Gävle 16 mars: JOP-hästar spelas i kallblodsloppen

Gävle står som värd och ett par trevliga lopp att försöka lösa. Två kallblodslopp bland annat och fina sådana. Bland annat gör SM-vinnaren Månlykke A.M. årsdebut. En helläcker häst men denna gång går vi emot och spelar Perssons B.W. Rune. JOP-häst spelas även i det andra kallblodsloppet då jag väljer kapable Oppgårdsdrängen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

2 Ella Pace brukar spetsa från öppna spår och har god chans på tät även här. 5 Listas Thaitanic är tänkbar för spets då Oskar kanske vill vara snäll med sin häst ikväll. 3 Heavenly May är också tänkbar.


Loppanalys:

2 Ella Pace trivs utmärkt i ledningen och Oskars häst kan leda detta från start till mål. Har varit struken efter senast och det oroar något.

9 Quarcia kan visserligen prestera något ojämnt men då hon visar sitt rätta jag så är hon vass. Trivs med Kim som nu och bör hamna vettigt till. Det handlar om årsdebut och hon brukar prestera vasst direkt och hon kan spurta ner sina konkurrenter här och vinna.

5 Listas Thaitanic är jämn och bra och tål tuffa resor. Hon borde få vinna lopp snart och med dessa förutsättningar så kan det vara dags här. Intressant som spelobjekt och jag går på det. Kan nå ledningen och det skulle underlätta mycket.

3 Heavenly May galopperade bort en tätplats senast och kan vinna nu istället. Är spetsaktuell.

Rank: 5-9-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Listas Thaitanic  till oddset  22.00 hos Unibet.

  •  5 Listas Thaitanic  , Vinnare

5 Gävle – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Raja Summer körs nog till spets. 9 Made by Vitsand har viss chans på tidig tät.


Loppanalys:

3 Raja Summer är spetsfavoriten här och skulle han vara förbättrad nu med lopp i kroppen så kan det räcka långt. Han var dock blek senast och jag vill nog se bättring innan jag investerar något där.

9 Made by Vitsand gör spännande debut hos Wäjersten och hästen har bland annat fått banjobb. Öppnar snabbt och har prima spår och bör hamna bra till direkt och viss chans på tidig spets. Är anmäld barfota runt om och jag räknar med att Daniel förbättrat den här duglige hästen ytterligare.

13 Bottnas Gouverneur är anmäld barfota runt om och kan blixtra till men har inte alltid lyft sig med den balansen. 15 Russel Costashorta har fin fart i sig men många att kliva runt.

Rank: 9-3-13-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Made by Vitsand  till oddset  2.60 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Lill Hans stretar på i spets ett tag.


Loppanalys:

Ett litet men naggande gott fält för fyraåriga kallblod. Oskar Kylin-Blom mot JOP-gänget och Oskars 6 Bäcklös Faron har verkligen övertygat vid sina segrar och detta är ett riktigt löfte. Slutade tvåa i Kriteriet bland annat. Gör nu årsdebut och är bra förberedd och Oskar kan mycket väl ha vinnaren direkt då hästen är så pass bra men det kan behövas lopp. Och det blir inte optimal balans nu.

Perssons gäng gynnas av att de har lopp i kroppen. 5 Eld Tekno vann trots inledande galopp senast och var riktigt fin och även detta är en kapabel fyraåring och tidig här med lopp i sig. 4 Oppgårdsdrängen galopperade i striden i samma lopp som Eld Tekno vann senast. Har mycket gott kunnande men sliter med aktionen ibland och tappade stilen senast. Persson plockar ut honom till start igen och allt borde vara ok och kunnandet duger fint. Kan bli bra med att smyga med i ryggar och jag går på Drängen då oddset lockar. Tekno kan dock ha bättre chans men,,,

3 B.W. Bille är också en fin JOP-sort men har lite tufft mot de ovannämnda. Inte helt borta men känslan är att han åtminstone får se sig besegrad av någon.

Rank: 5-4-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Oppgårdsdrängen till oddset  5.00 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Jaguar C.Boko är snabb iväg som nästan alla Olles hästar och det är prima spetschans. 8 Prince Yoda kan överta.


Loppanalys:

8 Prince Yoda var mycket fin vid ohotad seger senast efter en rätt dryg resa och det såg bara bra ut. Är nu nedstruken ett par hack i banan och det är värdefullt. Borde inte vara sämre nu och kan mycket väl vinna även här och jag spelar. Det kan bli spets dessutom.

1 Jaguar C. Boko öppnar snabbt och har läge. 6 Bottnas Explosive är stark och vann direkt senast. Loppet var rätt billigt men hästen kan också vara vassare nu och räknas då kunnandet bör räcka långt.

4 Bellis Frontline vann i säker stil näst senast men visade inget extra senast. 11 Ten Times har Djuse upp.

Rank: 8-1-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Prince Yoda till oddset  3.00 hos Unibet.

8 Gävle – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Click Bait har bra chans att tidigt vara i tät då hästen är rivig första biten. 1 On Track Piraten kan öppna rätt snabbt ibland.


Loppanalys:

Härlige 1 On Track Piraten verkar outtröttlig och senast avslutade han klart bra ute i spåren. Nu är han lite utelämnad från sitt spår ett men det kan lösa sig också och ibland kan han öppna riktigt bra.

Jag tror det det blir väldigt tufft att besegra 6 Click Bait som gör årsdebut. Var tvåa bakom Admiral As i årsdebuten i fjol och lär vara taggad nu efter uppehåll. Har flesta segrarna från spets och jag tror han leder runt om. Borde bli lugnt i spets.

4 Super Zantos är en annan hedershäst och ofta med och hugger i tuffare gäng. Vinner dock inte så ofta.

7 Queer Fish är grundkapabel men visar det inte så ofta längre och 8 Mr Golden Quick gör debut gör skickliga Melkko.

Rank: 6-1-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Click Bait  till oddset 2.10 hos Unibet.

9 Gävle – Spelstopp 21.00

Spetsstriden:

1 Månlykke A.M. är inte oäven från start men risk att han blir över och jag tror 5 B.W. Rune når spets.


Loppanalys:

1 Månlykke A.M. som visade toppkapacitet i fjol och bland annat vann SM gör nu spännande årsdebut. Bra förberedd och har bland annat fått banjobb men Gunnars hästar behöver ofta lopp i sig. Riskerar att bli över första biten och det kan strula.

Jag tror 5 B.W. Rune når spets och det ska kunna avgöra loppet. Rune är mycket bra varje gång men senast blev det galopp i striden. Måste kunna springa fort från spets och bli svår att fånga in.

9 Steinfaks är kapabel och har Örjan med det blir småtufft från bakspår på bra hästar. På gång efter sjukdom nu. 10 Bellfaks kan mycket men är lite känslig ute i spåren. 7 Eld Rask är inte borta.

Rank: 5-1-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 B.W. Rune  till oddset  2.50 hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson