Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Gävle 26 mars: Dags för Bellfaks

Gävle är arrangör och ett par trevliga lopp även om det var svårt att vaska fram intressanta högoddsare. En salig blandning av spetsdrag och starka starka avslutare blev resultatet. Mest intressanta spelloppet är nog det avslutande loppet med idel toppkallblod. JOP slår lite ur underläge som omväxling och min speltanke är att han ska leda runt om med Bellfaks. Kul lopp.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Global Adventure har bra chans på spets från spår ett. Innerspåret bakom bilen på Gävle är inte optimalt men Erik är säker. Kan bli så att 3 Click Bait smiter förbi. Rätt vass kusk även på den.


Loppanalys:

1 Global Adventure med finfina meriter från i fjol är favorit. Trav är färskvara och gamla meriter ska man rent allmänt vara försiktig med. Global Adventure har årsdebuten avklarad och där gick han i mål med krafter kvar men det slog väl inga gnistor. Kan och bör vara vassare nu och kan givetvis mycket väl vinna detta. Jag är inte helt säker på spets men det kan ändå lösa sig. Båths stallform sätter jag frågetecken för och hans storfavoriter ex. på Romme igår var ingen vacker syn. Motstånd saknas verkligen inte här och jag går emot.

Reijo har det också trögt men hans 5 Admiral As är ett undantag. Travade utvändigt ledaren under slutvarvet senast och kunde vinna lätt. Även denne bör vara framsatt nu och ett givet bud.

Jag spelar Braekkens 8 Golden Dream M.E. som gav ett rätt mäktigt intryck vid segern senast. Det var årsdebut även där. Vann då helt överlägset i samma lopp där Global Adventure hade sparat. Har ett jobbigt spår men fältet är litet och en vettig position bör det bli. Hans avslutning bör duga gott här och formen lär inte vara sämre nu.

3 Click Bait kan vara intressant från ledningen.

Rank: 8-1-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Golden Dream M.E. till oddset 8.75.

5 Gävle – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Tekno Viking mot spets.


Loppanalys:

Fyraåriga kallblod och en del fina sådana. Bäst bör 8 Tekno Jerven vara och utan galopp är det toppchans. Han är inte helt stabil och senast vann överlägset han trots galopp. Kan galoppera kort och duga fint även här då fältet är rätt litet. Kunnandet är stort och han blir svår att stå emot. Jimmy vinner lopp i tid och otid och är säker.

6 Bäcklös Uriel avslutade fjolåret med att vinna Kriteriet från spets. Gör årsdebut och det är tufft att begära stordåd direkt. Bra häst dock.

5 Alfa Lina är en fin häst som inte är borta här, Persson har ett gäng med. Möjligt att 3 Guli Atom i årsdebut är vassast av dessa men även 7 Järvsö Elling är bra.

Rank: 8-6-5-3


Spelförslag:

Jag står över vinnare på 8 Tekno Jerven till oddset 1.65

6 Gävle – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 Selma Töll öppnar snabbt och trivs fint i spets. Kör i ledningen eller möjligtvis släppa till 4 Findus M. Det är ju årsdebut för Selma Töll.


Loppanalys:

11 Everest Sisu är bra och intrycket på slutet har varit fint. Gick i mål med sparade krafter näst senast och vann på bra sätt efter tidig spets. Siktar på V75-start efter denna start och det kan bli lugnt upplägg men jag tror inte det. Hästen har fått snälla löpningar på slutet och en urblåsare vore inte fel. Fungerar också bäst med tätkänning. Jag tror hästen har bra chans från utvändigt ledaren och spelar. Har tre segrar av tre på Gävle och trivs med deras fina bankropp. Jag räknar med fortsättning följer.

4 Findus M. var positiv tvåa bakom Everest Ås efter resa utvändigt denne. Lär ha gått framåt med loppet i kroppen coh det finns chans på tidig spets. Kan då bli hård nöt att knäcka.

5 Selma Töll trivs i ledningen och kan köras i spets. Det är årsdebut men spets är bra. Kan tänkas släppa dock.

9 Matter of Fact är något svårbedömd. Nu är det anmält barfota runt om och bike så det är plusfaktorer.

Rank: 11-4-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Everest Sisu till oddset 3.85. (sänktes snabbt men helt ok odds).

7 Gävle – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

7 Very Charming körs offensivt och bör tidigt vara placerad i spets.


Loppanalys:

Ett mycket ihåligt lopp där två hästar sticker ut.  Bästa läget av dessa har 7 Very Charming som jag tror körs offensivt (så låter det och så borde det bli) och tidigt når spets. Very Charming visade fin form vid segern senast och bör ha god chans från ledningen. Har tre segrar av fyra på Gävle.

Utmanar gör 11 Solitary Champ som svarade för en fin insats senast. Lär spurta bra på nytt och kusken är säker. Bränner Very Charming så är det utmärkt chans i klent gäng.

Grötigt bakom denna duo. 10 Blue Star Cantab är hygglig och 4 Up to the Minute har lopp i kroppen.

Rank: 7-11-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Very Charming till oddset 1.90.

8 Gävle – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Jefferson Dotcom och 3 Ebony Boko är riktigt raska iväg. Det är även 5 Picasso men denne ska ta sig förbi. Tror att man är angelägen med Ebony Boko som når spets. Jefferson Dotcom är nog bäst med ryggresa. Även  6 Vacqueyras är snabb.


Loppanalys:

1 Jefferson Dotcom är riktigt rask iväg men är effektivast med ryggresa så vi får se hur upplägget blir. Innerspår bil Gävle är också lite småkruxigt så jag spelar på att 3 Ebony Boko når ledningen. Rapporterna är rätt goda inför årsdebuten och det blir barfota runt om och bike. Blir det inte för tufft så kan nog veke Ebony Boko spåra hem loppet över kort distans på snabb Gävlebana och jag spelar på det. Han har många segrar just från spets.

7 Minnestads El Paso är nog den mest rejäla hästen och ett givet bud. Det är första starten efter en Frankrike-sejour här och det kan nog blir ett snällare upplägg. Tål annars göra grovjobb.

5 Picasso skulle gynnas om spets men det blir nog tufft komma dit. 8 Hill Street har jobbigt läge i årsdebut.

Rank: 3-1-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Ebony Boko till oddset 3.75.

9 Gävle – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Taktiken med 2 Bellfaks lär vara given och det är favorit på tidig spets där hästen fungerar bäst.


Loppanalys:

Ett mycket högklassigt kallblodslopp avslutar. Jag provar ett spel på kapable men knepige 2 Bellfaks. Denne står bra placerad och tanken är att JOP ska nå spets. Bellfaks har oerhört svårt för sig ute i spåren och är en annan och mycket bättre häst i ledningen. Nu lär det bli gynnsamt med sommarbalans och når Bellfaks ledningen så lär han kuta snabbt på en snabb Gävlebana. Det är knivskarpt motstånd men en fungerande Bellfaks är bra.

1 Don Viking är tuff men lär inte kunna vara med från start. Värst emot på startvolten.

På tillägg finns flera topphästar. 9 Tangen Haap var riktigt fin i årsdebuten senast. Lopp i sig nu. Han är bra den här. 7 Mino har visat knallform en längre tid. Spurtar bra men avgör inte så lättvindigt. 8 Björs Frej är kapabel. Vann SM i fjol

15 Steinfaks såg läcker ut som fastlåst senast men läget är tufft. 12 Pydin kan mycket.

Ett topplopp där vi jobbar in JOP från ledningen.

Rank: 2-9-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bellfaks till oddset 9.50 (sänktes snabbt från 11).

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson