Nuncio avslutade sin tävlingskarriär i början av förra året för att i stället lägga all fokus på aveln. Nu har stjärnan blivit pappa för första gången.

Efter en magnifik karriär på banan, ett otal storloppssegrar och över 28 miljoner kronor på samvetet lade Nuncio upp tävlingsskorna på hyllan för gott i början av förra året. Intresset för hingstens tjänster i aveln var stort och Nuncio blev snabbt fullbokad. Nu kan han också titulera sig som pappa för första gången.

Modern är Ursula Knick (e. Ready Cash) som på onsdagen nedkom med sitt andra föl, en hingst. Det rapporterar Menhammar Stuteri på sin hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Prix de France: Readly Express ute efter revansch

Prix de France: Readly Express ute efter revansch

Blir det ny uppvisning av Jean-Michel Bazires trojka eller kommer Readly Express sätta käppar i hjulen? Mycket står på spel förutom ett förstapris på över 1,5 miljoner kronor när revanschmötet Prix de France körs på Vincennes.

Prix d’Amérique slutade i en skön triumf för Jean-Michel Bazire. Själv körde han Bélina Josselyn till segern, medan stallkompisarna Looking Superb och Davidson du Pont slutade tvåa respektive fyra. När det på söndag rustas för Prix de France finns samtliga i trion åter med på startlinjen. Stoet Bélina Josselyn är dessutom titelförsvarare i loppet och hålls nog som favorit att följa upp Prix d’Amérique-segern med en ny stor framgång på kolstybben.

Det svenska stålet biter dock bra. Readly Express är den ende svensktränade hästen i fältet och jagar här förstås revansch för nederlaget i PdA. Svensken levererade dock en urstark insats då, fick vandra merparten av loppet utan ryggar men var som trea knappt slagen. Rapporterna efteråt är optimistiska och Readly Express är den stora utmanaren till fjolårsvinnaren. Kusken Björn Goop kan dessutom ta sin tredje seger i Prix de France, efter att hemfört loppet med både Noras Bean och Timoko tidigare.

Norrmännen har två kandidater att hoppas på. Vid sidan av PdA-chocken Looking Superb ryms även Hard Times i det elva hästar starka fältet som kvarstod när startlistan blev definitiv på torsdagen. Ola Åsebös femåring ska rattas av unge Magnus Teien Gundersen.

En som självklart också vill ha ett ord eller två med i diskussionen är Bold Eagle. Guaratos kejsare har vunnit Prix de France både 2016 och 2017 för att i fjol få se sig besegrad som tvåa. Den fyrtiofaldige miljonären misslyckades dock senast i Prix d’Amérique och slutade där sexa. Andra hästar som finns med i söndagens startfält är Prix de Cornulier-tvåan Traders och den snabba schweiziskan Uza Josselyn. (Foton: ALN).

Prix de France körs över distansen 2100 meter med auto-start. Nio hästar ryms i det främre ledet bakom bilen. Första-priset i loppet uppgår till 157 750 euro. Här är startlistan:

2100 auto

1 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
3 Traders – Yoann Lebourgeois
4 Valko Jenilat – Francois Lagadeuc
5 Readly Express – Björn Goop
6 Bold Eagle – Franck Nivard
7 Dijon – Romain Derieux
8 Billie de Montfort – Eric Raffin
9 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
10 Looking Superb – Alexandre Abrivard
11 Hard Times – Magnus Teien Gundersen

Senaste vinnarna Prix de France:

2018: Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Timoko – Björn Goop
2014: Noras Bean – Björn Goop

Läs även: Aktuellt med med Frankrike för Readly Express
Läs även: Redén om Propulsion: ”Går all in för Elitloppet”
Läs även: Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown
Läs även: PdA: Bélina Josselyn vann – storslam för Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious ska bli mor - betäcks med Daley Lovin
Nästa nyhet
Delicious ska bli mor – betäcks med Daley Lovin

Delicious ska bli mor – betäcks med Daley Lovin

Nu ska Delicious bli mamma – och betäckningen ska ske den naturliga vägen. Den lyckliga fadern är bestämd till Daley Lovin.

Sommaren 2017 avslutade Stall Zets monstersto Delicious sin framgångs-rika tävlingskarriär. Något som innebar nästan 6,6 miljoner kronor insprunget och en högintressant framtid på avelsscenen. Nu ska det tioåriga stoet också bli mamma. Tidigare har det diskuterats om det skulle ske via så kallat embryotransfer, men efter noga övervägande har man beslutat att det ändå ska ske på vanligt sätt. Något som Daniel Redén meddelar på Twitter.

– Efter samtal med flertalet veterinärer inom området, så väljer vi att låta Delicious betäckas och bära sitt eget föl, skriver hästens tidigare tränare och fortsätter också med att avslöja den tilltänka pappan:

– Första partner nu när Propulsion har tävling att tänka på blir Daley Lovin. Varför? Hans unika teknik, enorma fysik. Han vann på både 1600 meter och 3000 meter, samt den enorma glädjen han alltid visade upp i träning och tävling. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bollnäs

Torsdag: V64-tips till Bollnäs

Bollnäs V64

Omgången:  Bollnäs rattar kvällens V64-drabbningar och jag spelar med ett singelstreck. En häst som verkligen står på tur för seger. Vidare använder jag mig av ett tvåhästarslås samt tre utgångshästar där minst en måste vinna om vi ska få anledning att göra vågen. Med detta upplägg ska vi vara bra med i matchen i jakten på alla rätt. Förhoppningsvis. Vi spelar enbart för alla rätt.

Spiken: 4 M.T.Master Don i V64-5.

Låset: 3 Nygårds Inez och 9 Edbest i V64-2.

Utgångarna: 11 Walkie Talkie i V64-3 samt 5 Harry Växus och 6 Järvsö Tor i V64-4.

V64-förslag: Enbart för alla rätt och minst en a-häst måste vinna om vi ska lyckas med det.
4,7,8,10,12 (5-6)
3,9 (4-6)
A: 11 B: 1,2,7,8,9,12,13 (3-5)
A: 5,6 B: 1,2,3,4,7,8,15 (13-10)
4 M.T.Master Don (2-5)
1,2,3,4,6,7,8,11,12 (10-5)

5x2x1x7x1x9 = 630 rader
5x2x8x2x1x9 = 1440 rader

DD-förslag: 4 – 1,4,7 x 200 kr 4 – 2,6 x 150 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7-8-12 B: 4-10-5-6-1-9-11 C: 2-3

Spetsanalys: Star’s Fighter öppnar bra bakom bilen och även om spåret kunde ha varit bättre så är det hygglig spetschans om Pettersson sänder. Irrawaddy har bättre läge och är ett spetshot.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder det hela och jag streckar några stycken. Tipset får 7 Star’s Fighter som visat fin form. Han vann från ledningen för tre starter sedan men fick sedan ta höst/vinterpaus. Återkom näst senast med att åter spetsvinna och sedan blev han trea från rygg ledaren utan att ha så mycket sparat. Han öpnar snabbt och från spets kan det räcka hela vägen hem. Är lite flegmatisk till slut och något säkert kort är det inte. Långt ifrån.

Bättre häst är nog 8 I am Sober men den är också knepig av sig. Vann tre lopp i fjol och två av dessa var den tunga vägen så läget behöver inte fälla honom även om det är risk för tufft lopp. Given felfri.

12 Jonathan Trot har visat fin form men är fortfarande segerlös. Tufft läge men bör dyka upp i striden.

4 Irrawaddy kan leda runt om och får sista strecket tillsamamns med 10 Skytrain med lopp i kroppen. Skytrain har svårt med travet men styrkan finns där.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 9-3 B: 4-6-1-10-8-11-5 C: 7-2

Spetsanalys: Mycket svåranalyserad spetsstrid med hästar som aldrig startat bakom bilen. Som t.ex. favoriten Ivarslegend och startsnabbheten där är oviss. Det är inte en helt stabil sak och det kan nog finnas galopprisk. Annars är den snabb.  Nygårds Inez kan nog få överta. Även hon är oprövad bakom bilen och igår testade henne bakom en lastbil och det fungerade helt ok. Då har ni även omgångens lastbilstestsinfo!!

Loppanalys: Ett kallblodslopp och grötigt sådant för många. Klar favorit då det är ettor i raden på Persson-tränat är 4 Ivarslegend. Näst senast var det delad seger och inget direkt övertygande och senast blev det lättare. Bra form har hästen men han brukar vara spänd och knepig och inget att lita på. Ingen JOP-stjärna heller och den ska vi försöka fälla. Tufft att gå emot JOP-favorit då det brukar snabbt straffa sig men jag står över streck.

3 Nygårds Inez tappade stilen senast och det blev galopp på väg mot seger. Fin form även där och det kan nog bli spets. Vann från spets näst senast och kan göra om det men jag ogillar tapptravet senast. Och även den här är oprövad bakom bilen. Testade bakom en lastbil igår och det fungerade ok. Lär prova bilen ikväll. Kiropraktorn har tittat till henne efter senast och allt ser bra ut. Duger. Extra bra är hon från spets och hon streckas.

Min etta är dock 9 Edbest som gillas. En häst som visat fint kunnande men fick problem med bakkärran och fick behandlas på flera ställen. Fick vintervila och hade ett 33-jobb i kroppen som snabbast inför senast. Hade då inte tempot riktigt men bör vara klart vassare nu. Och apropå vass. Rikard på kallblod är starka papper. Tidigare fick hästen känningar efter varje start men nu verkar han fin enligt amatören. Jag tror Edbest kan vara tuffast och det kan bli en del galopper med hästar där framme som är ovan bilen.

Jag nöjer mig med två streck.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 11 B: 1-2-7-13-9-8-12-3-5-4 C: 6-10

Spetsanalys: Unqiue Gel har haft spår ett en gång och spetsade då. Är kvick iväg och har bra spetschans. Björk är lite osäker på formen men det är nog svårt att hitta någon vettig häst på startvolten att släppa till. Skulle väl vara om favoriten Walkie Talkie tidigt kommer farande från sitt springspår på tillägg.

Loppanalys: Här blir Linderoths 11 Walkie Talkie klar favorit och visst är det bra chans då motståndet ser så pass överkomligt ut. Senast avslutade Pers häst bra ute i spåren som tvåa och det var långt ner till nästa häst. Just det faktumet att det ofta blir andra och tredjeplaceringar gör mig något tveksam på den här tufft spelade hästen. Läget på tilägg är bra och det finns viss chans på tidig spets även om hon inte är helt hundra stabil med voltstart. En hel del 1×2 med andra ord och jag spelar utgång.

1 Unique Gel agerade trögt senast och formen är något oviss. Har annars läge för att leda länge och kanske hela vägen. 2 Rock the Knight var också lite trög senast och det blev galopp. Har annars löpt rätt bra och streckas. 7 Sheherazade Face hyllar Pihlström jobben på men han tror att Linderoths är för bra.

13 Miranda I.S. kommer från seger och 9 Livi Mistress blixtrar till ibland. 8 Chicago Tindra besegrade favoriten näst senast. 12 Fire on Fire satt fast senast. Dessa streckas.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 5-6 B: 2-15-7-1-3-4-8-13-10 C: 9-12-11

Spetsanalys: Ett par snabba hästar på startvolten men då spets-krutröken lagt sig så bör vi kunna få se Fanny Tabac i spets.

Loppanalys: JOP plockar ut 5 Harry Växus och 6 Järvsö Tor i årsdebut och han låter nöjd med båda. Harry Växus har Ohlsson och har inte haft så långt uppehåll och han tippas. Ohlsson får bra fart på den småtröga hästen. Järvsö Tor har högt kunnande man har varit borta länge på grund av skada ( inte startat sedan 2017). Tränar nu fint och JOP har rent allmänt haft en bra vinter för att trimma hästar. Bra chans att någon ur hans duo vinner och det blir min utgångsgrupp.

2 Fanny Tabac löper bra och har läge för tidig spets. Stretar emot länge och det kan hålla. Satt fast senast och morskade upp sig.

15 Thess Prinsen hakade på godkänt senast. Har hygglig fart och Kaj är vass. 7 Felix Tabac har toppkusk i Tobbe och hästen är jämn och säker. 1 Hönn Blesa har skrälläget.

Jag spelar med JOP-duon som utgång samt med sju hästar bakom.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 4 B: 2-5-10-1-11-12-7-6-3-8-9

Spetsanalys: Gloria di Quattro och Gobo’s Flyover kan båda öppna rätt bra och någon ur duon bör nå spets. Fördel Gloria di Quattro med spår invändigt.

Loppanalys:  Ett rätt så öppet lopp för spelarna där jag tar ställning och spikar 4 M.T.Master Don. Djuses häst har visat mycket bra form och nu tror jag det är dags för seger. Näst senast blev han dragen bakåt på innerspår och då Djuse sent omsider snirklat sig loss så levererade hans häst en klart vass spurt.

Även senast avslutade M.T.Master Don riktigt bra och då ute i banan. Har fått dessa två lopp efter uppehåll och bör vara riktigt vass i kväll. Bör dessutom få en fin resa i draget och jag tror han avgör. Spik. Djuse är mycket nöjd med sin travare som enligt honom bör vinna lopp snart. Så då är vi åtminstone två som tänker så.

2 Gloria di Quattro och 5 Gobo’s Flyover öppnar båda bra och är tidiga då de kan en del. 10 Global Tuxedo visar prima form och får inte glömmas vid gardering.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 3 B: 7-1-4-6-2-8-12-11 C: 10-5-9

Spetsanalys: Leader Brodde öppnar bra och Djuse är säkert ute efter spets. Tanya Gel är lite av en rusartyp och kan ta sig förbi. Björk är i så fall inne på att inte släppa till favoriten. Det finns även fler här som kan öppna bra.

Loppanalys: 3 Leader Brodde blir väldigt stor favorit här i sista avdelningen. Man ska alltid vara kritisk mot stora favoriter men framför allt här i sista avdelningen. Leader Brodde har en mycket fin uppgift och det ser ut som tidig spets och slut. Det finns dock spetshot och framför allt så är Leader Brodde ingen som så gärna vinner lopp. Jag tippar honom ensam a-häst men vill fälla honom och få härlig rens. På DD går jag emot till låga odds.

Öppet bakom och jag streckar nio hästar. 7 Orlando Triss fick en fin resa vid skrällsegern senast men visade också fin form. Nu från detta läge är det tuffare att få en sådan behaglig resa men han rankas tvåa ändå. 1 Alan Wadd vann knappt näst senast men visade inget extra senast. Läge för en fin smygare nu.

4 Hot Pride satt fast senast och kan ha nytta av det upplägget nu. Även  6 Tanya Gel satt fast senast och visade form. Björk vill till spetsa för att ta emot favoriten. Vore ett trevligt upplägg.

2 Staro Kickback gick rätt bra senast och har fint läge. 8 Calle Laday har bra kusk och avslutade bra senast men läget är kallt. 12 Sangrita Ås har också en Ulf i vagnen samt svårt läge. Kan avsluta vasst men det måste bli klaff. 11 The Perfect Lindy har Tobbe. Nio streck totalt.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Angle of Attack övertygade stort på Vincennes
Nästa nyhet
Angle of Attack övertygade stort på Vincennes

Angle of Attack övertygade stort på Vincennes

Robert Bergh-tränade Angle of Attack gjorde andra starten på Vincennes och noterades för första segern sedan han övertygat rejält på kolstybben.

Flera svenskhästar gick ut i onsdagens quinté-lopp på Vincennes och det var Björn Goop som satt bakom favoriten Bryssel. Denne fick dock en dryg inledning i tredjespår innan man kunde ta sig fram för att överta ledningen efter lite mer än halva distansen avverkad.

Som tredje häst i andraspår hade Gabriele Gelormini lotsat ut Angle of Attack och den av Robert Bergh tränade sjuåringen skred nu till verket. Angle of Attack kastade loss, kom raskt fram utvändigt och hade kort senare också gasat till spets. Bryssel gjorde ett starkt race efter sin tuffa öppning, men var utan chans när Angle of Attack brisade undan i förträfflig stil över upploppet. Segertiden stannade vid 1.11,7a över 2100 meter och förstapriset var värt 21 600 euro. I samma lopp slutade Berghs andra häst Mellby Drake på en fjärdeplats.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravs-vinnaren får plats i Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson