Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Gävle 30 november: En vinnare med Sisu!

Som väntat blev det storskrällar i onsdags, lågklassiga och jämna lopp utan någon direkt bra favorit - ja då är det inte lätt som spelare. Kanske får vi vänja oss vid det på onsdagar att det är lite av alla mot alla. Dessutom sviktande prestationer med ojämnt vad gäller träningsförhållanden, konstiga banor med mera. Lite annan sport mot under sommaren helt enkelt.

Det blev träff på Maximus M.M. som var bäst i ett klent lopp, utan att vara fräsch. Bra skalle visade han som inte galopperade i sista kurvan, och Anders Eriksson körde som vanligt som de bättre proffsen - han är vass!

Ingen direkt stolpe in i övrigt. De två roliga platsspelen blev fyra. Två vinnarspel blev tvåa och en vinnare blev fyra med fyra hästar på linje i mål. Då hade vi höga 7.25 och 8 ggr på två av dessa vinnarspel.

Vi går igenom lite mer. Roligaste draget Hillbilly Woodland hade vunnit om det bara löst sig liiiite bättre. Nu räckte inte vassa spurten till mer än knappt slagen fyra med fyra hästar på linje och detta sedan hon suttit bland de sista in mot upploppet innan Fiore kastade loss.

Fyra blev platsspelet Martin Tooma där Kevin spände bågen och körde i spets. Lite oväntat, och nu blev det soppatorsk på upploppet. Han ska nog gå i rygg ändå den, och det är kanske inte för inte att han heter Tooma då det ska avgöras…

Night Brodde var läcker och helt överlägsen och mitt skrälldrag Southwind Hydro blev ”bara” tvåa på avstånd. Han slog resten alltså och ”kommunaren” Final Dream kallnade i dödens.

Tvåa blev min vinnare Claude Debussy från ledningen där det var långt ner till övriga och kanske borde han hållit undan för Brottarn ändå..? Fyra blev sedan platsspelet Olga Utca som sköt till bra på open stretch men satt ett hack för långt bak då den framför ledsnade och vasst spurtande Julia Pellini hann förbi. Här visade Indra’s Secret grym styrka och tågade bara undan, den kommer Bergh får roligt med framöver!

Gävle kör lördagsloppen och det är bra klass men ändå ganska luriga lopp. Jag tror ganska mycket på min vinnare i öppna stoloppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Gävle – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

3 Hazard Boko öppnar snabbt, men kan knappast svara 7 Ebony Boko och 8 M.T.Insider om dessa laddas. Då kommer det kosta för att överta, men kan bli så. Även 5 Weekend Fun kommer vara snabb med racergrejer.


Loppanalys:

2 Thrust Control och 3 Hazard Boko delar på favoritskapet och båda har chans och ska väl ge runt de 4 ggr som bjuds. Hazard var kulltopp som unghäst men har haft svårt att leverera efter svår skada. Det var djungelvrål näst senast om honom, men han galopperade sedan han varit utan spetschans. Senast kördes han i spets och vann säkert efter att ha sett lite småtrög ut, men Doctor Doxey Zenz slutade springa i sista sväng som satt i dödens. Han har chans att köras till spets, men laddas startraketerna långt ut kommer det kosta. Och han får visa att han kan vinna på V75 innan jag spelar som hårt betrodd.

Thrust Control var riktigt bra i våras då han var trea i Kungapokalen (bakom Campo Bahia och Attraversiamo) och vann sedan Ina Scots Ära och 300.000 från dödens i juni. Sedan tog det stopp, men det gjorde det för de flesta av Tarzans hästar men nu är de i form igen. Senast körde Jepson på chans, och hästen avgjorde då han kom loss och formen är klart uppåt för dagen. Läget är perfekt, och Jepson igen är rätt och kör de på hårt första varvet borde han mata ner dem.

Sex hästar bakom står mellan 7.25-16 ggr och alla dessa har chansen i öppet lopp. 5 Weekend Fun ska maxas med barfota, helstängt och bike och kanske är han riktigt snabb då som han ibland kan vara. Gick rätt bra bakom Digital Ink senast men den rätta formen har ändå inte varit där på länge. På gång nu?

7 Ebony Boko är väldigt startsnabb och kanske helt enkelt blåser till spets, och han har blivit bättre och hårdare då han är mer fräsch. Ändå ingen V75-vinnare tycker jag.

Jag nämner 10 Dom Perignon som hittat stilen i ny regi och vann på snyggt vis från ledningen senast. Tuffare uppgift nu, men han är riktigt bra nu.

8 M.T.Insider är alltid en faktor från start, och även om han såg formlös ut i Italien så kanske han laddas och han är mest startsnabb i Sverige…

Rank: 2-3-10-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Thrust Control till oddset 4.00 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Nova Effe har varit snabb och jag tror att hon håller upp ledningen. 6 Livi Othella H.M. kommer vara snabb men vill troligen ha rygglopp.


Loppanalys:

9 Dusktodawn Sisu tror jag vinner detta stolopp som annars är vidöppet. Hon har blivit bättre på allt i ny regi och had haft två raka segrar om hon kunde släppas av och inte hade sprungit på en töm näst senast. Hon var inte 100 och hade problem med hov efteråt som satte ner henne, och hon hoppade strax efter mål. Senast var det bättre i ordning och hon såg oerhört rejäl ut då hon klev runt en ganska bra spetshäst i Global Avenue (som blev tvåa i Oaksrevanschen i onsdags) och avgjorde mycket enkelt i 11-fart sista 700. Formen ska vara ännu bättre nu, och dessutom första norsk i denna regi i alla fall och hon står bra till i loppet. Det finns flera vis hon kan vinna loppet på, fram i dödens eller avgöra på speed och jag tror ganska mycket på henne här då de är ganska klena där framme. Spel till 4.25.

1 Nova Effe är det nästa lika lågt odds på, men hon har er att bevisa tycker jag. Senast var hon för het och lade bort krafterna i spets och var slak till upploppet. Samma före det, och norsk nu borde vara positivt. Kanske blir hon mindre startsnabb då och blir av med ledningen? Jag tror ändå på spets, men varken hon eller Reijos övriga hästar har visat form på sistone och jag står över som hårt betrodd.

5 Heather Deo var klart fin då hon speedade till seger i debuten i nya regin näst senast. Hon var sjuk senast (halsen) men ska vara bra nu och det är Jepsons val i loppet.

6 Livi Othella H.M. är formhästen i gänget för hon har sett mycket bättre ut och suttit fast med gott om sparat två senaste starterna i liknande gäng. Vass startkusk och springspår gör henne spetsaktuell och nu kanske man kör där? Eller ner i rygg på 1. Kan överraska.

13 Artemide Zack var positiv i debuten för Dahlén senast och gick vassa sista 500 i snabb avslutning och hade kunnat vinna med lite mindre dålig draghjälp. Lopp i kroppen och även om hon varit som bäst i spets i Italien. Alla dessa har helt klart segerchans, men jag tror alltså att min vinnare tar hem det!

Rank: 9-5-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Dusktodawn Sisu till oddset 4.25 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

4 Digital Ink är mycket startsnabb för att vara i detta gäng. Trots att han är lärlingskörd borde han sticka till ledningen, och släppa till 5 Milligan’s School. 2 Doctor Doxey Zenz ska laddas, men jag tror inte han håller emot ”Inken”.


Loppanalys:

5 Milligan’s School har en väldigt bra uppgift då han kommer med visad form och har vunnit två guldlopp över 1600 meter på sistone och det är för kort för honom. Han hinner inte riktigt med utan får gå nära sin maxfart längre då och det var på styrkan han kontrade senast. I kurvorna har han lite problem, men kusken känner hästen nu och han förivrade sig inte senast Ulf. Nu tror jag det är mycket bra spetschans i andravågen och även om Andersson hotar med att köra i spets med 2 Doctor Doxey Zenz så tror jag på Milligan’s i tät. Borde såklart vinna detta sedan, men det är ändå tre varv och då är det inte lika givet. Jag kan tycka att 2.10 är godkänt odds då han lär vinna detta minst varannan gång och hade faktiskt trott på 1.75.

7 Zenit Brick är andraspelad till 5.50 och faktiskt enda i övrigt som står under 10 ggr! Han har varit grym två senaste vintrarna och dominerat i guldloppen, vann tre lopp i guld nov-jan förra vintern. Dock var han sedan skadad och borta länge (7,5 månader) innan han gjorde comeback i höstas för tre starter sedan. Utan chans mot Milligan’s i comebacken efter passivt upplägg, men sedan ovanligt fräsch och fin vid (billig) seger. Han var ute i storlopp i Holland senast men galopperade i trång situation på bortre långsidan och såg stark ut före det. Det är gissning på vart han stå för dagen då detta blir första riktiga testat och över tre varv. En Zenit Brick i full form kan slå alla dessa.

9 On Track Piraten är svårbedömd vad gäller formen för snacka om att se formlös ut senast före loppet, och i loppet. Men han krigade som vanligt och var nära i mål. Måste vara många meter bättre för att vinna mot dessa, och är han där redan är frågan?

12 Elian Web är en sprinter och det måste vara chansning att starta över 3140 meter, det känns som konstig anmälning. Han är i tokform hästen och har varit minst lika bra som favoriten då de mötta och senast utmanade han Global Trustworthy tufft i guldfinalen. Varit bortlottad varje gång och är det igen, men klarar han distansen så kan spurten ge pott.

4 Digital Ink ser otroligt bra ut som tioåring och senast var han läcker! Pieters får chansen och det är normalt sett spets och släpp. Plats?

Rank: 5-7-12-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Milligan’s School till oddset 2.10 hos Unibet.

8 Gävle – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Sex kallblod på start och med voltstart är det lite svårt att bedöma dem. Kanske kan Jorma få iväg 4 Löv Teddy snabbt trots spår 4 då hästen är kvick?


Loppanalys:

Otroligt lurigt kallblodslopp, och då gillar jag ändå dessa lopp och har rätt bra koll på hästarna som brukar åka runt på V75 – men detta är svårt! Detta trots att Unibet satt 27-75 ggr på nio av 15 hästar och dessa bör faktiskt inte vinna, men det svåra är att peka ut vem som borde vinna. Lägst odds är det på 5 Voje Jerv och hade jag inte sett senaste starten kunde jag sagt att han vinner detta! Han visade rätt inställning vid segern på Färjestad näst senast då han från dödens kopplade grepp och efter att ha sett slagen ut kontrade till seger på vass 24-tid full väg. Senast var han dock bedrövlig rent ut sagt! Han travade inte bra och inget stämde. Han är uppfräschad nu och i normal form är detta bra uppgift och det är plus med ”Sir Toby” på norskt kallblod.

4 Löv Teddy tycker jag inte är lika bra om båda tävlar på topp, men han har utvecklats mycket senaste halvåret och i Bollnäs spetsade han och bara försvann ifrån dem via runt 21 sista 400. Jorma upp här måste ge en hel del och kanske kan man sno åt sig ledningen efter en bit.

Tredjehandare är 7 Hvalstad Odin och han har lyft sig i ny regi hos Tjomsland. Tgo två raka på styrka även om det var 1600 meter. Var sedan tvåa bakom Järvsöodin på V75 och klart bra även om denne var överlägsen – men det hade han verkligen varit här med om det varit 2640 meter. Senast var han hårt anmäld med hästar som har miljonen på sig på samma volt, och det gick nog för fort med 23,5 första varvet där han egentligen aldrig riktigt fick pusta. Han har vettig chans att avgöra detta.

Jag chansspelar 2 Gnistas Filur som var urtapper vid segern senast även om tiden inte imponerar. Står perfekt inne i loppet och man har valt att träna istället för att starta och kliva över tilläggsgränsen. Det låter bra från Jörgen som jag tycker är en av de bättre på att sikta mot enskilda uppgifter. Han kommer vara bra räknar jag med och jag spelar till 8.75.   

14 Tangen Braute är det en del surr om, och det kittlar med att kanske bli första gången barfota (enligt tränaren) i 77:de starten! Kaj Widell är vass på kallblod och det ger rätt effekt kanske han flyger fram utan skor? Ändå knappast bra barfota-bana att testa första gången sista november och skulle jag gissa blir det skor. Hästen har 1 seger på 29 starter senaste åren…

Rank: 4-7-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Gnistas Filur till oddset 8.75 hos Unibet. 

9 Gävle – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Inspector är snabb och med Jepson från innern är det all in som gäller och han ses som spetsfavorit. Främst 6 Kryptonite Zon utmanar om den öppnar som tidigare.


Loppanalys:

1 Inspector kom man lite lägre på än jag hade trott, 2.40, men det är ganska korrekt kan jag tycka för han har en perfekt uppgift. Han är kapabel, Björn låter märkbart nöjd med en häst som kan vara knepig och då lär han träna bra/bättre. Läget är bra för Jepson är vass även på att skicka iväg från start och även om innerspår kanske inte är det bästa spåret i Gävle (heller) så ser jag ingen som har häst att ta sig förbi. De är inte snabba närmast honom, 6 Kryptonite Zon är snabb om han får bättre fäste än senast och den som kan utmana. Jag tror ändå på spets för Inspector och på 1640 meter tror jag inte de hinner på honom. Jag kan ändå inte spela Inspector till 2.40 på V75, han är för strulig som häst och jag blir ju inte chockad om han studsar direkt då han maxas från innern…

Tarzan har två vassa utmanare och 8 Surf’N Turf är klar andrahandare till 5 ggr. Denne var sjukt bra senast då han låg på hårt i dödens och hade knäckt ledaren redan på sista långsidan sedan det varit jämn 11,5-fart första varvet. Han bara stegade undan i obesvärad stil och vann på 12.3. Det kan vara så att han slår dessa från dödens med, men ändå inte så säkert att han ens hinner fram dit i tid för spår 8 och 1640 meter är jobbigt då alla vill ha position innanför.

12 Digital Crunch har aldrig vunnit lopp, men det är galet som han sett ut senaste månaderna! Han knäckte ledaren för tre starter sedan i dödens men åkte dit mot stallkamrat sista biten. Näst senast hoppade han direkt, men återkom mycket bra  bakom hästar där Surf’N Turf spetsvann och intrycket var starkt. Samma var det senast då han såg jättefin och stark ut men galopperade just som Jorma skulle ställa på i spåren 600 kvar, och det var i bra gäng. Läget är kallt med spår 12 på kort, men han är väldigt mycket bättre än vad spelarna tror och han är värt att chansspela på plats till 4.50 då detta inte är det bästa V75-lopp som körts! 

3 Italiano Boko och 2 Turenne är det under tio ggr på, och Walmann-hästen har hittat stilen vid två raka segrar och har lite chans med bra spår. Turenne tror jag kanske får svårt att hinna med över 1600 meter.

Rank: 1-8-2-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 12 Digital Crunch till oddset 4.50 på Unibet.

10 Gävle – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

2 Tale of Jacks tar ledningen tror jag men man vill knappast köra där på 2640 meter och kanske inte ens laddar? 4 Hakon Von Haithabu är kvick och kan mycket väl vara den som tar tät, sedan får vi se om man släpper till 5 Magic Cash. Både 6 Actual Star och 7 Golden Dream M.E. är snabba men dessa släpper till Jorma tror jag, och de borde inte komma förbi.


Loppanalys:

Bra lopp där tre urstarka hästar står i lägsta oddsen (4-4.40) och det ska egentligen ganska mycket till om det går utanför denna trio över 2640 meter. Lägst odds är det på 5 Magic Cash som har bästa läget och han visade bra skalle som kontrade till seger mot Sloppy Joe senast då han gick i dödens halva loppet över tre varv. Han är knepig den här hästen och även om han har hög högsta nivå så blandar han detta med att inte fungera. Nu har han haft uppehåll, och är säkert fräschare och här kan han köras till ledningen efter en bit. Bra chans om han har bra dag, men inget jag litar på.

8 Whipped Eggs är en tanks som kommer göra livet surt för favoriten och han är inte kul att få över sig. Kördes till ledningen med två varv till mål senast och var bara överlägsen. Formsn sitter där och även om det gärna fått vara 500 meter längre lopp så kan han köra favoriten mör.

Jag gillar 11 Global Winner som jag rekat ut som vinnare tidigare i krönikan (Jägersro i höstas då han var ensam på banan). Han galopperade inte helt oväntat senast då det var bakspår för lärling, han är svår den här helt enkelt även om man kämpar på med att ”han är egentligen inte osäker…” Det verkar vara från start med hästar runt sig som han tar till galopp, och Örjan känner hästen bra nu och ska inte behöva blanda sig i någon sådan situation första 300. Kör de på för hårt där framme så borde han kunna mata ner dem på härliga styrkan Global Winner!

Fjärde under 10 ggr är 4 Hakon Von Haithabu som vann på V75 i Bjerke, och han har småintressant uppgift faktiskt då han är spetsfavorit inledningsvis. Sedan kan Ohlsson välja om han släpper till favoriten och åker med bakom eller svarar. Jag tror inte han räcker mot favorittrion, men alla dessa är knepiga hästar och spets är ändå spets…

Rank: 11-5-8-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Global Winner till oddset 4.40 hos Unibet.

11 Gävle – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Mas Capacity mer eller mindre följde bilen från innerspår på Solvalla och spetsade med tio meter. Låt vara att det var mindre snabba hästar, men det såg snabbt ut. Nu är det V75-motstånd och det finns chans att 3 Religious tar sig förbi.


Loppanalys:

Kul lopp avslutar och storfavorit är 11 Seismic Wave som sprang världsrekord med 1.08,5/1609 meter i USA förra året. Han finns nu hos Timo Nurmos och han glänste vid segern i debuten för honom då han bara studsade undan från ledningen i 09-fart och det var läckert! Han var sedan bara usel i Tyskland, visserligen efter tuff öppning till dödens mot topphästar i kullen, men han gav upp redan 500 kvar. Senast löste det sig otroligt bra från spår 8, andra ytter och draghjälp till upploppet och han gick förbi med en gäspning. Ändå är det något som skaver med honom tycker jag, dels med travet (som visserligen såg bättre ut över mål) men det är svårt att säga vad han kan i nuläget och nu ska han runda bra hästar i spåren och det är jag inte alls säker på att han grejar. Det är syn på honom och jag har ingen tanke på att spela till drygt dubbla pengarna.

Jag har hela veckan väntat på 3 Religious som har spännande uppgift, och blev lite missnöjd över att det bara kom 6.25 på en som är nedrankad lite överallt och lite spelad på ett större streckspel. Han var grymt tapper på Solvalla överst i raden då han fick press i omgångar av optimistiska kuskar och det gick 12 på varvet. Han höll till mitt på upploppet och blev tvåa och det var värd bättre öde. Han har varit okej i Filad två senaste, men då man åker till Sverige brukar det vara laddat och Sjöström fick bra fart på hästen för tre starter sedan mot bra kullhästar där Mellby Glader vann före Missle Hill och Religious var trea. Han är mycket startsnabb och jag tror han kan ta sig förbi 1 Mas Capacity och springa en låg 12-tid och han är intressant! Det kommer bli drag på hästen så jag spelar.

Just Mas Capacity har chans, för han var bra vid segern på 13,0 från spets då han enkelt spetsade från innerspår och vann enkelt. Det är värre gäng denna gång för då kunde faktiskt ingen öppna snabbt. Spets eller ledarryggen blir det säkert och han har chans.

7 Master Blaster är fjärde under tio ggr hos Unibet och han har hittat stilen hos Fredde B som gjort starkt jobb med denna glasbit. Det har dock varit ledningen alla fyra segrar och dit kommer han inte nu och då är det galopprisk och strulrisk.

Mycket bra var 10 Ribaude senast då han oväntat spetsade och bara stack undan med 10,7 sista 800. Formen räcker långt igen, men läget är svårt.

Rank: 11-3-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Religious till 6.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson