Just nu:
22.29 Startförbud för Propulsion
13.48 Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!
11.43 Cleangame tar upp raden igen?
10.52 Arazi Boko vann direkt i årsdebuten
10.22 Dijon har tävlat klart
08.48 Eskilstuna: Segertorkan över för Tjacko Zaz
07.55 Chock efter uppgifterna om Propulsion
14.08 STL Open ersätter Masters
14.06 Eskilstuna 2 juni: Med och mot Björn Goop och friska fräcka drag
10.47 Så gick Elitauktionen

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Färjestad inleder spelveckan och flera rätt så öppna och spelvänliga lopp. Jag provar med fem vinnarspel och hoppas få en och annan träff. Vi har ett kallblodslopp att bena ut och med många norska gäster så borde vinnaren vara norsk. Mitt spel tränas emellertid i Romme och körs av en kille som inte har något emot det finska språket. Wingait C.H. återkommer efter upppehåll och brukar då löpa bra. Han får min röst i lopp nio.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

1 Souvernir d`Inverne är rätt snabb från start. Innerspåret bakom bilen på Färjestad kan vara lite småkruxigt och mycket snabbe 3 Cotton Club kan nog säkert slinka förbi. Denne brukar spetsa med framspår bil. 4 Åsens Aragon kan tänkas överta.


Loppanalys:

11 Euklid A.T. har ett kämpigt läge även om ett par strykningar gör det lättare. Vann från spets näst senast och nu är det värre. Kan dock rätt så mycket och Kontio upp.

4 Åsens Aragon fick en fin resa vid segern senast då Calle var på sitt allra vassaste körar-humör. Har nu lopp i kroppen och chans på tidig spets. Rätt litet fält och spets är då extra värdefullt. Givet bud och mitt spel.

9 Speedy Tilly har flesta segrarna från spets och missgynnas av läget. Räckte inte mot tuffare hästar senast. Fint läge har däremot 1 Souvenir d´Inverne. Denne såg fin ut senast men jag tror det blir svårt att spetsa och sedan behövs det flyt.

Rank: 4-11-9-1


Spelförslag:

Splear vinnare på 4 Åsens Aragon till oddset 4.75.

5 Färjestad – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

3 Alexia Marshall eller 7 Mimmi Dynamite lär tidigt vara i tät.


Loppanalys:

14 Domestic Ås var totalt överlägsen senast från spets. Då var det optimalt gällande balans och utrsutning och det blir det knappast nu från detta läge och det är ett minus.

3 Alexia Marshall gick i mål med sparat senast och verkar uppåt. Fint läge nu och hon är aktuell.

Det är även 7 Mimmi Dynamite. Hon har haft springspår en gång tidigare och då blev det spets och seger. Kan även avsluta bra med ryggresa. 15 Stardust Melody hämmas av läget. 8 Fruska Am avslutade fullt godkänt senast och verkar uppåt. Knepigt läge här.

Mitt spel i loppet hamnar på grundkapabla 9 Bravivicimo. Hon är tuff då formen sitter där och jag räknar med en bra insats nu efter uppehåll. Hon har haft en del brunstproblem och årstiden nu bör vara till hennes fördel. Hon tog ju band annat tre övertygande segrar i följd den här tiden år 2017. Bland anant skrällsegern inom V75 i Norge. Hon är tuff då hon är bra och kan krossa det här gänget. Jag spelar på det. Hon känns pigg nu och fick ett lugn provlopp i kroppen förra veckan. Tränaren säger att det är möjligt att han varit för snäll med henne men han har ändå en hyggligt bra känsla. Kaj får köra efter hur hon känns. Vi provar.

Rank: 9-3-14-7


Spelförslag:

Spelar vinnare på 9 Bravivicimo till oddset 4.50.

6 Färjestad – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 Livi Money Maker gör ett försök för spets men han kan vara lite kneåig från spår långt in som nu. Stor chans att 4 Thai Explosive tidigt är i spets.


Loppanalys:

4 Thai Exposive höll fullt bra senast efter att ha fått överta ledningen mitt i loppet via en inledning i spåren. Här ser det ut som att ledningen ligger nära till hands och då blir han inte lätt att plocka ner. Är hårt betrodd och det kan man lätt förstå. Har bäst chans i loppet men jag provar ett roligare spel.

Från Norge kommer flera andra hästar och bland annat då 9 I.D.Ownersdestiny. Denne är riktigt bra i grunden och säkert en bättre häst än favoriten. Frågan är dock just statusen är då hästen haft stora problem och är magopererad och det kan bland annat ha satt sig på psyket. Inte alls säkert att hästen vill kriga för fullt men normalt är det en kämpe och Stenberg gör i alla resan till Sverige med hästen. Erlend Rennesvik som kör favoriten har stor respekt för grundkunnandet på Stenbergs häst och Erlend har ju kört även denne en del. Bland annat vid en imponerande seger i våras. Jag chansar på att hästen är tillbaka i fint slag och då kan det bli kul. Kan mycket väl vara ett fiaskospel men skoj att chansa på.

1 Livi Money Maker kan strula från start men är annars duktig även han. Vann säkert senast.

5 Larry Joe är inte alls pjåkig men räckte inte alls mot bland annat Thai Explosive senast.

Rank: 4-9-1-5


Spelförslag:

Spelar vinnare på 9 I.D. Ownersdestiny till oddset 10.00.

7 Färjestad – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

1 Stuve Sky bör trumma på i ledningen.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp och 5 Isbjörn har varit mycket positiv i ny regi Jakobsson. Vann väldigt lätt senast och kan mycket väl vinna på nytt. Längre distans nu ska inte ställa till med några större problem men det är rätt bra hästar emot.

Jag tror inte att en fungerande 1 Stuve Sky är så mycket sämre och här kan man tala om drömförutsättningar med fördel ston. Senast avslutade hon 1.22 sista 700 m och avgjorde lätt. Hon kan säkert springa fort från ledningen ikväll och jag spelar en slant på henne.

4 Voje Jerv har varit bra men senast var det inte så bra och hästen var egentligen ”bara” trea i mål. Givet bud vid normal form.

14 Gomnes Hans T. svarade för en rejäl avslutning senast men har många att runda. 3 Ros Son och 10 Osen Expressa är två skrällbud.

Rank: 1-5-4-14


Spelförslag:

Spelar vinnare på 1 Stuve Sky till oddset 4.00.

8 Färjestad – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

5 Mr Crazed kan spetsa trots snävt spår. Sedan är nog rygg på favoriten 2 J.J. attraktivt. 7 Herrera Boko från springen är ocks¨tänkbar för spets första biten.


Loppanalys:

En felfri 2 J.J.har toppchans i detta lopp. Carlos häst har alltid visat prov på högt kunnande men även blandat och gett en del. Sedan Carlos ändrat en del i upplägget så har stoet blivit mycket jämnare och bättre i sina prestationer och hon är ruggigt stark. Det som oroar något här är det snäva statspåret och hon har galopperat någon gång. Jag tror man inleder lught och sedan kanske tidigt kör till spets men helt säker kan jag inte vara. Till lågt odds i 1.85 vill jag inte spela och inte heller spela emot.

1 Hakon von Haithabu har löpt bra vid segrarna men har nu varit ifrån länge och tufft att behöra stordåd direkt.

11 Global Skipper är också stark men behöver bra tempo då det är en seg herre. Håller farten bra och grejar nog en fin placering.

7 Herrera Boko kan avslutade hyggligt och är inte borta om favoriten bränner.

Rank: 2-1-11-7


Spelförslag:

Står över spel här. J.J. ger inget attraktivt odds.

9 Färjestad – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

3 Seek and Destroy öppnar kvickt och har god spetschans från fint läge. 5 Wingait C.H. kan öppna och är troligtvis i spets efter en bit.


Loppanalys:

5 Wingait C.H. heter min etta och mitt spel i loppet. Detta är en kapabel häst som inte alltid fungerar och nu har det fungerat sämre i de senaste starterna. Har nu pustat och kommer ut i Robertssons regi och det låter positivt. Han brukar prestera bra efter uppehåll och det ser jag som ett plus. Dessutom kan det mycket väl bli tidig spets. Detta är en bra lördagshäst då han fungerar och jag hoppas och tror han visar sitt rätta jag ikväll.

10 Island Life är också en kapabel sak. Kom ut efter uppehåll senast och galopperade. Lopp i kroppen nu och detta blir en gitig konkurrent till min vinnare.

6 O.P.Q.C. är en bra avslutare. Avgjorde i säker stil senast. 4 Monfalcone kan också avsluta bra.

Rank: 5-10-6-4


Spelförslag:

Spelar vinnare på 5 Wingait H.C. till oddset 6.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Travtips
onsdag 13.48, 03 juni
Fantastisk travsport under hela helgen fick vi se och det är faktiskt rent sjukt hur bra Ecurie D. är! Inte bara är han otroligt kapabel, han har allt annat med. Snygg, väldigt startsnabb visade han sig vara nu och skallen är något helt extra. Han bara kli...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 14.06, 2 juni

Eskilstuna 2 juni: Med och mot Björn Goop och friska fräcka drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.08, 2 juni

Lunch-draget Jägersro: Jag gillar vad jag sett

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 14.16, 1 juni

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson