Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Fort Knox såld

På lördag startar Björn Goop-tränade Fort Knox över tre varv i Bronsdivisionen. Men det kommer inte längre vara under ”Readly Express-flagg” som förut.

E3-finalisten Fort Knox inledde karriären hos först hos Svante Båth, sen hos Pasi Aikio och blev snabbt ett hett namn efter fem raka segrar varav ett i ett Margareta-lopp.

Talangen kvalade in till finalen av långa E3 som tvåa bakom Bythebook men kunde inte starta i finalen på grund av en pågående veterinärbehandling.

Efter fjolårssäsongen flyttades Muscle Hill-sonen till Björn Goop och ägaren till Readly Express, Rolf Andersson är det som stått bakom hästen hela tiden.

Men nu rapporterar Travronden att fyraåringen är såld:
– Det är på det viset att vi, ett par gånger per år, går igenom vårt innehav och när det dyker upp seriösa tränare och köpare som är intresserade och priset är det rätta så säljer vi. Det är många som hört av sig om Fort Knox och nu blev det en affär. Den är kvar i Björn Goops regi och jag hoppas att det blir många segrar för nya ägarna, säger Rolf Andersson i en intervju.

På lördag startar Fort Knox i Bronsdivisionen när Årjängstravet håller hov med sin årliga V75-dag.

 

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Snabba hästar i Årjäng

Snabba hästar i Årjäng

Flera av Sveriges allra snabbaste hästar drabbar samman i Värmlandsskogarna kommande lördag. Det är dags för Årjängs Stora Sprinterlopp.

Med en halv miljon kronor i förstapris har Årjängs Stora Sprinterlopp fått ihop ett fält med många rutinerade sprinters. Stefan Melander korsar landet med tre hästar i form av Milligan’s School, Disco Volante och Snowstorm Hanover.

Elitloppsdeltagarna Racing Mange, Milliondollarrhyme och Daniel Redén-tränade Sorbet är andra välklingande namn i startfältet och den sistnämnda gör första starten sedan sista helgen i maj. Björn Goop kastar sig också in i hetluften med stoet Mellby Free.

Årjängs Stora Sprinterlopp
1640 meter – autostart
Förstapris: 500 000 kronor

1.Stepping Spaceboy – Wim Paal
2.Mellby Free – Björn Goop
3.Milligan’s School – Ulf Eriksson
4.Disco Volante – Ulf Ohlsson
5.Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
6.Snowstorm Hanover – Rickard N Skoglund
7.Sorbet – Örjan Kihlström
8.Racing Mange – Joakim Lövgren
9.Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
10.Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Succé för Blé du Gers
Nästa nyhet
Succé för Blé du Gers

Succé för Blé du Gers

Blé du Gers fortsätter att gräva guld i Norge. Efter segern i Oslo Grand Prix blev det ny triumf i Ulf Thoresen Grand International. Med Vidar Hop i sulkyn slutade det i lätt seger för fransmannen på Jarlsberg.

Blé du Gers kom från Jean-Michel Bazire till Frode Hamres regi under våren och det samarbetet har blivit till en succé. Efter vinsten i Oslo Grand Prix var det på söndagen dags för en ny pokal på norsk mark. Utrustad med Vidar Hop vid tömmarna tog fransmannen en stabil seger i Ulf Thoresen Grand International.

En speciell seger för Frode

– Det är väldigt speciellt för mig att få vinna det här loppet. Det var Ulf Thoresen som fick in mig i travet, jag jobbade hos honom och han har alltid varit min stora förebild. Blé du Gers är en otroligt fin häst; så behaglig och fin att jobba med. Man blir motiverad när man har sådana här hästar i stallet, sa Frode Hamre efter segern i ATG Live.

Evil Enok M.E. tog hand om ledningen och fick en lugn öppning med 13,5-tempo första 500. Men det skulle gå betydligt fortare strax senare. Jomar Blekkan laddade för fullt via spåren i ett försök att få ta över ledningen med Looking Superb, det dock förgäves och den senare blev kvar i dödens och gav därmed Blé du Gers en rygg.

Svepte fram mot ledningen

Med 700 kvar av loppet fick det dock vara nog. Vidar Hop drog i högertömmen och Blé du Gers klev raskt fram mot tätparet som båda kort senare gav slaget helt förlorat. Blé du Gers svepte till täten och fick nu i stället sällskap av Zarenne Fas. Den Jerry Riordan-tränade femåringen gav fransmannen en ordentlig match över upploppet, men klarade inte att ta sig förbi. Blé du Gers vann enkelt på 1.11,8a över 2100 meter. Segern var värd en kvarts miljon norska kronor.

Bakom loppet toppduon var det långt ned till övriga. En fin spurt i kön resulterade emellertid i en tredjeplats för Flors Baldwin som återkom fint efter galopp, i kamp med Lionel och Ferrari B.R. Också den sistnämnde hade galopp kort efter start.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Elian Web
Nästa nyhet
Lätt för Elian Web

Lätt för Elian Web

Elian Web är tillbaka överst på pallen. Katja Melkkos topptravare infriade favorit-skapet när han tog en mycket enkel spetsviktoria i finska storloppet Suur-Hollola.

När uttagningarna till Suur-Hollola-Ajo kördes under lördagen tog Elian Web en mycket lätt seger från spets. Då det var dags för finalen i Lahti på söndagen – gjorde han repris. Efter att Janne Soronen kört Katja Mellkos stjärna till segern i försöket var Jorma Kontio tillbaka i vagnen i finalen. Duon spårade varje meter av miljonloppet.

Var aldrig i någon förlustfara

Elian Web, som fått sitt favoritspår närmast sargen i finalen, gjordes till stor favorit i Suur-Hollola och ganska snart stod det klart att spelarna bedömt situationen korrekt. Jorma Kontio laddade iväg från början och Elian Web höll mycket enkelt upp ledningen. I och med det var resten av loppet mer av en formalitet. In mot upploppet lättade Elian Web undan med några längder och vann helt ohotad.

Efter att ha fått se sig slagen redan i Elitloppets försök och senast efter en jätteduell mot Vitruvio i Oslo Grand Prix, var Elian Web nu tillbaka som storloppsegrare. Förstapriset i Suur-Hollola var värt 120 000 euro. Segern togs på 1.12,8a/2140 meter. Från vinnarhålet tog Hotshot Luca hand om silvret medan Big Headache klev över linjen som trea efter en bra avslutning från tredje utvändigt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägsen Drôle de Jet
Nästa nyhet
Överlägsen Drôle de Jet

Överlägsen Drôle de Jet

Ledningen från start till mål var segerreceptet för Drôle de Jet i söndagens sprinteruppgörelse i La Capelle. Pierre Vercruysse-travaren var överlägsen på 1.09,6. Bold Eagle fick nöja sig med bronset.

Pierre Vercruysse sjuåring Drôle de Jet svarade för en toppinsats senast när han som tvåa bakom Face Time Bourbon i Prix René Ballière travade 1.09,5. Det gjorde honom till favorit i söndagens sprinter Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre på hippodromen i La Capelle. Från spets var han också överlägsen i sin första seger på snart ett år.

Helt ohotad från ledningen

Något snack om saken var det aldrig för Drôle de Jet. Från innerspåret bakom vingen var favoriten snabbast ut och tog enkelt hand om ledningen. Det var en position som Coktail Jet-sonen aldrig skulle lämna ifrån sig. När fältet nådde upploppet stack Drôle det Jet helt sonika undan för att i överlägsen stil passera mållinjen på 1.09,6a/1609 meter. Den här segern betalade 33 750 euro.

Bold Eagle, körd av Tony le Beller, gjorde här sin förmodligen sista start på fransk mark. Han blev efter en bit avlöst i dödens och provade via tredjespår vid det långa upploppets början. En godkänd spurt räckte till bronset värt 10 500 euro. Bold Eagle kunde inte ta sig förbi Billie de Montfort som gjort hela loppet i rygg på ledaren och därmed grejade andrapriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Atlanta vann duellen i Cutler

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson