Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Färjestad 18 november: Forssell eller Forssell - det är frågan

Färjestad är vår första spelbana ut denna vecka. Ett par spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarspel. Norska gäster brukar vi ha på Värmlandsbanan och ett par intressanta sådana även ikväll. Ett av ekipage liras. Anna Forssell har två tidiga hästar i samma lopp (lopp åtta) och här väljer jag faktiskt mellan Annas två hästar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Rocky Tilly öppnar snabbt och trivs i tät. Litet fält och lång distans och troligt att det sedan blir stiltje i loppet. 6 Gomez trivs i spets.


Loppanalys:

Bra häst i ledningen i litet fält brukar betyda att flertalet hästar körs på innerspår. Lugnt och fint. Det betyder att det ser bra ut för spetsfavoriten 4 Rocky Tilly. Denne räckte inte riktigt i tuff V75-final bakifrån senast och vann från spets före det. Bör få dämpa här och ha bra chans att hålla undan. Statistiken över lång distans ger dock inga spelvibbar. Nio starter och tvåa som bäst. Tippas men jag spelar emot. Kanske får trolla bort ett varv i spets men ändå,,,,

Jag har stor respekt för 7 Hobby de´Liton. Denne har gjort ett par starter i ny regi Aronsson och vann mycket lätt i billigare gäng näst senast. Fullt godkänd senast men inte på topp anser Sofia. Hästen bleiv sedan också struken för hovböld men stod inte över så mycket. Bör prestera hävdar Sofia men det kan bli långt fram till ledaren. Hästen har bara svarat för en bra insats  över lång distans efter fyra försök så även om, Hobby verkar stark så är distansen ett litet frågetecken. Provar ändå ett spel och hoppas Hobby är tuffast. Borde inte vika ner sig i onödan.

5 Amazing Dream är inte oäven men får väl ingen hjälp med tempot här. 6 Gomez är lite trög av sig. Bäst i spets men där borde det vara upptaget. Får för min del gärna testa rejält. Så´n är jag.

Rank: 4-7-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Hobby de L´iton till oddset 4.90.

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Glimra Guld kan öppna bra. 6 Robloxia är inte att lita på men felfri är hon vass första biten och kan spetsa.


Loppanalys:

Ett lopp där jag har svårt att få någon bra känsla för något spel och jag hoppar. Tänkbar är  1 Glimra Guld som har läget. Öppnar bra och vann från ledningen näst senast. Bör få spets eller rygg ledaren och därmed vara med i striden.

6 Robloxia är mycket snabb men inte alltid samarbetsvillig. Kan spetsa och vinna och Lövdal har vunnit med henne tidigare. Känns dock inte helt lättkörd.

8 Jasmin Band var fin vid seger näst senast men var hamnar hon från detta startspår? Kan lätt bli strul.

11 Bllissful Ignorance har läget emot sig men är van lite tuffare. Kusken är mycket vass dessutom. Skumt lopp och jag gör det lätt för mig.

Rank: 1-6-8-11


Spelförslag:

Jag står över spel.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Jinx´em brukar spetsa från öppna startstpår och läget nu är mycket tilltalande. Bör bli spets.


Loppanalys:

Rennesvik och Östre gästar från Norge med två starka kort i 2 Merkulov och 7 Dansken. Jag tror att Östre har bästa hästen i Dansken och han är också inne på det. Hästen var inte till sin fördel i aktionen senast men svarade ändå för ett strongt lopp mellan galopperna. Inga fel är hittade säger Östre som småändrar lite. Fungerar Dansken är det bra chans och jag spelar på det. Merkulov svarade för ett rejält lopp senast men sprang och körde med huvudet något. Nu blir det bakskor påstår Rennesvik och det låter inte helt optimalt. Kan slå ihop från start och körs nog på säkerhet.

Ledningen tarr nog 4 Jinx´Em. Borde nog ha hållit lite bättre från spets senast för att man ska vara nöjd.

1 Bikila är mycket fartfylld och ett rysarbud. Dock svår. Mycket fin näst senast.

6 Smekeruds Bazing löper bra och 9 Knightgi avslutar rejält om det blir fart på loppet.

Rank: 7-2-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Dansken till oddset 3.75.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 Tättman blir inte lätt att lugga på spets bara hästen är på rätt humör. Annars 6 Goetmals Joe.


Loppanalys:

5 Tättman bör ha god chans att leda detta från start till mål bara han sköter sig. Är litte egensinnig och senast bröt han en hel del och det blev galopp. Näst senast blev det spets och ohotad seger. Ingen lär ta spets av oss bara hästen är med på noterna hälsar Silvén som sedan tror på mycket bra chans. Tättman biter ifrån sig utmärkt i ledningen och är bra för ett lopp som detta.

6 Goetmals Joe gör det bra mest varje gång och har god spetschans om Tättman ställer till med något.

11 G.R.J.´S Wolverine vann den tunga vägen senast och är rejäl. Kan visa sig tuffast sista biten här.

9 Vikens Brummer var tvåa från rygg ledaren senast. Borde få det rätt tufft mot de tre ovannämnda.

Rank: 5-6-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Tättman till oddset 3.50

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Infinite Knight har god spetschans och ska sedan köras där.


Loppanalys:

Här är 11 Easy Creation rätt hårt betrodd. Kan vinna men det slår inga gnistor och det är bara en i mängden för mig. Trots Calle. Inget spel för mig med andra ord.

Anna Forsell har två mycket tidiga bud och jag har lite svårt att ta ställning mellan 6 Modern Love och 9 Restless. Båda har löpt bra. Modern Love löpte starkt och besegrade då Easy Creation som tvåa. Såg fin ut och måste bli farlig med fritt i tid här. Är rejäl till slut.

Restless galopperade i striden senast och vann på bra sätt näst senast. Hästen innanför är struken och det gynnar Restless i starten. Restless är stark.

Jag ringde Forssell för att åtminstone få lite vägledning mellan hennes två och det gick ungefär som väntat. Visst, värdera hästar är mitt jobb och jag provar med spel på Modern Love som bör få en fin vinter nu. Har tävlat bra den årstiden tidigare. Med fritt i tid så bör hon duga gott. Ger också lite högre odds än stallkamraten.

1 Infinite Knight kan spåra länge och 10 A Taste of Honey är rätt grundkapabel.

Rank: 6-9-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Modern Love till oddset 4.50.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

6 Jefferson Dotcom är mycket startrask vid laddning men han kan då lätt bli het och det är ju medeldistans ikväll. Inte säkert han laddas för tät. Det betyder att det kan bli snabbe 3 Expensive River till tät. 1 Joyride Cane är tänkbar.

 


Loppanalys:

6 Jefferson Dotcom var tvåa för tre starter sedan men ändå risig i halsen enligt Eilefsen. Behövde loppet näst senast och sköt till bra efter försiktigt upplägg senast. Är mycket startrask och kan spetsa hem detta men riskerar att bli het vid laddning. Hade det varit kort distans hade jag hetsat på valacken från Norge men nu provar jag något annat. Norskt huvudlag ikväll är nog inte optimalt.

3 Expensive River duger bra och Kalle på Trappas häst kan spetsa hem detta. Har dock visat sämre form och jag vågar inte lita på att Kalle fixat till formen på sin häst.

1 Joyride Cane har löpt bra men det har varit i monté på slutet. Jag är inte så förtjust i hästen till slut alla gånger.

En som går bra hela vägen hem är 8 Vikens Fingerprint och jag lirar. Spåret längt ut spelar mindre roll i det lilla fältet. Hästen avslutade bra senast och vann efter fin resa näst senast. Är i fin form och bör kunna vara starkast här. Samtidigt som flera av motbuden har det kämpigt sista biten.

Rank: 8-6-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Vikens Fingerprint till oddset 5.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson