Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Femte raka för Svanstedts jättelöfte?

Åke Svanstedt har ett stort löfte i sin tvååring Captain Corey. Vid fredagens tävlingar på Meadowlands är hästen ute efter sin femte raka seger.

Tvåårige Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) har haft blickarna på sig redan från debuten då han vann på 1.11,0 och har haft en fläckfri inledning av karriären. Åke Svanstedt-talangen står som obesegrad i fyra starter och är stor favorit till att plocka sin femte raka när Meadowlands tävlar på fredag. Blott fem hästar, varav fyra av dem är från just Svanstedts stall, finns med på startlinjen i årets upplaga av William Reynolds Memorial. Förstapriset är drygt 30 000 dollar.

William Reynolds Memorial, 1609 auto:

1 Red Redemption – Dexter Dunn (Åke Svanstedt)
2 Royson’s Punch – Scott Zeron
3 Lindysmusclemania – George Napolitano J:r (Åke Svanstedt)
4 Captain Corey – Åke Svanstedt
5 Capstone – Yannick Gingras (Åke Svanstedt)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tangen Haap lekte hem tredje raka segern

Tangen Haap lekte hem tredje raka segern

Björn Karlssons kallblodsgigant Tangen Haap ser ut att vara i sin allra bästa form. På Bergsåker blev det lätt som en plätt när han noterades för sin tredje raka – och andra raka i Paul Oscarssons Minne.

Förra året lämnade Tangen Haap Bergsåker med guldmedalj i Paul Oscarssons Minne. Fattades bara annat än att Solängets stolthet skulle kamma hem titelförsvaret. Elvaåringen var stort betrodd när loppet avgjordes på onsdagskvällen och skulle knappast göra favoritlirarna besvikna.

Körande tränaren Björn Karlsson styrde strax fram sin ögonsten utvändigt ledaren i sprinterloppet och därifrån avgjorde Tangen Haap mycket lätt. När ledande Art Kjarvald rumplade över i galopp i sista kurvan, var saken definitivt avgjord. Tangen Haap tog över, lättade undan och vann utan bekymmer före en fint avslutande Björs Frej. 1.21,9a/1640 var segernoteringen. Nästa lopp för kallblodet som nu är nära fyra miljoner totalt i karriären, kan bli i Gävle den 29 oktober.

Hemisphere fortsätter övertyga

Från Solvalla noteras en ny fin prestation för Fredrik Linders talangfyllde jänkare Hemisphere (e. Father Patrick) som plockade hem ett klassigt treåringslopp. Örjan Kihlström skred till verket med 500 meter kvar av loppet, tog sig fram i dödens, kopplade grepp om Bombus Jet och hästen höll helhjärtat undan för en rappt avslutande Playing Trix. Hemisphere tog sin femte seger i den elfte starten på 1.12,7a/2140.

Kvällens snabbaste vinnare kom från Timo Nurmos stall då Jaques Noir hittade tillbaka till seger efter ett par galopper senast i raden. I ett fartfyllt lopp kopplade valacken grepp om en tapper Jula Downton och höll samtidigt undan för angripande Vichy Grif. 1.10,7a/1640 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet inte i planen för Face Time Bourbon
Nästa nyhet
Elitloppet inte i planen för Face Time Bourbon

Elitloppet inte i planen för Face Time Bourbon

Möjligheterna att få se världsstjärnan Face Time Bourbon i Elitloppet nästa år är inte stora. Tränaren Sébastien Guaratos berättar att efter vintermeetinget väntar avelsarbete och att Solvallas storlopp därför inte ingår i planerna.

24 segrar på 28 starter och 20 miljoner kronor på banken – hittills. Face Time Bourbon hålls allmänt som världens bästa travhäst för närvarande. Men räkna inte med att få se den franske supertravaren i Elitloppet nästa vår. En resa till Sverige ingår inte i planerna.

Närmast väntar Lotteria i Italien

Det är för franska travkanalen Equidia som tränaren Sébastian Guarato berättar om upplägget i vinter för Face Time Bourbon som av Björn Goop kördes till seger i Prix d’Amérique och därefter fortsatt att stapla segrar på hög. Närmast väntar en utflykt till Italien och deltagande i Gran Premio della Lotteria som avgörs i Neapel nästa söndag.

Efter det börjar uppladdningen inför Vincennes vintermeeting där femåringsloppet Prix Ténor de Baune som körs efter jul är det första stora delmålet före givetvis ett titelförsvar i Prix d’Amérique väntar. Planerna sträcker sig till Prix de Sélection som körs i slutet av februari och där Face Time Bourbon har chansen att bli första hästen att vinna loppet tre år i följd. Därefter tar avelssäsongen vid – och någon eventuell start i Elitloppet ingår således inte i det planerade schemat.

Här kan du se hela intervjun på Youtube.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Earl Simon står över
Nästa nyhet
Earl Simon står över

Earl Simon står över

Jarmo Niskanens kanon Earl Simon har inte setts på tävlingsbanan sedan Elitloppet och det kommer dröja ytterligare före han gör comeback. Tränaren deklarerar att det inte blir några starter under det franska vintermeetinget.

Earl Simon vann sitt försök och slutade sedan trea i mål i Elitloppet, men diskades för en trängning. Olycka fortsatte sedan för Jarmo Niskanens högkapable sexåring som i samband med loppet också drabbades av en senskada i ett framben.

Vill inte ta några risker

Det kommer att krävas mer tid för Earl Simon att återhämta sig från skadan. I en intervju med franska travkanalen Equidia berättar tränaren att hästen inte kommer göra några starter under det franska vintermeetinget då man inte vill riskera något med stjärnan som tjänat närmare tio miljoner kronor. Förra vintern var Earl Simon bland annat trea i Prix de Paris och senare tvåa i Grand Critérium de Vitesse.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Drömmen att få möta Face Time Bourbon"
Nästa nyhet
”Drömmen att få möta Face Time Bourbon”

”Drömmen att få möta Face Time Bourbon”

Tretton segrar på fjorton starter och hela Europas stora snackhäst. På fredag startar Ecurie D. som den stora favoriten i Grand Prix de l’UET. Frågan är om det finns chans till fler starter på Vincennes i vinter?

Fyrårige Ecurie D. (e. Infitinif) har beskrivits som ett fenomen redan från starten och hästens ännu korta tävlingskarriär har varit en formidabel framgångssaga. Hittills har hästen endast en förlust på sina fjorton starter; när han mötte världseliten redan i somras och slutade fyra i Hugo Åbergs.

Är den stora favoriten

På fredag ställs Ecurie D. inför en av sina hittills största uppgifter. Grand Prix de l’UET, eller som det även kallas, Europaderbyt väntar på Vincennes. Stall Hamres kronjuvel möter den franska eliten och svenska toppar som Aetos Kronos och Power men är ändå stor förhandsfavorit. För hästen som är uppfödd av franske nestorn Jean-Pierre Dubois blir det första bekantskapen med kolstybben.

– Det vore en dröm för mig, att få vinna Grand Prix de l’UET. Särskilt som det nu körs på Vincennes, säger Atle Hamre i en intervju gjord av stall Hamre på Facebook.

Kan bli fler Paris-starter

I intervjun berättar Atle Hamre vidare om hur tankarna går om framtiden. Fler starter planeras i höst där Axel Jensens Minneslopp på Bjerke i november är tänkbart; det skulle i så fall bli hästens första start på norsk mark. En het kandidat är också Vincennes stora fyraåringslopp Critérium Continental som körs den 27 december. Det är som bekant ett lopp där vinnaren föräras en Prix d’Amérique-plats.

– Vi har en plan för att hålla igång honom i höst och Axel Jensens Minneslopp på Bjerke är en möjlig start, annars finns det Critérium Continental på Vincennes i december. Den stora drömmen för mig, så länge allt fortsätter att vara bra med hästen, är att vi ska få möta den franske superstjärnan Face Time Bourbon en dag. Då ska vi ha kul med honom, säger Atle Hamre.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny auktion - bara för kallblod

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson