Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Förkrossande Cleangame

Stridsvagnen Cleangame gjorde det igen. Valacken krossade motståndet till seger på löpningsrekord och gav sin tränare Jean-Michel Bazire den fjärde raka titeln i Grand National du Trot.

Frankrikes sannolikt bästa travare för dagen heter Cleangame. Men som valack är sjuåringen inte berättigad att starta i Prix d’Amérique, utan får i stället göra rent hus i övriga lopp. På söndagen kom hästens senaste stora triumf – när han trots en tuff resa helt detroniserade motståndet då finalen av Grand National du Trot avgjordes på Vincennes svarta underlag.

Eric Raffin ersatte den avstängde kusken Jean-Michel Bazire i sulkyn och hade ett ansvarsfyllt uppdrag. Cleangame stod som ensam häst med femtio meters tillägg – något som aldrig var något problem, skulle det visa sig. Cleangame tog tidigt sats i tredjespår och arbetade sig systematiskt fram utvändigt ledande Elvis Madrik, som dock gav sig tidigt.

Stallkamraten Dorgos de Guez kom hastigt fram och övertog täten i samma veva, men det blev kortvarigt då Eric Raffin tryckte till med Cleangame som med kilometern kvar satt i ledningen. Efter det var det spel mot ett mål – Cleangame bombade undan långt före sina konkurrenter och fixade förstapriset på 58 500 euro i splendid isolation.

Segertiden stannade vid knivskarpa 1.11,5/2900 meter, vilket var en slipning av löpningsrekordet med sju tiondelar. För Cleangame var det här femte raka segern och den tolfte på femton starter under året. För tränaren Jean-Michel Bazire blev det här fjärde raka i finalen av Grand National du Trot.

Du kan se loppet här.

Earl Simon fick se sig besegrad

Jarmo Niskanens PdA-hopp Earl Simon var på jakt efter fjärde raka men fick se sig besegrad i Letrot Open des Régions-5 Ans. Franck Ouvrie körde favoritspelade Earl Simon som stod med femtio meters tillägg, tog sig fram i andra utvändigt och sedermera dödens för att skaffa sig greppet när man svängde in på upploppet. Men från tredje invändigt hade Tony le Beller hittat loss med Echo de Chanlecy som enkelt avväpnade favoriten sista biten. Vinnaren, som tränas av Eric-Gilles Blot, klockades till 1.14,6 på 2850 meter och belönades med 36 000 euro. Earl Simon tvåa på 1.13,4/2900.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:00, 06 augusti

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Milligan’s School i sin egen klass

Milligan’s School i sin egen klass

Tre kilometer var inga problem det heller för Milligan’s School. Stefan Melanders krigare tog tidigt ledningen och var därefter ohotad i Gävle Stora Pris. Kanske var det också ett steg i rätt riktning mot Prix d’Amérique?

Stefan Melanders sexårige jänkare Milligan’s School har en strålande säsong bakom sig. Under lördagen på Gävletravet täljde Yankee Glide-sonen nytt guld i rikstotons högsta klass. Efter att ha vunnit kraftprovet Gävle Stora Pris ohotad – visade han att han trivs ypperligt även över riktigt långa distanser.

Det var hedersmannen Digital Ink som tog täten men när Milligan’s School tuffade fram utvändigt efter 500 meter på 11,6 kunde favoriten enkelt få överta. Och även om det återstod drygt två och ett halvt varv av loppet – var det sedan egentligen inte mycket mer dramatik än så.

Milligan’s School stack mycket enkelt undan över upploppet för att bärga titeln på segertiden 1.14,0a över 3140 meter. Segern var värd 200 000 kronor och vinnaren närmar sig nu elva miljoner kronor intravat hittills i karriären.

– Det var tacksamt i dag, med tanke på vädret och lite hård bana. Vi fick dämpa mycket i början innan vi kunde öka på farten igen. Det är skönt att inte behöva gå för fullt varje gång. Jag tror han skulle trivas väldigt bra nere på kolstybben, men han kan ju starta på här hemma i Gulddivisionen också, sa segerkusken Ulf Eriksson i vinnarcirkeln.

”Skulle trivas väldigt bra nere på kolstybben”

Ulf Eriksson i vinnarcirkeln

Frågan är om det blir kolstybben i vinter för Milligan’s School? Tränaren Stefan Melander har tidigare menat att det är en tänkbar satsning, att matcha hästen mot en start i Prix d’Amérique.

– Vi testade det här lite med tanke på distansen också, men vi har inte på långa vägar ännu bestämt något. Vi får se om det blir så att vi provar Vincennes igen, tillade Catarina Lundström.


Fjärde raka för Victor A.U.

Svante Båths Victor A.U. kom till Silverdivisionen med tre raka segrar i bagaget, men var från ett iskallt läge inte särskilt betrodd på toton. Det redde åttaåringen dock ut briljant tillsammans med Erik Adielsson. Från femte utvändigt kunde Victor A.U. följa i favoriten Hazard Bokos avancemang 700 kvar – och tog ned den samma precis på linjen i en tuff slutstrid. 1.12,0a/1640 visade vinnaren.


Dusktodawn visade sisun

Hemmaviktoria i stoloppet genom Fredrik Wallins Dusktodawn Sisu som fick ett förträffligt lopp av sin kusk Rikard N Skoglund. From Above-dottern kom igenom till andra par utvändigt, gick på i spåren 700 kvar, vilade sig lite genom sista sväng för att ge sig iväg till förnyat angrepp när upploppet nalkades. Dusktodawn Sisu avgjorde i ett nafs före en tapper Miss Sober som travat i dödens. 1.14,1/2160 klockades vinnaren till.


Jätterens av Vertigo Knekten

Dubbelcupens final för kallbloden slutade i en superskräll. Marit Bäckströms Vertigo Knekten var segerlös hittills i år på nitton starter – men nu slog valacken till. Per Lennartsson hittade femte par utvändigt, smög sig framåt i sista sväng och sände den helt ospelade Vertigo Knekten till anfall via fjärdespår över upploppet. Länge ledande Löv Teddy kunde inte försvara sig den sista biten. 1.25,0 på 2160 noterade vinnaren som belönades med 200 000 kronor.


En läcker Surf n’Turf

Catarina Lundström-tränade treåringen Surf n’Turf är i riktigt fint slag för dagen. Tredje raka segern togs i Klass 2-försöket. Trots spåret längst ut bakom vingen, tog sig Torbjörn Jansson tidigt till spets och därifrån var det aldrig någon som skulle komma Surf n’Turf nära. Efter ryck med halvvarvet kvar var det slutdiskuterat – 1.12,9a/1640 var segertiden.


Femstjärnig Magic Cash

En av eftermiddagens skarpaste insatser stod Magic Cash för i Bronsdivisionen. Den urstarke fyraåringen från Timo Nurmos stall fick en dryg inledning i spåren för att klämma sig till ledningen efter 800 meter. Det var dock inget som bekom tuffingen det minsta; ledaren öste över sista bortre långsidan och skaffade sig många längders försprång när man nådde in på upploppet. Jorma Kontio i sulkyn behövde inte se sig över axeln den sista biten, utan lugnt konstatera att Magic Cash rett ut det till imponerande seger på 1.13,7a/2640.


…och så en ”Örjan special”

Timo Nurmos fyraårige amerikan Seismic Wave är en riktigt spännande häst. Det blev väntad seger i Klass 1-försöket – men det såg ut att vara långt fram i sista sväng. Örjan Kihlström följde i ryggar med 800 meter kvar men avvaktade den egna attacken in i det längsta, fast när Seismic Wave vreds på in över upploppet – då gick det undan. Favoriten hann fram till seger precis vid målgång på klassiskt Örjan-manér. 1.13,4a/2140 var vinnartiden här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En Excellent vinnare
Nästa nyhet
En Excellent vinnare

En Excellent vinnare

Laurent-Claude Abrivard-tränade Excellent levde upp till sitt namn när femåringen tog en imponerande seger i Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes. Bakom gjorde Björn Goops Short in Cash en mycket stark debut på kolstybben.

Med 45 000 euro till vinnaren var Grupp 2-slaget Prix Doynel de Saint-Quentin för femåringarna den här lördagens huvudakt på Vincennes. Segern tillskrevs Laurent-Claude Abrivards tuffe Excellent (e. Real de Lou) som avgjorde på ett synnerligen kraftfullt sätt.

Excellent, som hade Alexandre Abrivard vid spakarna, tog över ledningen från Short in Cash efter 800 meter men det bara temporärt. Favoriten Eugenito du Noyer kom strax senare fram och pressade på för att i sin tur ta över. Excellent hittade i stället andra utvändigt och när Abrivard gav hästen signalen med 600 meter kvar – gick det riktigt fort.

Den ledande Critérium des 5 Ans-vinnaren var direkt ett slaget byte, när Excellent forsade fram genom den sista svängen och kunde gå undan mot segern utan att direkt behöva oroa sig. Klockorna visade 1.13,1 över 2850 meter för vinnaren.

Men Short in Cash stod för en riktigt lovande insats i denna hästens första start på tre månader och första på Vincennes. Björn Goop gick ut i andraspår i sista kurvan, fick inte fritt, men kastade i stället sin häst framåt på innerspår över upploppet. Short in Cash avslutade flygande invändigt för att bli tvåa, en tiondel långsammare än vinnaren.

Svenskfödde Alcoy spurtade duktigt för att bli trea, före Eugenito du Noyer. Galopp blev det dock för Norton Commander, medan Calle Crown fick nöja sig med en åttondeplats.

Lätt seger för Etoile de Bruyère

45 000 euro var också förstapriset i Prix Jospeh Lafosse, montéuppgörelsen för femåriga ston. Här var det favoriten Etoile de Bruyère (e. Kenor de Cosse) som återvände till vinnarcirkeln, efter sin storseger i Prix de Normandie i september. Adrien Lamy red stoet som tränas av Christian Dreux. Ekipaget gjorde loppet som tredje häst, gick till attack via tredjespår in på upploppet och avväpnade mycket lätt sitt motstånd till seger på 1.14,2/2700. Evangelina Blue var tvåa efter en god spurt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" måste stanna hemma
Nästa nyhet
”Piraten” måste stanna hemma

”Piraten” måste stanna hemma

Ett av dragplåstren i Gävle Stora Pris på lördag har fått lämna återbud. On Track Piraten tvingas att stanna hemma i stallet.

Hans R Strömbergs krigare On Track Piraten skulle ha gjort karriärens 160:e start i Gulddivisionen på Gävletravet den här lördagen, tillika Gävle Stora Pris. Men så blir det tyvärr inte. Elvaåringen ströks under fredag eftermiddag. Strykningsorsaken är karledsinflammation.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringstalangen till Björn Goop
Nästa nyhet
Treåringstalangen till Björn Goop

Treåringstalangen till Björn Goop

En av landets mest intressanta treåringar byter regi. Det är Björn Goop som i dagarna fått in Fort Knox på sin träningslista.

Treårige Fort Knox (e. Muscle Hill) började tidigt i våras att rada upp segrar i regi Svante Båth men blev senare flyttad till Pasi Aikios stall. Nu byter den talangfyllde travaren tränare på nytt – Fort Knox återfinns numera på Björn Goops träningslista.

Björn Goop har kört Fort Knox vid flera tillfällen, bland annat vid hästens senaste start då det blev galopp i Ibrahim Paschas lopp på Solvalla i slutet av augusti. Treåringen har tidigare noterats för segrar i Maragaretas Tidiga Unghästserie och Juliloppet.

Fort Knox har så här långt i sin karriär vunnit 6 av 8 lopp och tjänat 720 500 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urlo dei Venti till Nurmos

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson