Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Gareth Boko glänser

Efter skador och motgångar – nu har Gareth Boko hittat tillbaka på allvar. Trots ett tufft utgångsläge avgjorde stall Lugauers glänsare på imponerande sätt för en ny seger i rikstotons högsta klass.

Gareth Boko vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring, då i regi Per Lennartsson, och har alltid omgärdats av ett mycket högt rykte. Men skador har sinkat den i dag sjuårige Make it Happen-sonens framfart i omgångar. Nu verkar det dock som att Gareth Boko har hittat hem till eliten – när STL avgjordes på ett blåsigt Axevalla övertygade stall Lugauers stjärna stort och noterades för en ny seger i Gulddivisionen.

Gareth Boko, körd av Marc Elias, hade tolftespåret bakom bilen och inte blev det mycket roligare då Stepping Spaceboy fick inleda första varvet efter underkant 1.17. Favoritspelad efter sina äventyr på fransk mark var Velvet Gio som synade dödens och började ge ledaren mangel ut på slutrundan. Med 700 meter kvar sändes Antonio Trot till attack – och där bakom lät Marc Elias sin Gareth Boko tassa med.

I samma läge gav Stepping Spaceboy slaget helt förlorat i spets, Velvet Gio tog över men fick direkt en kvick Antonio Trot utvändigt om sig. Fast Gareth Boko hade ännu inte klivit in i bilden – det gjorde han vid utgången av sista sväng. Efter en slyvass speed avgjorde Lugauer-hästen med enkelhet den sista biten. Marc Elias firade med segergest sedan han kunnat konstatera att Gareth Boko, efter sin seger på 1.14,7a/2640, nu passerade fyra miljoner insprunget i karriären. Nu väntar Gulddivisionens final på Solvalla den 28 mars – och därefter kanske en satsning mot Paralympiatravet.

Grainfield Aiden ångar vidare

Hannu Korpis ”evighetsmaskin” Grainfield Aiden fortsätter att gå som tåget. Segern i Silverdivisionen togs efter att återigen gjort jobbet i dödens. Valacken, körd av Mika Forss, tog lugnt positionen utanpå ledaren, kopplade greppet en bit in på upploppet och vann säkert på 1.14,0a/2140. Det här var tredje segern i årets sjunde start.

Burning Man var favoriten som infriade på Axevalla. Petri Puros vinstvane valack kördes resolut av Örjan Kihlström till ledningen efter 600 meter avverkade och kunde därefter i ohotad stil hemföra segern i Bronsförsöket på 1.15,5/2140. Hästens tredje raka viktoria.

Skrällfylld omgång

Flera småskrällar kryddade omgången i övrigt. Sulkytalangen Magnus A Djuse gav den av Johanna K Karlsson tränade I.T. Inventor ett perfekt lopp i draget i ungdomsloppet som inleddes i hårt tempo. Femåringen kunde vänta med full attack till in på upploppet och avgjorde enkelt.

Bra fart och körning från flera håll var det i Klass 1-försöket. Det passade Kim Eriksson perfekt bakom Leonas Sami som avvaktade till 700 kvar före man klev in i huvudrollen. Hästen, som tränas av Jan Gustavsson, svepte snabbt fram mot ledaren och hade avgjort i god tid före målpassagen.

Peter Untersteiner fick en pangstart från tillägg med Velegance, satt i spets före halvvarvspasseringen och hade därmed avgjort Diamantstoet. Valborg Marje avslutade starkt, men ledarinnan höll hela vägen.

Dagens största smällkaramell levererade Kevin Oscarsson bakom Dick Robertsson-tränade Martin Tooma. I ett galoppfyllt Klass 2-försök hittade ekipaget tredje utvändigt, sändes på för fulla segel mitt i sista sväng via fjärdespår – och avgjorde säkert.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitloppet – 100 dagar kvar

Elitloppet – 100 dagar kvar

Det kan tycka långt dit – men det är faktiskt ”bara” 100 dagar kvar till Elitloppet. Vi listar några av de hetaste hästarna på förhand inför Solvallas stora slag sista söndagen i maj. Nu börjar nedräkningen.

Vintermeetinget på Vincennes börjar lida mot sitt slut och våren är, snart kanske, annalkande bakom husknuten. En tid av förväntan inför den stundande storloppssäsongen – och framför allt Elitloppet som körs den 31 maj. Hur blir det; får Propulsion sin hett eftertraktade seger? Vilka fransmän behagar komma? Får vi se några stjärnor från Nordamerika? Och vilka bubblare dyker upp under våren?

Det är 100 dagar kvar – nu börjar vi nedräkningen.

Hetaste hästarna inför Elitloppet:

Propulsion – Elitloppets, i alla fall på förhand, mest självskrivna deltagare. Det här är hästens sista säsong på tävlingsbanan och tränaren Daniel Redén har tydligt deklarerat vad som är årets stora mål. Det kan bli Propulsions femte raka Elitloppet – han har tidigare två silver.

Cleangame – Lika självklar, fast förutsatt att tränaren Jean-Michel Bazire vill. Det är dock en helt annan femma. Bazire har definitivt stängt dörren med Davidson du Pont, men har i vilket fall lämnat den öppen för skandinaviskt tävlande med ”världens bäste valack”. Dessutom ryms norskägde Looking Superb, Elitlopps-finalist i fjol, i stallet.

Gimpanzee – Kan bli årets stora utropstecken från USA. Som treåring i fjol tillhörde han de absolut främsta och tränaren Marcus Melander har sedan tidigare uttryckt att han siktar mot Elitloppet med hästen – om man får flyga. Ett flygplan är fixat av Solvalla…

Dijon – Fjolårets överraskande vinnare från Frankrike har sin bästa distans över sprintern och är så klart intresserad av att återvända till Solvalla för att försvara sin titel. Regerande mästare brukar i regel ha en plats given. Tar sikte mot Critérium de Vitesse.

Vitruvio och Vivid Wise As – tränas av kontroversielle Alessandro Gocciadoro men är normalt två heta Elitloppskandidater. Båda har tävlat i de största loppen under Vincennes vintermeeting; Vitruvio var femma i Prix d’Amérique och är regerande mästare i Oslo Grand Prix.

Makethemark – Hade en stor säsong på banan i fjol som sexåring. Blev bronsmedaljör i Elitloppet, vann senare S:t Michel-Ajo och var runner-up i Åby Stora Pris. Lär årsdebutera i början av april med Paralympiatravet som första delmål.

Milliondollarryhme – Gick från Silverdivisionen till världseliten under fjolåret och tog fjärdeplatsen i Elitloppet. Säsongen fortsatte med silver i Jubileumspokalen – och guld i Svenskt Mästerskap. Siktas mot årsdebut framåt vårkanten och har säkert Elitloppet i sikte.

Urlo dei Venti och Une Etoile Gar – Timo Nurmos har två mycket spännande italienare i stallet. Urlo dei Venti har en lång frånvaro på grund av skada, men närmar sig comeback. Une Etoile Gar imponerade stort i höstas, avslutade säsongen med fyra raka och är ett av Europas hetaste ston.

Elian Web – Den forne finske Derby-vinnaren Elian Web fanns med i Elitloppet redan 2017 men har den senaste tiden flyttat fram sina positioner och varit lite av vinterns stora utropstecken. Är sugen på Solvalla sista söndagen i maj – och redan klar för Finlandia-Ajo.

Earl Simon – Tränas i Frankrike av Jarmo Niskanen och tillhör skiktet under de absolut bästa. Går ut i Prix de Paris till helgen och siktas därefter mot Critérium de Vitesse som blir hästens sprinterdebut. Tränaren verkar intresserad av de nordiska storloppen.

Cyber Lane – Blev kullens kung som fyraåring med seger i Derbyt. Tjänade över en miljon i fjol – men hade mest stolpe ut. Siktas mot årsdebut i mitten av mars och ”Elitloppet vore spännande” säger Johan Untersteiner till Travronden. I fjol hade han Day or Night In i Elitlopppet.

Attraversiamo – Topp i kullen både som tre- och fyraåring och krönte fjolåret med segern i Derbyt. Det är Svante Båth-hästens senaste start. Att femåringen har potential att vara en Elitlopps-häst redan i år råder det inga tvivel om – siktar man dit?

Billie de Montfort – Sébastien Guarato har en stjärnspäckat stall men kommer inte att komma till Elitloppet med PdA-vinnaren Face Time Bourbon och har dragit tillbaka intresset med Bold Eagle. Men hedersstoet Billie de Montfort kan vara en kandidat – i vinter har hon varit bättre än någonsin.

Bahia Quesnot – Tjusade den nordiska marknaden i fjol och att den karismatiske tränaren Junior Guelpa vill återkomma till nordligare breddgrader sticker han inte under stol med. Den speediga fransyskan var trea i Paralympiatravet i fjol och är en het kandidat för det loppet också i år.

Andra tänkbara Elitlopps-hästar:

Atlanta – Stor USA-stjärna som är mycket tänkbar – om intresset finns.
Chica de Joudes – Slagit igenom i Frankrike i vinter. Fyra i PdA.
Double Exposure – stostjärna som fanns med i Elitloppet förra året.
Heavy Sound – extremt flyfotad – men skör. Inte starta sedan Elitloppet i fjol.
Milligan’s School – toppsäsong i fjol och ständigt storloppsaktuell.
Perfect Spirit – tidigare Hambo-vinnare med mycket hög potential.
Sorbet – Tog sista platsen i Elitloppet förra året efter en stark vinter.
Tae Kwon Deo – Vann Sprintermästaren och har stora sprinterkvaliteter.
Uza Josselyn – Varit med två senaste åren – frågan är om man fortsätter tävla?
Who’s Who – Misslyckades i Frankrike i vinter. Är Elitloppet av intresse?


Loppen att hålla koll på:

23 februari: Prix de Paris, Vincennes
29 februari: Prix de Sélection, Vincennes
8 mars: Grand Critérium de Vitesse, Cagnes-sur-Mer
28 mars: C Th Ericsson Memorial, Gulddivisionen final, Solvalla
5 april: Gran Premio Costa Azzura, Turin
10 april: Prins Carl Philips Jubileumspokal, Färjestad
18 april: Seinäjoki-Race, Seinäjoki
18 april: Prix de l’Atlantique, Enghien
22 april: The Onions lopp, Solvalla
25 april: Critérium de Vitesse de Basse Normandie, Argentan
25 april: Paralympiatravet, final, Åby
2 maj: Arthur J Cutler Memorial, Meadowlands
3 maj: Prix Kerjacques, Vincennes
3 maj: Gran Premio della Lotteria, Neapel
10 maj: Finlandia-Ajo, Vermo (vinnaren direktplats)
13 maj: Prix des Ducs de Normandie, Caen
17 maj: Copenhagen Cup, Charlottenlund
23 maj: Prins Daniels lopp, Gävle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stall Courant köper norska fenomenet
Nästa nyhet
Stall Courant köper norska fenomenet

Stall Courant köper norska fenomenet

Hillary B.R. tvingades att avsluta sin tävlingskarriär alldeles för tidigt på grund av en skada. Nu har Stall Courant köpt den norska supertalangen – som avelssto.

Hillary B.R. (e. Muscle Hill) var det största löfte som norsk travsport sett på många år och stoet var helt outstanding i sin kull. Bland segrarna inkluderas de i Kriteriet och Derbyt för ston. Men i höstas drabbades hästen av en skada i ett bakben – varför man tog beslutet att låta henne gå till avel. Hillary B.R. avslutade därmed sin tävlingskarriär i förtid som obesegrad i 15 starter.

Ska betäckas med Greenshoe

Under fredagen blev det klart med en spännande framtid för Hillary B.R. Det är stor-satsande Stall Courant som i ett pressmeddelande skriver att man köpt det nu femåriga stoet som avelssto. Hon ska betäckas med fenomenet Greenshoe.

– Vi har letat efter ytterligare ett riktigt bra stammat toppsto efter Muscle Hill för att betäcka med Greenshoe och Hillary B.R. kryssar i alla rutor. Trist nog blev hon skadad just när hon skulle inleda sin karriär som äldre tävlingshäst men nu får vi hoppas att hon i stället kan få fina avkommor som präglas av henne, säger Sabine Kagebrandt som är vd vid Stall Courant.

Till avel som obesegrad

Hillary B.R., som under sin tävlingskarriär tränades av Geir Vegard Gundersen, tjänade på sina 15 starter och 15 segrar cirka 4 miljoner kronor och travade rekordet 1.09,9a över engelska milen.

– Efter många funderingar har vi nu landat i att sälja Hillary B.R. till någon som kan det här med avel och som kan ge henne de bästa förutsättningarna för att lyckas. Det har varit stort intresse för Hillary från både USA, Frankrike, Sverige och Norge. Stall Courant var de som kunde erbjuda oss det bästa totalpaketet, säger stoets delägare Arne Sandbäk J:r i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svedin svenskt hopp i VM för amatörkuskar
Nästa nyhet
Svedin svenskt hopp i VM för amatörkuskar

Svedin svenskt hopp i VM för amatörkuskar

Pompano Park är skådeplats för VM för amatörkuskar som avgörs i början av nästa vecka. Lukas Svedin är det svenska hoppet.

Det är klart för World Cup for amateur drivers, eller VM för amatörkuskar, att avgöras i USA. Närmare bestämt på Pompano Park i soliga Florida. Mästerskapet körs under måndag och tisdag och består totalt av åtta race, fördelat jämnt mellan travare och passgångare. De tolv kuskarna kör fem lopp var.

Svedin kör för Sverige

Lukas Svedin är den svenske deltagaren i detta det tjugonde VM för amatörkuskar. Den Solvalla-licensierade kusken utsågs i fjol till Årets Amatörkörsven av Sveriges Travamatörers Riksförbund (STaR) och därmed även till svensk representant i mästerskapet. Den regerande mästaren är Leonardo Agusti som vann senast det begav sig, i Belgien 2018.

De deltagande kuskarna:

Leonardo Agusti, Argentina
Piet van Pollaert, Belgien
Lars Munk, Danmark
Andrea Sallustio, Italien
David Drew, Kanada
Warren Rich, Nya Zeeland
Barbara Aebischer, Schweiz
Miquel Vinch Capo, Spanien
Lukas Svedin, Sverige
Andrea Fazekas, Ungern
Joe Pennacchio, USA
Thomas Royer, Österrike

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bollnästravet ställer in
Nästa nyhet
Bollnästravet ställer in

Bollnästravet ställer in

Idogt regnande och tjällossning ställer till problem. Bollnästravet tvingas att ställa in fredagens breddloppstävlingar.

Meningen var att Bollnästravet skulle avverka en tävlingsdag bestående av tio breddlopp under fredag lunch – men så blir det inte. Beslut om att ställa in tävlingarna togs på morgonen. Det på grund av tjällossning.

– Vi har haft problem med tjällossning och kan inte garantera en säker bana för våra aktiva och deras hästar, därför väljer vi att ställa in, säger sportchefen Stefan Samuelsson till Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
H.V. Tuuri gjorde rent hus på Vincennes

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson