Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Face Time Bourbon överlägsen

90 000 euro är svårare att tjäna på ett enklare sätt. Face Time Bourbon spelade helt i sin egen klass när han detroniserade sitt motstånd i Prix de Sélection. Fantomtravaren noterade 1.10,3 när han för tredje året i följd tog hem storloppet.

Vincennes vintermeeting avslutades på lördagen. Grupp 1-loppet Prix de Sélection var eftermiddagens höjdare och såg Face Time Bourbon (e. Ready Cash) i rollen som gigantisk favorit. Favoritspelarna behövde heller inte ana någon oro. Den dubble Prix d’Amérique-vinnaren briljerade ordentligt igen.

Konkurrenterna kom aldrig nära

Éric Raffin, nu kusk bakom Face Time Bourbon, vände upp långt ut i banan och lät sin häst sticka till spets in i den första kurvan. Därefter var det i praktiken upp till övriga motståndare att göra upp om andrapriset. Sedan Frisbee d’Am, som befann sig i rygg ledaren, galopperade i sista böjen lämnades den ledande Face Time Bourbon helt ensam – och stack ifrån med många längder.

Överlägset vunnet och till synes med mycket krafter obrukade i mål, på den strålande segertiden 1.10,3 över 2200 meter. Noteringen putsade löpningsrekordet med fem tiondelar. Face Time Bourbon blev nu den första hästen sedan legendariske Jamin 1959 att vinna Prix de Sélection som fyra-, fem och sexåring. Världsstjärnan noterades för sin 30:e seger i karriärens 36:e start. Bakom vinnaren var det For You Madrik (11,1) som spurtade in som tvåa, Fric du Chêne (11,3) tog tredjepriset.


Ce Bello Romain – före Unique Juni

Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) hade inte setts på banan sedan segern i Prix Jean Boillerau i början av december. Nu stod valacken för en stark årsdebut när han plockade hem Prix du Plateau de Gravelle för Anthony Barrier. Ce Bello Romain, efter en tripp i andra utvändigt, kopplade enkelt grepp på favoriten Feliciano som anfört och försvarade sig fint mot Unique Juni som avslutade vasst. Jörgen Westholms sto fixade därmed ett fint silver i loppet. Vinnaren klockades till 1.11,2a/2100 och tjänade 40 500 euro.


Ny seger i raden – Hallix tog sjätte raka

Guillaume Gilot-tränade Hallix (e. Roc Meslois) har haft ett enastående vintermeeting. Sjätte raka segern kom för det fyraåriga stoet när hon, tillsammans med Éric Raffin, till slut mycket enkelt tog hem Grupp 2-loppet Prix Louis le Bourg. Tuffaste motståndaren var kulltoppen Helitlopet, men när den ropades ut som diskad och togs ur loppet i sista kurvan, blev det spel mot ett mål för Hallix. Stoet kopplade lätt greppet och stegade undan med flera längder till seger på 1.13,6/2850, ett nytt rekord för loppet. Förtjänsten för vinnaren var 45 000 euro.


Clegs des Champs gick inte att rubba

Som valack är Clegs des Champs (e. Legs du Clos) utestängd från de mest prestigefyllda loppen under sadel, men när han väl får vara med är han svår att rubba. Precis som för två år sedan blev det seger i Grupp 3-bataljen Prix Henri Desmontils för Clegs des Champs. David Thomain i sadeln attackerade in i sista sväng och ledande Freeman de Houelle blev snabbt ett slaget byte. Carly gick en fin avslutning, men det räckte bara till silvret. Enkel seger värd 40 500 euro för Thierry Raffegeaus nioåring som klockades till 1.12,2/2850 meter, en rejäl sänkning av löpningsrekordet.

Här kan du se Face Time Bourbon vinna @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 22:10, 09 april

Lugnt för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 09 april

Storlopp för Dear Friend

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:30, 09 april

Vassa årsdebutanter i Breeders Crown

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:47, 08 april

Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:39, 08 april

Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 08 april

Manchego gör comeback – med i kvallopp på lördag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:04, 08 april

Efter hemska Romme-scenerna: Ljusare för Pleasure For Cash

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bold Eagle-bror till salu

Bold Eagle-bror till salu

Tidigare i år föddes Light My Fire – en superstammad helbror till Bold Eagle. Nu startar ägaren ett projekt där den som vill kan köpa en aktie i hästen.

I februari föddes Light My Fire (e. Ready Cash) som är den elfte avkomman undan Reethi Rah Jet och är såldes en helbror till Frankrikes vinstrikaste travare genom tiderna, Bold Eagle. Nu erbjuder uppfödarna, storstallet Ecurie Hunter Valley, en unik möjlighet att köpa in sig i guldklimpen.

6000 euro för en aktie

Det är på Ecurie Hunter Valleys Facebook-sida som idén om att sälja ut 49 procent av Light My Fire i form av aktier lanseras. Varje aktie kostar 6000 euro, eller drygt 60 000 kronor, och är ”all inclusive”; aktien berättigar till vad hästen tjänar på tävlingsbana liksom en eventuell framtida avelskarriär.

Samma upplägg erbjuds också för årsfölet Let it Bee (e. Charly du Noyer u. Busy Bee Jet) där priset i stället är 2500 euro. Hästarna delas upp i 100 aktier där huvudägaren Ecurie Hunter Valley behåller 51 och därmed majoriteten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ökad spridning i Europa av fruktad hästsjukdom
Nästa nyhet
Ökad spridning i Europa av fruktad hästsjukdom

Ökad spridning i Europa av fruktad hästsjukdom

Flera fall av så kallad virusabort har rapporterats i Europa och även i Sverige. Svensk Travsport följer utvecklingen då ett större utbrott av sjukdomen kan påverka sporten.

Herpesviruset EHV-1, även kallat virusabort eller abortvirus, har rapporterats hos hästar på flera håll i Europa, i synnerhet Spanien, den senaste tiden. Svensk Travsport rapporterar även om ett par misstänka fall i Östergötlands och Västra Götalands län senaste veckan.

Kan få påverkan på travsporten

Svensk Travsport följer utvecklingen av spridningen av sjukdomen, då det kan få påverkan på  travsporten om läget skulle försämras kraftigt, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Virusabort orsakar feber och förkylningssymtom men kan i allvarligare fall leda till att dräktiga ston kastar sina foster. Sjukdomen kan också leda till förlamning, som kan vara livshotande för hästen om inte behandling sätts in.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hinner Face Time Bourbon med en start till?
Nästa nyhet
Hinner Face Time Bourbon med en start till?

Hinner Face Time Bourbon med en start till?

På lördag väntas Face Time Bourbon ta sin tredje raka seger i Prix de Sélection. Sedan blir det paus och fokus på tävling. Eller? Den franske superstjärnan finns i alla fall med i anmälningslistan till Grand Critérium de Vitesse.

På lördag är Face Time Bourbon gigantisk favorit att vinna Prix de Sélection, ett lopp som han i så fall tar hem för tredje året i följd. Den starten ska också markera avslutet på tävlingssäsongen för den franske stjärnan som ju bland annat försvarat sin Prix d’Amérique-titeln. Tränaren Sébastien Guarato har i ett tidigare uttalande menat att Prix René Ballière, i slutet av juni, är nästa tänkta start.

Loppet körs nästa söndag

Men kanske kan det bli ett lopp till före avelsarbetet tar vid på heltid? Face Time Bourbon är i vilket fall preliminärt anmäld till storloppet Grand Critérium de Vitesse som körs i Cagnes-sur-Mer nästa söndag. Anmälningarna till sprinterklassikern stänger på måndag.

– Det ser ut som att stallet bytt planer lite med att anmäla även till det loppet. Men det är en preliminär anmälan och Sébastien Guarato har både ändrat och ändrat tillbaka planer förr, säger journalisten Kristin Riise Ödegård till Kanal 75.

Läs även: Face Time Bourbon jagar tredje raka

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sobel Conway vass vinnare på Vincennes
Nästa nyhet
Sobel Conway vass vinnare på Vincennes

Sobel Conway vass vinnare på Vincennes

Sobel Conway övertygade stort när han vann på Vincennes för sin tränare Jean-Michel Bazire. Den blågula framgången blev total när övriga pallplatser belades av svenskar.

Efter ett par lopp lite i skuggan visade sig Sobel Conway (e. Conway Hall) från sin vassaste sida igen när den svenskfödda valacken segrade mot starkt motstånd i Prix Emile Allix Courboy, torsdagens inledande lopp på kolstybben. Med tränaren Jean-Michel Bazire i vagnen blev det till slut vattentätt.

Avgjorde enkelt i spurten

Loppet, som hade ett förstapris på 30 150 euro anfördes i hårt tempo av favoritspelade Fire Cracker som öppnade första 1700 efter 10,7. Sobel Conway fanns i andra par utvändigt och skred till verket mitt i den sista kurvan. Åttaåringen hade överlägset med krafter sparade till slut och kunde avgöra väldigt enkelt över upploppet till seger på fina 1.11,5/2700 meter.

Loppet blev även i övrigt en riktigt fin blågul manifestation. Anders Lindqvist-tränade Wild Love, som segrade förra torsdagen, stod för en fin avslutning och lade nu beslag på silvret. Björn Goop satt upp bakom Tomas Malmqvists Calle Crown som tog hand om tredjepriset.

Favoritseger för Hokkaido Jiel

Grupp 3-loppet Prix Vindex, för fyraåringarna, var eftermiddagens högst doterade där vinnaren tog hem 36 000 euro. Pengar som tillföll favoriten Hokkaido Jiel (e. Brillant-issime) som kördes till seger av sin tränare Pierre-Yves Verva.

Hokkaido Jiel spetsade, men släppte och fick en fin resa i det hårda tempot. Hermès Pat gick starkt genom sista kurvan, skaffade sig greppet, men fick ge sig den sista biten mot favoriten som avslutade med rejäl speed och säkert grejade guldet på 1.11,8/2700 meter. I fältet fanns även Tomas Malmqvist välstammade Hunter Valley som slutade åtta efter en resa först utan rygg, medan stallkompisen Howdy Partner diskades.

Här kan du se Sobel Conway vinna @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbyt stora målet för San Moteur

Travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson