Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Efter ett uppehåll på nära elva månader var Some Summit tillbaka. Och hon var det på allvar direkt. Veijo Heiskanen hade stor uppvisning med sitt monstersto.

Veijo Heiskanen har tidigare sagt att det är Prix d’Amérique han siktar på med femåriga stoet Some Summit. När fjolårets Stochampionats-vinnare gjorde årsdebut i Halmstad under Sprintermästaren visade hon varför tränaren smider så stora planer.

Some Summit är en undantagshäst, säger Veijo. Foto: ALN

Trots ett uppehåll sedan mitten av augusti, detroniserade Some Summit sitt motstånd i ett lopp för de femåriga stona. Hon landade på 1.12,1a över 2140 meter. Nytt banrekord med gott om kraft kvar.

– Hon hade gått 1.22 som fortast inför det och nu sprang hon tio sekunder fortare, det är verkligen en undantagshäst. Hon har så lätt för sig, det flyter på så bra för henne. Hästen var riktigt imponerande i dag, jag åkte bara med, det var hon själv som ökade sista varvet, sa Veijo Heiskanen i vinnarcirkeln.

Some Summit kunde inte svara ut Evelina Palema som snabbstartade till spets, men Veijo var direkt ute och övertog efter 500 meter efter i underkant 1.10. Här var loppet sedan över.

När Dream Vacation-dottern travade in över sista bortre började en lucka öppnas upp och 400 meter kvar var det tack och adjö. Some Summit vann överlägset. Förstapriset var 125 000 kronor. Stoet tog här sin sjätte raka seger och är fortsatt obesegrad i Heiskanens regi.

Salmela - igen. Foto: ALN

***

*För tredje gången slog Petri Salmela till i populära Upp till Bevis. Utrustad med Ola Samuelsson-tränade Thewayiam Ås svarade han för en snygg kuskinsats.

Tempot hölls högt i täten av Folli och Timo Nurmos. Salmela kunde hitta ut från fjärde invändigt i andraspår 800 kvar och vred på för fullt i fjärde spår 400 kvar. Täthästarna var möra och i stället var det Sylvester America och Jerry Riordan som tog upp jakten.

Riordans travare flög fram sista biten, men mållinjen frälste den undflyende Thewayiam Ås som vann på 1.13,3a över 2140. Förstapriset var 75 000 kronor. Trea blev Reijo Liljendahl med Unique Julia.

– Det är roligt med det här loppet en gång om året, det är nästan så man längtar. Man njuter av varje sekund. Men det är hästen som gör det mesta jobbet och Ola hade fixat en riktigt bra åt mig, sa en glad Petri Salmela.

Rajesh Face - en talang utöver det vanliga. Foto: ALN

*Världsrekord (!) blev det redan i kvällens första race. Lutfi Kolgjini ångade på i täten hela vägen med fina Rajesh Face som höll undan mot Albir och kom i mål på 1.13,2 över 2140 meter. En putsning av voltstart-rekordet med med fyra tiondelar för treåringar.

*Urstark insats i finalen av Summer Meeting när Jairo vann för Örjan Kihlström efter en tung resa. Valacken fick en vid näst sista sväng innan han kom ned i dödens, men lade press på Ultimate Wine. Joakim Lövgren-träningen höll sedan säkert till segern på 1.13,0a över 2140.

Stark Jairo. Foto: ALN

*Summer Meeting Stayer såg en rykande avslutning där Chosen One duellerade mot tungt avslutande Reckless hela upploppet ned, men Johan Untersteiner höll undan med Chosen One på 1,14,4 över 3140.

*Danske Apapmand var ingen bluff. Från tredje utvändigt avgjorde han för Andres F Jensen i en duell mot Sevilla som återkom starkt efter galopp. Vinnaren noterade 1.13,8 full distans.

*Johnny Takter avrundande V75-spelet. Det genom att sätta dit Pioneer Face som anförde loppet från början till slut och vann på 1,13,8a över 2140 i hård duell mot Legoholm Zon.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sprintermästaren uttagning: Mozart glänste mest

Sprintermästaren uttagning: Mozart glänste mest

Imponerande segrar av Breidabliks Nubbe och Cruzado dela Noche – men allra värst var nog ändå Southwind Mozart som vann på 1.09,5.

Sprintermästaren avgörs under torsdagskvällen på Halmstadstravet. För att få till ett finalfält krävdes tre uttagningslopp. Så här kördes de.

Breidabliks Nubbe. Foto: ALN

*Uttagning 1:

Uncle Lasse var stor favorit men skulle aldrig kunna rå på Breidabliks Nubbe. Conrad Lugauer hade lånat ut sin juvel till Christoffer Eriksson denna kväll.

Breidabliks Nubbe synade dödens direkt, utvändigt Telecomando Ok som öppnade 500 efter 10,8. Uncle Lasse placerades i andra utvändigt och det var först 350 kvar som favoriten sändes iväg.

Breidabliks Nubbe kopplade greppet om ledaren över upploppet och hade också kraft att stå emot Uncle Lasse. En riktigt stark insats och klockorna stannade på 1.10,6a. Uncle Lasse vidare som tvåa och Telecomando Ok som trea.

– Han var mycket bra, Conrad har gjort ett fantastiskt jobb med hästen. Han var fin att köra, stark och rejäl. Han lade ingen kraft utvändigt och det blev nästan till en speeduppgörelse, sa Christoffer Eriksson.

Cruzado dela Noche. Foto: ALN

*Uttagning 2:

Favoritfall även i andra uttagningen. Poet Broline blixtrade till ledningen och fick öppna lugna 12,1 första 500 meterna. Björn Goop klev snart fram i dödens med ”Tarzans” Cruzado dela Noche och låg lugn när man varvade på 12,4.

Slutet av loppet skulle dock gå i raskt tempo. In på upploppet närmade sig Cruzado dela Noche ledaren rejält och Poet Broline fick motvilligt ge sig sista biten. Vinsten togs med en säker halv längd på 1.11,1a efter underkant 1.09 sista 500. Nappa Scar trea från vinnarhålet.

– Vi vill väl inte bjuda in dem där bak utan göra det lite till en speeduppgörelse. Det gick enkelt att koppla greppet faktiskt, det här är en stark och rejäl häst, sa Björn Goop.

Southwind Mozart. Foto: ALN

*Uttagning 3:

Bländande uppvisning av Southwind Mozart och Veijo i sista försöket. Tempot gick i mördande tempo: Dragster spetsade och nådde 500 efter 08,2 och varvet på 09,6. Southwind Mozart låg placerad som trea i andraspår.

Med 400 meter kvar blev det full gas från favoriten. Heiskanen vred rakt ut i fjärdespår ur den sista svängen och Southwind Mozarts avslutning var mäktig. Segern togs helt ohotad på toppfina 1.09,5a.

In Vain Sund trea från andra utvändigt och Flash Håleryd trea efter fin avslutning. French Laundry fyra, men också till final som bäst rankad.

– Han sprang fort sista biten…Det blev perfekt för oss med så bra tempo hela vägen och i sista sväng kändes det bra. Det känns att han kan röra på sig, kommenterade Veijo Heiskanen.

Så blev finalfältet (turordning inom parentes):

1 (1) Breidabliks Nubbe – Christoffer Eriksson
2 (2) Southwind Mozart – Veijo Heiskanen
3 (3) Cruzado dela Noche – Björn Goop
4 (4) Poet Broline – Peter Untersteiner
5 (6) Uncle Lasse – Örjan Kihlström
6 (8) Nappa Scar – Per Lennartsson
7 (9) Telecomando Ok – Wilhelm Paal
8 (10) French Laundry – Johnny Takter
9 (5) In Vain Sund – Erik Adielsson
10 (7) Flash Håleryd – Johan Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness med Kihlström - i Frankrike
Nästa nyhet
Your Highness med Kihlström – i Frankrike

Your Highness med Kihlström – i Frankrike

Your Highness är ute efter att återuppta segerraden igen. På söndag kör Örjan Kihlström stoet i ett storlopp i franska La Capelle.

Det är Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre, ett Grupp 2-lopp ingående i Trotting Masters, som gäller på banan i La Capelle på söndag. Distansen är en engelsk mil och vinnaren föräras 45 000 euro.

Örjan kör. Foto: ALN

Loppet har samlat ett fint startfält där Örjan Kihlström dyker upp som kusk bakom Your Highness. Stoet fick en åtta raka lång segerrad bruten senast som tvåa bakom Bold Eagle i Prix René Ballière.

Det väntar fint motstånd även på söndag. Claes Svensson kör sin egen Moving On som börjar från ett fint andraspår. Även Robert Bergh finns på plats för att styra Going For Gold Zaz.

Robert Bi. Foto: ALN

En annan tuff kombattant är såklart Robert Bi, som senast var tvåa i Prix de Washington, samt Aladin d’Ecajeul (trea i samma lopp) och Elitlopps-hästen Billie de Montfort.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Solea Rivèlliere – Philippe Daugeard
2 Moving On – Claes Svensson
3 Billie de Montfort – Pierre-Yves Verva
4 Robert Bi – Robin Bakker
5 Black d’Avril – Frédéric Prat
6 Booster Winner – Bernard Piton
7 Your Highness – Örjan Kihlström
8 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
9 Going For Gold Zaz – Robert Bergh
10 Orchetto Jet – Michel Lenoir

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rejäl Västerbo HighFlyer tog ned Magic Tonight
Nästa nyhet
Rejäl Västerbo HighFlyer tog ned Magic Tonight

Rejäl Västerbo HighFlyer tog ned Magic Tonight

Västerbo HighFlyer noterades för första årssegern när han på stabilt sätt tog ner Magic Tonight från dödens i Bergslagsloppet.

För andra året i rad tog Daniel Redén och Örjan Kihlström hem Bergslagsloppet då sköna Fornaboda hade hand om onsdagens V86-tävlingar.

I fjol var det självaste Delicious som vann, i år var det Västerbo HighFlyer som stod för prestationen. Fjolårets Åby Stora Pris-tvåa tog årets första seger.

Visade formen. Foto: ALN

Förra årets Elitlopps-vinnare Magic Tonight var också ute efter första pinnen för året och tog säkert täten för Kenneth Haugstad.

Örjan Kihlström, som här stiftade sin första bekant-skap med Västerbo HighFlyer, placerade sin häst i dödens.

Genom sista sväng sög Redén-fuxen sig allt närmare och över upploppet var ledaren slagen. Säker seger för Västerbo HighFlyer på 1.11,5a över 1640 meter. Förstapriset var 100 000 kronor och Årjängs Stora Sprinterlopp, nästa lördag, står på önskelistan för vinnaren.

Magic Tonight fick andrapriset, sedan Reven d’Amour diskats för trängning. Underpaid Hanover lade beslag på tredjeplatsen.

Lubeck. Foto: ALN

*Veijo Heiskanen har många fina hästar i stallet. Treårige USA-importen Lubeck är en. Hästen såg riktigt fin ut när han vann Fornabodas Treåringspris från dödens på 1.12,9a över 1640 meter.

*En annan häst med framtiden för sig är Svante Båth-tränade Le Miracle. För Erik Adielsson tog han 9:e segern i 11:e starten i ett fyraåringslopp efter att tidigt övertagit spets. Tiden: 1.13,4a full distans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: Extra V75-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Torsdag: Extra V75-tips till Halmstad

Torsdag: Extra V75-tips till Halmstad

V75 Halmstad 7 juli

Omgången: Extra V75 i samband med Sprintermästaren och det är såklart högklassiga race, men med endast sju deltagare i kvalen där flera inte håller måttet, så är spelvärdet i omgången inte direkt lockande. Vi försöker med att gardera några av de stora favoriterna och spelar med kul och fräck utgångshäst som även spikas på DD!

Väderprognosen helt okej ut och banan lär presenteras i toppskick som vanligt i Halmstad.   

Bästa spiken:
1 Poet Broline (V75-3) har en smaskig uppgift då det mer eller mindre ska vara spetsgaranti från innerspåret, och konkurrenterna sparar förmodligen lite till en final.

Utgångshästar:
4 Some Summit och 5 Coco de Vie (V75-1) är bättre än övriga och bildar en stark utgångsgrupp.
5 Amphibian Madness (V75-7) är roliga skrälldraget och kul att chansa med då Adielsson hoppar upp och till 5% i öppet lopp!

Favorit i fara:
7 Sevilla
(V75-6) slog vår spik senast, men det efter perfekt resa och vi tror på revansch och klar favorit ska inte Nordströms häst vara.

V75-förslaget är på 3456 kronor.

4-5/ 9-1-3-8-10-7-6-11-2-12 (6-11)
5-4 (2-1)
1 Poet Broline (2-5)
3-2 (1-5)
10-8-12-5-14-7-15-9-1-13-4-11 (6-3)
12-3-5-8 (10-7)
/ 3-4-6-12-2-10-9-7-8-11-1 (4-6)

2x2x1x2x12x4x12 = 2304 kr
12x2x1x2x12x4x1 = 1152 kr

DD-förslag på 950 kronor:

12-5 x 500
3,5,8-5 x 150

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V75-1:

Ranking: A: 4-5 B: 9-1-3-8-10-7 C: 6-11-2-12

Spetsanalys: Bonbon Mearas tar ledningen och släpper nog enbart till Some Summit, och Veijo lär komma farande runt första kurvan.

Loppanalys: 4 Some Summit är megafavorit och det är både rätt och fel, för är hon som förra året bara vinner hon men det är långtifrån säkert då hon inte startat på nästan ett år och det har vart mycket strul med henne. Veijo låter nöjd, men det känns ändå som att han är osäker på hästen och lite spel för galleriet med att verka nöjd så han får loppet mer till skänks. Hon körs troligen till ledningen tidigt, men vi testar att gardera henne.

Bra är tuffa 5 Coco de Vie som skulle kunna mosa favoriten om hon inte är redo direkt, för tuff är Coco verkligen. Hon har härdats mot stenhårda hästar hela året och gjorde vad hon kunde senast men de sprang bara ifrån henne. Nu enbart ston och chans även från dödens. Dessa båda höjer sig chansmässigt och bildar en stark utgångsgrupp.

Skulle de köra mot varandra och favoriten är rostig kan det komma in flera på speed då det finns fart men sådär vilja i många märrarna – och det rensar ruskigt bakom. Varning för 0,98%-aren 9 Olympia Gold som toppspurtade näst senast, och glömmer vi senaste loppet då hon var märkligt dåligt så är hon kul nu som jätteskräll då det blir barfota och helstängt.

1 Bonbon Mearas är väl mycket spelad, men hon är riktigt bra nu och läget perfekt. Hon var snabb värre senast och tar spets, men visst är det stor risk för släpp till favoriten…

V75-2:

Ranking: A: 5-4 B: 2-1 C: 3-7-6

Spetsanalys: Telecomando O.K. är en startkanon som tar ledningen, sedan finns i leken att Björn släpper om Uncle Lasse testar direkt.

Loppanalys: Storfavoriten 5 Uncle Lasse är hästen att slå för övriga, han är favorit att vinna Sprintermästaren på spelbolagen men han var inte speciellt övertygande senast då han gav upp väl enkelt från ledningen. Visst, det var bra sluttid och en bra häst som slog honom från dödens i Pacific Broline men han borde ha varit bättre. Det var en genomkörare inför detta som gällde, och då han inte hade startat sedan Fyraåringseliten kommer han gå framåt formmässigt, men fräschören är frågan? Får han överta av 2 Telecomando O.K. (inte otänkbart) så vinner han loppet, men annars kanske motbudet kan bjuda upp till kamp.

Andrahandare är just Telecomando O.K. som var bra vid andraplatserna i försök och final av Kungapokalen och då han ser ut som en riktig sprintertyp lär det passa bra med spår 2 och 1609 meter. Han öppnar blixtrande och tar ledningen, men det är tyvärr lite känsla att Björn kan släppa till favoriten och vara nöjd att bli tvåa i försöket. Vi hoppas att han spänner bågen och eldar på i ledningen, men han vinner knappast loppet oavsett och är överspelad enligt oss.

Vi dubblar med 4 Breidabliks Nubbe som är väldigt bra och han svarade för ett topplopp i dödens senast då han verkligen fick en lungöppnare. Ny kusk på honom är spännande och det kan mycket väl ge extra kick och får han smyga med i draget om favoriten åker på svar kan skrällen vara faktum! Det känns starkt med att låsa på två, antingen vinner Lasse från spets eller så slår han ledaren och inte kan svara Nubben och 8% är taget!

V75-3:

Ranking: A: 1 B: 2-5-6 C: 3-4-7

Spetsanalys: Poet Broline kan vara snabbast i kullen från start och att han ska bomma spets från innerspår på 1609 meter är hyggligt långsökt!

Loppanalys: Kvällens bästa vinstchans på V75 måste 1 Poet Broline ha och vi spikar honom. Man har siktat hela våren mot Sprintermästaren, och vann Kungapokalen lite av bara farten! Han är en sprinter ”Poeten” och det låter väldigt uppåt från både Peter och Johan Untersteiner i förhandssnacket. Det var preparélopp senast då Southwind Mozart vinkades fram och Poet Broline gick bra där bakom, och han har varit bra i finslipande jobb. Ingen har en chans mot honom från start och nu släpps ingen ledning. Toppchans!

Klart att 5 Cruzado Dela Noche är en värdig utmanare, han har potential att vinna hela Sprintermästaren för han blir bara bättre och bättre hos Cattis/Tarzan. Var ruskigt bra efter galopp i Kungapokalen och det var häftigt intryck från ledningen senast. Nu verkar man spara lite fötter och det blir inte barfota runt om i försöket och då slår han knappast en maxad favorit från dödens.

V75-4:

Ranking: A: 3-2 B: 1-5-6-7 C: 4

Spetsanalys: In Vain Sund försöker hålla upp innerspåret, och det finns lite chans om Erik vill maxa honom för då är han snabb och det är stor fördel för honom med 1609 meter. Snabbast är dock Dragster som skjuter till väldigt efter några steg och han flyger nog förbi. Roger har inte bestämt taktiken, men det borde klia i fingrarna att köra i spets! Annars är det favoriten Southwind Mozart som övertar, ingen annan tror vi är aktuell att överlåta till.

Loppanalys: Ny jättefavorit i nästa försök av Sprintermästaren och denna gång 3 Southwind Mozart som tagit tre raka för Veijo Heiskanen och gjort det jäkligt övertygande! Var totalt överlägsen i debuten, och svarade för ett rykande speedryck näst senast då han bara forsade förbi dem till ledningen in mot sista kurvan. Senast var det lekande lätt då han fick hållas framme i spets dit han släpptes utan strid och han slog topphästar enkelt. Allt verkar bra inför detta och Veijo sitter troligen på både bästa och snabbaste hästen, och kanske släpps han till ledningen av snabbstartande 5 Dragster? Given är han, men det finns värdiga motståndare!

Främst i andrahandaren 2 French Laundry som ser ut som en topphäst och han har varit klart bra två starter på barfotabalans samt helstängt och jänkarvagnen. Han har inte öppnat något, och det testar man kanske inte nu heller men med lite strul/tung löpning för favoriten kan han mycket väl växla alla sista halvvarvet ute i spåren. Han höll starkt i spåren på Bjerke och gick inte tom bakom kanonerna Pinkman och Uncle Lasse före det.

Det bör räcka bra med dessa men vi nämner 1 In Vain Sund som vann enkelt senast och att han stannade till var nog mer i sin ensamhet då han lämnade de övriga redan i slutkurvan. Han är mäktig hästen och det är bra läge, oavsett om han håller spets eller inte.

V75-5:

Ranking: A: 10-8-12 B: 5-14-7-15-9-1-13-4-11 C: 6-3-2

Spetsanalys: Chanslösa(?) Surprise Power borde vara spetshästen första biten då han varit snabb i princip varje voltlopp, men släpper. Sugarboy Petoj och Chosen One lär vara mest intresserade och den senare till spets?

Loppanalys: Nu ska det börja smälla för här är det ett öppet långlopp där vi inte litar på favoriten 12 Reckless som är ojämn och senast var han inte ens nära att gå felfritt, visserligen med omstart och i Norge, men ändå. Han är renoverad efter det, och var riktigt bra i de tuffa långloppen i våras då han var nära Mellby Viking och mötte för bra hästar i Harpers. Fungerar han och det inte strular så är han en het kandidat, men det är givet att gardera.

Klar andrahandare är 5 Västerbo Arthur som inte heller var ens nära felfritt med samma spår på Solvalla, och det kommer snabba hästar på honom från springspår direkt igen och det är galopprisk. Han har hittat nya växlar senaste månaderna och senast var han riktigt fin då han dök till seger. Ändå för mycket spelad med galopprisken i minne!

Alla andra rensar skönt då övriga är spelade under 10% nu på eftermiddagen och vi spelar med tolv hästar matte. Vi såg på V86 att det räcker med en jättebalja för att värdet skjuter i höjden och här får den gärna komma! Tipset till 10 Stay Alert som det är bra känsla kring då Peter låter ovanligt nöjd med senaste jobben efter att man hittat lite småsaker på hästen. Han står bra till med bara tre hästar på sin volt och distansen gillar han, det visade han via vassa spurten bakom Usain Henna för tre starter sedan!

8 Källna Orlando blir inte erkänd med amatörtränaren, men han är riktigt bra faktiskt! Höll strålande för tokpress från ledningen på V75 och släpptes upp i märkligt odds senast då han bara brusade undan från ledningen! Adielsson nu och varningen är utfärdad!

14 Alkalizer Am står sig bra och han slipper Nadal Broline nu, 15 From Dust to Dawn har lopp i kroppen och borde passa på distansen, bara 3% på honom…

V75-6:

Ranking: A: 12 B: 3-8-5-10-7-11 C: 4-9-1-6

Spetsanalys: Whisky Akema är mycket snabbare i volt och vi tror att han körs till ledningen runt första kurvan, för inte vill man svara med Flo Rida Sea?

Loppanalys: Mycket kul lopp att sätta tänderna i, vi bjuder på favoriten 7 Sevilla, dels för att han känns för mycket spelad och vi tål knappast en favorit i detta läge som vi spelat tidigare. Han har varit bra vid två raka segrar, och senast avgjorde han enkelt efter optimal löpning. Han kan säkert öppna ganska bra, men det kan de flesta innanför också och någon ledning tror vi inte att han bjuds på. Sedan bara en av flera och uselt spelvärde gör att ha tas bort helt enkelt!

Mest tror vi på 12 Erik Sting som är en mycket fin häst, och han var bättre än favoriten senast då han gjorde allt jobb men fick ge sig sista biten då Sevilla slank loss bakom. Han kommer gå med rycktussar nu och bjuds tillfälle tror vi att Jorma gärna kör fram i dödens mitt i loppet och avgör på styrkan. Vi tänkte spika honom, men tar med några roliga då vi fick råd till det.

3 Whisky Akema var nära att vinna V75 i våras trots tuff körning första 500, och han visade form senast då han spurtade bäst av alla ute i vida spår. Claes verkar helt inne på att ladda rejält och vill köra i ledningen. Kommer han dit kan det hålla som skräll, även om de mer betrodda är bättre hästar. I spets försvarar han sig väl.

8 Gambino Degato är loppets draghäst då han lättas rejält till första barfota runt om och det kommer lyda dubbelrött på atg. Han vinner senast utan galoppen av ren friskhet i sista kurvan för det var rikcit bra vis han flög fram efter det. Stängt spår är lurigt och det är inte säkert att han får se dagens ljus, men kommer han loss lär han gå fort till slut.

5 Apapamand var strålande senast då han från dödens bara dundrade på och vann med sparade krafter på topptid för att vara den erkänt mindre snabba banan i Danmark. Felfri är han med på fotot!

V75-7:

Ranking: A: 5 B: 3-4-6-12-2-10-9-7 C: 8-11-1

Spetsanalys: Tuff körning att vänta med flera ganska snabba och inte givet vem som vill köra i ledningen, mer än att Pioneer Face säkert vill dit. Frågan är vad det kostar, och om hon ens når dit? Ner Star Power är snabbast men kommer släppa som det verkar, Twin’s Zindy skickar Johan iväg och kanske kan vara först. Båda favoriterna kommer sedan, och det blir kanske Pioneer när krutröken lagt sig.

Loppanalys: Öppet stolor där favoriten 4 Cybele Merite är en bra häst, men ännu orutinerad med bara sju starter i kroppen men hon har vunnit på Vincennes från ledningen efter halva loppet och var jättefin då. Fungerade sämre senast då hon galopperade i striden och har varit borta och kommit hem till Sverige. Borde inte vara på topp direkt och ska synas.

5 Amphibian Madness är draget i ett öppet stolor, för hon känns riktigt intressant med Erik Adielsson upp för första gången! Inte minst för att det varit tränaren själv som kört alla starter hittills. Hon har aldrig vunnit lopp, men haft mycket stolpe ut och med bara lite klaff hade hon varit i final i Drottningens. Senast satt Tommy bara och gottade sig ute i spåren då hästen hoppade upp och det var nog segern som rök där. Hon är snabb och lättplacerad, och bäst då hon sparar speeden tror vi. Erik bör lösa det och hitta ner i slagläge och med vild kubbning där framme så kliver han in i loppet sista 500 och ska kunna avgöra. Mycket intressant utgång och spik på DD!

6 Pioneer Face är betrodd, och är hon som i kvalet till Drottningen då hon bombade till spets och vann enkelt (där det strilande med ryggar för vår idé) så är det bra chans. Dock har hon svikit dubbelt, och var sämst senast då hon inte var frisk. Bra i billigt provlopp inför detta och Takter brukar komma till spets då han är påställd för det. Kostar det inte för mycket och formen sitter där är hon nöten att knäcka – men det är en del gissning på betrodd häst.

3 Twin’s Zindy håller formen och står bra till här med Johan upp som var ytterst nära att vinna med hästen i ett DD-lopp nyligen. 12 Hope Bo har siktats mot det här loppet och kan vara en storskräll trots tolftespår.

Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face förgyller Jägersro-kvällen

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson