Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Gävle med bland annat ett par intressanta kallblodslopp väntar på oss spelsugna en kväll som denna. I det avslutanade spelloppet får vi bland åter njuta av norska kallblodsdrottningen Åsrud Vilja. Hon har härliga förutsättningar men jag provar faktiskt att gå emot då vi har en annan topphäst med i loppet. Elian Web blir hårt betrodd i lopp sex. Det är något så ovanligt som voltstart för snabblopparna där och senast vi såg Elian Web från svenskt springspår som nu stod det år 2014 i kalendern. Då blev det spets och slut och läge för repris här.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Det är bra chans att 4 Stjerne Tore tidigt är placerad i spets.


Loppanalys:

7 Prins C.K. har lite hyss för sig ibland men vann lätt senast och har bra chans nu då Affe Jonssons häst är struken. Är ändå ingen häst att lita på och inget jag vill spela på som hårt betrodd. Bra chans om han sköter sig.

4 Stjerne Tore kan spåra hem loppet om det skulle bli strul för JOPs häst. Vann knappt näst senast och var fullt godkänd senast men detta är långt ifrån någon av mina favorithästar. Kanske struntar Tore i det och vinner ändå och spets på Gävleovalen är hårdvaluta.

9 Önnes Grimner är rätt kapabel men inte helt lätt att frakta runt felfri. Är inte så hårt betrodd och detta blir mitt chansspel. Var fin vid segern för tre starter sedan men har sedan galopperat från start och kort därefter. Borde kunna trampa iväg felfritt från detta läge för att sedan duga. Vann ju över lång distans nyligen.

11 G.G.Pugh är stark och kan en del felfri. Svårt häst men inte borta felfri. Lurigt lopp då trolige vinnaren fick stanna hemma i stallet i Njurunda.

Rank: 7-4-9-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Önnes Grimner till oddset 12.50 hos Unibet.

5 Gävle – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Prinsen öppnar bra och taktiken lär vara given.


Loppanalys:

Treåriga kallblod och mest har 8 Bäcklös Faron visat. Därför står han nu också med dubbla tillägg men Oskars häst kan lösa uppgiften ändå. Litet fält gynnar och hästen är riktigt bra. Nu var det kanske inte samma tryck i hästen senast även om Oskar tycker att han var ursäktad efter ryckig resa. Hästen har rest och övernattat en del och har även hunnit med en Wången-tur för avelsvärdering och Oskar är lite orolig att detta kan sätta ner hästen även om allt verkar bra. Oskar brukar ofta låta mer uppåt än här.

Jag tror att 1 Prinsen blir svårfångad från spets och spelar. Vann från tät näst senast och nu blir det barfota runt om som då. Öppnar bra och kan springa fort i ledningen i kväll. Vettig chans och Östre lär inte bjuda in Oskars häst i onödan.

2 Nelson August är ett löfte och han har varit mycket stark och rejäl vid segrarna. Bra form och Tjomsland ångar på med flera segrar och den här är inte borta alls.

5 Mjölner Rönner är bra och är säkert med och hugger i främre träffen på nytt. Duktig från utvändigt ledaren näst senast.

Rank: 1-8-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Prinsen till oddset 3.00 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Ovant med voltstart för dessa snabbloppshästar. 1 Västerbo Grosbois är snabb och Rauno har inget emot spets men rygg på Jorma kan sitta fint. 7 Elian Web har haft springspår en gång i Sverige. Det var år 2014!! och det blev lätt spets med Janne Soronen. Jorma är långt ifrån bra från springen men hästen är så snabbfotad så jag tror det bär iväg till tät. 6 Charrua Forlan är tänkbar också.


Loppanalys:

Katja Melkko har efter en liten svacka visat härlig form på hästarna igen och når Elitloppshästen 7 Elian Web spets här så bör det vara toppchans. Jorma brukar inte pricka från springen men hästen är så snabb att det är utmärkt spetschans och därmed är det god chans på Gävles erkända fina spetsbana. Kan få hjälp med spets och släpp av Rauno.

3 Ural har ofta haft dåliga startspår men står nu bra till och tål att göra en del själv. Gillar tätkänning.

6 Charrua Forlan kan röra till det om det skulle bli spets men jag tror inte Kaj kan komma dit.

1 Västerbo Grosbois vann helt överlägset senast men det var skillnad på motstånd då. Kan öppna bra men Rauno är nöjd med rygg på Jormas häst.

11 Bucks to Burn smyger med och fäller nog många.

Rank: 7-3-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Elian Web till oddset  2.10 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Klack Tekla står ensam på startvolten och spårar loppet.


Loppanalys:

Ett mycket öppet kallblodslopp där det lätt kan hända något. Reiser har flera hästar till start i loppet och på frågan på vem han har mest känsla för så ger han mig rätt svar. Han tror nämligen som jag att 7 Klack Nova felfri ska hävda sig fint. Formen på hans häst är god och intressant med Tobbe upp i vagnen för första gången. Från bra spår ska de kunna komma iväg felfritt och hyggligt och Tobbe är sedan vass på att hålla i. Klack Nova är rejäl och duger gott i denna omgivning.

9 Silver Jossan har kapacitet. Inte anmäld barfota idag. 4 Sundbo Nova gick bra näst senast och är ett tidigt bud. 8 Thess Vilja är i fin form. Vann lätt senast. 12 Stjärnblomster har grundkunnandet och 14 Granetta har speeden men kanske inte formen. 11 Alfie duger men vinner inte så gärna. Svårt var bara förnamneti detta lopp.

Rank: 7-9-4-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Klack Nova till oddset  11.00 hos Unibet.

8 Gävle – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Flera hästar med bra startspår som kan rassla iväg ordentligt första biten. Möjligt att 5 Isa är snabbast och når spets även om det aviseras vanlig vagn nu. 2 Lotusathena trivs i tät och är tänkbar. 3 Global at Work brukar kunna släppa. 6 Jamaica Boko är rask.


Loppanalys:

Öppet lopp även här och nu för varmbloden. Jag går på 2 Lotusathena som står bra till för att få en fin resa. Helst spets eller annars en bra resa i draget. Hon gick fullt bra från svårt läge senast och fick det för tufft i spets näst senast. Sent fritt för tre starter sedan och seger från spets före det. Nu är det dags för biken på och barfota runt om och det är spännande. Hon är nog vassast i spets och ledningen skulle sitta fint.

Risk att snabba 5 Isa sabbar spetsplanerna för min etta. Hon vann från tät senast och kan leda runt om men kan också få det lite kämpigt sista biten. Det är ju full väg nu och anmäld med vanlig vagn.

7 Infinite Knight var godkänd men inte mer från spets senast men bör duga hyggligt här. 6 Jamaica Boko är snabb.

12 Luna Nera Doc duger gott men läget krånglar till det. Tolfte är inte alls bra.

14 Elsa Mearas vann knappt senast och har löpt fint men har många att runda.

Många, många med chans här.

Rank: 2-5-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Lotusathena till oddset 8.00 hos Unibet.

9 Gävle – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Åsrud Vilja har från sitt fina utgångsläge bra chans att nå spets. Om kusken väljer det upplägget. 6 Pydin kan laddas mot tät.


Loppanalys:

Kallblodsdrottningen 2 Åsrud Vilja tjusar oss i start efter start. Hon är läcker och löser sina uppgifter så obesvärat och lätt. Fortsatt lätt seger senast. Hårt betrodd här och konstigt vore det annars. Bra chans oavsett taktiskt upplägg. Inte säkert hon laddas för tät.

Jag är oerhört svag för 8 Ängsborken och trots jobbigt läge så provar jag ett spel. Affe Jonssons stjärnhäst vann direkt efter skada och avelsverksamhet näst senast och var ännu finare vid ny seger senast. Nu lär formen sittar där på allvar och Affes häst kan öppna bra. Utan strul och med vettig resa tror jag han är redo att utmana det norska stoet och det är lockande att prova. Ängsborken är så snabb till slut och kan förhoppningsvis slugga sig förbi.

Fina hästar även bakom dessa två topphästar. 6 Pydin vann på fint sätt senast i enklare gäng och kan vara spetshästen för att sedan ha skrällchans här. 5 Smedheim Solan har lopp i kroppen och är kapabel. 12 Mel Odin är vass.

Rank: 8-2-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Ängsborken till oddset  3.85 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson