Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Florist skrällde i Silverstoet

Efter en perfekt resa avgjorde Florist på lätta hovar till slut. Kevin och Jim Oscarsson ordnade en skrällseger när Silverstoet kördes för tvååriga ston på Axevalla.

100 000 kronor var förstapriset när Silverstoet, för de yngsta stoförmågorna, var torsdagskvällens clou på Axevalla. Segern kammades hem av Jim Oscarsson-tränade Florist (e. Wellino Boko) som när agnarna sållats från vetet vann mycket enkelt. Skrällen kördes till seger av Kevin Oscarsson.

Florist kom igenom perfekt från bakspår och hamnade i andra utvändigt samtidigt som ett flertal av konkurrenterna ägnade sig åt galopper kort efter start. I ledningen tronade dock favoritspelade Global Benchmark, senast femma i Uppfödningslöpning, och utvändigt om denna betrodda Kattis J. Boko. Men ingen av de båda favoriterna skulle ha någon chans när det väl drog ihop sig.

Med 300 meter kvar sändes Florist ut till anfall i tredjespår – och hade avgjort loppet en kort stund senare. Florist gick ifrån med fem längder till slut för att notera segertiden 1.17,0a/1640 meter. Det här var stoets andra triumf i tredje starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bazire igen – enkelt för Colonel

Bazire igen – enkelt för Colonel

Jean-Michel Bazire har många fina djur i sitt stall. På torsdagen visade han upp valacken Colonel som avgjorde till en säker favoritseger i Prix Jean Boillereau.

Prix Jean Boillereau, tidigare Prix de Blois men omdöpt för att hedra den tragiskt förolyckade tränaren, var torsdagseftermiddagens huvudnummer på Vincennes. Som så många gångar förut var det den omöjlige Jean-Michel Bazire som tog på sig huvud-rollen. Med sjuåringen Colonel blev det väntad seger, värd 36 000 euro.

Colonel inledde loppet via spåren för att efter en bit komma ned i andra par utvändigt men för att strax senare möta uppförsbacken i dödens. Med tusen meter kvar (avverkade efter 1.10) var det Franck Nivard som styrt fram till ledningen med tuffa stoet Tessy d’Eté som nu fick ta emot obarmhärtig press från Bazires favorit. Ledarinnan stretade emot, men när duellanterna tog sin över upploppet blev det snart klart att Colonel var den starkaste. Segern blev säker på 1.11,3a/2100 meter.

Bakom kryssade sig Détroit Castelets fram mellan hästar för att skjuta till sista biten till andrapriset, på samma notering som trean Tessy d’Eté, 1.11,4. Österrikiske stjärnan Orlando Jet avslutade riktigt bra efter en rejäl repa i spåren för att bli fyra, inte lång efter. Björn Goop körde i loppet sin Portland, som dock aldrig riktigt kom in i loppet från bakspår och slutade i det slagna fältet.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Örnen" slipar PdA-formen
Nästa nyhet
”Örnen” slipar PdA-formen

”Örnen” slipar PdA-formen

Bold Eagle gör sin återkomst på Vincennes. Den franske ikonen utmanas av bland andra det svenska hoppet Who’s Who när tre nya Prix d’Amérique-biljetter ska fördelas i söndagens Prix du Bourbonnais på Vincennes.

Den här söndagen vänds blickarna åter mot kolstybben i utkanterna av Paris när det andra av de fyra B-loppen inför Prix d’Amérique ska avgöras. Också från Prix du Bourbonnais är det de tre hästarna som slutar på pallen, som kan se fram emot en säker plats i det stora slaget sju veckor senare.

Den stora rubrikhästen inför söndag är Bold Eagle. Nationalhjälten som ju vunnit Prix d’Amérique två gånger tidigare, gör här sin första start sedan storsegern i Breeders Crown i Kanada. Det är även första starten på Vincennes sedan hästen vann Prix René Ballière i juni. I sulkyn får vi återse Eric Raffin, som är kusken som ska köra ”Örnen” i Prix d’Amérique. Det blir första gången på tre år som han sitter upp bakom Bold Eagle i lopp.

Det svenska intresset står Who’s Who för. Liksom i Prix de Bretagne är han den ende svensktränade hästen som provar lyckan i det Prix d’Amérique-kvalificerande mötet. Då, i hästens första start sedan segern i Jubileumspokalen, tröt krafterna till slut. Nu har Who’s Who loppet i kroppen.

– Han saknade ju helt tempo i kroppen efter uppehållet. Jag var jättenöjd och hade inte förväntat mig en bättre prestation än så. Örjan hamnade där han hamnade från start och var tvungen att köra fram. Det var ett led i allt det här och hästen kommer att vara betydligt bättre nu. Sådan är känslan i alla fall, säger tränaren Pasi Aikio i en intervju med Kanal 75.

Den regerande PdA-mästarinnan Bélina Josselyn är också med på söndag, men är anmäld med skor runt om och vi kan nog förvänta oss ett defensivt upplägg även nu. Tränaren Jean-Michel Bazire har för övrigt flera andra intressenter i Prix du Bourbonnais; dit räknas Davidson du Pont som ju genom sin seger i Prix de Bretagne redan är klar för avancemang, liksom stallkamraten Looking Superb.

En annan häst som kommer att få blickarna på sig i helgen är Alessandro Gocciadoros Oslo Grand Prix-vinnare Vitruvio som här gör en satsning mot att säkra en PdA-plats. Den femårige italienaren gör sin första start sedan han föll i Prix Marcel Laurent i början av november.

I övrigt kan nämnas schweiziska toppstoet Uza Josselyn, fjolårsvinnaren Delia du Pommereux, den meriterade Carat Williams och montéstjärnan Bilibili. Förstapriset är 49 500 euro.

Här är startlistan:

Prix du Bourbonnais, 2850 volt:

1 Calaska de Guez – Nicolas Bazire
2 Valokaja Hindö – Christophe Martens
3 Looking Superb – Alexandre Abrivard
4 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Delia du Pommereux – Franck Nivard
7 Tony Gio – Jean-Philippe Monclin
8 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
9 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
10 Erminig d’Oliverie – Adrien Lamy
11 Carat Williams – David Thomain
12 Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
13 Uza Josselyn – Pierre Vercruysse
14 Django Riff – Anthony Barrier
15 Bilibili – Laurent-Claude Abrivard
16 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
17 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
18 Bold Eagle – Eric Raffin


Senaste vinnarna Prix du Bourbonnais:

2018: Delia du Pommereux – Damien Bonne
2017: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Un Mec d’Héripré – Franck Nivard
2014: Texas Charm – Julien Dubois


Vägen till Prix d’Amérique:

17 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont, Chica des Joudes, Looking Superb)
8 december: Prix du Bourbonnais (1-3 till PdA)
22 december: Critérium Continental (1:a till PdA)
22 december: Prix Ténor de Baune (1:a till PdA)
29 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
12 januari: Prix de Belgique (1-3 till PdA)
26 januari: Prix d’Amérique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nimbus C.D. till Hultman
Nästa nyhet
Nimbus C.D. till Hultman

Nimbus C.D. till Hultman

De senaste säsongerna har varit kantade av skador för Nimbus C.D. Just nu står hästen på rehabilitering men till nästa år kan han få en sista chans – hos Stefan Hultman.

Den i dag nioårige Nimbus C.D. har alltid hållits som en potentiell världstravare och såg ut att gå en mycket intressant framtid till mötes efter segern i Jubileumspokalen 2015. Men säsongerna därefter har varit fyllda av motgångar för fuxen med nästan 3,5 miljoner kronor på kontot.

Efter det att den tidigare tränaren Stefan Hultman blev sjuk kom Nimbus C.D. till Pasi Aikios regi, fanns senare en period hos Peter Untersteiner och gjorde förra vintern förnyad comeback, då efter en frånvaro på över två år, när han debuterade för Robert Bergh. Men nya skadebekymmer satte stopp igen och för närvarande befinner sig Nimbus C.D. hos Hagmyrens Caroline Holm för rehabilitering.

Fast när hästen friskförklaras kan han få en sista chans att komma tillbaka till tävlingsbanan – och det i regi Stefan Hultman. Det är ägarna, dit hockeylegendaren Mats Sundin räknas, som är intresserade att låta hästen återkomma till sin forna tränare. Det berättar Stefan Hultman för SportExpressen.

– Han är på mig och vill att jag ska prova, det är ju jätteroligt. Hästen har ju hunnit bli tio år snart. Förväntningarna får vi dra ned lite men jag älskar ju den här hästen, han är så enormt läcker. Bara att köra honom, han dansar fram, säger Stefan till SportExpressen och fortsätter:

– När han är klar hos Caroline Holm så vill Mats (Sundin) och de andra att jag ska ha honom på Erikssund. Jag har pratat med Peter (Norman) i går och han tyckte också att det lät jättekul att vi skulle prova.

Nimbus C.D. gjorde sin senaste start på Axevalla i februari. Hästen har hittills i sin karriär gjort 43 starter, vunnit 14 lopp och tjänat 3,4 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sex hästar slåss om titeln bäst på Solvalla
Nästa nyhet
Sex hästar slåss om titeln bäst på Solvalla

Sex hästar slåss om titeln bäst på Solvalla

Travgalornas tid följer efter nyår. Landets största bana kallar sin egen Solvalla Champions. Nu kan du rösta fram årets häst på banan.

Solvallas främsta prestationer ska uppmärksammas och priser ska delas ut till banans bästa två- och fyrbenta aktörer under året när Solvallas egen gala, Solvalla Champions, hålls den 17 januari. Nu vill banan ha hjälp med att utse årets häst under året.

Sex stjärntravare är nominerade till kategorin. Propulsion, som fick utmärkelsen i år, får från samma stall sällskap av Double Exposure. De utmanas av Readly Express som ju lagt tävlingsskorna på hyllan, Prix d’Amérique-aktuelle Who’s Who, Elitloppshästen och SM-vinnaren Milliondollarryhme samt Stefan Melanders segerföljetong Milligan’s School.

Här är de nominerade:

Double Exposure
Milligan’s School
Milliondollarryhme
Propulsion
Readly Express
Who’s Who

Här kan du rösta via Solvallas hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tvisten mellan Goop och andelsbolagen är över

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson