Intresset för Sebastian K. som avelshingst har visat sig mycket stort i Nordamerika. Svensken är redan fullbokad för säsongen.

Sebastian K. avslutade sin tävlingskarriär i somras gjorde det då som världens genom tiderna snabbaste travhäst och med ett segerkonto fyllt med 20 miljoner kronor.

Stona gillar "Sebbe". Foto: ALN

Numera verkar tioåringen som avelshingst stationerad hos Hanover Shoe Farms, en av världens ledande uppfödare.

Den svenske hingsten tycks mäkta populär bland stoägarna på den andra sidan Atlanten. Hanover Shoe Farms meddelar nämligen att Sebastian K. redan är fullbokad för säsongen. Kvoten på 120 ston är såeldes redan fylld.

Sebastian K:s tjänster i Nordamerika har erbjudits för 6000 dollar i levande föl-avgift. Två andra travhingstar hos Hanover är också redan fullbokade: Cantab Hall och Explosive Matter.

I Sverige finns Sebastian K. ännu tillgänglig i form av fryst sperma hos Alebäcks Stuteri. Prislappen ligger på 40 000 kronor i levande föl-avgift.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Volstead och Jeppas Maxi gör comeback

Volstead och Jeppas Maxi gör comeback

Kommande måndag på Mantorp lär bli en höjdare.     Det är inte bara Volstead och Daley Lovin i Kjell P Dahlströms Minne – utan också Jeppas Maxi i comeback.

Östgötska Mantorpstravet dukar upp för travfest på en måndagskväll. Den 4 april avgörs vassa femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne med 150 000 kronor till vinnaren.

Loppet innehåller, liksom tidigare upplagor, ett par riktigt spännande namn. Stefan Melander har valt loppet för Volsteads årsdebut. Jänkaren sprang i fjol in drygt två miljoner och vann Kungapokalen samt slutade tvåa (bakom Nuncio) i Sprintermästaren.

Daley Lovin. Foto: ALN

Ännu en av Daniel Redén och Stall Zets kanoner, i det här fallet Daley Lovin, ämnar också göra årets första start i loppet.

De ställs mot bland andra Je t’Aime Express, 2014 års Kriterie-vinnare, som i påskas bjöd strid in till linjen mot toppfine Propulsion. Comeback gör även kapable Spartan Kronos, som senast sågs i ett försök till Sprintermästaren.

Men Kjell P Dahlströms Minne är inte det enda russinet i kakan på Mantorp. I ett ”vanligt” snabblopp med 35 000 kronor har man samlat ett väldigt intressant litet fält.

Jeppas Maxi. Foto: ALN

Den åländske seger-maskinen Jeppas Maxi gör här sin comeback efter skada. Sjuåringen har varit borta sedan V75-finalerna under Elitloppshelgen i fjol.

Någon enkel årsdebut handlar det emellertid inte om. Likaledes segervane Nadal Broline gör även han sin återkomst och de ska tampas mot bland andra hemma-stjärnan Usain Henna.

Här är startlistorna:

Kjell P Dahlströms Minne, 2140 auto

1 Je t’Aime Express – Peter Untersteiner
2 Daley Lovin – Erik Adielsson
3 Volstead – Stefan Melander
4 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
5 Exodus Hanover – Örjan Kihlström
6 Lightning Force – Kenneth Haugstad
7 Digital Frame – Per Lennartsson
8 Spartan Kronos – Conrad Lugauer

2140 auto

1 Do It Komp – Stefan Söderkvist
2 Usain Henna – Oskar Svanberg
3 Martiniwithmuscle – Erik Adielsson
4 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
5 Jeppas Maxi – Torbjörn Jansson
6 Pantarei Ans – Örjan Kihlström

Senaste vinnarna Kjell P Dahlströms minne:

2015: Papagayo E – Ulf Ohlsson
2014: Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2013: Oasis Bi – Björn Goop
2012: Deuxieme Picsous – Johnny Takter
2011: Joke Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Årjäng

Onsdag: V4-tips till Årjäng

Omgången:

Det är säsongspremiär och enligt mina rapporter har de lagt på nytt material på banan och det är inte helt givet att den satt sig än. Loppen håller bättre klass än normalt då det är lunchtrav, speciellt V4-3. Judge Boy (V4-4) har inlett året mycket bra och nu väntas det barfotaryck och från ledningen tror jag han leder V4-avslutningen runt om tillsammans med sin tränare Michael Larsson.

Spiken:

Judge Boy (V4-4)

Lunchdubbelspiken:

Il Sånna (V4-3)

V4-systemet

V4-1: 1,2,9,10 (Res: 5,8)
V4-2: 3,7,8,10,12 (Res: 9,6)
V4-3: 3,5,8,9,12 (Res: 4,10)
V4-4: 5 Judge Boy (Res: 4,3)

4 x 5 x 5 x 1 = 100 rader ggr 5

Sammanlagt: 1 000 kronor.

Lunchdubbelförslaget

7,8 – 3 x 400 kr

3 – 3 x 200 kr

Sammanlagt: 1 000 kronor.

V4-1

RANKING: A: 1-10-2-9. B: 5-8-4. C: 7-3-6.

Spetsanalys:

Inget givet spetsbud, men Magnus Jakobsson tror att han har bra chans att hålla upp innerspår med 1 Valnes Filippa.

Loppanalys:

1 Valnes Filippa gjorde fyra bra lopp förra året och är väl förberedd inför sin årsdebut. Magnus Jakobsson meddelar att han kört 1.23 full väg med henne hemma full väg som fortast inför detta. Hon är mycket tränad och halsopererad och får luft hela tiden numera, operationen blev mycket lyckad. Det blir barfota bak och Magnus säger att hon kan leda loppet runt om, men raden ser bra ut och han tror hon blir överspelad. Given tipsetta, men lika givet känns det att gardera.

10 Donna’s Girl var duktig i årsdebuten som tvåa på Solvalla i ett betydligt bättre lopp än detta. Litet fält gynnar henne och har senaste loppet satt sig rätt kan hon avlägga maiden ihop med duktige Petter Karlsson.

2 Kim Klipp har svårt att trava felfritt, men det finns bra fart i henne. Senast travade hon 1.14/900 meter efter galopp och hon ska dövas ner till denna start. Om hon travar felfritt är segerchansen god.

9 Opti Ribb travade nytt rekord senast som tvåa bakom Zcary Leg. Carl Johan Jepson känner henne väl, men man måste köra hästen på chans för hon har inte den bästa moralen. På sin jämnhet platsar hon på min kupong.

V4-2

RANKING: A: 8-7-3. B: 12-10. C: 9-6-1-4-2. D: 11-5.

Spetsanalys:

Alla fyra hästar på startvolten har visat startsnabbhet, mest angelägen att komma till spets är troligen Kristian Lindberg med sitt nyförvärv 3 Hammars Cina.

Loppanalys:

8 Osen Prinsessa har fyra segrar på fem starter, men fick segerraden bruten senast. Hästen har galopperat i tre raka starter och det är första gången på svensk mark, hur tacklar denna unga individ det? Hon har visat att hon klarar mycket på egen hand, så sköter hästen sig är segerchansen mycket god.

7 Stjernemodin trivs i Sverige och tog karriärens första seger på Färjestad näst senast. Senast på Romme avslutade sexåringen 27,5 sista 800 meterna när han putsade sitt rekord rejält. Hästen är mer travsäker än favoriten och han känns mycket tidig.

3 Hammars Cina gör debut i ny regi och Kristian Lindberg låter nöjd med sitt nyförvärv. Stoet bör tidigt komma till ledningen och därifrån blir hon att räkna med.

12 Furderud Svarten gör årsdebut och är säkert väl förberedd eftersom man väljer att åka till Sverige. Hästen har visat kunnande och har fyra segrar på kontot, känns bortglömd!

10 Guli Granit har ingen seger i karriären, men första gången med Mikael J Andersson känns väldigt intressant, vilket kuskplus!

V4-3

RANKING: A: 3. B: 8-9-12-5. C: 4-10-7-2-6. D: 1-11.

Spetsanalys:

1 Chatman men körs inte i ledningen, jag är övertygad om att Jepson laddar maximalt när 3 Il Sånna har spetsläge, givet spetsbud och det är svårt att ta en hel längd på Love You-avkomman.

Loppanalys:

3 Il Sånna har fått två lopp i kroppen och de har säkert varit välbehövliga för honom. Här är det läge för ledningen och över kort distans har sexåringen gjort tio starter. Två segrar, 2 andraplatser och 3 tredjeplatser har det blivit vid dessa. Love You-avkomman har inte den bästa ”kepsen” det visar tre segrar i karriären och fel lutning i resultatraden. Det finns på kartan att Jepson får bestämma detta lopp i ledningen, därför känns det givet att gå på hästen på LD-spelet.

8 Conrads Wilhelm vann trots en helt omöjlig resa och avslutade väldigt vasst på Färjestad. Om det var en reaktion eller p.g.a. de dåliga träningsförhållandena han haft innan loppet på Momarken som gjorde att han inte stod att känna igen låter jag vara osagt. Hästen kan vara besvärlig bakom bilen och Lindberg har tidigare sagt att spår längre ut gynnar honom. Hästen gav dock inte Magnus Jakobsson chansen att få iväg honom från spår sju i Örebro. Kan vinna på sin styrka, men spår åtta över sprinterdistans är inte att föredra.

9 Hollywood Maker går bra efter vila (2 av 2 efter längre frånvaro än en månad) och trivs på Årjäng (1 seger på två försök). Hästen har gått 1.20/2 100 meter inför detta på Färjestad på bra sätt. Han är inte vässad inför detta lopp, men ska tävla barfota fram och det är ett tecken på att stallet i alla fall inte bara ska ge honom ett lopp i kroppen. Intressant läge då 2 Affe Road kan öppna lite över medel bakom bilen.

12 Västerbo Arthur väntar jag på att det ska lossna för hos Bergh. Senast avslutade hästen 1.14,5 sista varvet som tvåa, men från spår tolv över korta häcken måste det till överpace för att han ska hinna fram till seger.

5 Just Me vann årets första seger senast, men har inte sin bästa bit till slut. Olav Mikkelborg måste nog servera honom en vilsam resa för att sjuåringen ska mäkta med att speeda ner samtliga. Lite spelad och rolig rysare gör att jag betalar för honom.

V4-4

RANKING: A: 5. B: 4-3-12-13-8-7. C: 14-6-10-11-15-9.

Spetsanalys:

3 Joe Hoo Lee är kvick bakom bilen, men när det handlar om årsdebut och medeldistans kör nog Horpestad på väntan med honom. 5 Judge Boy ska laddas och jag blir förvånad om inte Michael Larsson sitter i ledningen efter 300 meter.

Loppanalys:

5 Judge Boy vann totalt överlägset senast och allt är bra med hästen säger tränaren trots att han inte startat sedan 6/3. Femåringen har inlett året mycket fint och gjort bra prestationer över stayerdistans. Han har två segrar över medeldistans och denna gång ska ”Håson” rycka bakskorna. Han ska ladda vad som går för att ta sig till ledningen och väl där tycker jag hästen är en mycket tacksam och spelvärd spik.

3 Joe Hoo Lee gör årsdebut och inför loppet i Örebro 12/12 pratade jag med Horpestad som då sa, ”Han brukar bli vass och ligga på så när det inte är kort distans vill jag köra honom i ryggar”. Att han då inte ska nöja sig med rygg på min spik när det handlar om årsdebut har jag svårt att se.

4 Bouncing Ball O.O. är inte enkel av sig, men har mycket bra kapacitet i sig. Har Going Kronos-avkomman en bra dag tycker jag han är värst emot min spik för han har hårdhet för att göra jobbet själv.

 Tipsredaktör: Mårten Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Årjäng: "Tycker att han verkar på gång"
Nästa nyhet
V4 Årjäng: ”Tycker att han verkar på gång”

V4 Årjäng: ”Tycker att han verkar på gång”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var rätt bra senast men fick ett helt omöjligt lopp som gjorde att placeringen i mål inte kunde så mycket annat. Vi glömmer den insatsen och jag tycker att han verkar vara på gång även han. Idag rycker vi skorna, kör med helstängt huvudlag och jänkarvagn så nu blir det tävling. Han ska kunna duga i detta sällskap, säger Ulf Stenströmer om Il Sånna (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Årjängstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 VALNES FILIPPA – Hon blev halsopererad i höstas och känns bra nu. Hon har dock inte fått några snabbare tester inför årsdebuten. Hon kan öppna hyggligt åtminstone och vi provar för spets och loppet såg väl inte alltför blodigt ut. Jag är dock inte helt säker på att spets gynnar henne då hon kan springa och somna in lite. Barfota bak idag och visst har vi chansen, säger Magnus Jakobsson.

2 KIM KLIPP – Hon har rätt bra fart under hovarna när hon sköter sig men som raden avslöjar har hon vissa problem med det. Jag får försöka ta en lugn avgång och hitta vettigt slagläge så kan hon säkert spurta ner ett par konkurrenter. Inga ändringar, säger Kristian Lindberg.

5 YOU’RE MY HEART – Hon gör jämna och stabila insatser mest varje gång men måste kanske visa lite mer gnista. Startspåret ska inte vara några problem men jag ser henne först och främst som ett platsbud om det skulle stämma på vägen, säger kusken Mikael J Andersson.

9 OPTI RIBB – Hon har varit väldigt bra i de två senaste starterna och verkar vara rejält på gång. Barfota runt om har dessutom fungerat som en extraväxel och vi siktar på samma balans även denna gång. Motståndet avskräcker inte och jag tror på chans, säger Ulf Stenströmer.

Lopp 2, V4-2

3 HAMMARS CINA – Hon gör första starten på väldig länge och har känts helt okej i ett par 40-jobb. Nu tror jag att hon behöver loppet och dessutom ser både Mikkelborgs och Mjölneröds hästar för tuffa ut. En hygglig slant är inte omöjlig och vi kör med skor runt om, säger Kristian Lindberg.

7 STJERNEMODIN – Han har löpt bra. Tidigare kunde han ha lite svårt sista biten men möjligt at det är bättre nu. Han är kanske bäst i ryggar men vi får se hur upplägget blir här. Nu slipper han brodden men det är skor runt om. Han ska räknas men jag har respekt för Mjölneröds häst som nog är bättre, säger Olav Mikkelborg.

8 OSEN PRINSESSA – Det verkar fullt bra med henne men vi kör lite på säkerhet idag. Hon är inte helt lätt. Nu blir det första gången barfota fram och det är nog en fördel. Olavs häst verkar bra men min ska också räknas bara hon sköter sig, säger Jan Roar Mjölneröd.

Lopp 3, V4-3

3 IL SÅNNA – Han var rätt bra senast men fick ett helt omöjligt lopp som gjorde att placeringen i mål inte kunde så mycket annat. Vi glömmer den insatsen och jag tycker att han verkar vara på gång även han. Idag rycker vi skorna, kör med helstängt huvudlag och jänkarvagn så nu blir det tävling. Han ska kunna duga i detta sällskap, säger Ulf Stenströmer.

5 JUST ME – Han ser riktigt fin ut nu och har toppform. Han kan öppna rätt bra och jag provar för spets. Han fungerade bra med stängt huvudlag senast och det blir samma nu. Åter skor runt om. Det var några bra emot men min ska räknas då formen är så pass bra, säger Olav Mikkelborg.

7 MÅRTEN MARJE – Han sprang mest och ställde första halvvarvet senast och kom aldrig in i matchen och det skyller vi på balansen. Han visade dock 14/1500 meter i skymundan så formen är det inga fel på. Spåret är inte bra men jag får ladda från start och se vart vi hamnar. Idag kommer vi köra barfota runt om och han kan mycket väl dyka upp bland de tre främsta, säger Paw Mahony.

8 CONRADS WILHELM – Han var över till Momarken senast, och kammade noll, men insatsen var ändå inte så tokig. Han känns fin i träningen efter det och kan säkert hävda sig bra igen men från bricka åtta behöver vi tur med både tempo och positioner. Nu öppnar han som en traktor ändå men kommer vi inte alltför snett på det har han givetvis chans. Jag klurar på att köra honom i jänkarbike vilket var fem-sex starter sedan, säger Kristian Lindberg.

9 HOLLYWOOD MAKER – Han känns fin om än lite flegmatisk. Jag har kört ett banjobb efter 1.20 full väg med honom på bra sätt. Jag vill inte sticka ut hakan efter uppehåll men jag har nog bästa hästen. Man ska dock tänka på att han sprungit på sig snabba pegar under fjolåret och det är tuffare att komma ut och vinna direkt nu. Det blir ingen stoll-körning utan troligtvis attack under slutvarvet. Vi kör nu barfota fram och det blir nytt. Jag blir inte alls förvånad om vi vinner, säger Per Nilsson.

12 VÄSTERBO ARTHUR – Han fick chansen sent senast och sköt till bra. Han hann aldrig gå sig trött och huvan var oryckt och hästen svarar nog för en riktigt bra insats idag. Läget däremot blev trist men hästen är fin. Åter barfota runt om, säger Kevin Svedlund i stallet.

Lopp 4, V4-4

3 JOE HOO LEE – Han har vintertränat bra och känns stark. Han har fått två banjobb men inte i några snabbare farter och det kan saknas. Jag vill dock prova då loppet passade så bra på hemmaplan. Vi kör barfota runt om. Han drar iväg själv från start men jag släpper gärna spets idag, säger Tom Horpestad.

4 BOUNCING BALL O.O. – Han tävlar ofta mot sig själv men känns i övrigt pigg och glad. Sist var han duktig från spets och jag hoppas vi kan komma dit igen. Jag tycker att mina hästar haft dålig utdelning på slutet men den här ska räknas tidigt förutsatt att han sköter sig. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

5 JUDGE BOY – Man blir inte lyrisk direkt då man kör honom hemma i jobb då han är lite skev och så men allt verkar som det ska. Jag hoppas jag kan nå ledningen då Malmins inte ska vara så startsnabb. Jag plockar bort bakskor och brodd nu och det kan ge honom en extra kick och jag tror på chans, säger Michael Larsson.

8 SPEED TEEMER – Han har verkligen hittat den rätta formen på sistone men har alltjämt inte vunnit lopp. Med ett bättre utgångsläge hade det kanske varit dags nu men han får väl ses som en platsrysare främst. Möjligtvis rycker vi framskorna, säger Kristian Lindberg.

13 ÄNGENS KRYPTONIT – Han gör första starten för säsongen men jag kände på honom i ett banjobb nyligen och han kändes smidig och fin. Nu fick vi ett riktigt kletigt läge och jag kommer inte direkt kasta mig fram i dödens i årsdebuten. Han har dessutom fått ett par tuffa lopp i sin karriär och behöver lära sig att gå i ryggar men på sin grundkapacitet kan han mycket väl duga till seger direkt, säger kusken Mikael J Andersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blåblodigt föl: Lisa America blev mamma igen
Nästa nyhet
Blåblodigt föl: Lisa America blev mamma igen

Blåblodigt föl: Lisa America blev mamma igen

Lisa America var ett av världens bästa travarston. Nu har hon blivit mamma – för tredje gången.

USA-födda Lisa America är ett av tidernas bästa ston och sprang i sin karriär in över 13 miljoner kronor. Bland de stora segrarna räknas de i Åby Stora Pris och Oslo Grand Prix.

Mamma igen. Foto: ALN

Karriären avslutades efter Prix d’Amérique 2012 och Lisa America har därefter ägnat sig åt ett liv som avelssto hos Lutfi Kolgjini.

Det var också Jägersro-tränaren som via sin twitter i lördags, kunde meddela att Lisa America nedkommit med sitt tredje föl. En blåblodig hingst med Hambo-vinnaren Trixton som far.

11-åriga Lisa America har sedan tidigare två föl. Det första, ett sto efter Joke Face, vid namn Roquepine Face är i år tre år gammal och såldes som ettåring för mastiga 1,2 miljoner kronor vid Kolgjini Sales. Även i fjol föddes ett föl, en hingst, med Joke Face som far.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wind of the North glänste - på nytt banrekord

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson