V64 Östersund 10 juni

Omgången: Flera stora favoriter som bör komma till ledningen och det känns som två mycket starka spikar – och skönt att enbart kunna spela för alla rätt i denna jackpot-omgång!

Spikarna: 3 Diamanten (V64-1) och 4 Cantabs Fortune (V64-5) tror jag båda körs till ledningen och vinner – och den senare är inte ens favorit!

V64-förslaget (enbart för alla rätt):
V64-1: 3 Diamanten (res 7-1)
V64-2: 1-6-12-10-8-2-9-4-5-7-14 (res 3-15)
V64-3: 5-3 (res 8-2)
V64-4: 13-4-3-7-6-11-9-12 (res 10-14)
V64-5: 4 Cantabs Fortune (res 2-1)
V64-6: 6-15-2-1-7-8-11-13-5 (res 3-9)

1x11x2x8x1x9 = 1584 rader/kronor

DD-förslaget
4-6 x 500
4-1,2 x 200

900 kronor

 

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 7-1-4 C: 2-6

Spetsanalys:
Diamanten höll upp ledningen från innerspåret senast och körs till ledningen direkt.

Loppanalys:
Robert Berghs 3 Diamanten är mycket lovande och det går inte att inleda bättre än vad han gjort med  fem raka från debuten. Han har visat både styrka, snabbhet och inställning och senast höll han upp ledningen från innern i bildebuten och vann enkelt – även om det inte sprudlade om honom. Före det var han imponerande då han vann från dödens. Han gick runt 12-fart till slut näst senast, och det var ännu snabbare via 10,5 sista halvvarvet senast och snabbare springer han helt enkelt inte. Alla har stor respekt för honom och han släpps till spets, även om han inte skulle komma dit direkt och sedan måste han vara klart sämre om han inte ska vinna.

 

V64-2:

Ranking: A: 1-6-12-10 B: 8-2-9-4-5-7-14 C: 3-15-11-13

Spetsanalys:
Agnes Tribut är snabb i fötterna men körs nog snällt och då bör Lady Ann Lane glida till ledningen.

Loppanalys:
12 Top Degli Ulivi
är favorit, men han blandar och ger för mycket och det är en talang som inte utvecklats som jag trodde. Han var bara dålig på Lunden och senast var han för het då 11 på varvet var övermäktigt och han kallnade rejält. Från stallet menar man att han känns bättre efter det, och kanske behövde han en rejäl urblåsare? Det är enklare hästar med nu, men ändå tillägg på 1600 meter för häst som svikit helt två lopp i rad och här ska vi ha skräll!

Jag kan inte påstå att de imponerat bakom favoriten heller, men 1 Agnes Tribut kan en del och skulle hon ha form direkt efter uppehållet så blir hon giftig. Hon är snabb i benen om kusken vill, och sköter hon sig blir det spets eller ledarryggen och då hon jobbat bra med 16-fart som snabbast är hon min tipsetta.

6 Lady Ann Lane gav upp från ledningen senast då hon rundades redan 400 kvar efter att ha fått bestämma, men nu fick hon ett lopp i kroppen och Ulf Ohlsson upp med vettigt spetsläge från ensamt springspår gör det hett.

10 Calvados Hornline var bra tvåa och står sig bra som häst, och det häxade lite med löpningen och ryggarna senast.

 

V64-3:

Ranking: A: 5-3 B: 8-2-1 C: 7-4

Spetsanalys:
Cupido Sisu är snabb och borde ha bra chans att ta ledningen, och det är sedan favorit på släpp till Tobin Kronos. Denne var riktigt snabb i Gävle i somras då det testades lite.

Loppanalys:
5 Tobin Kronos är en dunderfin häst som hörde till kulltoppen som treåring, och han övertygade vid seger i E3-försöket men var inte som bäst i finalen. Han vann tröstloppet i Gävle och såg lysande ut. Han var favorit i italienska Derbyt men var lite stinglös som fyra och hade nog inte sin bästa dag. I årets tre starter har han inte fått till det, och han travade inte bra senast i Kungakvalet och han flyttades till Daniel Redén. Han ska ha tränat bra och det är såklart spännande med en topphäst i ny regi. Vill man så ligger säkert vägen mot spets öppen och är han i rätt slag så vinner han loppet. Nu är det gissning på en 50%-are och jag dubblar.

3 Cupido Sisu fick ledarryggen på Uncle Lasse senast och hakade på bra bakom övermakten som tvåa. Men han har sedan varit borta och formen kan vara lite diffus. Jag ser honom som spetsfavorit och sedan lär Uffe vara intresserad av rygg på favoriten som han kört själv, och Cupido har inte gått i spets sedan 2014. Med fritt är han snabb och han speedade till seger i kvalet till Kriteriet.

V64-4:

Ranking: A: 13-4-3 B: 7-6-11-9-12 C: 10-14-2-1

Spetsanalys:
Lex Peidei borde ha bra spetschans, sedan får vi se om Persson kör där. Blås Undan vill nog till ledningen.

Loppanalys:
Öppet nordislopp där jag ger tipset till 13 Lykkje Svarten som gjorde det bra i årsdebuten och kunde spurta hem ett överpacat lopp. Han ska vara bättre ändå med den genomköraren i kroppen och strykningarna gynnar honom.

4 Eldodin är bra men osäker och senast hann han inte med över 1600 meter. Bättre distans nu och strykningen gör chansen till felfritt större och han har visat bra styrka och huvud. Men han kan galoppera när som helst.

3 Blås Undan ledde till sista stegen mot Monster Monsun i senaste starten och kan kanske köra till spets och elda på nu igen?

Skrällen kan 7 Mitt Hjärtas Frode vara som gick rappt efter galopp senast och skulle han sköta sig finns segerfart men det är sällan han tar sig runt felfritt.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 2-1-8-6 C: 5-10-9.  

Spetsanalys:
Cantabs Fortune var klart snabb i sverigedebuten och ska ha bra chans att ta sig förbi Blendes Scotch och överta av Lady Lee.

Loppanalys:
2 Blended Scotch har gått bra i just detta lopp två senaste åren (etta och tvåa) för Kajsa Frick. Hon känns inte lika tuff längre och kanske inte tycker det är lika kul och visst borde hon ändå hållit undan senast även om det var snabb avslutning. Jag tror inte på spets och spikar emot då hon är märkligt stor favorit.

4 Cantabs Fortune känns mycket intressant och jag spikar henne! Detta är en snabb sak och hon hakade på fint bakom en för bra Archangel Am i lördags på V75 över 2140 meter. Nu är det äntligen framspår på 1600 meter och denna amerikanska passar perfekt med de förutsättningarna. Daniel Redén har inte tryckt av för fullt första stegen, men hon var snabb i första starten i Sverige och jag ser henne som klar spetsfavorit med vassa Sandra Eriksson i vagnen. Väl i spets kommer hon springa snabbt och då hon är hälften så mycket spelad som favoriten är spiken riktigt intressant!

V64-6:

Ranking: A: 6 B: 15-2-1-7-8-11-13-5 C: 3-9-12

Spetsanalys:
Sounds Good borde köras till ledningen med ensamt springspår.

Loppanalys:
15 Amaru Boko gör comeback och han känns svårbedömd även om han är en topphäst. Han har varit skadad och även verkat i aveln så formen är knappast mer än 70%-ig och även om han möter sämre hästar än han brukar göra, och gynnas av tre strykningar så går jag emot som favorit och garderar brett.

6 Sounds Good måste vara intressant då han har ensamt springspår och är snabb i fötterna och borde komma till ledningen. Där har han vunnit 4/5 senaste försöken och höll undan för Usain Henna i Kalmar, och han bör inte galoppera med dessa förutsättningarna och är intressant!

Skrällspel på DD med 1 Fitzcarraldo och 2 Ippon Futura till låga procent! Fitz har gått positivt i nya regin och senast strulade det under loppet med trötta ryggar. Nu får han loppet på innerspår och är het som jätteskräll. Ippon Futura höll bra i spåren via 12,5-fart senast och gynnas av distansen och även han är kul skräll.

/Tipsredaktör, Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
”Hockeys” gård till salu för 37 miljoner

”Hockeys” gård till salu för 37 miljoner

Håkan ”Hockey” Eriksson har trappat ner successivt de senaste åren och har nu bestämt av lägga av helt. Därmed finns också hans livsverk Berga Gård till salu för hela 37 miljoner.

63-åringen var inte bara en framgångsrik tränare och kusk men också en riktig travprofil med sin halvliggande stil och sitt eviga tuggummituggande. Men nu är alltså en epok över och topphästar som Spinoni, Acclaim, Device, Landers Legend och Spirituell finns i många traventusiasters minnen.”Hockey” berättar själv om beslutet för Eskilstuna-Kuriren:

Jag började trappa ner för fem år sedan och i vintras flyttade jag resten av hästarna som var kvar till andra tränare. Jag har väldiga problem med mina axlar som värker och det går inte att hålla på längre. Jag tycker det känns skönt att ta det här beslutet och att vi i familjen bestämt oss för att sälja gården. Nu hoppas jag kunna njuta av livet i åtminstone tio år innan det blir dags för rullator.

Nu finns också han och frun Ullas, idylliska Berga Gård, till salu och har du 37 miljoner över kan den bli din. Försäljningen sköts av Eklund Stockholm New York med frontfiguren Fredrik Eklund som figurerar i tv-programmet Million Dollar Listings där man säljer superexklusiva lägenheter i bland annat New York.

Det är ett spännande uppdrag och jag måste säga att det är en oerhört vacker gård. Med tanke på hur mycket man får för pengarna är 37 miljoner ett bra pris, säger mäklaren Jan Ulvenäs till Eskilstuna-Kuriren.

Läs mer om Håkan ”Hockey” Eriksson här.

Läs Eskilstuna-Kurirens artikel i sin helhet här.

Länk till Mäklarannonsen finns här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finalisterna klara till Amatör-SM
Nästa nyhet
Finalisterna klara till Amatör-SM

Finalisterna klara till Amatör-SM

Igår kördes sista uttagningen till Amatör-SM och nu är alltså finalfältet komplett.

Bollnäs Fredrik Fransson vann igår med Peter Grundmanns femåring Gustaf Sisu och nu är samtliga 20 deltagare klara för semifinal och final på Lindesberg 18 juni. Fem ekipage går vidare från varje försök och de tio bästa ställs alltså mot varandra i finalen samma dag.

Arrangörsbanans representant blir Jan Hägg tillsammans med Bellflower och här märks även Kevin Porshage som igår torsdag var med i en olycka på Skellefteå. Kevin ådrog sig troligt en lättare hjärnskakning men mår efter omständigheterna bra.

Finalister i Amatör-SM
Jan Hägg – Bellflower
Johnny B Karlsson – Antonio Tabac
Torbjörn Simberg – Doutje
Johnny B Karlsson – Antonio Tabac
Linn Hellström – Zorento d’Amour
Jami Mikkonen – Bear A Title
Håkan Emilsson – Digital Future
Hanna Lähdekorpi – Hugelinda
Kevin Porshage – Evident Ås
Jan-Åke Blixt – Diable d’Inverne
Jan Silvén – Barkevious Mingo
Bengt L Axelsson – Neptunus
Jessika Sidbäck – Malekeh
Stefan Medin – Sandsjöns Revenue
Robert Kärrman – Spinellie
Nicklas Westerholm – Speedy Goldina
Håkan Olsson – Torps Chivas
Fredrik Fransson – Gustaf Sisu
Lars Jönsson – Jeter
Dan-Åke Olsson – Unity Knick
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Bjerke: Timone Ek får fansen på fall
Nästa nyhet
Inför Bjerke: Timone Ek får fansen på fall

Inför Bjerke: Timone Ek får fansen på fall

På söndag startar Timone Ek i Bjerkes Europamatch under Oslo Grand Prix-helgen. I hästens senaste start vann han Gran Premio d’Europa i Milano enkelt tillsammans med Björn Goop. Och fansen bokstavligen kastade sig efter hingsten.

Fabrice Souloy tränar fyraåringen som i fjol vann både Gran Premio Nazionale med 92 000 € till vinnaren samt Gran Premio Avv. Carlo Marangoni där man kunde inkassera ytterligare 64 400 €. Senast kunde Björn Goop köra sig till ledningen efter ett varv och stack sedan ifrån med många längder på upploppet.

Segern var värd 74 290 € och Björn upprepade därmed pappa Olles bedrift med vinna Gran Premio d’Europa. 1984 styrde han nämligen Lass Quick till triumf men frågan är om Olle fick se lika många halvgalna italienare kasta sig efter vinnaren. För om man kollar på reprisen är det inte bara en, utan två i publiken, som i ren eufori kastar sig över staketet och in på banan.

I helgen kan det alltså var dags igen. Bjerkes Europamatch är en riktigt godbit för fyra- och femåringar med 300 000 norska kronor till vinnaren.  Mr Vic-sonen drog spår två bakom bilen och Björn Goop sitter upp i sulkyn återigen. Bland motståndarna återfinns bland annat Lutfi Kolgjinis gamle adept Buzz Mearas körd av Roberto Andreghetti, Europaderbyfinalisten Al’s Winnermede  samt Stig H Johanssons Seedorf O.M.F.

Norrmännens hopp står till Global Republic, och det ska bli intressant att se hur de hanterar en eventuell inhemsk segermen det är nog tur att denna topphelg inte sammanfaller med 17:e maj.

Se loppet här och kolla i nederkant strax efter målgång! 

Bjerkes Europamatch
2100 meter autostart

1. Al´s Winnermede – Jorma Kontio
2. Timone Ek – Björn Goop
3. Exodus Hanover – Örjan Kihlström
4. D’D´s Hitman – Peter Ingves
5. Tango Negro – Jeppe Juel
6. Global Republic – Thor Borg
7. Buzz Mearas – Roberto Andreghetti
8. Je T´aime Express – Peter Untersteiner
9. Seedorf O.M.F – Erik Adielsson
10. Al Dente – Kenneth Haugstad

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskar i farten i Frankrike idag
Nästa nyhet
Svenskar i farten i Frankrike idag

Svenskar i farten i Frankrike idag

Idag kickar Fotbolls-EM igång i Frankrike men Sverige spelar inte förrän på måndag. Istället ska ett antal blå-gula ekipage ut på travbanorna och försvara våra färger.

På eftermiddagen startar Jörgen Westholm-tränade Balzac Du ChateletMauquenchy tillsammans med Franck Nivard. I Prix De La Societe Des Courses Des Andel över 2850 meter startar femåringen med 25 meters tillägg och förstapriset är 9000 €.

Sen är det dags för Vincennes på kvällen och allra först ut körs stoloppet Prix Titania (48 000 €). Här återfinns Björn Goops duo Mythical Fortune och Xea Venus där chefen själv kör den sistnämnda. Daniel Parling rattar Mythical Fortune och med i loppet finns även Lutfi Kolgjinis Valetta Strix. Vinnaren av det 2700 meter långa loppet får 21 600 €.

Loppet efter det hoppas man på en rejäl duell mellan bland annat Conrad Lugauers Spartan Kronos och Sverige-bekantingen Ochongo Face som numera återfinns i Fabrice Souloys regi. Prix Adalberta (56 000 €) körs över 2700 meter och Björn Goop kommer dessutom köra Stefan Melanders gamla kämpe Gross Weight. Här ligger förstaprischecken på 25 200 €.

 

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt svensk-tyskt storlopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson