Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Mina senaste spelanalyser från i fredags var jag riktigt nöjd med då ett par spelförslag satt till klart nöjsamma odds. Mysfaktorn var hög. Vi får se om jag även har förmågan att inleda en spelvecka på samma sätt. Chansen finns där i alla fall även om det ser stillsammare ut oddsmässigt. Det är Färjestad som står för tävlingarna. Norge var för tuffa mot oss i handbollen och det är mycket möjligt att det blir en del norskt även i kväll. De skickar över ett par dugliga hästar över gränsen och det blir ett par norsktränade spel. Spelet till högsta oddset tränas dock av en hemma-kis.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Springspårens 6 Janssons Frestelse och 7 Awkward Situation är bra med från start men jag räknar med snabba 3 Gentiane Evening till tät.


Loppanalys:

Klart lägst odds i 1.35 får vi på 8 Frozen Queen och märkligt vore det annars. Melkkos femåriga sto har tre segrar av tre på svensk mark och varit riktigt positiv. Det driver ordenltigt bra för hästen som ser ut att kunna springa fort länge. Hon är klart bra för den låga klassen helt enkelt. Nu är läget som det är och visst kan strula men det löser nog Jorma och det är mycekt god chans.

3 Gentiane Evening kommer in i matchen om det häxar. Hon blir allt bättre och pinnade på fint ifrån ledningen senast. Har vettig chans på ledningen på nytt och slutar mest troligt i främre träffen.

4 Bahama Breeze satt fast senast och Eklundh har haft bra snurr på djuren under ett längre tag. Tidigt bud.

9 Explosive Flory återkommer efter uppehåll. Hygglig häst med Calle upp.

10 Benellie har visat fin form men har sämre läge nu.

Rank: 8-3-4-9


Spelförslag:

Jag spelar plats 3 Gentiane Evening till oddset 2.75.

5 Färjestad – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

7 Trollfux kan öppna bra. Finns hygglig chans att 3 Hönn Spik eller 3 Mån Viktor kan överta.


Loppanalys:

3 Hönn Spik var klart positiv i tuffare gäng senast. Galopperade då från start men svarade för en prima upphämtning och sköt till riktigt fint då Olav Mikkelborg drog det norska huvudlaget. Lopp i kroppen och körspö och chans på tidig spets nu är klara plusfaktorer. Hästen är upp och ner i prestationerna men med tanke på intrycket senast så borde det vara god chans för en ny bra insats. Uppgiften ser tilltalande ut och en som 11 Torpa Oda som blev fast senast står nu tjugo meter sämre till.

4 Mån Viktor gör det bra och står fint till. Höll hyggligt i tufft gäng senast och bör sluta i striden här. En pålitlig och duktig pålle detta.

2 Aasbrand fick sparat senast och har fina läget här.

Jag tror att hästarna längst bak får det svårt att hinna fram men loppet är lurigt om min etta inte är på humör.

Rank: 3-4-11-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Hönn Spik till oddset 2.90.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Beaks Manello öppnar kvickt. 2 Vikens Brummer kan nog tidigt vara i spets. Eller 6 Next Limit.


Loppanalys:

2 Vikens Brummer kommer från seger efter att ha övertagit ledningen mitt i loppet. Samma distans ikväll och läget är tilltalande. Kan nå ledningen och har två segrar av tre från den positionen. Givet segerbud.

Jag spelar 8 Rushlight Face som var riktigt rejäl vid övertygande seger senast efter att ha kuppat till sig ledningen. Tränaren hade då balanserat om hästen och det föll verkligen väl ut. Rushlight har även tidigare visat fint kunnande men inte alltid fungerat men nu låter det bra. Tränaren räknar med en lugn avgång och sedan tål hans häst grovjobb. Utmärkt chans utan strul. Hästen är stark och bör gynnas av distansen hälsar tränaren.

6 Next Limit avslutade bra senast och är inte borta med Calle vid rodret.

4 Beaks Manello öppnar kvickt och är ett skrällbud. Lite sparat i mål senast.

Rank: 8-2-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Rushlight Face till oddset 3.35.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Mando Diao med Micke har god chans på spets. Från springspår tillägg kan 9 Amigo Racer komma farande för att överta. Kusken kan lätt bli ivrig hälsar Ivarsson.


Loppanalys:

Ett lågklassigt lopp där der borde kunna hända något. Jag inbillar mig att 9 Amigo Racer i grunden är en bra häst för ett lopp som detta. Läget med springspår på tillägg och veka hästar på startvolten ser också spännande ut. Det finns chans på tidig spets. Hästen har varit ifrån sedan i somras och Ivarsson fick sig ett samtal. Han berättar att han trott på sin häst men han har varit ojämn. Bra ibland men långt ifrån ofta. Nu har man opererat halsen på hästen och har god tro om bättring. Det gäller nu mest bara att hästen verkligen vill springa. Det är svårt att veta. Ivarssons Amigo är mycket jobbad men inte vässad. Det är ingen toppform på långa vägar men det kan ändå gå bra siar Morgan. Jag provar. Det finns chans på klar bättring nu.

13 Digital Lounge galopperade med chans senast då Örjan begärde lite och vann från spets före det. Visat form och är intressant.

12 Icarus Boko duger fint och kan rutin-lösningen. 4 Goutte de Pluie räknas med Kontio. 11 Epsom avslutade godkänt senast. Skumt lopp detta.

Rank: 9-13-12-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Amigo Racer till oddset 15.00.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Crebas ändrar huvudlag på 4 Inez Alki för att få henne ännu rappare från start och tidigare tränaren Langeweg J.r har förklarat för Crbas att hästen går bra att ladda med. Bra spetschans. Crebas tränade tidigare 5 Forza Rapida som trivs i spets och han utmanar. 1 Glazier´s Support borde vilja smyga.


Loppanalys:

4 Inez Alki har en fin uppgift då det ser ut att kunna bli spets. En reslig och fin häst som var mycket positiv vid sin spetsseger. Senast var det godkänt men inget extra. Crebas förklarar att det var massa strul före loppet som störde hästen rejält. Hon är fortsatt nu och nu blir det nytt huvudlag för att hon ska öppna ännu bättre. Från spets ser det ut som toppchans. Hon är nog bäst där.

5 Forza Rapida trivs i ledningen och lär laddas. Kan vara vinnaren från spets men det bli nog tufft ändå att ta sig förbi sida vid sida.

2 Kasper Trot är gedigen. Har toppläge med toppkusk och räknas sedan. 8 Lord Relief är grundkapabel coh fullt godkänd senast. Jobbigt läge här. 6 Euklid A.T. är inte borta.

Rank: 4-5-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Inez Alki till oddset 1.85.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Fideli Star, 4 Amber Brick och 5 Canappealformore kan alla tre lägga iväg rätt bra bakom bilen. Antonsen är inne på att ladda iväg 7 Höwings Venus första biten för att hitta ner i vettigt läge. Det finns chans på tidig spets.


Loppanalys:

7 Höwings Venus avslutade klart bra näst senast och följde upp det med en övertygande seger senast. Gick då i spåren i rätt tufft gäng och visade toppform. Jag vill verkligen inte byta häst med någon hävdar Antonsen som kommer att ladda på från start då han trots jobbigt läge har bättre läge än de värsta motståndarna. Han bör kunna sitta i bättre slagläge än dessa och agera före de värsta motbuden. Det finns även chans att han får överta ledningen. Vettig chans har de. Tål ju att göra en hel del.

12 Vikens Dome fick en fin resa senast och tackade med att avgöra lätt. Lär svara för en ny god insats men läget är tufft.

8 Massive Speed kämpar på i lite halvknackig stil och räknas tidigt. Bra kapacitet och kan vinna.

2 Fightning Joe kan vara skrälldraget från sitt fina läge. Rätt bra häst i grunden detta.

9 Prince Tanic gynnas vid hårt tempo och rankas sedan.

Rank: 7-12-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Höwings Venus till oddset 3.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson