Gimpanzee till avel

En av Nordamerikas främsta artister de senaste säsongerna slutar. Svenskägde Gimpanzee fortsätter inte att tävla nästa år. Nu blir det full fokus på avelskarriären.

25 segrar på 34 starter och cirka 23 miljoner kronor intjänat. Med ett sådant imponerande facit slutar Gimpanzee (e. Chapter Seven) sin tävlingskarriär. Ägarna, Courant och SRF Stable, väljer att låta sin stjärntravare avsluta tävlingskarriären på topp. Det skriver Courant på Twitter.

Avslutade med Breeders Crown

Gimpanzee, som tränats av Marcus Melander, har tillhört de absolut bästa i kullen i Nordamerika sedan första början och gick exempelvis obesegrad i nio starter genom säsongen som tvååring. Hästens sista start gjordes i slutet av oktober då han segrade i Breeders Crown – hästen tog därmed en seger i Breeders Crown såväl som två-, tre- och fyraåring. Nu väntar en fortsättning som avelshingst från och med nästa år. Detaljerna kring Gimpanzees avelskarriär presenteras i nästa vecka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Topphästar gör upp på Solvalla

Topphästar gör upp på Solvalla

Disco Volante ställs mot Milligan’s School och Elian Web när Nordin-dagen avgörs på Solvalla den kommande onsdagen. Vinterfavoriten för tvååringarna lockade dock bara fem deltagare.

Solvalla arrangerar en fin tävlingskväll på onsdag när Nordin-dagen körs. Kvällens clou blir Gösta Nordins lopp för den äldre eliten som samlat ett fint fält att göra upp om 100 000 kronor. Här hittas Disco Volante, som segrade på 1.10,1 för två starter sedan, men senast fick se sig slagen av Very Kronos. Han ställs på onsdag mot ständigt aktuelle Milligan’s School, finske stjärnan Elian Web som drog ett bakspår, samt kämpen On Track Piraten för att nämna några.

En kvintett i Vinterfavoriten

Samma förstapris finns i Gunnar Nordins lopp och Sören Nordins lopp för fyra- respektive treåringar. Startfältet blev små, men vi får se bland andra fyrfaldige miljonären Global Adventure bland fyraåringarna och i treåringsmatchen möts norske kulltoppen Custom Cheval och vasse Bandido Gar. Blott fem hästar lockades till Vinterfavoriten för tvååringar, trots 200 000 kronor i förstapris att tävla om. Här ska Svampen-vinnaren Mi Ma Ohrtus brottas med de båda obsegrade Afish och Lee Harvey Bros.

Gösta Nordins lopp, 2140 auto:

1 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
2 Hambo Transs R. – Björn Goop
3 On Track Piraten – Magnus A Djuse
4 Ural – struken
5 Disco Volante – Ulf Ohlsson
6 Star Advisor Joli – Erik Adielsson
7 Milligan’s School – Ulf Eriksson
8 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
9 M.T. Joinville – Torbjörn Jansson
10 Super Nice – Jörgen Westholm
11 Elian Web – Jorma Kontio
12 Racing Brodda – Rikard N Skoglund


Gunnar Nordins lopp, 2140 auto:

1 Global Adventure – Erik Adielsson
2 Brake Cooling – Per Lennartsson
3 Union Forces – Örjan Kihlström
4 Rotate – Mika Forss
5 Mellby Hoffa – Jorma Kontio
6 Residual Thrust – Rikard N Skoglund
7 Digital Download – Torbjörn Jansson


Sören Nordins lopp, 2140 auto:

1 Custom Cheval – Ulf Ohlsson
2 Devs Definitif – Mattias Djuse
3 Hopeusteponalego – Örjan Kihlström
4 Beauty Wind – Björn Goop
5 Boston Wise L. – Per Lennartsson
6 Bandido Gar – Jorma Kontio
7 Mr Mah Can – Rikard N Skoglund


Vinterfavoriten, 2140 auto:

1 Indigo Sisu – Ulf Ohlsson
2 Mi Ma Ohrtus – Rikard N Skoglund
3 Afish – Kim Moberg
4 Timber – Mats E Djuse
5 Lee Harvey Bros – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen lycka på Vincennes för Milliondollarryhme
Nästa nyhet
Ingen lycka på Vincennes för Milliondollarryhme

Ingen lycka på Vincennes för Milliondollarryhme

Milliondollarryhme var hårt betrodd då svensken för tredje gången beträdde Vincennes under torsdagen. Men efter en tung inledning fick Fredrik B Larssons adept nöja sig med en matlapp, medan Ce Bello Romain segrade efter en rykande avslutning.

Prix Jean Boillereau var torsdagens toppnummer på kolstybben och förhoppningarna var stora på Milliondollarryhme som segrade i sin Vincennes-debut och nu gjorde sin tredje start i Paris. Svensken blev spelad till favorit på toton men fick för Eric Raffin en dryg in-ledning, via tredjespår till dödens och ledningen i sista sväng. Sedan tog krafterna slut.

Milliondollarryhme föll tillbaka över upploppet och belade som sjua den sista prisplaceringen. Segern i loppet, med ett förstapris på 30 150 euro, gick till Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) som för sin kusk Antonhy Barrier spurtade starkt för att till slut segra säkert på fina 1.10,6a/2100. Hästen tränas av Sylvain-Gerard Dupont. Jean-Michel Bazires norska Calina gjorde ett nytt fint lopp och blev tvåa, före sin stallkamrat Dreambreaker. Inte heller för Tomas Malmqvist Calle Crown blev det någon större lycka; han slutade sexa efter en god avslutning från köposition.


Waiting Hill Hall god tvåa

Waiting Hill Hall gjorde tredje starten för Anders Lindqvist i ett race för fyraåriga ston och stod för en bra insats som slutligen resulterade i ett silver. Svenskan gick växelvis i ledningen, men kunde inte svara Etienne Dubois-tränade Gaëlla (e. Bird Parker) som för Eric Raffin avgjorde säkert till seger på 1.14,7/2850 meter och på det tjänade 14 850 euro.


Millie sexa i Vincennes-debuten

Fredrik Wallins Millie Millionaire gjorde Vincennes-debut i ett stolopp med Franck Ouvrie i vagnen. Sjuåringen var med bra i loppet, delvis i rygg på ledaren men orkade inte helt när det drog ihop sig till slutspurten och fick nöja sig med ett sjättepris. Segrade på övertygande vis gjorde Décoloration (e. Prince d’Espace) från Jean-Michel Baudoins stall som för Tony le Beller klockades till 1.12,7/2850, före Bazires danske C.D.19 800 euro var förstapriset här.

Se Ce Bello Romains seger här @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför: Prix du Bourbonnais
Nästa nyhet
Inför: Prix du Bourbonnais

Inför: Prix du Bourbonnais

Kapitel två i jakten på Prix d’Amérique-platserna avgörs på söndag. Startfältet i Prix du Bourbonnais är spikat. Sébastien Guaratos gigant Face Time Bourbon, som vanligt körd av Björn Goop, blir loppets stora favorit.

Diable de Vauvert, Feliciano och Bahia Quesnot tog sig till Prix d’Amérique från Prix de Bretagne men ingen ur trion finns med när det andra PdA-kvalet körs på söndag. Prix du Bourbonnais samlade ett antal om sexton hästar i kampen om 42 750 euro och biljetter till storloppet. Alla förväntar sig en ny grandios show av Frankrikes klarast lysande stjärna.

Face Time den stora favoriten

Sébastien Guarato luftar nämligen Face Time Bourbon i loppet. Som ett led i matchningen mot att försvara sin PdA-titel går superstjärnan ut i loppet. Efter den här starten väntar Prix Ténor de Baune i mellandagarna, som också blir hästens genrep. Björn Goop har i sedvanlig ordning det angenäma uppdraget att ratta Face Time Bourbon.

Det svenska hoppet i Prix du Bourbonnais ställs till Activated. Fredrik Wallins toppsto spänner bågen mot den franska eliten och kommer på söndag att få stifta bekantskap i sulkyn med Franck Ouvrie. Anders Lindqvist bidrar med en bubblare i form av fyraårige jänkaren Hudson River, medan Norges förhoppningar riktas mot Moni Viking, som nu åter i regi Pierre Vercruysse finns med i kampen om de dyrbara PdA-platserna.

Bazire kör inte Davidson du Pont

I övrigt kan nämnas att Jean-Michel Bazire har en trio med i loppet. Fjolårets PdA-runner up Davidson du Pont finns, liksom i Prix de Bretagne, med igen men ska köras av Nicolas Bazire. Tränaren själv sitter upp bakom Valzer di Poggio, segerstaplaren som fick raden bruten då han felade i striden i Prix de Bretagne senast. Alexandre Abrivard kör stallets tredje inslag, Victor Ferm.

Délia du Pommereux, som slutade sexa i PdA i år, har vunnit just det här loppet de två senaste åren och är förstås sugen på att vara med i striden igen. Sébastien Guaratos andra häst Carat Williams visade gryende toppform senast och är en av loppets outsiders, liksom Fakir de Lorault som senast var fyra i Prix de Bretagne och därefter följde upp med seger.


Prix du Bourbonnais, 2850 volt:

1 Hudson River – Alexis Prat
2 Valzer di Poggio – Jean-Michel Bazire
3 Victor Ferm – Alexandre Abrivard
4 Jerry Mom – Gabriele Gelormini
5 Fakir du Lorault – Francois Lecanu
6 Frisbee d’Am – Anthony Barrier
7 Moni Viking – Matthieu Abrivard
8 Activated – Franck Ouvrie
9 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
10 Chica de Joudes – Alain Laurent
11 Délia du Pommereux – Franck Nivard
12 Erminig d’Oliverie – Eric Raffin
13 Carat Williams – Yoann Lebourgeois
14 Davidson du Pont – Nicolas Bazire
15 Bilibili – Laurent-Claude Abrivard
16 Face Time Bourbon – Björn Goop


Vägen till Prix d’Amérique:

22 november: Prix de Bretagne (inkvalade: Diable du Vauvert, Feliciano, Bahia Quesnot)
13 december: Prix du Bourbonnais (tre främsta till PdA)
27 december: Critérium Continental (för fyraåringar, vinnaren till PdA)
27 december: Prix Ténor de Baune (för femåringar, vinnaren till PdA)
3 januari: Prix de Bourgogne (tre främsta till PdA)
17 januari: Prix de Belgique (tre främsta till PdA)
31 januari: Prix d’Amérique


Senaste vinnarna Prix du Bourbonnais:

2019: Délia du Pommereux – Franck Nivard
2018: Délia du Pommereux – Damien Bonne
2017: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Un Mec d’Héripré – Franck Nivard

Läs även: ”Känns helt perfekt”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Tarzan" säljer 54 fölston
Nästa nyhet
”Tarzan” säljer 54 fölston

”Tarzan” säljer 54 fölston

Auktionssäsongen är faktiskt inte riktigt över än. Stefan Melander skär ned på sin uppfödarverksamhet och nästa söndag säljer han hela 54 dräktiga fölston på ASVT.

Auktionerna under corona-året 2020 har avhandlats via nätet och även om vi nu börjat närma oss de sista dagarna av året, ska ytterligare en auktion avhandlas inom kort. Det är Stefan ”Tarzan” Melander som kraftigt reducerar sin uppfödarverksamhet och därför säljer ut 54 fölston via ASVT.

Samtliga 54 fölmärrar är dräktiga, 33 av dem med Uncle Lasse, 13 med Scarlet Knight, 7 med Nuncio samt 1 med Super Photo Kosmos. I början av nästa vecka uppdateras ASVT:s sida med mer information kring hästarna. Auktionen avslutas söndagen den 20 december, skriver auktionssajten.

Här kan du se de fölston som är till salu.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ökade priser i Frankrike - en miljon euro i Prix d'Amérique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson