Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Generaal-skräll

Ett drömlopp i rygg på ledaren blev vinstgivande för Generaal Bianco. Peter Untersteiners valack såg till att det blev korsdrag i kuponghögen när han vann Gulddivisionen på hemmaplan i Halmstad.

Efter fem starter i år var Generaal Bianco ännu segerlös, men i den sjätte smällde det. Hästen fick ett perfekt lopp av sin tränare Peter Untersteiner och tackade för det genom att ta en enkel skrällseger i Gulddivisionen på hemmabanan Halmstadtravet.

– Det var mycket härligt. Vi trodde nästan det var över för hästen för någon månad sedan och att karriären kanske skulle vara över, men han tänt till den senaste månaden. Vi har gjort lite ändringar och det har verkligen fallit ut över förväntan, berättade Peter Untersteiner i ATG Live.

Drömlopp från rygg ledaren

Från sitt innerspår var Generaal Bianco snabbast ut men överlämnade snart åt Velvet Gio som fick sänka farten ordentligt i ledningen; första varvet avverkades efter 15,5-tempo och det såg i det läget svårt ut att lura den betrodde ledaren på segern. Men Velvet Gio hade inget svar över upploppet där Peter Untersteiner hade hittat loss med Generaal Bianco – den nederländske sjuåringen kopplade ett snabbt grepp och vann till slut mycket enkelt. Klassisk segergest av kusken.

Vinnaren visade 1.12,7a/2140 för viktoria värd 200 000 kronor. Velvet Gio höll till andrapriset före Cyber Lane som avslutade blixtsnabbt efter att från ett invändigt läge hittat sent fritt. Very Kronos var mycket betrodd i loppet, men gjorde bort sig med en galopp direkt i starten.


Forfantone fällde Campo Bahia

Campo Bahia gjorde en intressant start i ett femåringslopp, men fick precis som i comebacken se sig besegrad. Conrad Lugauers storfavorit fick ett tungt race med hela loppet utvändigt om den ledande Stoletheshow som drog i hög fart; 10,9 första varvet. Campo Bahia fick förvisso grepp om täthästen in på upploppet, men till attack från tredje utvändigt kom Torbjörn Jansson med Forfantone Am som hade betydligt mer krafter kvar. Roger Walmanns trippelmiljonär avslutade kvickt och vann till slut enkelt på 1.10,7a/1640 meter. Campo Bahia, här i sin sprinterdebut, tvåa på 1.10,9.


Goops italienare imponerar

Det är skön stil på Björn Goops italienare Unoicsdue Gnafa’. I sin tredje start för tränaren kom i Klass 2-försöket andra raka. Och det var aldrig något snack om saken för storfavoriten. Unoicsdue Gnafa’ pressade sig till ledningen efter 500 meter, lättade undan med några längder över bortre långsidan och vann till slut överlägset. Mycket övertygande seger på 1.11,8a/2140.


Tyske segermaskinen infriade

Peter Ingves tog plats bakom den tysktränade segermaskinen Newport Beach som i styrkeprovet som utgjorde Klass 2-försöket infriade favoritskapet. Newport Beach, som tränas av Josef Franzl, tog sig tidigt till ledningen och var aldrig i segerfara. Ett ryck 400 avgjorde slutligen striden. Femåringen tog karriärens nionde seger i tolfte starten då han noterades för 1.14,7a/3140.


Gustafson direkt i årsdebuten

Nederländske toppkusken Rick Ebbinge slog till i Halmstad. Segervapnet var tuffe Gustafson som var segermogen direkt i årsdebuten. Valacken, som inte startat på över sju månader var kvickast iväg i Silverdivisionen, spetsade – och höll hela vägen. Sevilla sköt till snabbt efter en sen lucka men kunde inte rå på Gustafson som starkt till mål på skarpa 1.10,8a/1640.


Money för Kevin efter dramatik

Dramatisk upplösning i finalen av Wången Cup. Princess Kloster hade haft ledningen hela vägen och såg ut att hålla undan för uppvaktande Hasty Helene över upploppet – då ledarinnan plötsligt slog på en galopp. Från tredje invändigt hade Kevin Oscarsson lirkat loss Bring Me Money, som nu fångade in Hasty Helene kort före mål. Håkan K Persson tränar vinnaren som kom i mål på 1.14,1a/2140.


Hossiana hela vägen för Goop

Björn Goop körde Hosianna Boko åt Jörgen Westholm i Diamantstoet, ett samarbete som bar frukt. Ekipaget ledde loppet från start till mål. Betrodde Aura S.L. fick göra jobbet i dödens men var tidigt slagen, i stället var det Argbiggan som bjöd match till slut med ledarinnan visade att hon stod den långa distansen och vann till slut mycket lätt. Det på 1.14,4a över långa 2640.


Favoritseger efter resolut styrning

Lite av lekstuga hade Ivory di Quattro i Bronsdivisionen. Harper Hanovers-tvåan återtog segerraden efter en offensiv manöver av Robert Bergh. Ivory di Quattro forcerades kraftigt framåt över den första långsidan och klämde sig före Ingo för ledningen. Sedan var händelserna under fullständig kontroll. Favoriten gick mycket säkert undan för seger på 1.12,4a/2140.


Inga problem för Ultra Bright

Blott fem hästar gjorde upp i Stoeliten, seger blev lekande lätt för Fredrik Perssons fina Ultra Bright. Erik Adielsson satt i sulkyn och kunde ge sin springare en nöjsam resa i andra utvändigt, en position ekipaget kunde hålla till 250 kvar. När anfallet sattes in fångade Ultra Bright in spårande Rose Run Sydney utan några problem. 1.11a blankt över 1640 var segertiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Det blev inte någon rekordtid den här gången men väl en tionde raka seger. Kallblodsfenomenet Odd Herakles hade uppvisning på nytt i Jarlsberg.

Odd Herakles har varit outstanding i år och segerföljetongen tog sin fortsättning vid lördagens tävlingar på Jarlsberg. Lars O Romtveits kallblodskung spelades till megafavorit i elitsprintern och syntes aldrig i någon som helst segerfara. Någon rekordtid blev det dock inte tal om den här gången.

Susade till ledningen

Tom Erik Solberg eldade iväg Odd Herakles till ledningen så fort bilen fällde in vingarna och favoriten kom att leda loppet varje meter. Ledaren gjorde ett ryck genom sista sväng och lämnade fältet med flera längder men fick nöja sig med att passera mål på 1.19,1a/1609, tre tiondelar från banrekordet. Tionde raka segern var ett faktum, förstapriset 60 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
Nästa nyhet
Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Elian Web sitter i pole position inför söndagens final av finska storloppet Suur-Hollola. Katja Melkkos stjärna var tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha spårat från start till mål. I finalen väntas tufft motstånd från Hotshot Luca och Better Boss.

Efter drabbningar i Elitloppet och Oslo Grand Prix har Elian Web blivit lottlös men under lördagens tävlingar i finska Lahti fick valacken åter njuta segerns sötma. På programmet stod tre uttagningar till Suur-Hollola vars final avgörs under söndagen.

Lätt från ledningen

Elian Web, nu utrustad med nygamla kusken Janne Soronen, stack sin vana trogen direkt till spets och sågs aldrig i någon segerfara. Ur sista sväng ryckte favoriten och avgjorde definitivt slaget. Elian Web gick mycket lätt undan med flera längder och körande Soronen kunde till och med kosta på sig en segergest vid målgång. 1.12,0a på 2140 var vinnartiden.

Väntad seger också i andra uttagningen. Också här var det spets och slut som nyttjades. Pekka Korpi ledde varje meter bakom Hotshot Luca som säkert höll undan för starkt utmanade Willow Pride på 1.12,0a/2140. En imponerande vinnare i tredje och sista försöket. Better Boss fick tvingas till 07,5 de första 500 före han kom till ledningen, men vann ändå överlägset till slut. Med Iikka Nurmonen travade vinnaren 1.12,8a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff i Arvika för Baron Gift
Nästa nyhet
Fullträff i Arvika för Baron Gift

Fullträff i Arvika för Baron Gift

I Arvikas Jubileumslopp blev det full pott för Baron Gift. Rickard Svanstedts reklam-häst fick sin välförtjänta seger sedan han spurtat ned ledande M.T. Insider på linjen.

Fredagskvällens blickar riktades mot Arvikas 800-metersoval med Arvikas Jubileumslopp som kvällens höjdpunkt. Förstapriset på 70 000 kronor lade Rickard Svanstedt beslag på med hjälp av Baron Gift. Efter att ha matchats i hård konkurrens under hela säsongen – kom nu fullpoängaren för sjuåringen.

Baron Gift starkast i spurten

Katapultsnabbe M.T. Insider slungade sig som väntat till ledningen för sin tränare Olle Alsén och såg till att hålla tempot högt, första kilometern klockades till lite över 1.11. Men det var i samma ögonblick som Svanstedt bytte fjärde utvändigt mot attack i tredjespår med Baron Gift. Det var rätt melodi skulle det visa sig, M.T. Insider kämpade väl men i de sista stegen skaffade sig Baron Gift segergreppet. Segern togs på 1.11,8a över 1700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
Nästa nyhet
Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Trea i försöket men i finalen blev det spel mot ett mål. Golden Dream M.E. blixtrade till ledningen och lät aldrig konkurrenterna få chansen i Jarlsberg Grand Prix.

Jarlsberg Grand Prix för fyraåringarna, lite av Norges svar på Sprintermästaren, utspelade sig under fredagskvällen och fick se Noralf Bräkken plocka hem pokalen med sin Golden Dream M.E. (e. Buzzin Brian) – det till trots att man fick nöja sig med en tredjeplats i försöksheatet som avgjorts tidigare på kvällen.

Blixtrade till ledningen

I finalen blev det dock annat ljud i skällan – Golden Dream M.E. blixtrade till ledningen från ett femte spår bakom bilen och fick efter en öppning på strax över 1.10 första 500 dämpa ned till 12,6 vid varvet. Därmed behövde motståndet inte göra sig besvär, ledaren stack mycket enkelt undan över upploppet till seger på 1.11,6a/1609. En seger värd en kvarts miljon norska kronor. Försöksvinnaren Thai Eros tvåa från rygg på ledaren, medan det var Pantani som lade beslag på bronset. Favoritspelade Ivan B.R., som också vunnit en av de två uttagningarna, tröttnade från dödens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson