Travnet
ANNONS
(148282) Face Time Bourbon_icon sport (1)

Face Time Bourbon gör sista starten före Prix d'Amérique på söndag. Foto: Icon Sport, Bildbyrån

Face Time Bourbon i huvudroll

Skribent

Publicerad kl 14.39, 28 december 2020

av Daniel Olsson

Face Time Bourbon genrepar och blir det stora affischnamnet i söndagens Prix de Bourgogne. Tjugo hästar finns kvar i anmälningslistan till helgen Prix d’Amérique-kval. Men inga svensktränade.

Ytterligare tre platser till Prix d’Amérique delas ut på söndag. Det är dags för det tredje av B-loppen när Prix de Bourgogne ska köras. Ett lopp som avgörs över korta 2100 meter med bilstart. Anmälan till loppet gick ut på måndag förmiddag och ser tjugo intressenter.

Face Time Bourbon stor favorit

Det stora namnet är förstås Face Time Bourbon. Tränaren Sébastien Guarato har sedan tidigare sagt att det är det här loppet som blir den regerande Prix d’Amérique-mästarens genrep och han lär förstås bli stor favorit i sedvanlig ordning. Björn Goop kommer att köra championen, men han ser också ut att bli det enda blågula inslaget i loppet – inga svensktränade hästar har anmälts.

Bland övriga anmälds märks PdA-tvåan Davidson du Pont som funnits med i de två tidigare B-loppen men ännu inte gjort något väsen av sig i vinter. Här finns även fjolårets skräll i loppet, meriterade stoet Billie de Montfort, som kommer från seger i Gran Premio delle Nazioni. Färsk seger i Italien har även Bahia Quesnot, som ju redan är inkvalad till Prix d’Amérique efter att ha varit trea i Prix de Bretagne.

En annan som har pappren i ordning för sista söndagen i januari är norske stjärnan Moni Viking, som också han är anmäld för att slipa formen i söndagens race. Landsmaninnan Calina är en ur en kvintett anmälda från Jean-Michel Bazires stall, dit också Looking Superb och Bourbonnais-tvåan Victor Ferm räknas.

Den definitiva startlistan blir klar under torsdagen.

Face Time BourbonPrix de BourgognePrix d'Amérique 2021
ANNONS
Nästa artikel