Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Färjestad 30 mars: Forss får förhoppningsvis fint Färjestads-flyt

Färjestad inleder spelveckan med åtminstone ett par spännande lopp. Lopp fyra är ex. ett mycket sevärt lopp med en fin årsdebutant som får mitt spel. Efter stor tvekan. Mika Forss har två egentränade hästar till start och jag hoppas stall Forss får en angenäm afton. Båda hans liras.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Vici Supreme trivs i tät. 4 Go Around och 5 Tättman kan också dra iväg ordentligt första biten. Kan bli Tättman i tät efter en bit.


Loppanalys:

Ett mycket bra lopp och kul spellopp inleder vår spelvecka. Här finns det många olika varianter på att hitta en vinnare och därmed lite kul att hitta någon som inte är så hårt betrodd.

Jag tänkte prova med Hamres 6 Zimmer Grif som denna gång förstärks med ”vår egen” Calle Jepson. Hamres häst kan avsluta vasst och nu blir det barfota fram. Hamre är nöjd och insatsen senast bakom Thai Explosive var helt ok. Rätt smygresa serverad av Calle  bör därmed innebära att hästen är med och hugger. Nu fick vi blysamma 5.50 i odds och det är jag inte så nöjd med.

Jag gillar  9 Gaylord Am skarpt och denne tippas. Det är dock årsdebut och Kristian vill köra snällt. Hästen är också lite osynad i ryggar och första tanken var att stå över denna gång. Väl medveten om att hästen kan visa sig bäst och vinna. Nu låter Kristian så nöjd med sin häst och 4.50 är helt ok i odds. Bör hamna vettigt till från spår nio och nog lär man vilja vinna om chansen finns. Jag provar.

5 Tättman var fin senast och trivs med tätkänning. Kan vara lite hyssig av sig men kan nog ha gått framåt ytterligare till ikväll. Farlig om spets.

12 Pine Muscle är kapabel men läget är sämre. 2 Leon Zon har bättre läge. Är lite svår av sig men kunnandet är fint.

Bra lopp detta och kul att se.

Rank: 9-6-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Gaylord Am till oddset 4.50.

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Rätt öppen spetsstrid. 1 Awkward Situation brukar kunna öppna bra och även om innerspåret är lurigt så kan det bli spets.


Loppanalys:

Här var det mer ihåligt lopp. Jag går på 8 Stepping Ferrari trots att läget är tufft. Hästen duger mycket fint bara formen sitter där och det räknar jag med nu med lopp i kroppen. Dessutom barfota runt om och bike ikväll och det är spännade. Utan alltför mycket positionsstrul så kan det absolut gå vägen i denna omgivning. Det finns flera osäkra hästar i loppet och med en del galopper så blir det lättare att hitta  vettig position.

7 Zola T.P. kan vara lite osäker första biten men har annars visat fin form. Felfri kan hon räcka långt.

4 Just East fick det inte alls att fungera senast och är svårbedömd. Duger fint om allt är som det ska vara.

6 Classic Joy vann trots tung inledning näst senast. Kan göra bort sig från start men är annars ett bud.

Rank: 8-7-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Stepping Ferrari till oddset 3.85.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Ett patr strykningar på hästar med bra startspår och det borde kunna bli 3 Boycott till spets.


Loppanalys:

Ett par strykningar i loppet och det underlättar bland annat för hårt betrodde 9 Bill Gates. Denne har löpt bra och insatsen vid segern senast var klart rejäl. Är ett givet segerbud här.

Jag tror en del på 3 Boycott som också är en häst med fint kunnande. Var inte som bäst senast men det kan ha berott på balansen och Eriksson ändrar till tillbaka. Här ser det ut som spets och det vore bra. Kan mycket väl glida undan om formen sitter där. Oddset var dock lite väl tunt i 2.55.

Intressant häst är 8 Joyful Boko som är lite av en fighter. Senaste segern togs från utvändigt ledaren. Galopperade i några starter därefter men Melkko skyller på att hästen blev för ivrig med inget i öronen. Hon ändrar på det nu. Det är årsdebut och även om Melkko gillar sin häst så tror hon att det behövs lopp i kroppen. Vi får se men jag provar i alla fall med spel då vi har oddset på vår sida och strykningarna underlättar. Hästen vill vinna.

12 Global Approval räknas också i årsdebut. Strykningarna underlättar en hel del.

Rank: 8-3-9-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Joyful Boko till oddset 10.00.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Emotion Man är snabb men ska nog smygas. 3 Bailamos kan nog spetsa. Vill man köta snällt så kan det bli 4 Simb Murdoch till tät.


Loppanalys:

6 Valiant Dream har varit mycket löpärlig och rejäl. I sin senaste start var det något som störde honom och Forss berättar att det var nog resan från Finland som ställde till det och hästen blev också sjuk strax därefter.  Inte helt unikt med dessa resor. Nu har hästen haft 2,5 bra månader och är bra förberedd. Har fått ett snabbare jobb och Mika tror att det jobbet var som att få lopp i kroppen. Han låter klart nöjd och döljer inte sin optimism särskilt bra. Magnus som kusk är inte fy skam.

3 Bailamos är snabb och kan spetsa hem det men även här är det årsdebut. Vill man köra snällt så kan det bli 4 Simb Murodch till spets och nu är det Leo upp. Intressant.

2 Emotion Man vinner inte så ofta men var positiv senast och har fint läge. Smygs nog.

Rank: 6-3-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Valiant Dream till oddset 2.15.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Listas Marion och 5 Bearicecrem lär göra upp om att nå spets. Tror det kan bli Bearicecrem.


Loppanalys:

4 Listas Marion gör årsdebut och är fullt tänkbar direkt. Är ändå lite svårbeödmd och spåret är inte det bästa.

5 Bearicecrem var riktigt fin vid segern senast och från spets så kan det mycket väl hålla igen. Är tänkbar som spel till sex ggr.

Jag chansar på 11 In Royalty Boko som gör spännande årsdebut i ny regi. Forss berättar att han är nöjd med vad hästen visar i jobb och även hon har fått banjobb. Intressant läge på tillägg och även om hon är ovan voltstart så bör hon hamna vettigt till från springspår utan springband. Mika lovar inte så mycket så här direkt och lär nog köra i ryggar men hon har visat att hon kan spurta bra. Tävlade tidigare i tuffa lopp och är rätt rejäl av sig. Jag provar ett spel till sju gånger.

12 Rafale d´Inverne med lopp i kroppen och Calle är också fullt tänkbar. Calle är helvass från springspår som nu. 7 Easy Creation är betrodd och också ett bud.

Rank: 11-4-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 In Royalty Boko till oddset 7.00.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Jag tror att 5 Enzo Am kan dundra till spets.


Loppanalys:

Här har Hamre/Jepson en fin chans då 2 Harley har varit övertygande. Insatsen vid segern näst senast var riktigt bra och i överlägsen stil. Senast var lite mer ordinärt men fullt bra och hästen duger. Fint läge och en bra resa bör det bli. Serverad av Calle. Nu är oddset väldigt tunt i 1.50 och jag litar ändå inte på att hästen presterar lika bra varje gång.

Jag provar ett spel på kapable 5 Enzo Am. Bör kunna nå ledningen och sedan hålla tempot uppe. Sitter formen där så kan det hålla länge och kanske hela vägen. Jag provar då det bör vara hygglig chans om favoriten sviker.

6 Wir Ideal är segstark och har Björn. 9 Il Mio Hooligan kan få en hygglig resa i draget och är snabb. Sköt till rappt till seger senast och ser ut att trivas med Lilius.

Rank: 2-5-6-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Enzo Am till oddset 12.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson