Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Gävle 23 maj: Bästa spelet är mot en megafavorit!

Spelformen är tillbaka för onsdagen blev riktigt trevlig med träff på tre fina vinnarspel! Vi började med Zante Grif som var så bra som jag hade trott då hon skötte sig. Högt odds fick vi hos Unibet vilket är tacksamt.

Det fortsatte med Ingo som åter visade toppform för jag måste säga att han höjt sig. Det visade han vid segern starten före och nu svarade han elak press av Kolgjini och gick undan på 10,9. Då hade det fått ha upp till 750.000 på sig i loppet…

Bästa vinnaren kom till sist då Reverend Wine var klockren badkarsvinnare, sådana gillar jag verkligen! Mycket trolig spets, Björn Goop på erkänt vass spetshäst och storfavorit med vingelläge som ska ut i final nästa vecka. Vi kan väl konstatera att han inte var så nära att förlora det Goop, och 4 ggr på Unibet smakade fågel!

Nu är det Gävle som kör lördagsloppen och jag har ett givet spel redan i inledningen!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Gävle – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

6 Falcon Am var riktigt snabb från springspår förra våren då han flög till spets trots att kusken missade lite. Örjan är vass med springspår och det här känns som spetsgaranti!


Loppanalys:

7 Vikens High Yield är jättefavorit till låga 1.60 och visst har han varit bra, och utan maxstrul från tillägg i lärlingsloppet för tre starter sedan hade han nog haft fem raka vinster hos Bergh. Han sprang undan i fin stil senast från ledningen och det var mer en joggingtur på 12.0 full väg. Före det var det spets i stayerlopp och säkert undan över upploppet. Han kan se seg ut i slutsvängen men brukar sticka undan. Nu är det värre uppgift tycker jag för han kommer få göra det i dödens och jag är inte säker på att han tycker det är lika spännande. Spelar man honom till 1.60 med stor dödenschans/risk på bra häst så ser man spelvärde på annat vis än jag gör. För vad är uppsidan på det oddset?

Nej i ojämnt lopp är det för mig lika givet att spela andrahandaren på spets som det var i onsdags med Reverend Wine! Denna gång är det Örjan och 6 Falcon Am som blir spelet för i min värld ska det vara hyfsat jämna odds på dessa, mer åt 2/2.50 än 1.60/3.65 och 3.65 är givet spel. Det här är också en fin häst och han har hittat formen på allvar likt förra sommaren. Då imponerade han stort när han sprang hem V75-final från spets på 11.5/2140 meter. Han har tre raka segrar och Örjan kan hästen bra och som han öppnade trots att Sjöström bommade starten med springspår i maj 2019 så kan jag inte tänka mig annat än att det säger pang till spets innan mål passerats första gången! Sedan ska favoriten slå honom utvändigt och gör han det, då är bara att lyfta på kepsen.

Rank: 6-7-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Falcon Am till oddset 3.65 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

4 And Stitch tror jag spetsar för hon är kvick i benen. Jag spelar på att 3 Carry Cash tidigt kan överta, 1 Frozen Queen försöker hinna ut och före.


Loppanalys:

Öppet stolopp för lärlingar, men det är bra nivå på kuskarna så jag tror det blir betrodd häst som vinner ändå. Fyra hästar har Unibet mellan 4.50-6.50 och i den kvartetten bör vinnaren finnas, även om några till har chansen. Jag spelar 3 Carry Cash som kommer från Westholms formstall och då han har den här sjuka formen på hästarna ska de passas i varje start. Han hyllade den här förra året, men man hade lite otur då det skulle kvalas till Sora finaler. I Oaks gick hon i dödens på dålig bana exempelvis. Med ett lopp i kroppen var det dags för seger senast då Westholm körde till ledningen och vann utan att ta några fångar. Trampar hästen iväg finns chans att köra till ledningen och då slår de henne knappast.

1 Frozen Queen är knapp favorit till 4.50 och hon är bra och gick rejält som fyra senast. Hon var chanslös att hålla spets från innerspår och det tror jag att hon är nu med mot 3 And Stitch. Hittar Victor loss och kan komma före min vinnare så är det han som får överta och är favorit att vinna loppet – men det borde inte bli så.

Loppets draghäst är 12 Argbiggan och även jag går igång lite på Mats E Djuse i vagnen, det är kuskplus för han duger gott mot proffsen. Hästen har toppform och verkar hålla bättre nu och utvecklas. Mycket bra spurt senast då hon väl kom loss och det intrycket skojar man inte bort! Barfota var plus och ska bli barfota igen.

8 Lady Jouline är lite konstigt lågt odds på tycker jag. Hon drog undan och gjorde Ultra Bright chanslös från tillägg senast på Visby. Jag tycker hon växer i spets och har trots allt 15/16 segrar på Visby…

Rank: 3-12-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Carry Cash till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 In Royalty Boko är riktigt snabb, men man brukar släppa med henne mot bra hästar. Frågan är till vem i detta gäng? 2 Stonecapes Superb är den som utmanar, men det ä’r inte den ryggen Mika vill ha tror jag. Kanske Mika testar i spets.


Loppanalys:

Nytt lopp med jämna odds hos Unibet och efter strykning av Four Guys Dream under fredagen är det tre hästar i 4-5 gånger pengarna. Jag tror mest på 4 Merritt som är riktigt bra för klassen då han utvecklats mycket hos Wäjersten, men har sin akilleshäl i att han öppnar dåligt. Han blev inte snabbare utan skor senast – från start i alla fall. Han klev runt dem enkelt i spåren med runt 09,5 sista 700 och det var inte bottnat på det. Jag tror han kan vinna detta även med det upplägget att gå först i spåren sista biten. 4.50 ger han hos Unibet. Kan bli halvstängt nu, får vi se om det gör honom snabbare.

11 Mas Capacity var ruskigt bra i fredags då han tror jättegalopp klev runt dem via 11,6/1400 meter. Han kördes bort efter noter starten före då Jorma aldrig körde. Nu trodde han kanske det skulle räcka i lunchlopp med att gå 13,3 full väg, men han var en nos efter i mål trots ett av de häftigare avslutningar jag sett på länge. Man har bytt bett på honom och han springer rakare menar Jorma. Nu har han ändå galopp i 5/6 senaste loppen och här måste han sköta sig för att vinna. Tänkbart att spela och det var den jag valde bort. Man kan ju inte säga att han har tur med spåren direkt om man kollar raden bakåt!

1 In Royalty Boko är bra, men kanske främst snabb och kanske inte tuff nog att leda runt om på V75? Kommer med två raka spetsvinster och kanske kör Mika Forss i spets igen med toppform. För lågt odds ändå då jag tror att båda nämnda före är tuffare sista 500.

På skrällfronten nämner jag 6 Whelk som inte fungerade senast men var bra starten före och Westholm vinner med det mesta han tar ut. Bättre chans har hans 6 Feerie de Fael som var bra senast i enklare gäng på V86. Hon har fått hårdhet i Frankrike och är inte alls borta.

Rank: 4-11-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Merritt till oddset 4.50.

8 Gävle – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

En felfri 4 S.T.C.C.Faksen körs till ledningen.


Loppanalys:

Final av DubbelCupen och favorit 9 Spang Viktor till 3.15. Han är bra och senast var han helt överlägsen via 20-fart sista 800 och det var mäktigt då han svepte dem! Bättre motstånd nu men han verkar fortsatt nöjd Karlsson och har kunnat träna rejält under våren. Kan vara vinnaren, men jag letar vidare för nu räcker det inte att springa 26 över distansen.

Mitt spel blir osäkra men mycket fartfyllda 4 S.T.C.C.Faksen som senast visade hur bra han är då han travar. Till ledningen direkt och sedan bara trummade hästen på och var klart bäst. Han brukar galoppera men skulle han vara på samma humör denna gång tror jag att Eriksson kör till ledningen i första sväng och drar musten ur dem på nytt. Till 6.50 är han värt ett chansspel.

10 Gott Klirr var grym på första barfota och ”hudikvagnen” för tre starter sedan. Avgjorde starten efter via spåren och höll bra senast med då han fick tungt lopp, och kanske gav upp lite sista 400? Nu kan det nog bli lugnare upplägg och han är inte sämre än favoriten.

2 Prins C.K. är mycket svår, och två raka lopp med galopp är inte så förvånande för det gick på nålar starterna före då han vann. Björn Goop nu är kul att se och fart finns det massor i den här hästen.

Rank: 10-9-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 S.T.C.C.Faksen till oddset 6.50 hos Unibet.

9 Gävle – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

4 Smevikens Cruiser kan vara snabbast, men jag tror man vill ha rygg där. 6 Valley Brodde får överta då det bör vara dags att ladda?


Loppanalys:

2 Viking Brodde är favorit och han är högkapabel, inget snack om det. Han vann final under Elitloppshelgen förra året från spår 12, och bara blåste ner dem med flera längder. Han von på topptid över tre varv i höstas och sprang topptid bakom Attraverisamo i somras på full väg då han gick 11.0/2140 meter. Han flög fram över upploppet i Breeders-semifinalen som tvåa efter galopp och i ljusa stunder matchade han i princip alla i kullen. Nu gör han årsdebut, ska ha gått bra på rundbanan och det blir barfota och blinkers-huvudlag direkt och den här tror jag Nurmos vill prestera med (inte minst då han äger den…). Nu går det ju som jag varit inne på tidigare lite knackigt för Nurmos och jag spelar inte den här heller – väl medveten om att han är bäst.

Jag spelar 6 Valley Brodde som jag gillade redan hos Walmann där han tillhörde de bättre i kullen. Nu finns han hos Daniel Redén och han har vunnit fyra av fem starter där och visar att han är riktigt bra. Senast sluggade han sig fram till seger via 10,5 sista 700 och ville vara först. Det visade han inte riktigt tidigare men jag tycker han ser hårdare ut nu och viss chans finns att han kan överta ledningen.

Loppet är öppet bakom dessa två som jag tycker höjer sig (och det tycker oddskillarna med…). 8 From the Mine var tillbaka senast då han vann enkelt från mestadel ledarryggen. Skulle han komma till duger han bra, men läget är jobbigt i ett silverlopp.

11 Figaro Vici fick gå i dödens på tre varv senast och höll bra med tanke på det. Han är klart bättre med rygglopp och då han vann på Vincennes fick han sådana resor och han kan överraska.

7 Staro Leonardo tillhör de mer betrodda och han var vass senast då han plockade ner Norton Commander. Nu blir det jänkarvagn och han har väl chansen, men det blir sällan Lövgren på lördagarna tycker jag…

Rank: 2-6-8-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Valley Brodde till oddset 4.65 på Unibet.

10 Gävle – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Conrads Rödluva kan väl ingen bedöma från start då hon aldrig laddats, och visst kan hon vara snabb. Nu möter hon eliten för första gången och det är ändå tufft att begära spets. Jag tror att 2 Billie de Montfort tar sig förbi men 4 Racing Mange kommer vara väldigt snabb, för han är det då han trycks av.


Loppanalys:

2 Billie de Montfort var nära att spurta till seger i Paralympiatravet näst senast från tredje inner i snabba avslutningen. Björn tvekade med vägval på upploppet, och kanske tappade vinsten på det. Det blev fel för henne även senast men åter bra avslutning med runt 08,5 sista 600 där Cokstile vann. Ändå tycker jag hela tiden det varit något som skaver med henne, och jag tycker inte hon riktigt ser ut att vilja vara först. Hon är nio år och har sitt bästa bakom, och som jättefavorit kan jag inte spela henne även om det ser ut lite som hennes lopp. Ingen spetsgaranti heller, men från spets springer hon säkert hem detta. 2.30 i odds ger dock inte mycket till uppsida i min värld.

Min vinnare är 4 Racing Mange och jag hoppas att han kan ta sig förbi favoriten första biten. Han var jäkla startsnabb de få gånger Lövgren tryckte av honom förra året. En gång i Norge då han blev för peppad när han flög förbi Ringostarr Treb. Och i Müllers där han var med i tokkörning med samma häst/kusk. Han kördes snällt i comebacken och hann inte på Harran Boko trots 07,5 sista 400 för tre starter sedan, och efter det har han varit bortlottad två gånger med start från spår 7 och 8. Han gick dock klart bra senast från åttonde med runt 08 sista 600 och formen sitter nu där. Jag hoppas som sagt på spets och spelar på det till vettigt odds 4.85 för i spets borde han springa hem detta!

1 Conrads Rödluva är loppets dark horse, första mot äldre eliten och innerspår på 1609 meter öppnar för spekulation då Redén verkar minst sagt nöjd. Visst kan det vara så att hon är otroligt snabb och Sorbet höll ut snabba hästar detta lopp då det är 1609 meter, men jag tror hon får svårt att svara snabba hästar. Jag kan ha fel, men oddset ligger ungefär där det ska kan jag tycka med dryga fem ggr.

Rank: 4-2-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Racing Mange till oddset 4.85 på Unibet.

11 Gävle – Spelstopp 18.42

Spetsstriden: 1 Global Agency vill ha rygglopp igen och gärna ledarryggen. 2 Arabesque och 3 Mellby Hero gör upp om ledningen, fördel den senare.


Loppanalys: Öppet lopp i avslutningen, om nu inte 5 Expensive bara städar av dem för så kan det vara. Jag gillar den här, och har så gjort länge och nu har han släppt till. Gick ett ruskigt bra lopp näst senast i kval till kungakannan där han gick med full sula hela vägen in i mål bakom Aetos Kronos och Green Manalishi som är två riktiga kanoner. Han spurtade ner dem ganska enkelt senast i vanligt lopp och de var han för bra för. Han svaghet är att han öppnat minst sagt dåligt och kan hamna på vingel trots bra spår och det är bara 1640 meter.

Jag spelar plats på 1 Global Agency som jag tror kan hålla upp ledarryggen och det är sådana lopp han ska ha. Formen är bra och han satt fast senast med sparade krafter och är en bra medhängare som inte vinner så ofta och jag tror han kan haka på till en tredjeplats även mot dessa. Tredje inner kan ju gå det med… 3.15 tycker jag ligger i överkant och allt över 3 är helt klart vettigt.

2 Arabesque vet jag inte riktigt vart jag har, då han har blandat en del och varvat starka insatser med mer normala. Han var bra senast då han från ledningen var smått överlägsen i lite enklare gäng. Jag tror han växer då han känner sig stark, och det gör de sällan på lördagar – ja om det inte är breddlopp då…

De tre med sämsta bakspåren är bra nog att vinna. 11 Jamaica Boko var frän vid segern från ledningen då ho bara dundrade på och sprang 13,2 full väg. Nu blir det helstängt, loppets stora fidus.

10 Mellby Hurricane fungerade inte med aktionen senast och segrarna var lite billiga, men detta är inte så jättebra lopp heller och han har chansen. 12 Ready Doc är bra men ändå bortlottad?

Rank: 5-1-11-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Global Agency till oddset 3.15 på Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson