Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Föynland Anna överst på pallen även i Oaks

Först i Stokriteriet – och först i Oaks. Öystein Tjomsland-tränade Föynland Anna befäste sin position som Norges bästa treåriga kallblodssto.

När Föynland Anna (e. Åsajerven) i september vann Stokriteriet för kallblod var det som en skräll. Men när norska Oaks avgjordes på Momarken under lördagen, var Öystein Tjomsland-träningen åter överst på pallen. Liksom vid den tidigare klassiska segern var det Tom Erik Solberg som hade plats i sulkyn och Föynland Anna vann slutligen överlägset. Efter en resa i dödens fick hon greppet redan 400 meter från mål och vann med många längder på 1.27,7a/2140. Här återkom Nicklas Westerholms Pegasus Mia starkt för att bli fyra efter en inledande galopp.

Kvick revansch för Global Bred to Win

I varmblodens Oaks blev det en väntad seger för Global Bred to Win (e. Bold Eagle). Stall Gundersens sto, som tidigare i höstas svek som favorit i Stokriteriet, tog kvick revansch. Magnus Teien Gundersen körde Global Bred to Win till spets efter ett drygt halvvarv och hade sedan lite att oroa sig för. Segern togs ohotad på 1.14,7a/2140 och för Global Bred to Win handlade det här om karriärens sjätte seger i den åttonde starten. Förstapriset i båda finalerna var 300 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 21:29, 27 november

Aetos Kronos på linjen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:35, 27 november

From the Mine på bättringsvägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 10:15, 27 november

Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:25, 27 november

Straffet för Lugauer står fast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:40, 27 november

Lätt för Urlo dei Venti i comeback

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:29, 26 november

From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:15, 26 november

Ny plan för Face Time Bourbon

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Helvass Mi Ma Ohrtus

Helvass Mi Ma Ohrtus

Lägg namnet Mi Ma Ohrtus på minnet. Tvååringen avslutade visslande för att till slut ta en överlägsen seger i Svampen Örebro. Det till sin tränare Joakim Elfvings stora glädje.

Det fina tvååringsloppet Svampen Örebro var med sina 558 000 kronor till vinnaren lördagens högst doterade lopp på Örebrotravet. Loppet såg Aquarius Face spelad till favorit, men när denne direkt i starten gjorde bort sig med galopp, var det den obesegrade Manual Flight i första starten för Conrad Lugauer som kunde sticka till ledningen.

Loppets vinnare hittade dock längre bak i fältet. Rikard N Skoglund väntade till 400 meter kvar före han tryckte på gaspedalen bakom Mi Ma Ohrtus (e. Jocose) – och då gick det riktigt fort. Hästen som tränas av Rommes Joakim Elfving svepte fram genom sista sväng och såväl ledaren som den i dödens travande Cool Kronos stod handfallna. Mycket lätt vunnet för Mi Ma Ohrtus som tog karriärens tredje seger i den femte starten på 1.14,2a/1609. Cool Kronos tog sig förbi Manual Flight i kampen om silvret, där båda noterade 1.14,6.


Kihlström och Nurmos i högform

Örjan Kihlström hade en förträfflig dag på Närke-banan och noterades för fyra STL-segrar – samtliga i kvartetten hämtades från Timo Nurmom stall. Seismic Wave infriade favoritskapet i Silverdivisionen. Den vinstvane valacken tog sig snabbt fram i dödens in mot sista sväng och avgjorde väldigt lätt för att efter nedåt 1.09 sista 500 vinna på läckra 1.10,5a/1609.

Dessförinnan hade Kihlström/Nurmos vunnit Bronsdivisionen med hjälp av Cab Lane. Femåringen satt länge sist i fältet men avslutade giftigt via femtespår över upploppet och fick nosen först i en tät slutstrid. Segerkvartetten fullbordades genom säkra spetssegrar med Västerbo Pokerface och Primi Lini i huvudrollerna i Klass 1, respektive Klass 2-försöken.


Zarenne Fas avgjorde i ett nafs

Mindre lekstuga får man säga att Zarenne Fas hade i Express Gaxes lopp, också Gulddivisionen. Jerry Riordans femåring som tidigare i höstas vunnit Finlandia-Ajo var helt i sin egen klass när det drog ihop sig på upploppet. Anförande Disco Volante fick ge sig in på rakan, Heart of Steel tog över för en kort stund – men ingen hade något att sätta emot när Zarenne Fas kopplade på speeden. I ett nafs hade italienaren avgjort och stack ifrån med flera längder till seger på 1.12,1a/2100.


Activated redde ut uppgiften

En mycket rejäl prestation levererade Fredrik Wallins toppsto Activated i Diamantstoets försök. Trots dubbla tillägg kunde hon till slut avgöra enkelt för Carl Johan Jepson. Activated följde i ryggar redan 1200 från mål, kopplade segergreppet in över upploppet och höll stabilt ifrån sig en likaledes mycket bra avslutande Tessy d’Eté. 1.12,6/2180 var en fin vinnartid.


Urstark insats av Kantens Rose

Robert Bergh-stoet Kantens Rose är en riktig tuffing. I en annan upplaga av Diamanstoet avgjorde hon på råstyrka trots ett tufft upplägg. Kantens Rose, körd av Kevin Oscarsson, fick göra sista varvet först utan rygg men tuggade ned den mycket duktiga ledarinnan Bianca Sisa i det sista steget. Fjärde raka segern togs på 1.11,9a/1609.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grand Prix de l'UET till Åby
Nästa nyhet
Grand Prix de l’UET till Åby

Grand Prix de l’UET till Åby

SM-dagen på Åbytravet får extra stjärnstatus nästa år. Nu står det klart att banan blir arrangör av finalen i Grand Prix de l’UET 2021. Det blir första gången som loppet avgörs på Åby.

Den svenska tävlingskalendern blev klar i veckan och bland nyheterna för nästa år är att två av Åbys stordagar slås samman till en. Finalen av Paralympiatravet flyttas till den 8 maj och avgörs samtidigt som finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Nu kan Mölndals-banan också bekräfta att man nästa år blir arrangörer av Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt.

Kommer lyfta dagen ännu mer

– Det känns roligt med Europaderbyt. Särskilt eftersom Power vann i år. Det är ett lopp som vi inte arrangerat tidigare. Det är ett lopp med väldigt fina prispengar. Jag tycker att SM-dagen bara blir bättre och bättre för varje år och det här kommer lyfta den dagen ännu mer. Det blir ett steg till, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i en pressrelease.

Finalen av Grand Prix de l’UET ska köras under samma tävlingsdag som SM-dagen, vilken nästa år infaller den 9 oktober. Det blir första gången som Åbytravet håller i det europeiska Derbyt som har ett förstapris på cirka två miljoner kronor. Grand Prix de l’UET-finalen har tidigare avgjorts vid sex tillfällen i Sverige, samtliga gånger på Solvalla och senast 2017. Något beslutet är ännu inte fattat om även EM för tre- och femåringar ska köras på Åby.

Läs även: Nyheterna i tävlingskalender 2021

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blé du Gers i Frankrike-start
Nästa nyhet
Blé du Gers i Frankrike-start

Blé du Gers i Frankrike-start

Efter en framgångsrik sejour på nordisk mark i regi Frode Hamre är Blé du Gers tillbaka hos Jean-Michel Bazire i Frankrike. På söndag startar han i Grand Prix du Centre-Est.

Nioårige fransmannen Blé du Gers blev en flitigt sedd häst i de nordiska storloppen under sommaren och valacken segrade i både Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen Grand International. Efter sin start i Walter Lundbergs Memorial på Solvalla i slutet av september, återvände den tiofaldiga miljonären till Frankrike och sin tidigare tränare Jean-Michel Bazire.

På söndag är det dags för comeback i nygammal regi. Blé du Gers går ut i Grand Prix du Centre-Est som i år avgörs på Lyon-la-Soie. Förstapriset i Grupp 3-loppet är 33 750 euro och anmälda till samma lopp är stallkamraten Dreambreaker, svenskfödde Alcoy och Jörgen Westholm-tränade Apollon de Kacy.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious till veterinär - men på bättringsvägen
Nästa nyhet
Delicious till veterinär – men på bättringsvägen

Delicious till veterinär – men på bättringsvägen

Delicious fick tidigare i veckan färdas till veterinärklinik för magsmärtor. Nu har hon fått återvända hem igen och det verkar som att hon är på bättringsvägen.

För tre år sedan lade superstoet Delicious tävlingsskorna på hyllan och hade då travat in över 6,5 miljoner kronor. Tidigare i våras blev hon mamma för första gången då hon födde Heavenly Zet, ett hingstföl efter Daley Lovin. De senaste dagarna har dock varit turbulenta för den nyblivna modern.

Lider av en tarmsjukdom

Via Stall Zets Instagram-konto har Daniel Redén meddelat att Delicious återfått besvär från den tarmsjukdom som det i dag elvaåriga stoet brottas med genom livet. Hästen fick föras till veterinär i Uppsala under tisdagen men har nu fått återvända hem igen. Även om stoet är medtaget låter det positivt gällande dagsläget.

– Hon lider av en ovanlig sjukdom som drabbar tunntarmen vilket skapar en kraftig inflammation i hela tarmen, vilket gör väldigt ont. Hon står under medicinering nu. I dag har hon en bra dag, hon är pigg i ögonen och pratar lite när vi kommer. Vi hoppas det vänder snart. Hon får all hjälp hon kan få, säger Daniel Redén till Trav365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nyheterna för 2021

Travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson