Just nu:
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp

Flera hästar i Frankrike har fastnat i dopningskontroller för ämnet cannabidiol. Den gemensamma nämnaren tycks vara att de ätit samma foder.

Ett flertal hästar i Frankrike, bland andra har Björn Goop-tränade Merles Simone, har den senaste tiden testats positivt för den förbjudna substansen cannabidiol. Ämnet är ett av flera aktiva ämnen i hampväxten cannabis sativa. Den gemensamma nämnaren är dock att samtliga hästar ätit samma foder. Det skriver Sulkysport.

Det franska travförbundets dopningslaboratorium har funnit att alla de positivt testade hästarna ätit foder från Krafft, Sveriges största foderleverantör.

Krafft har tillsatt en utredning kring ett eventuellt samband mellan deras foder och cannabidiol. En utredning som Svensk Travsport stöttar, skriver man i ett pressmeddelande.

– I nuläget har vi inte tillräckligt med underlag för att Svensk Travsport ska kunna gå ut med en rekommendation gällande om tränare eller hästägare ska starta sin häst eller inte. Vi avvaktar resultaten av de analyser som Krafft aviserat och kommer givetvis att meddela oss så fort vi vet mer, säger Antti Rautalinko, chefsveterinär vid Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Först Åby sedan Köpenhamn för Cyber Lane

Först Åby sedan Köpenhamn för Cyber Lane

Efter andraplatsen i årsdebuten bakom Day or Night In har Cyber Lane nu fått en inbjudan till Olympiatravet – och Copenhagen Cup.

Cyber Lane gör sin stallkamrat Day or Night In sällskap till Olympiatravet. Efter att de båda hästarna från Johan Unter-steiners stall slutat etta och tvåa i deltävlingen på Jägersro i lördags, delade Åbytravet ut ett wild card också till Cyber Lane på söndagen.

– Jag var jättenöjd med prestationen som han gjorde. Jag klockade honom till 1.09,5 sista varvet i tredjespår och det kan man definitivt inte klaga på. Han var kanske inte jättesmidig som en katt för dagen, så vi har lite att finjustera. Med loppet i kroppen tror jag han kommer vara lite vassare och vi har en spännande säsong framför oss, sa Johan Untersteiner i TV12.

Efter Olympiatravets final den 27 april följer sannolikt en resa till Köpenhamn och start i Copenhagen Cup den 12 maj. Cyber Lane vann loppet i fjol och har nu fått en invit-ation till det danska storloppet.

Klara för Olympiatravet är:

Bahia Quesnot (wild card)
Cyber Lane (wild card)
Day or Night In (inkvalad)
Milligan’s School (inkvalad)
Propulsion (wild card)

Läs även: Day or Night In tillbaka – klar för Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: "Torbjörn Jansson i hetluften"
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: ”Torbjörn Jansson i hetluften”

Tips Eskilstuna: ”Torbjörn Jansson i hetluften”

Tips och analyser Eskilstuna

Eskilstuna. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Moses gör ett försök från innern och det är en snabb häst som kan spetsa. Åndå lite ovisst om det går att fånga upp snabbe 5 Balto d´Huon. Spetsar den så är det troligt att 6 One Two Beat får överta.

Loppanalysen: 1 Moses har varit bra och vid den klena senaste insatsen så sprang hästen med trasigt sulkyhjul. Nu är det årsdebut med tränaren själv som kusk och det är långt ifrån givet med spets. Inget tacksamt spelobjekt att gissa på till halvlågt odds men visst duger han bra.

6 One Two Beat kan tänkas få överta spets och kan i så fall vara lösningen.

10 On Track Banditen gör spännande debut hos Westerholm. Det handkar om en grundkapabel häst och Westerholm brukar kunna slipa till sina nyförvärv på mycket tilltalande sätt. Hästen har agerat lite ojämnt tidigare och är något svårbedömd trots allt. Tror ändå att vi får se nya växlar på Banditen nu i sin nya regi och det är en spännande start.

2 Velasquez Gar är bra och har läget men får sällan till det.

9 Leonardo Vici gick mycket bra efter galopp senast och var godkänd senast. Är bra i grunden och spåret med resa i draget passar den här herren mycket bra. Han kan vara vassast sista biten men det måsta klaffa.

Spelförslaget: Jag tror vi får se en strong 10 On Track Banditen och spelar vinnare till 5.00.

Eskilstuna. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Mama America är bra med på noterna från start. Hotet är snabba 5 Frequency Am som är rapp och kan vara för snabb. Man pratar dock om att släppa med henne.

Loppanalysen: Här ger inte 4 Mama America så högt odds och det kan man förstå. Lennartssons sto har varit bra och senast blev det lätt seger efter tidig spets. Hon har ett vetitgt läge bakom bilen och når hon spets så blir hon garanterat svår att plocka ner.

5 Frequency Am vann också från spets senast. Hon kan nå ledningen på nytt och köras där och då kan det bli en jobbig resa för America-hästen. Tränaren vill dock gärna se sin häst i rygg på favoriten. Hon är blöt till slut.

Två intressanta hästar där bakom är 3 Sissy Face och 11 Hipster. Sissy Face är mycket fartfylld och kan städa av dessa hästar över ett upplopp. Hon har varit ifrån nu och formen är inte dokumenterad. Hon har som snabbast fått ett 20-jobb inför detta och det brukar låter mer påställt från tränaren.

Hipster satt fast med sparat i årsdebuten senast och kan bli mycket farlig här om det klaffar med positionerna. Loppet från senast borde ha gjort nytta. Hipster får inte alltid till det men känslan är att hästen är riktigt bra i ordning nu och Hipster duger.

13 Undazzled Eyes duger också bra i denna omgivning men har många att runda.

 

Spelförslaget: Här provar jag med 11 Hipster som fick en fin genomkörare efter uppehåll senast med sparat i mål. Vinnare till oddset 6.75  får det bli.

Eskilstuna. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  4 Toujours Vif öppnar bra. Troligt att Jansson kör offensivt med 5 U.Bergs Svante och övertar.

Loppanalysen: 1 Blytung AM blev snygg inmåttad till seger av Kevin Svedlund senast via 10-tempo sista 800 m och den här hästen är rejäl och bra för sin klass. Nu är frågan vad innerspåret innebär. Han öppnar hygglitg men utan att vara riktigt snabb.

5 U.Bergs Svante vann också senast och det var efter uppehåll. Fick då en dryg inledning i spåren innan rygg ledaren blev ledig och därifrån kunde sedan Svante avgöra och ta sig förbi ledaren Yieldson. Lär inte vara sämre nu med det loppet i kroppen och som jag läser loppet så kan det bli tidig spets. Det skulle underlätta en hel del.

7 On the Line höll farten bra senast och 8 Sethmikael Blanche kan mycket i grunden men är ojämn. Svårt läge med Ulriksson som kusk nu.

Spelförslaget: 5 U.Bergs Svante med spetsläge och lopp i kroppen har bra chans. Var positiv senast. Spelar vinnare till oddset 2.10.

 

Eskilstuna. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 My Silver Lining har hygglig spetschans från ett bra startspår i tredje. 7 Ivy Montana var positiv från spets senast och har springspår. Är dock mest van bilstart på slutet och jag är inte helt säker att det blir någon kanonstart från sjunde. Är dock en kvick häst och med träff så. Snävt spår har 5 Othella Marke men Calle är vass.

Loppanalysen: Ett stolopp och spets borde vara mycket värdefullt. Det är möjligt att 4 My Silver Lining med Magnus hjälp lyckas i det uppsåtet och därmed har de hygglig chans att spåra hem loppet. Det borde bli rätt lugnt i spets. Det handlar om årsdebut och jag är inte säker på att hon är bästa hästen men visst ser det bra ut från spets. Magnus brukar ha hästarna i stridsdugligt skick direkt.

5 Othella Marke vann lätt näst senast och höll fint även senast som tvåa. Calle är vass och han får säkert iväg henne bra från start även från snäva femte.

7 Ivy Montana höll farten bra senast från spets. Det var utvändige Ace to Play som var alldeles för bra men det är också en klart kapabel häst som nu radat segrar. Skulle Ivy Montana nu med Tobbe lyckas nå spets så håller hon nog emot länge. Mycket länge till och med då formen är så vass. Tobbe hoppas jag också ha en bra dag på jobbet och jag väljer ekipaget här som spelobjekt. Borde kunna få upp farten bra från springen och därmed nå spets. De är inte jättesnabba invändigt.

4 Enjoys Corrida är inte oäven och kan vara rätta skrällbudet.

 

Spelförslaget. Jag spelar på att 7 Ivy Montana når ledningen och sedan håller undan. Spelar henne vinnare till oddset 4.00.

 

Eskilstuna lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Evander Am och 6 Winner Bac borde göra upp om att nå spets. Winner Bac är tränarkörd och jag räknar med att Jansson och Evander Am kan fånga upp springspårets Winner Bac.

Loppanalysen: 6 Winner Bac har varit riktigt bra och lär svara för en ny fin insats. Det betyder vettig chans i denna omgivning. Näst näst senast vann han efter en behaglig resa och senast blev det överlägsen seger efter att tidigt ha körts till spets. Hästen är bra för klassen och i gott skick.

Nu tror jag det kan bli en resa utvändigt ledaren 3 Evander Am och då är jag inte så säker på att det går vägen. Evander Am är i bra form och får Jansson upp ikväll. Senast såg hästen ut att vara på väg mot seger då han tappade fokus och galopperade på upploppet. Inget bra tecken i och för sig men blir det ledningen här så skulle jag bli lätt förvånad om det blev ny galopp.

10 Maximus M.M. är ett kapabelt bud med duktig kusk. Det är dock bakspår och årsdebut.

5 Worn Out har Kontio upp som senast. De båda vann från spets senast.

Spelförslaget: Jag tror att 3 Evander Am kommer till spets och har vettig chans. Jag spelar vinnare till oddset 3.85.

Eskilstuna lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Innerspåret bakom bilen kan vara lite lurigt och det är Redén själv som ska snabbarta med 1 Reigning Moni. Tror der blir svårt att svara ut snabbstartande 3 New Steel. Denne är mycket kvick iväg och trivs utmärkt i spets så taktiken är inte svår att räkna ut. 6 Brothers In Am är också mycket startrask och kan vara med i spetsstriden. New Steel har tidigare tagit sig förbi Brothers In Am utifrån.

Loppanalysen: Flera hästar i årsdebut här och det är alltid lite lurigt då. 1 Reigning Moni och 3 New Steel gör båda årsdebut. Båda kan öppna bra men Reigning Moni kan vara lite mer variabel första biten och innerspåret är lite kruxigt. Han är ju dessutom tränarkörd. Redéns häst är lite tung och slapp och det är inte säkert att det är full spänst i stegen så här efter uppehåll. Vare sig första som sista biten.

Jag räknar med att Sjöström med 3 New Steel bombar till spets. Hans häst trivs utmärkt i ledningen dessutom. Han har vunnit åtta lopp vara sju är från spets. New Steel brukar dessutom tävla bra direkt efter uppehåll och stall  Sjöström har tagit tre segrar de senaste tio försöken så stallformen är helt ok. Från ledningen över den korta distansen borde New Steel bli svårslagen här. Det låter också bra från Sjöström.

2 Talassio och 6 Brothers in Am är också två årsdebutanter och de är inte avsågade då båda kan blixtra till. Brothers In Am är mycket vass från start men New Steel har tidigare tagit längd på den från start.

7 Scarpia var positiv vid seger efter att ha travat till stor del utvändigt ledaren senast.

Spelförslag: Spets och slut är tanken då jag rekommenderar vinnarspel på 3 New Steel. Vinnaroddset är 3.00.

Summering spelförslag:
Eskilstuna lopp 4 – Vinnare 10 On Track Banditen till 5.00
Eskilstuna lopp 5 – Vinnare 11 Hipster till 6.75
Eskilstuna lopp 6 – Vinnare 5 U.Bergs Svante till 2.10
Eskilstuna lopp 7 – Vinnare 7 Ivy Montana till 4.00
Eskilstuna lopp 8 – Vinnare 3 Evander Am till 3.85
Eskilstuna lopp 9 – Vinnare 3 New Steel till 3.00

Avstå spel på:
Eskilstuna lopp 7 – 5 Othella Marke
Eskilstuna lopp 9 – 1 Reigning Moni

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu gör Propulsion comeback - startar i Guldbjörken
Nästa nyhet
Nu gör Propulsion comeback – startar i Guldbjörken

Nu gör Propulsion comeback – startar i Guldbjörken

På lördag är Propulsion tillbaka. Det blir start i Guldbjörken på Umåker. Världsartisten gör sitt första lopp sedan Prix d’Amérique i vintras.

Tränaren Daniel Redén twittrade i förra veckan att man hade sikte mot Umåker med Propulsion och i den definitiva startlistan till Guldbjörken finns också superhästen med. För Propulsion blir det här den första starten sedan han slutade femma i Prix d’Amérique och en viktig värdemätare inför kommande matchning.

Guldbjörken är den tredje deltävlingen i Olympia-travet, vinnaren erhåller en plats, men Propulsion har sedan tidigare redan en sådan säker i loppet som körs två veckor senare samt i Elitloppet som följer ytterligare en månad framöver. På Umåker den här lördagen står bland andra Muscle Hustle för motståndet; han kommer närmast från ett fjärdepris i Dartster F:s lopp.

Också Berth Johanssons Memorial, med 200 000 kronor till femåringarna, avgörs på Umåker. Här gör Derby-trean Son of God årsdebut och ställs mot hästar som Milliondollar-rhyme, Transcendence och Hard Times.

Här är startlistorna:

Guldbjörken, 2140 auto

1 Elit Håleryd – Sandra Eriksson
2 Muscle Hustle – Robert Bergh
3 Eder Bob – Rikard N Skoglund
4 Special Promise – Magnus A Djuse
5 Propulsion – Örjan Kihlström
6 Kadett C.D. – Erik Adielsson
7 Rocky Winner – Peter Ingves
8 French Laundry – Ulf Ohlsson
9 Digital Ink – Dwight Pieters

Berth Johanssons Memorial, 2140 auto

1 Diamonds Lucky – Ove A Lindqvist
2 Hotshot Luca – Erik Adielsson
3 Transcendence – Robert Bergh
4 Special Major – Magnus A Djuse
5 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6 Hard Times – Per Linderoth
7 Weekend Fun – Rikard N Skoglund
8 Hesiod – Ulf Ohlsson
9 Son of God – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Romme: "Felfri Zätasekinen ger oss cash"
Nästa nyhet
Tips Romme: ”Felfri Zätasekinen ger oss cash”

Tips Romme: ”Felfri Zätasekinen ger oss cash”

Romme. Lopp 4 – spelstopp 15.00

Spetsstriden: 2 Smirre Creek är mycket snabb ut men borde släppa här och gör det nog högst sannolikt till 6 Coogan.

Loppanalys: Daniel Redén har en spännande jänkare i 6 Coogan som säkert har en hel del pengar att hämta under säsongen. Hästen hann med ett par starter hos tränaren i höstas och visade direkt att det finns mycket kapacitet; Coogan vann tre av fyra lopp för Redén. Det här är förvisso årsdebut, första starten på drygt fyra månader och hästen är knappast i toppform, å andra sidan känns motståndet ganska billigt. Coogan har visat sig kvick iväg bakom bilen och det troliga scenariot är att han blir släppt till ledningen tidigt och sedan har en enkel match. Känns som straffspark med svajig målvakt.

5 Sir Henry P. Hill är den enda realistiska motståndaren. En för klassen kapabel travare när humöret är med. Han har varit ute i två försök av Bronsdivisionen på sistone; fast med krafter näst senast men orkade inte till slut efter att ha lett anfallet senast. Kan plocka av skorna nu, vilket lär föra honom framåt men det krävs nog en dålig dag för Coogan för att man ska kunna utmana.

Spelförslag: Det ser ut som en toppchans för Coogan men oddsen är små, varför jag avstår spel.

Romme. Lopp 5 – spelstopp 15.22

Spetsstriden: 6 Varg Eld är snabbast och spetsar nog initialt men lär vilja ha rygg och det får han troligen i 4 Orvar Mollyn.

Loppanalys: Kallblodsrace som ser upplagt ut för 4 Orvar Mollyn sedan Rappnor blivit struken. Orvar Mollyn har visat stor kapacitet när det stämt för honom, vilket det gjorde i höstas när han tog ett par överlägsna segrar. Senast gjorde han comeback efter fem månaders uppehåll och såg riktigt fin ut direkt; övertog spets och bara länsade ifrån genom sista sväng. En stark årsdebut, med andra ord. Orvar Mollyn brukar i regel köras offensivt och lär högst troligt kliva till ledningen tidigt här. Då det pappret absolut tuffaste motståndet i form av Rappnor fått lämna återbud, ser Orvar Mollyn ut att bli mycket svårfångad här.

Det känns rätt öppet om platserna bakom. 6 Varg Eld ser ut att kunna få rygg ledaren, men har inte alls visat formen i senaste starterna. Det samma gäller för 10 H.E.C. Balderina som besitter kapacitet när hon är på humör. 8 Rasmus Karma är dock en häst som visat färsk form, han kommer från en rejäl insats senast och hittar man ned i banan och en fin position här, borde det var god chans att bli tvåa, trea.

Spelförslag: Orvar Mollyn blir svårslagen men oddsen är därefter. Jag testar att spela plats på 8 Rasmus Karma till oddset 2.40 hos Unibet.

Romme. Lopp 6 – spelstopp 15.44

Spetsstriden: 2 Shyvana är snabb iväg men vill nog släppa. 5 Ace to Play högst trolig att överta.

Loppanalys: 5 Ace to Play har hittat stilen på riktigt bra sätt och följde upp debutsegern näst senast med en ny viktoria efter det. För två starter sedan vann fyraåringen lätt från spets och såg än bättre ut senast då han säkert jobbade ned ledaren från dödens i jämnt tempo. Hästen verkar fungera bra på barfotabalans och borde ha bra möjligheter att antingen ta spets av egen kraft eller bli släppt dit tidigt nu. Det mesta talar för tredje raka.

8 Västerbo Call You har visat farter som gör honom till en motkandidat här. Tog två raka tidigt på året på rejält sätt, men har efter det visat en del galopper vilket som alltid sätter lite frågetecken. Men om vi utgår från att valacken är vid god vigör igen, kan han utmana, även från dödens.

10 Västerbo Quriosa har två segrar på fyra starter i år och håller hygglig kapacitet för klassen. Har varit struken efter senast, men tongångarna är ändå positiva från stallet. Läget behöver inte vara det sämsta om det blir lite fart på loppet.

2 Shyvana var förvisso ute i ett billigt gäng senast, men såg riktigt pigg ut när hon vann lätt från spets och såg ut att ha en del sparat. Är kvick från start och om jag läser loppet rätt blir det rygg på Ace to Play här. Kan räcka.

Spelförslag: Så som 5 Ace to Play sett ut i de två senaste starterna borde det var mycket bra chans igen. Jag spelar vinnare till oddset 1.85 hos Unibet.

Romme. Lopp 7 – spelstopp 16.06

Spetsstriden: Kan bli så att 1 Amore Mio L.L. håller upp från innern, men jag lutar åt att 5 Zätasekinen eller 6 Conrads Janne tar taktpinnen.

Loppanalys: Svårlöst lopp för låg klass där jag tycker att 5 Zätasekinen är mest intressant. Seger fattas ännu på fyra starter men den borde sitta där när som helst. Efter att ha gjort två stabila insatser som tvåa i årets två första starter stod Zätasekinen för en svettig insats senast på Bergsåker. Valacken lade bort väldigt mycket mark i en tidig galopp men gick riktigt starkt i upphämtningen, slutade fyra och visade 1.14 sista 1200. En insats i paritet med det nu, fast felfri då, borde räcka väldigt långt.

6 Conrads Janne har inte fått det att stämma resultat-mässigt så här långt i karriären, men det är bevisligen en häst med en hel del fart i sig när han behagar gå felfritt. För två starter sedan såg han laddad ut på frammarsch och hade slagits om segern om inte hästen snurrat ihop benen i sista sväng. Senast var han ute mot bra motstånd på Solvalla och höll bra på förhållandevis goda 1.16 full distans. Håller hästen sig i trav, och kanske rentav går mot täten, kan han bli en svår nöt att knäcka.

11 Allez Allez har börjat sin karriär bra i sina två första starter, där han fått trava i dödens mestadels båda gångerna. Gick underkant 1.16 sista varvet från den positionen senast och det bör räcka en bit även här.

Spelförslag: Tycker att 5 Zätasekinen är ett kul bud här och spelar vinnare till oddset 6.50 hos Unibet.

Romme. Lopp 8 – spelstopp 16.28

Spetsstriden: 1 Good Beer lär hålla upp ledningen och köra där om inte favoriten kommer fram direkt.

Loppanalys: Treåringsrace där 6 Dontloosememate känns som ett eller två huvuden högre än sitt motstånd. Jim Oscarsson har en spännande sort i Bold Eagle-sonen som tog två raka segrar från spets i riktigt fin stil som inledning av karriären innan han senast provade mot några av kullens bästa i MTU på Solvalla förra helgen. Hästen gick klart godkänt som femma efter en invändig resa där löftet Fort Knox vann efter 10,5 sista 500. I ett litet fält som detta spelar tillägget nog mindre roll och det här borde han nog vinna.

Spelförslag: Väljer att avstå spel här.

Romme. Lopp 9 – spelstopp 16.48

Spetsstriden: Inga riktiga raketer i loppet varför 4 Queen Adele borde ha bra chans att riva åt sig täten, utmanas kanske främst av 5 Cosy Lazy Louse.

Loppanalys: Sedan den givna förhandsfavoriten Västero Jolene strukits på förmiddagen överlämnas favoritrollen åt 4 Queen Adele. Hon var riktigt läcker vid senaste segern, Mantorp i februari, där hon gick 14,8/800 i spåren och avgjorde helt ohotad. Har inte haft flytet med sig på sistone då hon gått i dödens de båda senaste, men skött sig fullt godkänt. Nu åker skorna av vilket säkert ger hästen en extra kick och hon kan bli tuff att slå, särskilt som det nog kan bli spets här.

8 Ailihphilia var förbättrad senast när hon på Solvalla övertog ledningen, fick lugna ned farten och sedan gick undan till lätt seger. Det såg positivt ut, men läget nu sätter ned chanserna.

6 Hundredprocent Up har ingen jättekul rad och bara en seger på sina tolv starter men det finns mycket fart i Coktail Jet-dottern och det kan vara uppåtform nu. Ulf Ohlsson upp den här gången och hon är loppets luring.

Spelförslag: Det ser ut som en mycket bra uppgift för 4 Queen Adele som borde bli svårfångad från spets. Jag spelar vinnare till oddset 1.80 hos Unibet.

Romme. Lopp 10 – spelstopp 17.08

Spetsstriden: Flera startsnabba här där alla de fem innersta visat att de kan öppna, favorit på spets är ändå 2 Qiao Q.L.

Loppanalys: Mycket lär avgöra i starten här då samtliga de innersta hästarna är riktigt kvicka från början och säkert är intresserad av så bra position som möjligt över kort distans. Jag väljer ändå att gå på 2 Qiao Q.L. som får gälla som spetsfavorit, hon har visat sig mycket effektiv från den positionen. Gjorde bort sig med startgunga senast (i volt) men har sett vass ut vid de två segrarna före det. Vann ett försök i Diamantstoet nästa senast efter att ha travat 12,5 sista varvet i spets och något liknande nu och övriga får det jobbigt. Jag baserar tipset på att Qiao Q.L. i kraft av bästa läget håller upp ledningen, i annat fall är det en mer öppen affär.

6 Fast Moving Cash är högaktuell som främste utmanare. Ett fint sto efter Ready Cash med en hög potential, vilket hon visade när hon avgjorde lätt från kön näst senast. I den senaste starten var hon ute i ett tuffare gäng och orkade inte hela vägen till mål, utan att vara dålig. Haft ett par veckors uppehåll nu, men Redén-hästar brukar gå bra direkt efter vila. Om fallet blir sådant att det blir rejäl körning från början och Qiao Q.L. får öppna för tufft, är Fast Moving Cash först på tur för seger.

9 Bizzi Blizz bör också tas med i beräkningarna. Tog ett par övertygande segrar från spets förra året, kan inte utnyttja sin startsnabbhet den här gången, men har i sina senaste starter visat att hon kan röra på sig snabbt även bakifrån. Kräver förstås tempo igen, men det kan det som sagt bli.

Spelförslag: Om man räknar med att 2 Qiao Q.L. håller ledningen måste hon ha en bra segerchans. Jag spelar vinnare till oddset 4.25 hos Unibet.

Samtliga spelförslag:

Lopp 5: plats 8 Rasmus Karma till 2.40
Lopp 6: vinnare 5 Ace to Play till 1.85
Lopp 7: vinnare 5 Zätasekinen till 6.50
Lopp 9: vinnare 4 Queen Adele till 1.80
Lopp 10: vinnare 2 Qiao Q.L. till 4.25

Oddsen är hämtade från Unibet vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Day or Night In tillbaka - klar för Olympiatravet

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson