Första starten som 14-åring – Arazi Boko vann direkt

Svenskfödde hjälten Arazi Boko har hunnit bli fjorton år gammal – men hindras inte från att vara först över linjen för det. Årsdebuten i Gran Premio Giorgio Jegher slutade med en seger.

Hedershästen Arazi Boko (e. Varenne), tävlar sedan flera säsonger hos Alessandro Goccaiadoro i Italien. Under lördagen gjorde den nu fjortonårige valacken första starten sedan i julas och därmed också årsdebut. Takterna fanns kvar hos ”gamlingen” – han försvarade sin fjolårstitel i Gran Premio Giorgio Jegher på banan i Trieste.

Försvarade titeln från spets

Santo Mollo skötte tömmarna bakom Arazi Boko som var snabbast ut och tog hand om täten. Genom sista kurvan utmanade Amon You Sm ordentligt, men över upploppsrakan kontrade Arazi Boko sig tillbaka och segrade till slut säkert. Vinnaren klockades till 1.15,1a/1660 över Triestes 800-metersbana. Loppets samlade prissumma uppgick till 40 040 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Omöjlig Odd Herakles – tog 19:e raka överlägset

Omöjlig Odd Herakles – tog 19:e raka överlägset

Odd Herakles har ingen överman. Världens hetaste kallblod hade lekstuga igen. Motståndet lämnades med många längder när Östfoldpokalen betydde 19:e raka.

Unionstravet skulle egentligen ha körts på Momarken, men Biri fick ta över de högklassiga tävlingarna på lördagen. En av kvällens huvudattraktioner var givetvis Odd Herakles (e. Moe Odin) som här i sin tredje start för året var på jakt efter sin hela 19:e raka seger. Världens bästa kallblod skulle inte göra sina anhängare besvikna.

Till spets – lämnade motståndet

Trots tillägg kom Odd Herakles ”lynraskt” fram direkt, hittade andra utvändigt, men med 1200 kvar av loppet fann Tom Erik Solberg det för gott att köra storfavoriten till ledningen. Efter en markant tempoökning över sista bortre skakade segerstaplaren av sig motståndet och hade avgjort i god tid före upploppet. 19:e raka togs på 1.23,3/2120 meter och var värd 110 000 norska kronor. För Odd Herakles väntar en till start i norska regin, före han sedan flyttas till Sverige och Fredrik Franssons träning.


Mäktig comeback av Viking Va Bene

En comeback av sällan skådat slag stod Viking Va Bene (e. Rite On Line) för när han i Steinlagers Äreslopp gjorde sin första start sedan sommaren 2019, efter en längre tid av skadeproblem. Men att den nu elvaårige fajtern, som tränas av Kjetil Helgestad, har mer att ge på banan visade han med ett mycket kraftfullt besked.

Loppet handlade bara om en häst. Viking Va Bene blixtrade till täten för sin kusk Eirik Höitomt, höll ett jämnt och högt tempo – och satte gasen i botten över sista bortre. Den forne norske Derby-ettan lämnade ett bra motstånd med åtskilliga längder och passerade mållinjen på 1.12,2a/1609 meter. En seger som också den betalade 110 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Heavy Sound på promenad
Nästa nyhet
Heavy Sound på promenad

Heavy Sound på promenad

Tävlingsuppehåll på fyra månader – sedan två raka inom loppet av en vecka. Efter att enkelt ha försvarat spets blev det en lördagspromenad på Mantorp för Heavy Sound.

Med den ständige följeslagaren Kenneth Haugstad som sällskap var Daniel Redén-tränade Heavy Sound (e. Ken Warkentin) tillbaka i Gulddivisionen, redan en vecka efter att han vunnit sin årsdebut på Axevalla. Den här gången var det Mantorp som gällde – men resultatet det samma.

Till spets – sedan var det över

Uppgiften blev mycket enkel för den meriterade valacken. Erkänt startkvicke Elian Web provade att utmana när bilen fällde in vingarna, men från sitt innerspår var Heavy Sound inte på humör att låta sig övertalas. Favoriten höll lätt upp spets, öppnade första 500 efter 10,5, varvade på 15,3 och motståndet fick finna sig i att spela statistrollerna. Heavy Sound stack ifrån ohotad och med krafter kvar till segern på 1.13,3a/2140 före Island Life som gjort loppet i rygg. Förstapriset på 150 000 kronor förde nioåringen över åtta miljoner totalt i karriären.


Stjärnsmäll av Grinnesbys Orion

Bronsdivisionen fick se en riktig knall. Rikard N Skoglund satte dit Jan Wickström-tränade kämpen Grinnebys Orion (e. From Above), som erbjöds ett perfekt lopp. Tioåringen hittade så småningom rygg på den i spets tufft dragande Herakles, fick luckan mitt i sista kurvan och kunde avgöra hur enkelt som helst den sista biten. 1.13,9/2140 var segernoteringen.


Ivory di Quattro kastade loss

Rikard N Skoglund spelade huvudrollen, tillsammans med Ivory di Quattro (e. Love You) även i det avslutade stayerloppet. Robert Bergh-träningen, som var tvåa i Harper Hanovers i fjol, visade att han är i tillbaka i toppform. Framlotsad i tredje par utvändigt fick Ivory di Quattro signalen 700 kvar – och svepte runt fältet på några få steg. Helt överlägsen seger på 1.14,2/3180.


Femte raka seger för Suarez

Robert Bergh noterades för dubbelseger. Sjuårige valacken Suarez (e. Love You) har verkligen hittat stilen hos Åbytränaren. När Suarez med Erik Adielsson i vagnen vann Klass 2-försöket var det hästens femte raka och han är alltjämt obesegrad hos Bergh. Suarez blixtrade till ledningen så fort bilen hade lämnat fältet och hade därefter full kontroll hela vägen till mål. 1.15,6a/2640 var tiden.


Joyful Trix hann fram på linjen

Apropå dubbelsegrare: Örjan Kihlström spelade också en avgörande roll under lördagen på Mantorp. Daniel Redéns fina Joyful Trix (e. Trixton) var i årets andra start redo för seger. Kihlström hittade igenom till ett perfekt andra utvändigt och kunde vänta till drygt 300 kvar för det blev marschorder. Ledande Georgia Am fick sträcka vapen, precis före mållinjen. 1.14,8/2140 noterade vinnaren.


Rotate hela vägen, tunga vägen

Betydligt mindre spelad var Örjan Kihlström bakom Stefan Melanders Rotate (e. Scarlet Knight) i Klass 1-försöket. Men det skulle inte stoppa femåringen från en riktigt rejäl prestation. Rotate drog ”svarte petter” och fick jobba hela loppet utvändigt om ledaren, men visade sig ändå vara den starkaste till slut och vann säkert. Det på 1.12,4a/1640.


Sjöströms ”Jagga” övertygade stort

Claes Sjöström har något speciellt i sexårige Jaguar Dream (e. Love You). Efter en längre frånvaro har hästen nu gjort tre starter – och tagit två segrar. Fuxen såg läcker värre ut när han i överlägsen stil hemförde Silverdivisionen. Trots en 1.10-öppning första femhundring-en, lämnade Jaguar Dream sitt motstånd med många längder över upploppet och fastställde segertiden till 1.12,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny succé för Wild Love - tog säker seger på Enghien
Nästa nyhet
Ny succé för Wild Love – tog säker seger på Enghien

Ny succé för Wild Love – tog säker seger på Enghien

Succén i Frankrike för svenska mercan Wild Love fortsätter. Efter starka insatser på Vincennes i vinter var det Enghien som gällde på fredagen. Det slutade i en enkel seger för Anders Lindqvist-träningen.

Fem starter i Frankrike i vinter har slutat i två segrar och ett andrapris för Bengt Simbergs fina Wild Love (e. Love You) som tränas av Anders Lindqvist. Efter två raka starka insatser på Vincennes kolstybb, förflyttade sig det svenska stoet till den parisiska grannbanan Enghien. Det resulterade i ny seger med Alexis Prat i styrpulpeten.

Avgjorde lätt över upploppet

Wild Love spelades till favorit i fredagens Quinté-lopp. Ett korrekt val av spelarna, visade det sig. Wild Love tog sig över sista bortre långsidan fram i dödens på landsmannen Bryssel, kopplade ett säkert grepp in över upploppet och länsade undan till en lätt seger. Wild Love klockades till 1.12,8a/2150 meter och cashade in 26 100 i förstapris. Finskfödda Whole Lotta Love spurtade vasst ute i banan och knep silvret, precis före länge ledande Björn Goop-träningen Bryssel. Båda noterade 1.12,9.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Meriterat motstånd när Racing Mange gör årsdebut
Nästa nyhet
Meriterat motstånd när Racing Mange gör årsdebut

Meriterat motstånd när Racing Mange gör årsdebut

Racing Mange var en av finalisterna i Elitloppet förra året. Nu är Joakim Lövgrens femfaldige miljonär redo för årsdebut. Han stöter på riktigt fint motstånd för att vara en torsdagskväll på Åbytravet.

Racing Mange (e. Orlando Vici) segrade i Prins Daniels lopp förra året och tog därmed chansen som en av de sista in i Elitloppet. Det slutade med en sjätteplats i finalen. Efter en säsong som i övrigt innebar femtepris i Hugo Åbergs och brons i STL Open-finalen, är Racing Mange redo för en ny säsong i högsta klassen. Årsdebuten sker i Marseliten på Åby kommande torsdag, i ett lopp som samlat ett riktigt starkt fält i kamp om 40 000 kronor.

Möter meriterade motståndare

Danske hedersknyffeln Slide So Easy, senast tvåa i Algot Scotts Minne, är tillbaka på Åby och i loppet hittas även 2019 års Derby-runner up Ferrari Sisu, nästan sjufaldige miljonären Reckless i sin första start på nästan ett år, samt norske evighetsmaskinen Lionel som gör årets andra framträdande.

Marseliten, 2140 auto:

1 Sahara Peyote – Henna Halme
2 Hudson River – Thomas Uhrberg
3 Mellby Drake – Robert Bergh
4 Reckless – Björn Goop
5 Ferrari Sisu – Marc Elias
6 Lionel – Göran Antonsen
7 Slide So Easy – Flemming Jensen
8 Racing Mange – Joakim Lövgren
9 Poet Broline – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zacon Gio snart i träning igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson