Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Gimpanzee på 1.08,6 – efter flygande avslutning

Marcus Melanders superstjärna Gimpanzee har börjat året på lysande sätt. Fyraåringens andra seger kom på Meadowlands efter en ruskig avslutning och på toppnoteringen 1.08,6.

Gimpanzee var från början aktuell för Elitloppet men fick stå över äventyret och i stället matchas på hemmaplan i Nordamerika. Säsongen som fyraåring har börjat perfekt för Marcus Melanders kanon. Efter att ha vunnit årsdebuten på 1.09,2 för två veckor sedan – gick det ännu fortare vid lördagens seger i Graduate Series på Meadowlands.

En rykande avslutning

I vanlig ordning var det Brian Sears som skötte tömmarna bakom Gimpanzee men länge såg det ut att vara för långt fram för favoriten som låg placerad djupt ned i fältet medan Chin Chin Hall gasade i spets och skaffade sig flera längder genom sista svängen. Fast när Sears gav Gimpanzee marschorder då sista quartern återstod gick det blixtrande snabbt. Melander-fenomenet svarade för en rykande avslutning över upploppet och fångade in ledaren för seger på 1:50.2 eller kilometertiden 1.08,6a över en engelsk mile. Förstapriset i loppet var 25 000 dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:04, 04 juli

Generaal-skräll

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:33, 04 juli

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:30, 04 juli

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 04 juli

Fullträff i Arvika för Baron Gift

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:30, 04 juli

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:38, 03 juli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 22:51, 02 juli

Kung Don Fanucci

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Per Linderoth till 1000

Per Linderoth till 1000

Tusenklubben har fått sin senaste medlem. Per Linderoth tog sig in i samlingen bland de svenska kuskar som vunnit tusen eller fler lopp. Jubileumssegern kom på Oviken.

När Per Linderoth passerade mållinjen som vinnare med Malin Löfgren-tränade Emperor Mearas i det sjätte loppet på Oviken under söndagen – blev det också kuskens tusende seger. Tränaren verksam på Östersundstravet blev därmed Tusenklubbens medlem 99.

Tusen segrar är stort

– Tusen segrar är stort och jag har alltid högaktat kuskarna i Tusenklubben. Samtidigt har bedriften devalverats de senaste decennierna med catchdrivers som kör väldigt mycket lopp. Mellan tummen och pekfingret är runt hälften av mina segrar tagna av hästar jag själv tränat, det tycker jag är mer värt. Jag bär alltid med mig att varje seger har sin egen speciella betydelse känslomässigt för kretsen kring hästen. Att kunna glädja andra är bland det fina att jobba med trav, säger Per Linderoth till Svensk Travsport.

Per Linderoth, som vann sitt första lopp 1998, har arbetat som lärling hos både Åke Svanstedt och Robert Bergh och tog ut sin egen proffslicens 2004. Den största segern hittills, både som tränare och som kusk, kom i Stochampionatet 2013 med Blended Scotch men han har också setts vinna bland annat Copenhagen Cup med Cruzado dela Noche och Jämtlands Stora Pris bakom Västerbo HighFlyer. På meritlistan finns även titeln Årets Komet samt kuskchampionat i Östersund och Oviken.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hagmyren: Åsrud Vilja slog till med nytt svensk rekord
Nästa nyhet
Hagmyren: Åsrud Vilja slog till med nytt svensk rekord

Hagmyren: Åsrud Vilja slog till med nytt svensk rekord

Hon är i härlig form, Åsrud Vilja. Den tioåriga damen hade uppvisning under Hagmyrens kallblodsdag och gick runt fältet – för att noteras för ett nytt svenskt rekord.

Hagmyren avverkade på söndagen en hel tävlingsdag helt ägnad åt kallbloden och en av dagens mest imponerande vinnare hette Åsrud Vilja. Den tioåriga norskan, tränad av Tor Örjan Johansen, fick senast lämna återbud till Elitkampen men ordnade en snabb revansch i ett stolopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Örjan Kihlström tog åter plats på sulkysitsen och det blev ett nytt lyckat samarbete duon emellan. Med varvet kvar av sprinterloppet styrdes Åsrud Vilja på först i spåren och arbetade sig metodiskt fram mot den ledande Hönn Blesa. Den senare stred förvisso tappert, men var utan möjligheter att utmana när det drog ihop sig. Åsrud Vilja vann säkert på 1.22,5/1660 meter vilket också putsade svenska rekordet för utländska ston med en halv sekund. Det är dessutom stoet andra svenska rekord på raken – senast noterade hon rekordtid i volt över medeldistans.

Moddson radar upp segrarna

En annan häst som övertygar stort är Moddson (e. B.W. Modde) som återfinns i Joakim Elfvings stall. Löftet tog hem Sleipners Fyraåringslopp för Rikard N Skoglund och noterades därmed för karriärens nionde seger på tio försök. Moddson kördes snabbt till ledningen och var efter det omöjlig att betvinga, Järvsö Elling blev kvar i vinnarhålet med ledaren mycket enkelt stegade undan till segern värd 100 000 kronor på 1.28,5a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Badman bara bäst
Nästa nyhet
Badman bara bäst

Badman bara bäst

Global Badman visade styrkan och redde ut det från dödens. Barbro Kronos ordnade ännu en fullträff för Svante Båth. Fina treåringar visade upp sina kunskaper när de långa E3-finalerna avgjordes på Bergsåker.

Daniel Wäjersten är en tränare som tar för sig allt mer. På hemmabanan Bergsåker kom karriärens hittills största framgång. Reklamhästen Global Badman (e. Yield Boko) motsvarade förväntningarna och grejade guldet i E3-finalen för hingstar och valacker – trots en tung resa.

Badman var den starkaste till slut

Global Badman fick nämligen göra hela loppet utvändigt om ledaren. Och i spets gick Despot Power som körd av Kim Eriksson fortfarande såg ut att ha händelserna under kontroll när man nådde in på upploppet. Men Global Badman hade mer att ge, talangen fick upp farten igen på rakan, närmade sig steg för steg och fick greppet kort före mål. Vinnaren, som belönades med 950 000 euro, tog här sin tredje raka seger (sjunde på elva starter i karriären) och kom i mål på 1.13,0a/2140. Despot Power höll bra för att bli tvåa, medan Furies Rain via en kvick slutrökare när luckan kom, tog tredjepriset.

– Det har varit en stor anspänning hela dagen, men nu känns det mest tomt. Känslorna kommer nog snart. Men det kändes som vi hade en häst som skulle kunna göra sig gällande i dag, jag körde lite på säkerhet genom sista sväng och det blev ju bra. Man kommer nog att komma ihåg det här länge, sa Daniel Wäjersten i ATG Live.


Barbro ordnade nytt E3-guld för Båth

E3-finaler och Svante Båth är närmast synonymt. Tränarens fjortonde triumf i en E3-final såg Barbro Kronos (e. Trixton) till att fixa. Den toppstammade treåringen, mamma är Fama Currit, kördes till segern i E3 för ston av Erik Adielsson. Barbro Kronos började i dödens, blev avlöst efter 500 meter men tog sig förnyat mot utvändigt ledaren med varvet kvar. Därifrån avgjorde topptalangen.

Ledande Chabils Ribb stretade emot starkt men blev nödd att kasta handduken över upploppet då Barbro Kronos skaffade sig greppet och säkert gick ifrån till segern värd 950 000 kronor på 1.13,8a över 2140. Malva Ha avslutade riktigt fint efter att ha hittat luckan en bit in på upploppet och tog sig därmed förbi ledaren i kampen om andrapriset.

– Det är en väldigt bra häst i grunden och det blir mycket lättare som tränare att få jobba med en sådan talang. Det är klart att det är de största loppen vi siktar på med henne framöver, men först ska vi hem och kika så allt är bra med henne, vi jäktar inte, sa Svante Båth i ATG Live.


Odd Herakles ensam på banan

Norska superkallblodet Odd Herakles fortsatte sin framfart. Nu kom hästens sjunde seger efter lika många starter i år. Tom Erik Solberg körde favoriten som brukligt – full fart framåt. Trots fyrtio meters tillägg satt Odd Herakles i ledningen efter 700 meter och sedan den tuffaste konkurrenten Månprinsen A.M. i samma situation ägnade sig åt en galopp, var saken direkt avgjord. Den norska stjärnan varvade efter 1.22-tempo och lämnade motståndet med många längder till slut. Segertiden strålande 1.20,2 över 2180 meter, vilket var en kraftig förbättring av det svenska rekordet.


Ribaude fick fritt – fällde favoriten

Vikens High Yield var stor favorit i Bronsdivisionens final och länge såg det ut att gå vägen för Robert Berghs häst som gjorde loppet i ledningen och ryckte undan genom sista sväng. Men in på upploppet sinade krafterna för favoriten, samtidigt som bakomvarande ekipage hittade fritt. Deep Pockets tog sig loss från vinnarhålet, men ännu fortare gick Ribaude från tredje invändigt. Örjan Kihlström lotsade till slut säkert in Björn Goop-träningen till en något överraskande seger. 1.12,6a/2140 var vinnartiden.


Djuse skrällde med utsökt Bordeaux

Ordentlig körning i Klass 2-finalen där Magnus A Djuse drog det längsta strået bakom Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. Vinnaren avancerade fram mot dödens varvet kvar men fick direkt avlösning av Jagger Boko. Ledande Armagnac, som fått öppna 07,5 första 500, fick förklarligt ge sig på upploppet samtidigt som Bordeaux S. skaffade sig ett säkert grepp. Exclusive Matter avslutade piggt efter en invändig resa, men fick fritt för sent för att hota vinnaren som noterade skarpa 1.12,7a/2140.


Vaduz Wise As var på hugget igen

Timo Nurmos spännande sexåring Vaduz Wise As imponerade stort vid seger i Boden senast och stod återigen för en vass insats i Klass 1-finalen. Jorma Kontio hittade fram i andra utvändigt men skred till verket drygt 700 meter från mål. Vaduz Wise As kom hastigt fram mot ledaren, övertog mitt i sista svängen – och gick helt ohotad undan till segern. Italienaren klockades till 1.12,4a över 2140.


From the Mine – från start till mål

Tätt packat fält i uppgörelsen av Silverdivisionens final men vinnaren hittades från ledningen. From the Mine, tränad av Umåkers Catarina Norqvist tog återigen en fin skalp. Magnus A Djuse sände iväg grållen rejält från ledningen och tog täten. Efter att ha fått dämpa till underkant 1.14 första kilometern gick From the Mine sedan aldrig att fånga. Even’s Cool Boy och längre ut i banan, Floris Baldwin gjorde tappra försök men förgäves. 1.13,0a/2140 stod det på klockan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Längre frånvaro för skadad Attraversiamo
Nästa nyhet
Längre frånvaro för skadad Attraversiamo

Längre frånvaro för skadad Attraversiamo

Attraversiamo slutade senast trea i Elitloppet men nu är risken att det inte blir några fler starter i år. Svante Båths stjärna är skadad och behöver flera månader på sig för att komma tillbaka.

Förra året stod han som segrare i Svenskt Travderby och för en månad sedan tog han sig in som trea i finalen av Elitloppet. Men nu har Attraversiamo stött på problem. En ytlig skada på vänster böjsena i vänstra frambenet har upptäckts. Nu väntar vila och det kommer att ta ett par månader före femåringen kan vara tillbaka på tävlingsbanan.

Jubileumspokalen är uteslutet

– Det tar nog några månader, vilket innebär att bland annat Jubileumspokalen är uteslutet. Vi hade planerat in ytterligare fem lopp för ”Attras” del här i Sverige i år, men det känns osäkert nu. Det är kanske inga av dessa kvar när hästen är redo på nytt och vi vill inte heller ut under vintern här i Sverige, säger tränaren Svante Båth till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vitruvio fick revansch

Travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson