 11 Fly High Kemp och 12 Altai streckas också. To Be Sir har gått bra för Calle tidigare och kan få ett fint smyglopp vid sargen härifrån, kan överraska. 11 Fly High Kemp har gjort mig besviken på slutet men har farten i sig och är på tok för lite streckad, Altai får Kihlström upp i vagnen och även om han inte visar den riktiga toppformen för dagen kan han få en bra ryggresa härifrån och blir det bara lite tempo på tillställningen kommer han avsluta snabbt.

Ranking: A: 7-10 B: 9-5-11-4-12 C: 8-6

V65-2:
Spets och slut.

Spetsanalysen:
4 Lilljeppe är startsnabb och bör ta hand om ledningen här, över full väg lär dock Peter G Norman vara intresserad av en bra rygg och jag har bra känsla för att Jorma Kontio tillsammans med 3 Holy Smoke är först fram för att överta.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för min spetsidé i loppet och det är 3 Holy Smoke, Juhani Partanens travare avslutade bra senast som tvåa på Örebro med 12,3 sista rundan och han såg ut att vara tillbaka i toppform igen, efter att han varit lite sämre i ett par starter. Intrycket på Holy Smoke senast var vasst och den här gången får han dessutom Kontio upp i vagnen, något han trivts ypperligt med tidigare. I ledningen har jag svårt att se Holy Smoke förlora det här loppet om han löper som senast, samt då han var som bäst i somras.

Värst emot mitt singelstreck är givetvis streckfavoriten 5 Stigaxelsixten, Åke Svanstedts travare var väldigt duktig näst senast vid seger efter uppehåll, senast var han dock bara dålig och jag tycker också att han tidigare varit lite vek i slutstriderna. Det luktar tung resa utvändigt om min spetsidé Holy Smoke här och då tror jag inte att han rår på honom.

Ranking: A: 3 B: 5-6-11-4-9-1-8 C: 10-2-12

V65-3:
Julle är huvudet högre.

Spetsanalaysen:
Jag räknar kallt med att 1 Julle och Erik Adielsson försvarar innerspåret.

Loppanalysen:
1 Julle är en häst man håller väldigt högt i stallet och en häst man har förhoppningar på, den treåriga hingsten inledde karriären lovande och gav ett härligt intryck. I de senaste starterna har han dock inte varit som bäst och det finns därför en del frågetecken kring honom, normalt. En häst som det finns frågetecken kring, innerspår på Örebro och som blir ganska klar favorit ska man normalt gardera, jag väljer dock att singelstrecka Julle ändå. Rapporterna på honom från stallet är väldigt positiva inför den här starten och man är mycket nöjda med hur Julle känns, han ställs den här gången dessutom mot betydligt lämpligare motstånd än vad han är van vid och han behöver inte löpa på topp för att vinna det här gänget. Löper han bara upp till någorlunda av sin kapacitet ska han bolla med konkurrenterna i det här loppet, framför allt från ledningen, en position jag har svårt att se honom missa här efter koll i lopparkivet.

Bakom Julle vill jag främst nämna 10 Carlos Santana som visserligen stumnade lite över upploppet senast men som vid flera tillfällen innan det visat prov på bra kapacitet och tränare Claes Svensson låter väldigt nöjd med honom inför den här starten. Normalt, ska han dock inte rå på Julle här.

Ranking: A: 1 B. 10-6-5-2-3-8 C: 11-4-9-7

V65-4:
Starkt lås i loppet.

Spetsanalysen:
Erik Adielsson, startsnabb häst, och springspår brukar innebära ledningen och jag har svårt att se Adielsson bränna tät med 6 Robis Sara här.

Loppanalysen:
6 Robis Sara och 14 Opportunity tycker jag höjer sig över de övriga i de här loppet och jag väljer att låsa loppet på dessa två. Robis Sara är en häst som jobbar positivt en längre period men som inte fått ut sin fulla kapacitet i lopp, hon ser dock allt bättre ut och vann senast enkelt efter en perfekt styrning av Erik Adielsson. Den här gången bör hon sitta i ledningen på start och sedan blir hon normalt svår att nå, hon är på väg uppåt.

Trots att förutsättningarna ser lovande ut för 6 Robis Sara väljer jag att dubbla lappen med Åke Svanstedts 14 Opportunity som Åke Svanstedt låter ruskigt nöjd med för dagen. Opportunity har också glänst vid segrarna på slutet och hon gynnas dessutom av strykningarna i loppet. Hon kommer att bjuda Robis Sara på match här, trots 20 meter tillägg.

Ranking: A: 6-14 B: 1-4-7-3-15-9 C: 2-8-10-13-5

V65-5:
Spetsstriden kan bli avgörande.

Spetsanalysen:
Jorma Kontio lär göra ett allvarligt försök att försvara sitt innerspår med 1 David Sisu, jag har dock svårt att se honom hålla ut 3 Oasis Bi den första biten och Oasis Bi är min spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
3 Oasis Bi står normalt inför en passande uppgift tillsammans med körsven Claes Svensson, från fint utgångsläge bakom startbilens vingar är han min spetsfavorit i loppet och därifrån blir han normalt svår att nå. Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form och löper han som han gjorde för tre starter sedan på Eskilstuna får konkurrenterna slåss om andraplatsen.

1 David Sisu kan öppna snabbt från start och kommer få ett perfekt lopp härifrån, som sämst i rygg på ledande Oasis Bi. David Sisu sköt till bra senast efter sen lucka och såg fin ut. Spännande.

Bakom David Sisu och Oasis Bi tycker jag loppet är öppet, skulle dessutom Kontio och Svensson köra alldeles för tufft mot varandra öppnar det dessutom upp loppet ytterligare. Jag väljer att betala för samtliga i det här loppet då det kan smälla. 2 Obama Gel är en häst jag gillar och han får inte nonchaleras, han såg fin ut senast som fastlåst med krafter kvar och ska kunna få ett perfekt lopp härifrån.

4 Attorney Hanover ser oftast lysande ut, han sviker dock mest i loppen och Svanstedt ger snart upp. Kunnandet finns dock i honom. 8 Kash´s Cantab gav upp helt till slut senast men var ursäktad efter en tuff resa, slipper han grovjobbet den här gången kommer han gå fort till slut.

Ranking: A: 3-1 B: 2-4-8-7-6-5-9

V65-6:
Svanstedts nya är intressant.

Spetsanalysen:
1 Panter Neo har tidigare visat sig kunna öppna snabbt och är min spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ett öppet lopp avslutar fredagens V65-omgång på Örebrotravet, på Dubbeltipset väljer jag dock att ta ställning för Åke Svanstedts nyförvärv 1 Panter Neo. Det här är en häst som jag sätt vid flera tillfällen tidigare och jag gillar intrycket på honom, det ska bli intressant att se vad han kan uträtta hos Svanstedt. Det låter positivt på honom från stallet och lyckas Svanstedt hålla upp ledningen, vilket jag tror att han lyckas med, kan det vara så enkelt att loppet är slut.

Jag tar ställning för spetsfavoriten 1 Panter Neo på Dubbeltipset, men stänger igen butiken på V65-lappen. Bakom Panter Neo är loppet öppet. 2 Lover Roc var en helt annan häst med barfotabalans senast och vann lätt från tät, Lindblom lär göra ett allvarligt försök att nå ledningen igen och han är given. 4 Celeber Sund har varit ute i ganska tuffa sällskap på slutet och gjort det bra, med två lopp i kroppen efter uppehåll lär dessutom toppformen vara nära och får han rätt ryggresa går han alltid fort till slut. 9 Rite on Win missgynnas av bakspår men såg lysande ut senast vid seger med barfotabalans, Goop kan vara fräck och välja rygg på Svanstedt här och skulle luckan komma till slut blir han svår att stå emot.

Ranking: A: 1 B: 9-2-4-12-8-10-11-5-3-6

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är poängen från avelsvärderingen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson