Färjestad 21 december: Nya friska drag som ska liras

Fina träffar och bra netto i mina senaste tips(fredags) och ett bra lunchdrag i dag i Yatzie R.D som spetsvann som planerat. 6.50 hos unibet satt fint på den här 4-oddsaren (atg). Nu är det nya race och nya utmaningar och det är Färjestad som gäller. En del öppna och spelvänliga lopp och jag provar med sex vinnarspel. Kim Pedersen brukar gästa Sverige med framgång och han har hygglig chans att vinna lopp fem med Thai Selene.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Inga direkt startsnabba hästar. En offensivt körd 5 Eivissa av Sveden kan få överta taktpinnen efter ett tag.


Loppanalys:

Ett ihåligt lopp där 5 Eivissa av Sveden och 13 Text Copicat har visat mest. Bäda kan ha det lite jobbigt med stilen men jag tror ändå de har vettig chans att göra upp om det hela. Jag tycker att 13 Text Copicat har visat bäst kunnande och senast blev det seger trots galopp. Travet i slutkurvan var väl inget att göra vågen över men hästen visade fin inställning och grejade segern. Vettig chans att kliva runt detta rätt tunna gäng.

5 Eivissa av Sveden kan tänkas kriga åt sig ledningen tidigt och det skulle undelätta. Är stark men lite osnabb och stilen är inte alls klockren. Kan absolut vinna om hästen har en hyggligt bra dag på jobbet.,

10 Estelle Avenue är hygglig men har varit ifrån och tränaren ligger lågt om chanserna. Smyger med och hoppas på det bästa.

4 Denver Brick kom tillbaka vettigt efter galopp senast och är inte borta.

Rank: 13-5-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Text Copicat till oddset  4.75 hos Unibet.

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Legendaria Zon är kvick i fotarbetet och har god chans på spets.


Loppanalys:

6 Legendaria Zon har en vettig uppgift och spetschansen är fin. Är väl ingen häst jag litar fullt ut på i en slutstrid och senaste insatsen var inget plus.

Jag spelar 7 Thai Selene som visat fin form. Kim Pedersen brukar ha hästarna i fint skick då han gästar Sverige och han låter nöjd med sin häst. Senast fick hon dra upp spurten och fick se sig besegrad av rätt bra hästar. En fortsatt fullt bra insats och Kim räknar med att hästen ska duga gott även om läget inte är optimalt. Resa i ryggar är det bästa för då är hästen vass och invändig häst som är struken gör en del nytta. Nu blir det körspö och kanske framför allt första gången med rycktussar och det har givit fint resultat i jobb. Barfota fram är optimalt men skor runt om ska fungera fint hälsar tränaren. Duktig kusk och jag räknar med att det löser sig.

3 Morran höll hyggligt senast och Magnus är i grymt segerstrim som kusk.

1 Zoreen kan vara ett skrällbud från fint läge.

Rank: 7-6-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Thai Selene till oddset 2.50 hos Unibet.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Dotterud Stjerna eller 2 Fröken Kari mot spets. Troligt med Fröken Kai i tät.


Loppanalys:

Ett lurigt kallblodslopp där noska duon 1 Dotterud Stjerna och  2 Fröken Kari står bra till. Här ser det ut att kunna bli spets och rygg ledaren och körspö på dessa är plus. Kan strida men jag känner mig inte helt övertygad att det ska hålla hela vägen.

En felfri 10 Nattbris blir mycket farlig men spåret kan ställa till det och sedan blir det värre över kort distans. Hästen är stark och höll mycket tappert näst senast ute i spåren efter galopp.

Jag spelar ett formkort i 6 Sör Tinder som var nära segern senast och satt fast med sparat näst senast. Öppnar bra och borde kunna få en seger snart och varför inte här i öppet lopp. Jag provar till rätt trivsamt odds.

5 Snotra A.K. har Calle upp och höll bra senast. 12 Salte Odin visade fin form i somras men har nu pustat något.

Rank: 6-10-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Sör Tinder till oddset 7.75 hos Unibet.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Knightgi ska helst smygas. 5 Souzy är lite ojämnt startsnabb men vid normal öppning är det vettig spetschans.


Loppanalys:

Jag var inne på 5 Souzy från spets med Djuse som vinner titt som tätt. Souzy har haft sina problem både före och efter senaste starten och tränaren ligger lite smålågt även om hästen känns bra. Allt var väl i ett banjobb inför detta men jag litar inte på att formen finns där.

Jag spelar rätt rejäle 7 Ingesson som tävlat på en del i rätt tuffa gäng. Avslutade fullt bra senast och duger fint i denna omgivning. Per är säker som kusk och jag tror de hittar ner i vettigt läge och sedan ska hästens avslutning duga gott. Är lite speciell häst detta men jag tror det kan vara dags.

11 Starbec´s A. To Z. gick bra efter galopp näst senast och var fullt bra även senast. Bud trots läget.

3 Kitsune och 1 Perfect Breakout är inte alls ofarliga.

Rank: 7-5-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Ingesson till oddset 3.75 hos Unibet.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Waikiki Silvio lär laddas men 4 Önas Nougat är snabb första biten och har god spetschans.


Loppanalys:

Lite frågetecken formmässigt på flertalet av de bättre hästarna och något svårbedömt. Jag spelar 2 Track Angle som har två lopp i kroppen och borde vara på gång även om det inte slog några gnistor om hästen senast. Är bra och spurtstark då formen finns där och läget är perfekt. Bör få en trevlig resa i draget och duga.

3 Waikiki Silvio har haft lite sparat i sina senaste starter. Läget är fint med Björn men lite osäkert nu med skorna på. Ingen seger är tagen med skor runt om och oddset under dubbla är för lågt.

4 Önas Nougat är också van barfota. Öppnar snabbt men frågan är om formen räcker.

9 Nisse Sånna kan en del men var inget vidare efter fin resa i rygg på ledaren med skor senast.

Rank: 2-3-4-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Track Angle till oddset 3.90 hos Unibet.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

6 Zolo Sensation och 7 Hunter Mahan har fina utgångslägen och är spetsbuden men även 3 Souvenir d´Inverne är tänkbar för tidig tät .


Loppanalys:

3 Souvenir d´Inverne var positiv senast efter en resa omväxlande i rygg ledaren och utvändigt ledaren. Vikens Dome vann och den hästen är rätt kapabel. Bra uppgift för Souvenir-hästen här med bra spår och Ohlsson upp. Skor på nu oroar något och jag som hårt betrodd går jag emot.

8 Pine Muscle är hygglig men har ett småknepigt läge. Med Björns hjälp så hittar de väl position men det känns inte så hett som spelobjekt.

Jag går på formkortet 2 The Lucky One. En häst som jag följt en del på slutet och senast kom också en välförtjänt seger. Låt vara i billigt gäng men det var bra spänst i steget då han avslutade till seger och det kan räcka även här.

9 Valkyria K. kommer från seger och 6 Zolo Sensation och 7 Hunter Mahan har fina utgångslägen.

Rank: 2-3-8-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 The Lucky One till oddset  5.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson