Galopp i genrepet

Don Fanucci Zet genrepade inför Derby-kvalen – men fick sin imponerande segerrad bruten. För första gången ägnade sig fyraåringsstjärnan åt galopp. Segern gick till Click Bait.

Efter en snabb färd mot stjärnorna och senast seger i Sprintermästaren hålls Don Fanucci Zet som en av de stora favoriterna inför Derby-uttagningarna som körs den 25 augusti. Vid Solvallas tävlingar på måndagen finputsade Daniel Redén-travaren formen genom en start i ett fyraåringslopp. Men det slutade kanske inte som man hoppats – Don Fanucci tog karriärens första galopp.

Testades i första barfota-starten

Loppet, som var stängt för spel då sex av åtta deltagare kom från Stefan Melanders stall, såg Don Fanucci Zet gå till ledningen i en snabb öppning men hästen slog över i galopp i den första kurvan och försvann därmed ur bilden. I Vinnare V64 meddelade kusken Örjan Kihlström efteråt att galoppen hade sin orsak i den snabba inledningen i kombination med att Don Fanucci Zet för första gången gick barfota runt om – i övrigt var man nöjda med stjärnan. Segern i loppet gick nu i stället till Click Bait, tidigare i år trea i Kungapokalen, som enkelt vann från spets för Björn Goop på 1.11,8a/1640.

Golden Tricks en ur Redéns fyrling

Stall Daniel Redén hade ändå en lyckad Solvalla-kväll med fyra segrar. En av dem togs genom Golden Tricks. Den vassa fyraårings-märren pressade sig till ledningen efter ett halvvarv och kunde för Örjan Kihlström kontrollerat gå undan hela vägen i ett lopp för jämnåriga ston. Segertiden landade på 1.12,1a över 2140 meter.

San Moteur fortfarande obesegrad

Fortsatt obesegrad efter fyra starter är Björn Goops intressanta treåring San Moteur (e. Panne de Moteur) som tidigare under kvällen vann ett bonuslopp i Breeders Course. San Moteur ledde varje meter och kom efter en mycket snabb avslutning på nedåt 1.08 sista 500, i mål på 1.13,6a/2140 före en skarpt avslutande Fabulous Pellini.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Dags för korta E3-finaler

Dags för korta E3-finaler

Med förstapriser på strax under en miljon kronor blir E3-finalerna över sprinterdistans helgens stora begivenheter på Romme. Kan kullstjärnan Hell Bent For Am reda ut det – trots dramatiken som höll på att kosta honom en finalplats?

Inför uttagningarna var den dittills obesegrade Hell Bent For Am den givna favoriten till den korta E3-finalen. Men efter att ha trasslat in sig i ett bandage, var det med nödd och näppe som treåringen från Stefan Melanders stall tog sig till final. När den avgörs på Romme den här lördagen får Hell Bent For Am därför börja från ett bakspår – och motståndet kommer inte göra det lätt för honom.

No Doubt gick svenskt rekord

Den som imponerade allra mest i uttagningarna var No Doubt. Hästen som både tränas och körs av Emilia Leo segrade, från dödens, på det nya svenska rekordet 1.10,5. Bland segerspekulanterna hittar vi förstås också de båda övriga försöksvinnarna Hennessy Am och Bombus Jet.

Stofinalen av sprinter-E3 är en öppen historia på förhand. Markus B Svedbergs Malva Ha var tvåa i den långa finalen och har nu möjlighet till skön revansch. För att lyckas med det måste hon emellertid besegra M.T. Perette från Mattias Djuses stall som var kvalsnabbast med fina 1.11,3. Andra utmanare är övriga två uttagningsvinnare Chabils Ribb körd och tränad av Leif Witasp, samt Adrian Kolgjinis Hilarious Am där Erik Adielsson i sulkyn ersätter den avstängde tränaren.

Förstapriserna i finalerna är 950 000 kronor. Här är startlistorna:

E3 final, hingstar och valacker, 1640 auto:

1 Bombus Jet – Björn Goop
2 No Doubt – Emilia Leo
3 Hennessy Am – Erik Adielsson (Kim Pedersen)
4 Vegan Face – Conrad Lugauer
5 Fire Piston – Stefan Persson (Admir Zukanovic)
6 Climber – Carl Johan Jepson (Patricia van der Mer)
7 Marre’s Dreamboy – Jörgen Westholm
8 Global Bookmaker – Mattias Djuse
9 Load Master – Jorma Kontio (Stefan Melander)
10 Hell Bent For Am – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
11 Hombre D. – Oskar Kylin-Blom
12 Super Class C.H. – Magnus A Djuse (Dennis Palmqvist)


E3 final, ston, 1640 auto:

1 Chablis Ribb – Leif Witasp
2 Hilarious Am – Erik Adielsson (Adrian Kolgjini)
3 Malva Ha – Örjan Kihlström (Markus B Svedberg)
4 M.T. Perette – Mattias Djuse
5 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
6 Wallawalla Broline – Torbjörn Jansson (Björn Goop)
7 Jes Angel – Fredrik Linder
8 Florist – Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
9 Eagle Eye Cherry – Björn Goop
10 Philomenia – Jorma Kontio (Joakim Lövgren)
11 Namanga Bo – struken
12 Globalizer – Stefan Persson (Jerry Riordan)

Läs även: E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cleangame siktar mot ny seger
Nästa nyhet
Cleangame siktar mot ny seger

Cleangame siktar mot ny seger

Efter ett par förluster var Cleangame senast tillbaka i stor stil. På onsdag tar den franske stridsvagnen sats mot en ny seger när han på Enghien ska tampas i Prix Jean-Luc Lagardère.

Jean-Michel Bazires monstervalack Cleangame hade tre raka förluster före han senast i Grand Prix du Conseil Municipal i Vichy slog till med seger på topptid. Nu på onsdag kan det blir en ny storseger för åttaåringen som lär få favorittrycket på sig i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère som körs på Enghien. Vinnaren belönas med 49 500 euro.

Feliciano är huvudmotståndaren

Det är fina hästar bland motståndet. Femårige Feliciano har haft en stark sommar och utmanar, liksom Carat Williams som senast bröt sin långa segertorka. Med i loppet finns också Tony Gio, Violetto Jet och förra årets Critérium des 5 Ans-vinnare Eugenito du Noyer.

Prix Jean-Luc Lagardère, 2875 volt:

1 Eclair du Mirel – Jean-Charles Piton
2 Désir Castelets – Gabriele Gelormini
3 Divinie Mesloise – Paul Belloche
4 Eguenito du Noyer – Jean-Michel Baudouin
5 Violetto Jet – Franck Nivard
6 Blues d’Ourville – Pierre Houel
7 Feliciano – David Thomain
8 Tony Gio – Eric Raffin
9 Carat Williams – Matthieu Abrivard
10 Bel Avis – Nicolas Bazire
11 Cleangame – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppshästar i möte på Romme
Nästa nyhet
Elitloppshästar i möte på Romme

Elitloppshästar i möte på Romme

Elitlopps-hästarna Milliondollarryhme och Elian Web mot Årjängs Stora-vinnaren Milligan’s School. Det finns möjligheter till en fartfest i American Trot på Romme.

American Trot är lördagens Gulddivisionen på Romme, som ju också kör de båda korta E3-finalerna. Högsta klassen har samlat ett välmeriterat sällskap i kampen om segern. Två hästar från Elitloppet i år finns med bakom bilen; Milliondollarryhme som var femma i finalen och finske storloppsabonnenten Elian Web, som nyligen vann Suur-Hollola.

Möter Milligan’s School

En tuff motståndare hittas från innerspår. Milligan’s School som vann Årjängs Stora Sprinterlopp och som faktiskt är titelförsvarare i loppet. I startlistan hittar vi också Nimbus C.D., här i fjärde starten efter sin frånvaro, Generaal Bianco och Chianti.

American Trot, 1640 auto:

1 Milligan’s School – Ulf Eriksson
2 Nimbus C.D. – Peter G Norman
3 Elian Web – Jorma Kontio
4 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson
5 Ural – Rikard N Skoglund
6 Vacqueyras – Thomas Åhlund
7 Generaal Bianco – Carl Johan Jepson
8 Chianti – Björn Goop
9 Globalsatisfaction – Magnus A Djuse
10 Lawmaker – Hans G Eriksson
11 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
12 Speedy Face – Erik Adielsson

Läs även: Dags för korta E3-finaler

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brenne Bas bara bäst
Nästa nyhet
Brenne Bas bara bäst

Brenne Bas bara bäst

Brenne Bas vet fortfarande inte hur det är att förlora. På söndagen blev det seger i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero. Öystein Tjomsland ordnade ännu en stor årgångsseger.

När Derby-dagen avgjordes i Östersund dominerade Öystein Tjomsland helt och hållet. Då Dannero avverkade Svenskt Kallblodskriterium på söndagen satte norrmannen sin prägel återigen. Hans Brenne Bas (e. Horgen Tore) kom till finalen som obesegrad i tre starter – och någon förlust skulle talangtravaren inte noteras för den här gången heller. Överlägsen finalseger värd 600 000 kronor.

Svepte fältet fram till ledningen

Brenne Bas fick annars en lugn start, men betydligt snabbare skulle det strax gå. Tjomsland styrde så fort spetskörningen bedarrat på och Brenne Bas svepte runt fältet för att nå ledningen efter 700 meter. Sedan var det upp till konkurrenterna att göra upp om silverplatsen bäst de ville. Oppgårdsdrängen galopperade med en topplacering på gaffeln vid upploppets början – men då hade Brenne Bas redan börjat rycka undan. Segern togs på 1.26,8a/2140 före vinnarhålet Bäcklös Faron som därmed följde upp storebror Bäcklös Uriels Kriterie-seger från i fjol med ett silver, Oskar Kylin-Blom tränar och kör. Trea slutade Balder Odin och Tom Erik Solberg.


Hopp Karoline överlägsen i Kriteriestoet

En fortsatt obesegrad – och överlägsen vinnare även i Kriterietstoet. Ole Johan Östre tränar och körde Hopp Karoline (e. Bork Odin) till en mycket imponerande viktoria. Trots att Hopp Karoline unnade sig en kort galopp i starten var hon framme för att överta spets efter ett varv. I sista sväng var det bara Öystein Tjomsland som kunde haka på med Malifika, men den här gången fick han nöja sig med att bli tvåa. Hopp Karoline lämnade även sin sista konkurrent med flera längder över upploppet för att ta sig i mål på 1.29,6a/2140. Tredjepriset tillföll Pegasus Mia och Nicklas Westerholm. 350 000 kronor var förstapriset.


Överraskande Guldtäcke till Aas Balder

Klassiska handicapen Svenskt Travsports Guldtäcke såg Ida Brekke-tränade Aas Balder knipa en lika säker som överraskande seger. Mats E Djuse tog plats i sulkyn bakom tolvåringen som fick en bra start och körde sig till ledningen efter 700 meter avverkade. Vid ingången av sista sväng satte Djuse rubbet på ett kort, stack med flera längder och det var avgörande. Aas Balder kunde till slut komfortabelt gå ifrån till segern värd 150 000 kronor, på 1.24,4/2160.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ramona Hill gjorde det

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson