Travnet
ANNONS
(130377) Bythebook mål (2) (1)

Uppfödningslöpnings-vinnaren Bythebook är efter Googoo Gaagaa. Foto: ALN

Googoo Gaagaa till Sverige - intresset stort

Skribent

Publicerad kl 09.54, 17 september 2019

av Daniel Olsson

Högintressante avelshingsten Googoo Gaagaa är far till två av årets Kriterie-favoriter trots en liten svensk kull. Men snart blir det fler – nu har hästen anlänt till Stuteri Broline.

Googoo Gaagaa, i år tio år, slog igenom med dunder och brak på tävlingsbanan och innehade ett tag bland annat världsrekordet (1.08,8) på tusenmetersbana. Hästen vann 15 av sin karriärs 22 starter men det mest anmärkningsvärda med supertravaren är kanske att han är fallen efter passgångaren Cam’s Rocket.

Amerikanen har hittills ett femtiotal svenskregistrerade avkommor och av de 25 födda 2016 ryms både Bythebook och Power – två av favoriterna inför Kriterie-kvalen som körs på Solvalla i kväll, tisdag.

Tidigare i år meddelades att Googoo Gaagaa köpts till Sverige av World Trot och Robert Lindström och ska stallas upp hos Stuteri Broline. Under måndagen anlände den hyperintressanta hingsten till sitt nya hem – och intresset inför kommande avelssäsong är redan stort.

  • Vi håller precis på att sammanställa lite grann runt bokningsläget. Gensvaret har varit otroligt bra och det har varit väldigt många förfrågningar. Det är väldigt många intressanta stoägare som har hört av sig och som det ser ut nu kommer vi inte att kunna tillgodose alla, säger Robert Lindström till Travronden.

Googoo Gaagaa ska medverka vid avelsvärderingen i november. Priset för hingstens tjänster är satta till 44 000 plus 4000 kronor.

Googoo Gaagaa
ANNONS
Nästa artikel