Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Ferrari Sisu mot Perfect Spirit i Gulddivisionen

Stall Lugauers färske Derby-tvåa Ferrari Sisu vilar inte länge på lagarna. Till helgen dyker han upp som en av hästarna i Gulddivisionen. Perfect Spirit är där en av motståndarna.

Uno Sweds Minneslopp är kommande lördags Gulddivisionen och Färjestad har fått ihop ett riktigt intressant startfält. Rakt ut i hetluften kastas nämligen fyraårige Ferrari Sisu som senast ju var tvåa i Svenskt Travderby.

Perfect Spirit är en av motståndarna. Daniel Redén-stjärnan var senast femma i Jubileumspokalen och börjar från ”innersniffen”. I fältet finns också Untersteiners fine femåring Heart of Steel, Racing Mange i första starten sedan Hugo Åbergs, tuffe hemmahästen Reckless, formkortet Baron Gift och norske snackhästen Ferrari B.R.

Här är startlistan:

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto:

1 Perfect Spirit – Örjan Kihlström
2 Reckless – Björn Goop
3 Bryssel – Björn Goop
4 Ferrari Sisu – Marc Elias
5 Ragazzo da Sopra – Jorma Kontio
6 Usain Henna – Oskar J Andersson
7 Heart of Steel – Johan Untersteiner
8 Baron Gift – Rickard Svanstedt
9 Speedy Face – Adrian Kolgjini
10 Racing Mange – Joakim Lövgren
11 Mack Dragan – Carl Johan Jepson
12 Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 13:58, 01 juni

Vivid Wise återvänder till Italien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:30, 01 juni

Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:34, 01 juni

Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:33, 01 juni

Campo Bahia i Östersund

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 21:22, 31 maj

Propulsion – den störste

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 19:58, 31 maj

Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 18:20, 31 maj

Toppinsats av Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Qahar Q.C. död efter olycka i hagen

Qahar Q.C. död efter olycka i hagen

Styrkefenomenet och flerfaldige rikstotovinnaren Qahar Q.C. skadades i hagen under helgen. Någon annan utväg fanns inte än att låta valacken vandra vidare.

Catarina Lundström-tränade Qahar Q.C. har utmärkt sig som en av landets starkaste travare och har skördat fina framgångar över lång distans. Hästen startade på Solvalla så sent som i onsdags, tyvärr blev det åttaåringens sista framträdande.

Qahar Q.C. skadade sig i hagen under helgen och upptäcktes på söndagen halt. Veterinären på plats fick konstatera att hästen inte kunde räddas.

– Tyvärr har Qahar Q.C. fått lämna oss i dag. Olyckan skedde i hagen och hans liv gick inte att rädda. Vi vill tacka denna fantastiskt snälla, starka och fina häst som har gjort så många makalösa lopp i sin karriär, ofta över långa distanser. Vi har sällan skådat en sådan fantastisk styrka hos en travhäst, skriver Stall TZ på Facebook.

Qahar Q.C. vann 20 av 73 starter och tjänade strax över 1,7 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Greenshoe - Storslam för Engblom
Nästa nyhet
Lätt för Greenshoe – Storslam för Engblom

Lätt för Greenshoe – Storslam för Engblom

Greenshoe vann igen och såg nästa ut att jogga hem segern i Kentucky Sire Stakes – på 1.08,7. Fast det var Per Engblom som var dagens man den här gången – hans hästar vann övriga tre finaler.

I förra veckan annonserades att Greenshoe går till avel efter den här säsongen, men några starter till ska treåringen hinna med förstås. Den senaste kom i Lexington på söndagen när Marcus Melander-fenomenet väldigt lätt plockade hem finalen för treåriga hingstar och valacker i Kentucky Sire Stakes.

Brian Sears körde som tidigare Greenshoe som redan för andra quarter-passeringen kört fram och tagit över ledningen. Sedan såg Father Patrick-sonen ut att mest småjogga till mål, men klockorna visade ändå – 1.08,7a över den engelska milen. Förstapriset 125 000 dollar och det här var hästens tredje raka efter silvret i Hambot.

Storslam för Per Engblom

Resten av dagen på The Red Mile blev en ren Per Engblom-succé. Tränaren tog hem resterande tre finaler i Kentucky Sire Stakes (alla med 125 000 dollar till vinnaren). Dessutom var alla körda av Yannick Gingras.

Asiago inledde i stofinalen för treåringar. Asiago (e. Muscle Hill) spetsade efter halva distansen, men släppte strax igen för att sedan säkert avgöra på upploppet före Anette Lorentzons Strip it Down As. Vinnaren klockades till fina 1.08,9a/1609.

Storslamen för Engblom fortsatte i finalen för tvååriga ston, där det dessutom blev dubbelseger. Ms Savannah Belle (e. Muscle Hill) hemförde loppet före stallkamraten Shishito på 1.10,1a/1609 och kort senare var det Ready For Moni (e. Ready Cash) som vann hingstarna och valackerna tvååringsfinal på 1.11 blankt. Här var Melanders Expecations tvåa.

Här kan du se Greenshoes seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tähen Toivomus ordnade finskt NM-guld
Nästa nyhet
Tähen Toivomus ordnade finskt NM-guld

Tähen Toivomus ordnade finskt NM-guld

För fjärde året i rad blev det finsk seger när Nordiskt Mästerskap för kallblod kördes i Åbo. Kungstravet-vinnaren Tähen Toivomus anförde varje meter av loppet.

De svensktränade hoppen hade aldrig någon riktig chans när Nordiskt Mästerskap för kallblod på lördagen kördes på banan i Åbo. I stället gick guldet, värt 30 000 euro, till Tähen Toivmous som tidigare i år också vann travfesten Kungstravet.

Med Henri Bollström i sulkyn använde sig Tähen Toivomus av den närmaste vägen till mål. Från sitt innerspår försvarade man ledningen och gjorde ett ryck när man travade ur sista sväng. Det stora norska hoppet Odd Herakles, som sänts på i fjärdespår i kurvan, spurtade storstilat men hann inte fram för att betvinga ledaren. Tähen Toivomus vann på 1.21,8a/2100 meter.

Tredjepriset också det till Norge, genom Galileo. Av de svensktränade var det Tand Kraft som slutade längst fram som sexa, medan Art Kjarvald och Smedheim Solan blev utanför priskakan.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makalöse Melander
Nästa nyhet
Makalöse Melander

Makalöse Melander

Lördagskvällen blev en minnesvärd sådan för Marcus Melander. I Kanada vann Green Manalishi Canadian Trotting Classic. Samtidigt noterades både Gimpanzee och Hypnotic Am för segrar i New York Sire Stakes-finalerna.

Framgångarna staplas på hög för Marcus Melanders stall. Under lördagen var han i hetluften både i Kanada och New York – miljonsegrarna kom på båda platser. Kvällens största seger var den när Green Manalishi (e. Muscle Hill) fortsatte sitt segertåg på Woodbine Mohawk Park och tillsammans med Tim Tetrick plockade hem Canadian Trotting Classic. Ett lopp med 605 000 kanadensiska dollar i samlad prispott.

Tetrick ”tryckte på knappen” tidigt och lät Green Manalishi överta täten redan vid in mot den första kurvan. Ledaren gasade undan med några längder genom sista svängen och även om Pilot Discretion blev närgången sista biten, höll Green Manalishi säkert undan till seger på 1.10,1a/1609. Den svenskfödde vinnaren ägs av stall Courant.

– Han är bara så här bra. Han har bra ägare och ger sina hästar alla chanser utan att pressa dem. Den grabben är helt enkelt otrolig, sa Tim Tetrick om Marcus Melander i segerintervjun.

Här kan du se Green Manalishis seger:


Melander hade chansen också i William Wellwood för tvååriga hingstar och valacker, men fick här nöja sig med silver och brons genom Capricornus och Back of the Neck då Hp Royal Theo vann på 1.11,1a. Från Kanada kan även rapporteras att David Miller lotsade in Evident Beauty i de treåriga stonas Elegantimage-final på 1.10,2 och i de ett år yngre tjejernas final Peaceful Way, blev det seger för favoriten Dip Me Hanover på 1.11,7. Här var Per Engbloms Hello Tomorrow tvåa.


Marcus Melander själv befann sig i staten New York, närmare bestämt på Batavia Downs där det blev dubbla segrar i New York Sire Stakes-finalerna ($225 000).

Gimpanzee (e. Chapter Seven) var jättefavorit i finalen för treåriga hingstar och valacker och såg inte ut att ha några stora problem att ta hem sin 15:e seger i 17:e starten. Brian Sears körde tidigt till ledningen och därifrån hade segermaskinen fullständig kontroll och kunde vinna på 1.12,3a/1609 över halvmilebanan.

Här kan du se Gimpanzees seger:

Tidigare hade Hypnotic Am (e. Chapter Seven) gjort samma i NYSS-finalen för tvååriga ston. Jättetalangen är alltjämt obesegrad i sju starter efter att på nya löpningsrekordet 1.12,8a/1609 defilerat hem segern från spets. Också här skötte Brian Sears spakarna.

Här kan du se Hypnotic Ams seger:

 

Åke Svanstedt var i den finalen tvåa med Seventimesalady, men skulle också han få en vinnare då finalen för tvååriga hingstar och valacker avgjordes. Third Shift (e. Chapter Seven) kirrade från spets den uppgiften på 1.12,1a/1609, ett banrekord.

NYSS för treåriga ston såg Quincy Blue Chip (e. Chapter Seven) som vinnare på 1.12,0a/1609 för Jim Morrill J:r. Hästen tränas av Richard Banca.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nadal Broline - efter raketspurt

Travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson