Färjestad 12 april: Stark etta inleder - en som är bra då han håller ihop avslutar

Färjestad heter måndagsbanan och en del Goop-chanser. Björn får nöja sig med att spelas i ett av loppen. I inledningen har vi en stark etta och i det avslutande spelloppet har vi en kapabel häst i årsdebut. En häst som är riktigt bra då han håller ihop aktionen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Flera som kan öppna bra. Micke är vass och 1 Leo Leo är ett givet spetsbud. Springspåren öppnar kvickt och 7 Kajsa T.J. spetsade den gång hon hade springspår tidigare. Dessutom vass kusk i Ohlsson.


Loppanalys:

2 Don´t Be Weak gjorde årsdebut näst senast och avslutade bra. Klart bra avslutning från fjärdepar utvändigt senast och nu bör hästen vara segermogen. Bör klara spår två och få en hygglig resa och har mycket bra chans att avgöra via sin fina avslutning. En stark idé men till halvtråkigt odds.

1 Leo Leo är tidig från spets men det finns startsnabba motbud och det kan kosta på med öppningen här. Bör hur som helst få en fin resa och är tidig. Var inte tom i mål senast.

8 The Special Man F. visade fin form och var rejäl vid segern senast. Lurigt läge men kusken är vass och löser nog den detaljen.

10 Global Unesco har bra fart i kroppen men strular ofta till det för sig. Ett segerbud felfri men inget att lita på.

Rank: 2-1-8-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Don´t Be Weak till oddset  2.50 hos Unibet.

  • 2 Don´t Be Weak, Vinnare

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

5 Allevil Rek kördes tidigt till tät senast via spåren och från vettigt läge bakom bilen är det troligt med samma scenario.


Loppanalys:

5 Allevil Rek har fått ett par nyttiga lopp i sin nya regi och senast kom segern. Kördes då tidigt till tät och vann på fint sätt och det ser ut att kunna bli ett liknande scenario här. Borde inte vara sämre till denna start och uppgiften ser klart lämplig ut. Bra chans men oddset med Sophia är inte så vasst.

11 Mimmi Dynamite är inte alls oäven men det gäller att hon fungerar. Borde vara i rätt fint skick nu efter uppehåll men det kan saknas tempo. Lurigt läge dessutom och det är möjligt att det blir ett försiktigt upplägg.

8 Mcclintock gör också årsdebut från svårt läge och det är risk för trafikstrul. Kunnandet finns där men tufft tro på ”Postis” från detta läge.

2 Art of Diamond har bättre läge och lopp i kroppen. 9 C.Neway duger rätt  bra. Godkänd bakom Allevik Rek senast.

Rank: 5-11-8-2


Spelförslag:

Jag står över spel.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Ohlsson är vass från innern och 1 Mill Cava kan spetsa även om 2 Lill Betty brukar kunna nå tät.


Loppanalys:

1 Mill Cava vann direkt i ny regi senast och vann då i säker stil. Har nu lopp i kroppen och från spets eller tidig spets så bör det räcka långt även här. Det var bra rapporter på hästen inför senast och även om segern togs utan att det slog några gnistor så bör det vara hygglig chans här. Nu anmäld barfota runt om dessutom.

10 Global Benefit höll farten fullt bra från ledningen senast och böer räcka långt i denna omgivning. Har vunnit lopp efter köresa tidigare och kan avsluta bra.

13 Alexi Quick och 8 Ester Rich har båda kapacitet som räcker en bra bit i detta lopp men det är årsdebut för båda och det kan saknas lite spring i benen. 11 Stella Pona kan avsluta bra om hon får sin smygresa.

Rank: 1-10-13-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Mill Cava  till oddset  3.30 hos Unibet.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Global Bellicosa med en distinkt Björn i vagnen öppnar snabbt och har god spetschans. 2 Cash and Carry är svår att räkna på från start.


Loppanalys:

2 Cash and Carry har tagit två överlägsna segrar och övertygat. Här har Svanstedt en spännande häst för framtiden och läget är bra här i bildebuten. Kan mycket väl visa sig bäst på nytt och jag tror på det. Ovan bilen och svårbedömt hur snabbt hästen öppnar men är ju inte beroende av tät för att duga.

Det kan bli tufft att fånga in en spetsande 3 Global Bellicosa med Björn. Hans häst vann lätt efter tidig spets senast och nu med ett par lopp i kroppen lär formen vara riktigt vass. Hon kan åter leda runt om.

9 My Andovra har löpt bra men har nu varit ifrån och dras med ett bakspår. 5 Stick Nudger är inte oäven i felfri löpning och har nu Ohlsson upp. Är inte att lita på.

Rank: 2-3-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Cash and Carry  till oddset  2.30 hos Unibet.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Seek and Destroy öppnar snabbt. Goop kan tidigt vara i tät med 7 Royal Navy Neo.


Loppanalys:

7 Royal Navy Neo vann från spets efter uppehåll senast. Har fem segrar och två andraplatser de gånger han löpt i spets och det kan bli tidig ledning här. Borde inte vara sämre nu med lopp i kroppen och chansen är god.

3 I´m a Believer avslutade bra till knapp seger senast och formen är utsökt. Avslutar bra med rätt resa i draget.

5 Vien Ici var fullt bra bakom Zizou senast och är tidig här. 10 Cyrano de B. avslutade positivt i årsdebuten senast och är säkert ännu vassare nu.

Rank: 7-3-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Royal Navy Neo  till oddset 2.75 hos Unibet.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Calle är vass och 1 Hållihop kan spetsa. 5 Solkattens Shirazi är kvick och strykningarna ökar  spetschanserna.


Loppanalys:

1 Hållihop är en klart kapabel och segerglad här häst bara han håller ihop. Nu är det dags för comeback och hästen lär vara i ordning. Det är också bra rapporter från tränarhåll och hästen är bra förberedd med ett 21-jobb bland annat. Calle från spår ett talar för att kvick start och en fungerande Hållihop är mycket tidig här. Jag tror det går bra direkt och spelar.

3 One Deep Valley återkommer också och räknas direkt med Björn från fint läge. Vann lätt näst senast men det har varit en del småstrul därefter.

5 Solkattens Shirazi kan bli farlig och speciellt från spets. Spåret är bättre nu efter strykningar.

8 Global Black Money hade lite sparat i mål senast och har nu lopp i kroppen. Läget kan innebära ett fint lopp i draget.

Rank: 1-3-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på  1 Hållihop till oddset  2.15 hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson