Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Gävle 26 mars: Dags för Bellfaks

Gävle är arrangör och ett par trevliga lopp även om det var svårt att vaska fram intressanta högoddsare. En salig blandning av spetsdrag och starka starka avslutare blev resultatet. Mest intressanta spelloppet är nog det avslutande loppet med idel toppkallblod. JOP slår lite ur underläge som omväxling och min speltanke är att han ska leda runt om med Bellfaks. Kul lopp.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Global Adventure har bra chans på spets från spår ett. Innerspåret bakom bilen på Gävle är inte optimalt men Erik är säker. Kan bli så att 3 Click Bait smiter förbi. Rätt vass kusk även på den.


Loppanalys:

1 Global Adventure med finfina meriter från i fjol är favorit. Trav är färskvara och gamla meriter ska man rent allmänt vara försiktig med. Global Adventure har årsdebuten avklarad och där gick han i mål med krafter kvar men det slog väl inga gnistor. Kan och bör vara vassare nu och kan givetvis mycket väl vinna detta. Jag är inte helt säker på spets men det kan ändå lösa sig. Båths stallform sätter jag frågetecken för och hans storfavoriter ex. på Romme igår var ingen vacker syn. Motstånd saknas verkligen inte här och jag går emot.

Reijo har det också trögt men hans 5 Admiral As är ett undantag. Travade utvändigt ledaren under slutvarvet senast och kunde vinna lätt. Även denne bör vara framsatt nu och ett givet bud.

Jag spelar Braekkens 8 Golden Dream M.E. som gav ett rätt mäktigt intryck vid segern senast. Det var årsdebut även där. Vann då helt överlägset i samma lopp där Global Adventure hade sparat. Har ett jobbigt spår men fältet är litet och en vettig position bör det bli. Hans avslutning bör duga gott här och formen lär inte vara sämre nu.

3 Click Bait kan vara intressant från ledningen.

Rank: 8-1-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Golden Dream M.E. till oddset 8.75.

5 Gävle – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Tekno Viking mot spets.


Loppanalys:

Fyraåriga kallblod och en del fina sådana. Bäst bör 8 Tekno Jerven vara och utan galopp är det toppchans. Han är inte helt stabil och senast vann överlägset han trots galopp. Kan galoppera kort och duga fint även här då fältet är rätt litet. Kunnandet är stort och han blir svår att stå emot. Jimmy vinner lopp i tid och otid och är säker.

6 Bäcklös Uriel avslutade fjolåret med att vinna Kriteriet från spets. Gör årsdebut och det är tufft att begära stordåd direkt. Bra häst dock.

5 Alfa Lina är en fin häst som inte är borta här, Persson har ett gäng med. Möjligt att 3 Guli Atom i årsdebut är vassast av dessa men även 7 Järvsö Elling är bra.

Rank: 8-6-5-3


Spelförslag:

Jag står över vinnare på 8 Tekno Jerven till oddset 1.65

6 Gävle – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 Selma Töll öppnar snabbt och trivs fint i spets. Kör i ledningen eller möjligtvis släppa till 4 Findus M. Det är ju årsdebut för Selma Töll.


Loppanalys:

11 Everest Sisu är bra och intrycket på slutet har varit fint. Gick i mål med sparade krafter näst senast och vann på bra sätt efter tidig spets. Siktar på V75-start efter denna start och det kan bli lugnt upplägg men jag tror inte det. Hästen har fått snälla löpningar på slutet och en urblåsare vore inte fel. Fungerar också bäst med tätkänning. Jag tror hästen har bra chans från utvändigt ledaren och spelar. Har tre segrar av tre på Gävle och trivs med deras fina bankropp. Jag räknar med fortsättning följer.

4 Findus M. var positiv tvåa bakom Everest Ås efter resa utvändigt denne. Lär ha gått framåt med loppet i kroppen coh det finns chans på tidig spets. Kan då bli hård nöt att knäcka.

5 Selma Töll trivs i ledningen och kan köras i spets. Det är årsdebut men spets är bra. Kan tänkas släppa dock.

9 Matter of Fact är något svårbedömd. Nu är det anmält barfota runt om och bike så det är plusfaktorer.

Rank: 11-4-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Everest Sisu till oddset 3.85. (sänktes snabbt men helt ok odds).

7 Gävle – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

7 Very Charming körs offensivt och bör tidigt vara placerad i spets.


Loppanalys:

Ett mycket ihåligt lopp där två hästar sticker ut.  Bästa läget av dessa har 7 Very Charming som jag tror körs offensivt (så låter det och så borde det bli) och tidigt når spets. Very Charming visade fin form vid segern senast och bör ha god chans från ledningen. Har tre segrar av fyra på Gävle.

Utmanar gör 11 Solitary Champ som svarade för en fin insats senast. Lär spurta bra på nytt och kusken är säker. Bränner Very Charming så är det utmärkt chans i klent gäng.

Grötigt bakom denna duo. 10 Blue Star Cantab är hygglig och 4 Up to the Minute har lopp i kroppen.

Rank: 7-11-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Very Charming till oddset 1.90.

8 Gävle – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Jefferson Dotcom och 3 Ebony Boko är riktigt raska iväg. Det är även 5 Picasso men denne ska ta sig förbi. Tror att man är angelägen med Ebony Boko som når spets. Jefferson Dotcom är nog bäst med ryggresa. Även  6 Vacqueyras är snabb.


Loppanalys:

1 Jefferson Dotcom är riktigt rask iväg men är effektivast med ryggresa så vi får se hur upplägget blir. Innerspår bil Gävle är också lite småkruxigt så jag spelar på att 3 Ebony Boko når ledningen. Rapporterna är rätt goda inför årsdebuten och det blir barfota runt om och bike. Blir det inte för tufft så kan nog veke Ebony Boko spåra hem loppet över kort distans på snabb Gävlebana och jag spelar på det. Han har många segrar just från spets.

7 Minnestads El Paso är nog den mest rejäla hästen och ett givet bud. Det är första starten efter en Frankrike-sejour här och det kan nog blir ett snällare upplägg. Tål annars göra grovjobb.

5 Picasso skulle gynnas om spets men det blir nog tufft komma dit. 8 Hill Street har jobbigt läge i årsdebut.

Rank: 3-1-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Ebony Boko till oddset 3.75.

9 Gävle – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Taktiken med 2 Bellfaks lär vara given och det är favorit på tidig spets där hästen fungerar bäst.


Loppanalys:

Ett mycket högklassigt kallblodslopp avslutar. Jag provar ett spel på kapable men knepige 2 Bellfaks. Denne står bra placerad och tanken är att JOP ska nå spets. Bellfaks har oerhört svårt för sig ute i spåren och är en annan och mycket bättre häst i ledningen. Nu lär det bli gynnsamt med sommarbalans och når Bellfaks ledningen så lär han kuta snabbt på en snabb Gävlebana. Det är knivskarpt motstånd men en fungerande Bellfaks är bra.

1 Don Viking är tuff men lär inte kunna vara med från start. Värst emot på startvolten.

På tillägg finns flera topphästar. 9 Tangen Haap var riktigt fin i årsdebuten senast. Lopp i sig nu. Han är bra den här. 7 Mino har visat knallform en längre tid. Spurtar bra men avgör inte så lättvindigt. 8 Björs Frej är kapabel. Vann SM i fjol

15 Steinfaks såg läcker ut som fastlåst senast men läget är tufft. 12 Pydin kan mycket.

Ett topplopp där vi jobbar in JOP från ledningen.

Rank: 2-9-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bellfaks till oddset 9.50 (sänktes snabbt från 11).

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson