Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Gävle 10 oktober: Elias - vår man i kväll

Travcirkusen drar till Gävle och vi ser en travsoppa med flera öppna och spelvänliga lopp. Det gillas och jag provar med flera friska vinnarspel ikväll. Det finns spännande spelobjekt lite här och där och jag provar med sex vinnarlir. Elias Strandberg vann lopp nyligen och han får gärna ha en bra dag på jobbet ikväll. Han liras i två lopp.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 V.S.Selma har öppnat rätt bra de gånger hon haft framspår bakom bilen. Innerspår på Gävle med lärling är luriga grejor men spetsfavorit är hon trots detta.


Loppanalys:

1 V.S.Selma kan mycket väl leda detta från start till mål. Som för tre starter sedan då hon vann helt överlägset från tät. Sämre löpningar därefter och senast blev det för tungt. Från spets här kan hon mycket väl ramla undan men det är lite lurigt med innerspåret bakom bilen på Gävle.

Insatsen senast från 11 Eli’s Surprise var snudd på häftig även om det var ett billigt lopp. Hästen var inte alls med från start och tappade rejält med mark. Kunde ändå komma tillbaka och till och med vinna. Mycket bra gjort och den insatsen måste räcka långt här. Ny kusk behöver inte vara fel och jag spelar på att den här är bäst och vinner.

10 Global Upset sköt till bra sista biten senast och är tidig här. Det är även 5 Master Hill som hade sparat senast. Dock struken efter den starten och formen är oklar. Rätt fin häst detta.

Rank: 11-1-10-5


Spelförslag:

Spelar vinnare på 11 Eli’s Surprise till oddset 3.65.

5 Gävle – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

5 Neon Tabac öppnar bra. Möjligt att 8 Zorn kan få överta. Denne är rätt snabb.


Loppanalys:

8 Zorn är en rätt fin häst och senast blev det seger sedan ledaren galopperat. Hästen verkar på gång och det kan bli tidig ledning här och det skulle uderlätta en hel del. Har trots allt ett jobbigt spår och det kan även bli vingel första biten. Lärlingar och kallblod i rätt låg klass och ett skumt lopp detta.

Tjomsland/Jimmy Jonsson har två till start och Jimmy tror något mer på 3 Grude Tilda som också har ett bättre läge. Hon tränar fint och även om Jimmy inte tokskriker om chansen på något vis så låter han rätt nöjd. Hon kan inte öppna bra men bör hitta ner i läge och duga. Har visat fin fart i Norge och är en rätt fin häst. Elias kör bra och här är en av hans chanser i kväll.

9 Havprinsen från samma stall bör också duga hyggligt. 5 Neon Tabac öppnar bra och bör få spets eller rygg ledaren. Det är bra. 2 Trollskärs Alvin duger också i ett öppet lopp. Läget är fint.

Rank: 8-3-9-5


Spelförslag:

Vinnare på 3 Grude Tilda till oddset 4.50.

6 Gävle – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

2 Cozy Lazy Louse, 3 Fairchild och 5 Mercedes är rätt snabba ut. Jag är inne på att Westholms kan trycka sig till tät med Mercedes. Tvåan körs nog snällt.


Loppanalys:

Här är jag inne på att Westholm kan åka till spets med sin 5 Mercedes och sedan vinna loppet. Jag tycker hästen såg rätt bra ut senast men det blev aldrig riktigt fritt i tid. Mercedes är inte helt stabil och Jörgen gnäller lite över det men felfri bör hästen duga fint och spets skulle underlätta en hel del. Det kan gå. Har travat i spets en gång och vann då. Det kan bli dubblering men långt ifrån säkert. Ingen rolig häst som betrodd.

3 Fairchild var tvåa från spets bakom Absurd senast och den insatsen var fullt ok. Bör få en fin resa här och var med och hacka i främre träffen igen.

2 Cozy Lazy Louse har kapacitet för att vara med i striden från fint läge. Vann från utvändigt ledaren i ny regi näst senast men orkade inte från samma position senast. Startar rätt sporadiskt och hennes båda framknän är inte bra. Nu verkar hon fin men det blir snällt upplägg. Kan vinna men detta är inte det viktigaste loppet.

8 Veams Benelli kan en del och läget har förbättrats tack vare strykningar. Toste låter mycket nöjd och gillar min info om strykningar. Klen senast men det kan ha varit brunst som störde. Duger bra som häst och är spännande här. Jag provar ett lir.

12 Zofin Thobo är bra men mycket osäker. Läget underlättar för felfri avgång men inte för seger.

Rank: 5-3-2-8


Spelförslag:

Vinnare på 8 Veams Benelli  till oddset 10.00.

7 Gävle – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Ett stayerlopp och inte alls några snabba hästar. 4 Worrywart är inte stabil från start men felfri kan det bli spets. Svår spetsstrid att lösa.


Loppanalys:

Ett lopp över dryga tre varv. Styrka är bra att ha och 13 Ornsteins egenskaper passar gott här. Läget är tufft men här kan Per sätta in attacken då det passar. Hans häst har svarat för flera fina insatser och senast höll Ornstein klart bra efter en jobbig resa. Lämpligt motstånd här och vettig chans.

4 Worrywart är väl en bättre häst men fungerar alltför sällan och det strular mycket. Räknas tidigt felfri och vid form men det är inget jag litar på alls.

10 Very Charming hade sparat näst senast och avslutade godkänt senast. Räknas tidigt. 2 Passa är inte så pjåkig och kan vara en storskräll från fint läge.

Rank: 13-4-10-2


Spelförslag:

Spelar 13 Ornstein vinnare till oddset 3.65.

8 Gävle – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

4 Ekebys Ia och 7 Ella Pace gör nog upp om spetspositionen. Ella Pace kan nog vara vassast ut och spetsa trots spår långt ut.


Loppanalys:

11 Wishing Noon radar segrarna men nu får det vara nog. Åtminstone för ett tag. Spåret är inte bra och de flesta framgångarna är tagna efter tidig tätkänning. Här borde det kunna bli ett lugnare upplägg och sedan långt fram. Inget jag vill hamna på.

Jag gillar 6 Beware. En tuff och bra häst för klassen som inte räds tuffa upplägg. Höll farten mycket bra utvändigt ledaren senast och det var just Wishing Noon. Nu är det skillnad på lägen och det talar en del för starke Beware. Näst senast blev det seger med krafter sparade. Beware går bra varje gång.

8 Xanthis Delicious gör det också riktigt bra och var fortsatt fullt godkänd även senast trots att det inte blev någon framskjuten placering. Har ett jobbigt läge och det krävs en hel del för att vinna.

10 Angel Ovea gör det bra och 3 Västerbo Margaux är kapabel men det är mycket som strular.

Rank: 6-11-8-10


Spelförslag:

Spelar vinnare på 6 Beware till oddset 4.85.

9 Gävle – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

3 Höstbo Sune och 7 Torpa Pål öppnar snabbt. Eriksson och Torpa Pål är nog de mest intresserade att nå ledningen.


Loppanalys:

Ett grötigt kallblodslopp att analysera. Bäst chans bör 5 Gnistas Filur ha. Denne vann i säker stil senast och är bra för ett lopp som detta och åter med Skoglund. En start med honom har inneburit en seger (senast) och de kom väl överens. Det är dock ingen lätt häst och jag litar inte på att Skoglund lyckas igen. Till lågt odds.

7 Torpa Pål har hygglig chans på spets och är nog bäst där. Kan bli svårfångad då hästen är snabb.

4 B.W.Kurre har visat fin form och kommer från seger. Klack-hästarna 2 Klack Blixten och 9 Klack Nova har fart för att strida. Båda tränar bra med lite extra plus på Blixten som dessutom har läget samt Djuse. Han har kört hästen en gång och det var vid segern näst senast. Senast blev det lite väl offensivt och formen är god. Dessutom första gången med ryckhuva nu och det har fungerat prima i jobb. Djuse serverar nog hästen en fin resa och jag spelar på ekipaget.

Rank: 5-7-2-4


Spelförslag:

Vinnare 2 Klack Blixten till oddset 16.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson