Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Två makalösa karriärer men nu får också Raja Mirchi och Maharajah ett rejält erkännande i aveln.

Fem hingstar granskades av nämnden i förra veckan och resultatet blev de första svenskfödda Elithingstarna någonsin. Viking Kronos-avkommorna Raja Mirchi och Maharajah fick omdömet utomordentlig god förärvning och blev därmed historiska.

– Det är väldigt roligt att få utse två svenskfödda Elithingstar i Maharajah och Raja Mirchi. De blir historiska som de första svenskfödda hingstarna som har fått värdeomdöme Elit för utomordentlig förärvning. Båda hingstarna har samma far i Viking Kronos, som själv är Elithingst. Ytterligare en gemensam nämnare är att båda hingstarna fick mycket högt skattat avelsvärde vid respektive avelsvärdering och i dessa fall har hingstarna verkligen levererat i paritet med sin skattning, säger nämndens ordförande Håkan Persson till travsport.se.

Bland Maharajahs avkommor märks bland annat årets Derbyvinnare Who’s Who och Makethemark medan Raja Mirchi kan stoltsera att vara pappa till  bland annat niofaldige miljonären Cyber Lane.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

V75 med jackpot på Bergsåker vankas och den store kallblodsprofilen Månprinsen A.M. lär nog bli den mest anlitade spiken på lördag. Tränaren Gunnar Melander tror förstås på god vinstchans och hoppas hans stjärna ska runda av säsongen med sjätte raka.

Kallblodskungen brukar han allt som oftast bli titulerad. Månprinsen A.M. med sin ständige kompanjon Gunnar Melander är tillbaka på lördag som en av de stora attraktionerna när V75 körs i Sundsvall. Med totalt åtta segrar på tolv starter i år och de fem senaste i rad, siktar rasens stora stjärna på en ny fullträff när en annan hjälte ska hedras i Brimsguttens Minne. Tränaren Gunnar Melander, numera hemmahörande i Bollnäs-räjongen meddelar allt fortsatt på topp för profilen.

– Allt är bara väl med honom, han är pigg och glad. Han har tränat på som han brukar och vi har också haft fortsatt bra förhållanden för det här uppe, säger Gunnar Melander till travnet.se.

I den senaste starten gick Månprinsen A.M. segrande ur striden på Solvalla, den första vinsten på banan för övrigt, och elvaåringen avgjorde på sin styrka i den snabba avslutningen i Verners lopp.

– Ja, men det blev ju lugnt, kan man säga. Även om det gick riktigt fort till slut så gick han en stark avslutning och kunde vinna utan att förta sig heller.

Nästan 1,4 miljoner in på kontot i år, är det här rent av Månprinsens bästa säsong hittills?

– Det är ju säsongen som han tjänat mest under i alla fall. Jag tycker han haft fler bra lopp i år, tidigare har det varit svårare att hitta bra lopp åt honom med krångligare propositioner där han fått starta från flera tillägg. Men i år har det funnits fler ”Järvsöfaks-lopp” åt honom och det har också passat oss bra.

Men på lördag är det just ett sådant där lopp med fullt fält och flera tillägg som gäller. Månprinsen A.M. står med fyrtio meter extra att springa än starthästarna. Faktorer som potentiellt skulle kunna ställa det till det, men tränaren har naturligtvis stort tillit till sin världsartist.

– Jo, det är ju många hästar att runda nu, det är det, men han är ju så pass bra hästen att jag nog ändå måste tro på en bra vinstchans. Sedan beror det ju alltid på hur loppet blir kört och hur de andra vill ha det. Blir det lugnt tempo från början får vi nog fara framåt tidigt, blir det tufft tempo får vi försöka att ta dem till slut, säger Gunnar som fortsätter:

– Det är aldrig lätt att vinna i sådan här lopp, det såg vi ju med Propulsion senast som exempel också och då var det bara tolv hästar i loppet från lika start. Men jag tycker nog att jag har den bästa hästen här och vi borde ha bra chans att runda dem. Underlagen har han heller inga problem med, han har ju vunnit med brodd förut och han är helt okomplicerad på det viset.

Blir det här sista starten för säsongen?

– Det blir den sista starten i år, ja. Sedan säger jag som jag brukar, att vi kommer ut igen i närheten av vårdagjämningen, plus och minus någon vecka beroende på vädret. Vi får hoppas på att vi kan avsluta det här året med en seger på lördag, hästen är i alla fall väldigt fin och vi tror på honom. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla

Lopp regnade bort på Axevalla

Regn, regn och mer regn gjorde att man fick blåsa av kvällens avslutande lopp på Axevalla.

Det regnade rejält på Skaraslätten under torsdagskvällen och flera lopp fick skjutas upp för de skulle kunna köras över huvud taget. Men nederbörden ville inte sluta och och förseningen blev värre och värre.

Flera hästar ströks dessutom på grund av banförhållandet och till slut fattade man beslutet att ställa in tävlingsdagens två kvarvarande lopp – bland annat upplösningen av V64 och DD.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Andraplats till Day Or Night In
Nästa nyhet
Andraplats till Day Or Night In

Andraplats till Day Or Night In

Det kördes ett par spännande lopp på Vincennes under eftermiddagen och i Prix De Blois fanns det en hel del svenskintressen.

Både far och son Untersteiner hade med varsin deltagare i loppet med en sammanlagd prissumma på 95 000 €. Carabinieri galopperade redan efter 200 meter tillsammans med Franck Nivard och det var inte långt ifrån att detta ställde till det rejält för Day Or Night In.

Istället kunde Johan Untersteiner hitta tredje utvändigt där ekipaget mestadels spenderade sin tid fram till slutkurvan. Muscle Hill-sonens slutrepa i spåren var klart bra men framme i ledningen hade nu favoriten Bel Avis stuckit undan tillsammans med Jean-Michel Bazire.

Bazire - Foto: ALN

Vinnaren vann enkelt på 1.11,5/2100 meter och kunde inkassera 42 750 €.

En fin andraplats till Day Or Night In värd 23 750 € vars tid i mål skrevs till 1.11,9/2100 meter.

Det blev ytterligare ett andrapris med svenskanknytning under torsdagen genom Tomas Malmqvist-tränade Ethien Du Vivier körd av Björn Goop.

Mitt på upploppet hade fyraåringen kopplat greppet i Prix De Saint-Aubin-Les-Elbeuf (85 000 €) men sista biten kunde man inte stå emot Eclipse Danica. 21 250 € var denna silverpeng värd.

Björn Goop - Foto: ALN

Goop gick dock inte lottlös eftersom han satt upp bakom Extra Du Chatelet som tog hem segern i Prix De Saverne (42 000 €).

Alexandre Du Jesus tränar Niky-avkomman som vann på 1.15,0/2700 meter.

Även svenskbekantingen Nancy America var en vinnare på Vincennes denna eftermiddag när hon tog hem Prix De Murat (54 000 €) tillsammans med Franck Nivard. Tränar Revenue-dottern gör numera Philippe Billard.

Se Prix De Blois här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro

Fredag: V65-tips till Örebro

Omgången
Örebro står som värd för fredagslunchen och det är mycket hästar i loppen. Spelmässigt använder jag mig av två spikar, en rolig och en trolig.

Spikarna
4 Cyprus A.T.
(V65-3) gick bra efter galopp i debuten på svensk mark och senast tog fyraåringen en överlägsen spetsseger. Jepson upp och toppchans.

13 Dontstopbelievin (V65-4) har gjort två starter efter 1,5 års frånvaro. Spurtade vasst i comebacken och höll starkt i tredjespår senast. Sänker allt vid minsta klaff?

V65-förslag
V65-1: 1,2,4,11,12 (res 10-5)
V65-2: 1,4,6,7,8,10,11,12,13,14,15 (res 2-3)
V65-3: 4 Cyprus A.T. (res 7-12)
V65-4: 13 Dontstopbelievin (res 15-7)
V65-5: 1,2,3,4,5,6,7,10 (res 9-12)
V65-6: 1,4,7,10 (res 6-11)

5x11x1x1x8x4 = 1760 rader/kronor

LD-förslag
3 – 1,4,7,10 x 100 kronor
2 – 10 x 500 kronor

Totalt 900 kronor

 

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

 

Analys Örebro V65-1

Ranking: A: 11. B: 1-2-4-12. B/C: 10-5-7. C: 13-6-8-3-14-15-9.

Spetsanalys: 1 Alva Palema är min klara spetsfavorit tillsammans med duktige startkusken Micke J.

Loppanalys: Ett dåligt stolopp inleder och här tror jag att 11 Optimum Dragonfly vinner om hon håller reda på benen. Femåringen har mött rätt bra hästar tidigare i karriären och svarat för fina insatser men på slutet har det mest blivit galopper. Felfri en bra chans men inget jag litar på utan streckar även B-hästarna.

1 Alva Palema har inte visat något extra hittills men uppgiften är tilltalande. Körande Mikael J Andersson är vass från start och från ledningen ska ekipaget slås.

2 Pim Pim Joli har två lopp i kroppen och treåringen spurtade fullt godkänt näst senast på en fin tid. Senast blev det mesta fel så den starten kan man glömma. Kaj Widell upp är ett stort plus och skrällchansen är vettig.

Favoriten 4 Campell J.P. ståtar med tre raka segrar men det har varit rätt billigt. Startspåret är knepigt men Jepson upp är spännande och även om hästen är överspelad kan det gå.

Sista strecket till 12 Happy Confess som återkommer efter vila. Självklart svårbedömd men treåringen har tidigare mött kulltopparna.

 

Analys Örebro V65-2

Ranking: A: 4-10. B: 14-11-13-15-8-6. B/C: 7-12-1. C: 2-3.

Spetsanalys: Montéloppen är svåra att bena ut när de flesta vill rida i tät. Fördel innerspårets 1 Ridgehead Ice.

Loppanalys: Ett öppet montélopp där överlägsna ryttarinnan Sofia Adolfsson blir storfavorit tillsammans med 10 K.B.Millanson. Hästen har gjort tre montéstarter i sin nya regi och gått rätt bra. Senast vann nioåringen säkert men intrycket var inte jätteimponerande. Favoriten har säkert en vettig vinstchans men det känns givet med bred gardering.

Tipsettan ges till 4 Samiswhoiam som har gjort två starter i nya regin, båda i monté. I den första mötte valacken favoriten och var inte sämre än denna. Senast reds han snällt och höll farten hyggligt över upploppet. Står 20 meter bättre till mot favoriten nu och ridande Anna Erixon är klart duglig, givet streck.

Samtliga hästar, utom de två C-hästarna, åker med på V65-förslaget. Där nämner jag 14 Fred Cobra som får Emilio Leo upp i sadeln. Elvaåringen har gjort en montéstart tidigare och gick helt okey då.

 

Analys Örebro V65-3

Ranking: A: 4. B: 7. B/C: 12-1-8-9-6. C: 3-2-11-10-5.

Spetsanalys: 3 Vicadi är nog kvickast den första biten men jag tror att han, liksom övriga (utom 7 Valle E.W.) släpper till 4 Cyprus A.T. som öppnade skapligt näst senast.

Loppanalys: Ett lågklassigt lopp där 4 Cyprus A.T. blir omgångens största favorit. Per Lennartssons nyförvärv har gjort två starter på svensk mark och i debuten gick fyraåringen starkt efter galopp. Senast kördes hästen till tät och gick undan till överlägsen seger på lätta ben. Jepson upp är ett klart plus i min bok och hästen öppnade hyggligt bakom bilen näst senast. Jag tror att ekipaget tidigt sitter i spets och trots det stora favoritskapet känns det givet att spika.

Värsta (enda?) motbudet är Svante Båths 7 Valle E.W. Treåringen såg klart förbättrad ut vid segern senast och Svante låter nöjd. Utgångsläget är dock inget vidare och då jag inte tror att han kommer förbi favoriten från start blir det svårt att slå denne.

 

Analys Örebro V65-4

Ranking: A: 13. B: 15-7-8-4-9-11-3. B/C: 2-7-10. C: 12-5-14.

Spetsanalys: 3 Insoglio har öppnat bra tidigare och Partanen brukar kunna vara offensiv. Utifrån lär 7 U.B.Cool laddas men knapp fördel den förstnämnde.

Loppanalys: En spårtrappa där jag går rätt ut på min idé 13 Dontstopbelievin. Femåringen har gjort två starter efter 1,5 års frånvaro och gått riktigt bra. I comebacken kördes han snällt, backades ut i sista sväng, och spurtade vasst långt ut. Senast sattas attacken in dryga varvet kvar och hästen höll starkt i tredjespår utan rygg. Spår 13 är inte alls tokigt och vid minsta klaff tror jag att Troels Andersen sätter dit den här singelprocentaren.

Öppet bakom min vinnare men 15 Xanthis Business är rätt kapabel. Senast fick han elak press i spets och höll fullt godkänt som tvåa. Säkert bättre med loppet i kroppen och stämmer det fäller ekipaget många över upploppet.

Nämner även 7 U.B.Cool som kan bli svår att nå om han kommer till ledningen och får dämpa en bit. Det är dock långt ifrån säkert att han hittar dit och då blir det betydligt tuffare.

 

Analys Örebro V65-5

Ranking: A: 3-2-1. B: 6-10. B/C: 5-4-7. C: 9-12-8-11.

Spetsanalys: Ingen som har visat någon direkt startsnabbhet. 1 Gobo´s Flyover kan säkert hålla upp sitt innerspår. Utifrån utmanar främst 6 Ninepoints Lover och 7 Firebird Scoop.

Loppanalys: Treåringar och favorit blir 1 Gobo´s Flyover. Hästen är ingen stjärna men skulle Ohlsson lyckas försvara innerspåret är det ändå ekipaget att slå. Blir han över krävs det tur och ekipaget är inget jag vill gå på.

Tipset till bortglömde 3 Requiem Fora Dream som har två lopp i kroppen och spurtade fint efter sen lucka näst senast. Sist blev det fel och han spurtade okey i skymundan. Utgångsläget är bra och får Svedberg till styrningen lär spurten bita fint.

I A-gruppen platsar även 2 S.H.T.Thornofroses som var rejäl senast. Jorma borde passa bra på Gift Kronos-dottern och från ett fint utgångsläge är det ett givet streck.

6 Ninepoints Lover har gått fullt godkänt utan att ha stuckit nosen först men klaffar det kan segernollan definitivt spräckas. 10 Global Wildcat gjorde det bra vid segern och är märren lika bra igen kan det gå.

Streckar även B/C-hästarna på V65-förslaget, åtta streck totalt.

 

Analys Örebro V65-6

Ranking: A: 10. B: 1-4-7. B/C: 6-11-12-3-8-5. C: 2.

Spetsanalys: 1 Bobberry är kvick och borde kunna hålla ut 2 Cinnamon Prince den första biten. Utifrån lär Ohlsson ladda med 6 Global Newsletter, men jag säger ändå fördel Bobbery

Loppanalys: 10 Urgent Call blir favorit i avslutningen vilket känns motiverat. Femåringen har gjort två starter efter paus och gått bra. Först fastnade han med krafter kvar och senast avslutade han bra efter sen lucka. Bakspår är inte optimalt men motståndet avskräcker inte och det ären bra vinstchans utan strul.

Streckar även B-hästarna och 1 Bobbery har formen på topp. Från ett fint utgångsläge är känslan att Schutzer kan välja upplägg lite som han vill och oavsett borde det bli en bra resa på innerspår.

4 Cosmo Light är ingen vinnartyp men han spurtade fint senast och jag tycker det är lite intressant med Petter Karlsson upp. Utgångsläget är dessutom bra och Petter har skrällt förr.

Sista strecket till 7 Dulco di Quattro som är bra i grunden.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix du Bourbonnais: Revansch för Bold Eagle?

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson