Just nu:
19.08 Cyber Lane hela vägen
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
15.04 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
08.11 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Face Time Bourbon på 1.09,4

Alla lopp ska köras brukar det heta, men i praktiken handlade det om på vilket sätt som Face Time Bourbon skulle vinna Prix de l’Étoile. På strålande 1.09,4 i överlägsen stil blev svaret.

Världens bästa travhäst har gjort det igen. Björn Goop gästade Vincennes på lördagen för det angenäma uppdraget att styra Face Time Bourbon till en ny seger. Sébastien Guaratos Prix d’Amérique-vinnare var dunderfavorit att ta hem Grupp 1-loppet Prix de l’Étolie – och bjussade på en ny uppvisning i mästarklass.

Lättade undan på 1.09,4

Femårige Face Time Bourbon hade femtio meters tillägg på de treåriga kamraterna. Något som Jean-Michel Bazire tog fasta på bakom Hooker Berry som snabbt drog till ledningen och öppnade upp med 10,8 första 1200. Men Björn Goop var med på noterna och forcerade favoriten framåt utvändigt. Därmed var spelet över för motståndet; Face Time Bourbon hade händelserna under full kontroll och en bit in på upploppet lät den svenske kusken det franska fenomenet lätta undan med några längder.

En ny förkrossande prestation av Face Time Bourbon som här tog sin 24:e seger i karriärens 28:e start. Segertiden fenomenala 1.09,4 över 2250 meter, vilket förbättrade löpningsrekordet från i fjol med hela åtta tiondelar och också innebar ett nytt världsrekord. Vinnaren belönades med 76 500 euro. I skuggan bakom var de Frisbee d’Am som knep andrapriset, före Fakir de Lorault.


Flamme imponerade på rekordtid

Prix de Normandie reds för de femåriga montéhästarna och fick se sadeldebutanten Flamme du Goutier (e. Ready Cash) bärga segern värd 76 500 euro. Antoine Wiels red vinnaren som tränas av Thierry Duvaldestin. Flamme du Goutier bidade sin tid långt bak i kön, men tog sig efter en kraftig sista långsida fram utvändigt hårddragande ledaren Flèche Bourbon och kopplade till slut ett säkert grepp. Imponerande vinnare på mycket prydliga nya löpningsrekordet 1.12,7/3000 meter. Flèche Bourbon tapper tvåa, bronspengen till Feeling Cash.

Här kan du se Face Time Bourbons seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:08, 31 oktober

Cyber Lane hela vägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Urlo dei Venti till Gocciadoro

Urlo dei Venti till Gocciadoro

Italienske stjärnan Urlo dei Venti har inte startat på närmare ett och ett halvt år och lämnade Timo Nurmos regi i somras. Nu finns den tiofaldiga miljonären i stället hos Alessandro Gocciadoro.

Den italienske topptravaren Urlo dei Venti har haft ett par struliga säsonger. Den i dag sjuårige hästen vann Gran Premio della Lotteria 2018 och var senare samma år också först i mål i Oslo Grand Prix men fråntogs därefter segern, sedan hästen tävlat med otillåtna medel.

Gjorde ingen start hos Nurmos

Därefter har Urlo dei Venti startat sporadiskt. Senast framträdandet var i Lotteria förra våren. Hästen gick i vinter i träning hos Timo Nurmos men lämnade Solvallatränaren i maj utan att ha gjort någon start. Nu ges Urlo de Venti vad som beskrivs som en sista chans. Hästen finns numera på Alessandro Gocciadoros träningslista. Det rapporterar italienska medier.

– Jag är imponerad av Gocciadoros sätt att träna och det här kändes som en möjlighet jag inte ville missa. Det kommer nog att ta minst två månader före vi vet var vi har hästen och efter det får vi fatta ett beslut. Antingen är han tillbaka på tävlingsbanan i slutet av året eller så får vi avsluta karriären, säger ägaren Stefano Simonelli till Galopp e Trotto.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe
Nästa nyhet
Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe

Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe

Åke Svanstedt noterades för en ny stor tränarseger i Kanada. Jula Trix Tresaure tog en säker seger i Simcoe Stakes för treåringarna.

Förstapriset motsvarade drygt en halv miljon kronor i fredagens Simcoe Stakes för treåriga hingstar och valacker på Woodbine Mohawk Park. Ett förstapris som skulle bokföras på kontot för den av Åke Svanstedt tränade Jula Trix Treasure (e. Trixton). Segerhästen kördes av Yannick Gingras.

Jula Trix Treasure kom successivt fram som första häst i andraspår och slog klorna i den ledande Capricornus, tränad av Marcus Melander, redan i sista kurvan. Svanstedt-travaren höll sedan säkert undan över upploppet före Hambletonian-finalisten Threefifitytwo som avslutade snabbt. Segertiden stannade vid 1.10,7a/1609. Capricornus föll tillbaka och slutade sist i sjuhästarsfältet.

Överlägset för Ramona Hill

Simcoe för treåriga ston avgjordes genom två divisioner. Hambletonian-vinnaren Ramona Hill (e. Muscle Hill) var jättefavorit i sin division och tog också en överlägsen seger. Andrew McCarthy lät stoet brisa till ledningen efter halva distansen och Ramona Hill lämnade konkurrenterna med många längder över upploppet. Vinnartiden blev 1.10,5a/1609. Den andra divisionen tillföll Warrawee Vicky (e. Royalty For Life) tränad av Scott McEneny. Doug McNair körde stoet till segern i en tät slutstrid efter en tripp i rygg ledaren. Här visade klockorna 1.10,9a/1609.

Här kan du se Jula Trix Tresaures seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finalklart i Kriteriet och Oaks
Nästa nyhet
Finalklart i Kriteriet och Oaks

Finalklart i Kriteriet och Oaks

Favoriter höll – men för flera favoriter blev det också fall. San Moteur och Hoboken Am är två hästar som går till finalerna i Kriteriet respektive Oaks som obesegrade.

En fredagskväll i traventusiastens smak avgjordes på Solvalla. Uttagningarna till Kriteriet och Oaks fyllde hela programmet men fick se flera favoriter falla och missa finalplats. Elegant Ima, Armani Degato och Mister Hercules är tre betrodda namn som inte kommer vara med i Kriteriet.

Till finalerna som obesegrade

Somliga favoriter höll dock. En som tog en vattentät viktoria var Björn Goops mycket lovande San Moteur som kommer till finalen med fem raka. Där kommer han att få tufft motstånd av bland andra Önas Prince som övertygade vid sin seger.

När finalen av Oaks ska köras talar mycket för att Timo Nurmos häftiga Hoboken Am kan bli favorit. Inte heller hon har någon vetskap om hur det är att förlora. Hoboken Am tog sin femte raka utan att förta sig i sin uttagning. Någon enkel match blir det förstås inte; Svante Båths blåblodiga Barbro Kronos övertygade stort vid sin seger i försöket.

Så gick uttagningarna till Kriteriet:

Uttagning 1. Till final: A Good Point och Beacon Kronos. Segertid: 1.13,7

Oväntad utgång där Armani Degato öppnade 09,3 första 1000 och rusade i många längders ledning. Ledaren tröttnade helt och 700 från mål tog Kevin Oscarsson över med A Good Point (e. Maharajah), tränad av Sören Norberg. Skrällen skaffade sig ett klart grepp och höll säkert undan för fint avslutande Beacon Kronos i kamp med Marre’s Dreamboy. Betrodde duon Revelation och Napoleon Cash föll båda tillbaka och slutade oplacerade.


Uttagning 2. Till final: Brambling och Black And Quick. Segertid: 1.13,9

Ruskigt fin insats av Daniel Redéns Brambling (e. Bold Eagle) som fick jobba en lång bit i tredjespår för att nå ned till dödens. Det stoppade dock inte talangen som pressade sig till ledningen 600 kvar – och bara försvann. Överlägset och mycket imponerande vunnet. Bakom spurtade Black And Quick överraskande förbi Hennesy Am om andra finalplatsen. Något som fick Jörgen S Eriksson att göra en segergest – som tvåa.


Uttagning 3. Till final: Head Run och Twigs Honor. Segertid: 1.13,5

Robert Berghs Head Run (e. Sahara Dynamite) svarade för en urstark prestation efter att ha anfört från start till mål. Tunga favoriten, dittills obesegrad Elegant Ima, klev fram i dödens 1300 kvar och satte press – men föll på eget grepp. Head Run höll säkert undan över upploppet medan favoriten i sista steget fick se sig snuvad på den andra finalplatsen av snabbt avslutande Twigs Honor.


Uttagning 4. Till final: Henry Flyer Sisu och Hell Bent For Am. Segertid: 1.14,4

Skrälldags igen. Hell Bent For Am blixtrade till spets och fick bestämma med Mister Hercules på utsidan. Ingen av favoriterna skulle dock vinna. Jorma Kontio lotsade in Timo Nurmos-tränade Henry Flyer Sisu (e. Bold Eagle) som svarade för ett blytungt sistavarv. Vinnaren vreds på mitt på sista bortre långsidan och plockade enkelt ned ledaren över upploppet för en imponerande seger.


Uttagning 5. Till final: Önas Prince och Manny Muscle. Segertid: 1.13,3

Mycket övertygande seger av Per Nordströms Önas Prince (e. Chocolatier) som kommer till finalen med sju segrar på tio starter. Önas Prince lämnade andra utvändigt mitt på sista bortre, svepte fram till spets och vann helt ohotad. Bakom gick Manny Muscle en tung långspurt från en position långt ned i kön för att lägga beslag på den andra finalplatsen. Förhandsfavoriten Calgary Games ströks kort före start.


Uttagning 6. Till final: San Moteur och Fire Piston. Segertid: 1.14,9

Björn Goop har ett riktigt ämne i San Moteur (e. Panne de Moteur) som är fortsatt obesegrad. Han går till final med fem raka efter en mycket lätt seger. San Moteur landade utvändigt om ledaren efter ett varv, kopplade grepp i sista sväng och stack lätt undan till segern. Bakom var det Fire Piston, efter en rapp avslutning sista biten, som grejade andrapriset.


Så gick uttagningarna till Oaks:

Uttagning 1. Till final: Hoboken Am och Chablis Ribb. Segertid: 1.13,7

Timo Nurmos Hoboken Am (e. Muscle Hill) kommer till finalen som obesegrad i fem starter och som en av favoriterna. Jorma Kontio pressade sig till ledningen ur första sväng, öppnade första 500 efter 1.10 men fick lugna ned. Hoboken Am stack väldigt lätt undan genom sista sväng och vann enkelt före Chablis Ribb som var lika klar tvåa efter en kraftfull långsida.


Uttagning 2. Till final: Eagle Eye Cherry och Beware Kronos. Segertid: 1.14,1

Överlägsen vinnare i form av Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle), körd och tränad av Björn Goop. Ettan startade snabbt från sitt innerspår och anförde från start till mål. Efter underkant 1.15 första varvet stack Eagle Eye Sherry undan med många längder över upploppet på övertygande vis. Beware Kronos snodde åt sig andraplatsen från andra utvändigt. Hall of Am felade i sista kurvan med en finalplats på gaffeln.


Uttagning 3. Till final: Heloise Am och Circus. Segertid: 1.13,9

Jätteskräll signerad Örjan Kihlström som lotsade in Roger Walmann-tränade Heloise Am (e. Trixton). Vinnaren fick en trevlig resa och kunde följa favoriten Loaded Maria i attacken och avväpnade enkelt sitt motstånd över upploppet. Circus spurtade skarpt ute i banan och fångade in Bluebell Dream om den andra biljetten. Loaded Maria orkade inte i slutstriden medan E3-vinnaren Globalizer felade.


Uttagning 4. Till final: Beauty Kronos och Nikita Sunrise. Segertid: 1.13,6

Ny överraskning från Örjan Kihlström. Den här gången Daniel Redéns Beauty Kronos (e. Muscle Hill) som lämnade tredje utvändigt inför sista sväng, gick en tung långspurt och enkelt slog klorna i ledande favoriten Hill’s Angel som fick tomt i tanken mitt på upploppet. Beauty Kronos vann lätt före Nikita Sunrise som kom loss och avslutade fort för andraplatsen.


Uttagning 5. Till final: Barbro Kronos och Wallawalla Broline. Segertid: 1.12,9

Favoritseger genom en riktigt läcker Barbro Kronos (e. Trixton). Det toppstammade stoet från Svante Båths stall kördes offensivt av Erik Adielsson och kunde ta över ledningen efter 500 meter avverkade efter snabba 1.08. Ledarinnan fick sakta ned farten och stack väldigt lätt undan med flera längder över upploppet och vann med krafter kvar. Wallawalla Broline, efter en resa i vinnarhålet, lade beslag på den andra finalplatsen.


Uttagning 6. Till final: Ester Wibb och Crashed Eggs. Segertid: 1.13,4

Ledningen hela vägen var det som gällde för Ester Wibb (e. Orlando Vici) som kom till ledningen då storfavoriten Fabulous Pellini slog över i galopp direkt i startögonblicket. Den chansen utnyttjade Ester Wibb och höll hela vägen till säker seger trots avsaknaden av lopp i kroppen. Oskar J Andersson körde Jasmine Ising-träningen till vinst före Crashed Eggs som avslutade riktigt kvickt ute i banan.

Finalfältet Svenskt Trav-Kriterium:

1 Head Run – Robert Bergh
2 San Moteur – Björn Goop
3 Brambling – Daniel Redén
4 A Good Point – Sören Norberg
5 Önas Prince – Per Nordström
6 Twigs Honor – Svante Båth
7 Beacon Kronos – Daniel Redén
8 Hell Bent For Am – Stefan Melander
9 Henry Flyer Sisu – Timo Nurmos
10 Manny Muscle – Reijo Liljendahl
11 Black And Quick – Jörgen S Eriksson
11 Fire Piston – Admir Zukanovic


Finalfältet Svenskt Trav-Oaks:

1 Eagle Eye Sherry – Björn Goop
2 Beauty Kronos – Daniel Redén
3 Hoboken Am – Timo Nurmos
4 Barbro Kronos – Svante Båth
5 Heloise Am – Roger Walmann
6 Beware Kronos – Svante Båth
7 Chablis Ribb – Leif Witasp
8 Circus – Björn Goop
9 Ester Wibb – Jasmine Ising
10 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
11 Wallawalla Broline – Björn Goop
11 Crashed Eggs – Roger Walmann

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Starkt svensklag i Europaderbyt
Nästa nyhet
Starkt svensklag i Europaderbyt

Starkt svensklag i Europaderbyt

Derby-vinnaren Hail Mary fattas men svensklaget är ändå starkt. Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och Power finns med bland de som kan ta chansen i Grand Prix de l’UET.

Det är den 16 oktober som finalen av Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, körs på Vincennes. Vinnaren kammar hem motsvarande cirka två miljoner kronor. Försök avgörs dels på Solvalla under Kriterie-helgen den 27 september och på finalbanan i Paris två dagar senare. 53 hästar finns med bland de som kan ta chansen att kvala in – 17 av dem är svenskfödda.

Ett starkt blågult lag

Den färske svenske Derby-vinnaren Hail Mary är inte anmäld till Grand Prix de l’UET men det blågula laget känns ändå starkt. Bland de som kvarstår finns Derby-tvåan Don Fanucci Zet och trean Aetos Kronos, samt fjolårets Kriterie-vinnare Power och den tiofaldige miljonären Green Manalishi.

Det finns dock riktigt tuffa motståndare från annat håll. Favoritskapet på förhand lär vila på Ecurie D:s axlar; fartfenomenet har loppet som höstens stora mål. Från franskt håll aviserar kulltopparna Go On Boy, som nyligen vann Critérium de 4 Ans, Gu d’Héripré och Gotland start.

Svenskfödda kvar i Grand Prix de l’UET:

Aetos Kronos
Alpha K.
Belker
Don Fanucci Zet
Dwayne Zet
Exodus Brick
Fort Knox
Galantis
Green Manalishi
Gulfstream Am
Guzz Mearas
M.T. Oscar
Power
Starbec’s A. to Z.
Ubiquarian Face
Ultion Face
Upset Face

Listan: Preliminärt anmälda till Grand Prix de l’UET

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop avstängd under Kriteriet

Travtips

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Travtips
fredag 15.07, 30 oktober
Det var en bra onsdag på liret där vinnaren av inte mindre än fyra av åtta lopp träffades. Högst odds var på Sevilla som var häftig och 7.50 smakade fågel såklart. Becker var ”klar” som jag kunde ana då Peter Untersteiner tjoar till som han gjorde. Få trän...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.04, 30 oktober

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.11, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson