Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Favoriten höll för trycket i Ina Scots Ära

Fyraåringsloppet Ina Scots Ära var en av behållningarna på Mantorptravet denna lördag och precis som i fjol blev det Stefan Melander-tränat i topp.

I fjol var det Zack’s Zoomer som plockade hem Ina Scots Ära och i årets upplaga stod det klart redan i slutsvängen att det skulle bli Stefan Melander som tränade vinnaren. Då hade hans duo Thrust Control och Brothers N.Arms lämnat övriga konkurrenter och frågan var bara vem av dem som skulle vinna.

Loppet inleddes med att Riptide R.D. pep till spets för Pierre Nyström, men Kevin Oscarsson var fort framme med Brothers N.Arms för att överta. Efter 600 meter tryckte sig Oscarsson till täten men det kostade 09,1/500 medan varvet travades på 12,6.

Fram i dödens kom stallkamraten Thrust Control tillsammans med Björn Goop och detta utvecklade sig till en tvåhästarsduell. In på upploppet var ledaren märkt av tempot medan den blivande vinnaren såg urstark ut. Segergreppet kopplades enkelt, Goop satt still sista biten och ekipaget gled undan med en säker längd.

-Jag hade kanske bästa hästen på förhand och försökte köra ett rent säkerhetslopp. Det driver bra för honom, och han är lite flegmatisk men när man begär det där lilla extra lägger han i två växlar till. Det blev väldigt enkelt, sa segerkusken efter loppet.

Cantab Hall-sonen vann Ina Scots Ära på 1.12,9a/2140 meter och på segerchecken stod det 300 000 kronor. Brothers N.Arms var tapper i nederlaget och slutade tvåa medan sista pallplatsen kneps av Robert Berghs Elcamino Dimanche för dagen körd av Christoffer Eriksson.

Björn Goop befäste sig senare ännu mer som en av dagens män på Mantorp. I Klass II fick han låna Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo medan Johan själv satt bakom Global Warrior. Dessa två var också först in på upploppet, men trots ett lopp i dödens kunde Brioni-sonen slå klorna i stallkamraten mitt på upploppet. Segertid 1.15,8a/2640 meter.

Goop tränade även segraren i Klass I även om det kanske var ”fel” vinnare. För själv körde han galopp med favoriten Short In Cash, men fick istället se Peter Ingves leda runt om med stallets Grandfather Bill som vann på 1.14,2/2140 meter.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:06, 23 januari

Electrical Storm imponerade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Startfältet till Oslo Grand Prix är klart

Startfältet till Oslo Grand Prix är klart

Fram till lördagsförmiddagen var inte startfältet klart till Norges största travlopp men under lördagsförmiddagen avslöjades de två sista namnen.

Sist in i söndagens miljonlopp blir Flemming Jensens Slide So Easy samt Alessandro Gocciadorotränade Vitruvio. Det säger Andre Ringlien till tgn.no.

Det är också klart att Jean-Michel Bazires norskägde Looking Superb kommer till start vilket det varit tveksamheter kring under veckan eftersom Elitloppet slet på PdA-tvåans hovar.

Bland de svenska deltagarna märks Nadal Broline och Björn Goop, Daniel Redéns jänkare Perfect Spirit samt Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb.

Oslo Grand Prix
2100 meter autostart
Förstapris: 1,5 miljoner norska kronor

Nadal Broline – Björn Goop
Perfect Spirit – Daniel Redén
Ringostarr Treb – Jerry Riordan
Looking Superb – Jean-Michel Bazire
Valokaja Hindö  – Jean-Michel Bazire
Gretzky B.R. – Geir Vegard Gundersen
Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
Bahia Quesnot – Junior Guelpa
Uza Josselyn – René Aebischer
Slide So Easy – Flemming Jensen

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Greenshoe grym på 1.08,6
Nästa nyhet
Greenshoe grym på 1.08,6

Greenshoe grym på 1.08,6

Marcus Melander har ett riktigt råämne i treårige Greenshoe som hade uppvisning i finalen av New Jersey Sire Stakes (200 000$) på Meadowlands.

För ett par veckor sedan imponerade Greenshoe stort vid segern i kvalet till New Jersey Sire Stakes då han vann på 1.09,2a/1609 meter. När det inatt var dags för final fick Father Patrick-sonen inget gratis och fick trava mestadel av loppet utvändigt ledaren.

Framme i täten satt Åke Svanstedt med Sheena’s Boy som fått öppna tufft för ledningen från sitt spår längst ute på vingen. I ingången till slutkurvan tryckte Brian Sears på gaspedalen bakom Greenshoe och gensvaret lät inte vänta på sig.

Ekipaget övertog täten enkelt och lämnade sedan konkurrenterna med flera längder. Avståndet snarare växte än krympte upploppet ner och sluttiden i mål blev imponerande 1.08,6a/1609 meter!

”Han har mognat och börjar fatta vad det här går ut på”

Han startade bara fyra gånger förra säsongen och jag tycker att han utvecklas för varje lopp, sa Brian Sears efteråt.

Stall Courant-ägde Greenshoe vann New Jersey Sire Stakes även i fjol och seglar nu upp som ett rejält Hambohopp för tränare Marcus Melander som även har topptreåringarna Gimpanzee och Green Manalishi.

Du kan se Greenshoes seger här, klicka replays, Meadowlands 31/5, lopp 2.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-VM till Holland och Rick Ebbinge
Nästa nyhet
Kusk-VM till Holland och Rick Ebbinge

Kusk-VM till Holland och Rick Ebbinge

Inför sista deltävlingen i Kusk-VM ledde Ulf Ohlsson med liten marginal, men svensken hade ingen större lycka under fredagen och istället blev det holländsk triumf.

Efter 24 lopp under drygt en vecka är vinnaren korad i World Driving Championship 2019. Ulf Ohlsson ledde med ett par poäng inför Gävletravets lunchomgång tätt skuggad av kanadensaren Doug McNair och finske Mika Forss.

Men Rick Ebbinge, som låg sexa inför avgörandet rivstartade med segrar i både lopp ett och två och vips var det holländaren som hade kommandot. Det hela kom att avgöras i lopp nummer 24 av denna tävling där Yannick Gingras vann tillsammans med Vine Vision. En seger som räckte till andraplatsen i sammanställningen för kanadensaren.

Men där bakom hände det saker. Doug McNair galopperade under anfall med Kimbee Crown och det kan ha varit titeln som gick upp i rök där. Ulf Ohlsson kom in som tia efter att ha lett loppet med Niklas M.J., medan Ebbinge slutade åtta bakom Gilbert Bris vilket räckte till segern i Kusk-VM och förstapriset på 200 000 kronor. (mer…)

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Dödsolycka på Gävletravet
Nästa nyhet
Dödsolycka på Gävletravet

Dödsolycka på Gävletravet

Mitt i brinnande upplösningen av Kusk-VM på Gävletravet skedde det en dödsolycka.

Det var i lopp fem som My Angel Laday slet sig loss och rutinerade Franck Nivard hade ingen chans att stoppa den stundande olyckan. Stoet skenade i defileringsvolten och i ett försök att ta sig in på tävlingsbanan rammade hon staketet och blev liggande.

Skadorna var tyvärr så stora att hennes liv inte gick att rädda och banveterinären tog då beslutet av avliva femåringen. My Angel Laday tränades av Håkan Berger som sammanlagt kom till start 18 gånger och sprang in 201 500 kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson