Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia - utan tvekan

Enbart treåringar i given i kväll när Färjestad avverkar uttagningarna till E3 över kort distans. Som sig bör hittas ett antal klara favoriter men vi gör ett försök att fälla i alla fall två av dem. Bästa spelet sitter Emilia Leo bakom – hon har fin chans att spåra runt om med No Doubt.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Hombre D. öppnar snabbt men vill sannolikt ha en rygg. 5 Bombus Jet kan få ta över. 7 Enge Jas laddas utifrån. 9 Hell Bent For Am styr på direkt?


Loppanalys:

9 Hell Bent For Am blir ganska så svår att gå emot här. Stefan Melander-träningen har inte varit i närheten av förlust i de fyra Sverige-starterna och det är kanske frågan om kullens största talang; särskilt insatsen i Treåringseliten där han avgjorde hur lätt som helst från döden var mäktig. Hästen har förvisso varit struken sedan senast, men det var på grund av sårskada och det är knappast något som berör honom nu. Vinner det här vid sunda vätskor.

5 Bombus Jet är ett ämne och på pappret självklar tvåa i loppet. Hästen var dock inte alls bra senast, vilket sätter ett visst frågetecken inför den här starten, men normalt är han given bakom favoriten här.

6 Fire Piston var i final i förra E3 och visade god form i avslutningen senast. Ska ha bra chans att kvala in igen. 7 Enge Jas har visat fina takter i tre starter, öppnar bra och kan komma till spets. 2 Axel Ruda har matchats mot några av de bästa, har perfekt spår och kommer från seger.

Rank: 9-5-6-7


Spelförslag:

Står över spel här.

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Armani Degato ska få svårt att försvara innern. 4 Born Winner kliver iväg snabbt men vill sannolikt släppa. 5 No Doubt får full gas från början och är given spetsfavorit.


Loppanalys:

5 No Doubt är en fin sort i träning hos Emilia Leo som har intressanta förutsättningar nu. Hästen svarade för en topprestation näst senast i E3 Consolation där han vann lätt trots tuff press på vägen. Senast fick han ett fint formhöjande lopp med sikte på den här starten. No Doubt är mycket snabb från start och har tagit samtliga sina tre segrar från spets – dit ska han också i kväll och då tror jag hästen blir svårpasserad.

1 Armani Degato var ute i Breeders Course-finalen så sent som i tisdags och fick då ett blytungt lopp med en stor del ute i spåren för att sedan tvingas backa. Trots det gick hästen en fin avslutning till slut och det såg klart positivt ut. Även om han nog inte kan hålla spets här är läget trots allt bra och Armani ses som första utmanare.

9 Natorp Bo har ingen seger i raden men har varit ute i riktigt hårda sällskap; senast gick han godkänt från ett omöjligt läge i långa E3-finalen. Bakspåret missgynnar gentemot tidigare två nämnda, men på kapacitet har hästen ingen överman. Bör vara bland de tre.

7 Marre’s Dreamboy har börjat karriären lovande och gick väldigt starkt efter start-galopp senast; slåss om finalbiljett trots tuffare motstånd. 2 Digital Indy har inte visat så mycket ännu men har i gengäld mött bra hästar och läget går ju inte att klaga på.

Rank: 5-1-9-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 No Doubt till oddset 2.65 hos Unibet.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Namanga Bo vill till spets men kommer att bli utmanad av 5 Malva Ha.


Loppanalys:

5 Malva Ha startade senast i långa E3-finalen och avslutade då piggt, inte långt från att hinna fram till segern, när luckan kom. Hon svarade för en väldigt fin insats två starter för det när hon väldigt lätt gick undan i spets. Malva Ha är mycket kvick bakom bilen och lär säkert provas vad som går från start, sedan är frågan om man kommer förbi Namanga Bo. Från spets tror jag loppet är över, men det kan bli seger från dödens också. Mitt val.

3 Namanga Bo känns som den andra hästen av två i fältet. Hon höll jättebra i bra tempo från spets senast och att hon fick ge sig mot en så bra häst som Bolero Gar är knappast något att skämmas över. Någon sådan motståndare hittas inte i kväll och siktet är såklart inställt på ledningen igen här. Bra chans om man håller ut Malva Ha från början.

9 Global Benchmark var struken senast och formen är lite oviss, men hon har matchats i tuffa gäng och från det här smygläget slåss hon normalt om en finalplats. 8 Naima Sjöhammar är också en finalaspirant om det fixar sig från läget.

Rank: 5-3-9-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Malva Ha till oddset 2.25 hos Unibet.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Raya trolig ledarinna från perfekt läge. Utmanas framför allt av 4 Her Majesty Mearas och 5 Walla Walla Broline.


Loppanalys:

3 M.T. Perette blir mitt förstaval i en mycket jämn uttagning. Hon var finalist i den förra E3-finalen men räckte inte där. Insatsen i försöket var dock mycket stark där hon från dödens endast fick släppa förbi sig Barbro Kronos som sedan vann finalen. Karriären inleddes med tre raka och det här är ett sto med framtiden för sig. Lär inte vara med i startrusningen men jag tror Djuse hittar en fin position och avgör det här till slut.

2 Raya är en intressant tyska i Nurmos regi som senast visade att hon besitter mycket kapacitet. Gick då i spets i relativt bra tempo och gick väldigt enkelt undan till segern med vad som såg ut som en del sparat över mål. Visade sin startsnabbhet då och är trolig att anföra igen.

1 Aperfecttric gick fullt okej mot bra hästar i en snabb avslutning senast och avgjorde på väldigt rejält vis i ett Margareta-lopp gången för det. Hon hävdar sig mycket bra i klassen och löser det sig från det här spåret lär hon slåss om segern igen.

9 Very Gone Face tävlade barfota senast och var väldigt positiv då hon tog karriärens första seger. Slog då ett ganska bra gäng från dödens. Rejält intryck. Känns som fältets stora outsider om det klaffar från det här läget.

5 Walla Walla Broline har ingen seger ännu, men den kan absolut komma nu. Ska eventuellt tävla barfota den här gången vilket lär ge ytterligare ett lyft, hon är snabb ut och tänkbar att ta ledningen. 4 Her Majesty Mearas är också aktuell i spetskörningen och ses som en outsider.

Rank: 3-2-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 M.T. Perette till oddset 3.50 hos Unibet.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Hennessy Am är bra från början och har spetsläge, men 4 Vici Volantes kan också öppna fort vid laddning och allra snabbast är 7 Global Bookmaker. Kan spetsa trots läget.


Loppanalys:

2 Hennessy Am är en spännande modell som tävlade som tvååring i USA och nu gjort tre starter i Kim Pedersens regin. I årsdebuten på Biri blev det en ren utklassningsseger och senast gick hästen i mål med krafter kvar bakom vinnande jättelöftet Elegant Ima. Hästen öppnade bra senast och plan A är givetvis att försöka leda det här från start till mål. Jag är dock inte säker på att det blir någon gratis ledningen och Hennessy Am kan bli väl tufft spelad i loppet.

4 Vici Volantes tycker jag ser ut som ett väldigt lämpligt vinnarspel. Fuxen måste vinna snart igen. För två starter sedan var han ute i långa E3-finalen och hade mängder av krafter kvar utan att få fritt spelrum. Senast visade han 10,4 sista 800 som klar tvåa bakom Önas Prince i Juliloppet, det såg klart formstarkt ut. Vici Volantes kan definitivt öppna men har kanske sitt starkaste ämne i spurten. Så till vida att Hennessy Am inte får bestämma helt i spets, tror jag Vici Volantes har god segerchans.

7 Global Bookmaker var väldigt rejäl i förra E3-kvalet och stod sedan för en klart godkänd insats i finalen. Hästen kan öppna väldigt fort och man får tro att man sänder framåt trots läget när det nu handlar om sprinterdistans. Ska räknas tidigt.

3 Load Master saknar seger ännu men den bör komma inom kort. Han har mött bra djur i senaste starterna och besitter farter som räcker långt. Smygläge med Kihlström nu. 9 Comes With Age har svarat för två bra insatser de senaste starterna och är en luring i loppet även om det är hårdare emot.

Rank: 2-4-7-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Vici Volantes till oddset 3.75 hos Unibet.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Florist är en snabbstartare och spetsfavorit från ett innerspår. Någon given ledning är det dock inte då 3 Eagle Eye Sherry och särskilt 4 Hilarious Am också kan flytta på sig.


Loppanalys:

1 Florist är en riktigt kvick liten madam som blev fastlåst i E3-finalen senast och såg ut att ha gott om krafter kvar i mål. Florist är vansinnigt effektiv på speed, vilket hon inte minst visade vid försökssegern näst senast, men kan också utnyttja sin explosivitet från start. Tanken är att försöka leda det här loppet från start till mål, det ska vara bra chans, men jag är lite sugen på att spela emot.

4 Hilarious Am är ett roligt motbud. Hon inledde karriären i USA och har gjort fyra starter för Kolgjini men utan seger. Dock tyckte jag insatsen senast var klart positiv; hon kördes riktigt offensivt för att pressa sig till spets med varvet kvar och höll fullt okej efter det med tanke på att det var två månader sedan förra starten. Det loppet ska ha fört henne framåt mycket och hon har visat i båda de senaste starterna att hon kan dra iväg riktigt fort från början. Jag tror inte alls det är omöjligt att Hilarious Am sitter i ledningen här och då måste det vara bra chans. Min idé i loppet.

6 Clockwork är ett sto som jag gillar. Fick ett för tungt lopp i E3-kvalet näst senast men visade direkt efteråt gott slag igen när hon i ett Margareta-lopp spurtade fint som tvåa bakom Aperfecttric. Zola Boko-dottern kan gå riktigt rejält till slut och blir extra farlig vid överpace.

3 Eagle Eye Sherry var överlägsen från spets för två starter sedan och kunde inte ta något i en snabb avslutning senast. Det handlar om en kapabel sort som dessutom går iväg kvickt från början och lär få en fin resa. Loppets stora outsider.

5 Firstclass U.M. var mycket rejäl senast, men det är hårdare emot i dag förstås. 9 Bluebell Dream har tre raka på Visby, det är tuffare i dag också här men hon fajtas om en finalplats.

Rank: 4-1-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Hilarious Am till oddset 9.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson