Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Etonnant jätteskräll

Från start till mål över drygt fyra kilometer. Etonnant var hästen som ingen hade räknat med – men Richard Westerinks sjuåring stal showen totalt i Prix de Paris. Det blev en högst överraskande utgång när Vincennes stora styrkeprov avgjordes.

I vinter hade Etonnant (e. Timoko) mest matchats i monté och var femma i Prix de Cornulier och senast blev det silver i Prix de l’Ille-de-France. Att hästen, tränad av Richard Westerink, skulle vara en vinnarkandidat i söndagens Prix de Paris hade verkligen inte spelarna räknat med och släppte upp sjuåringen till sextio gånger slantarna. Men ”haren” höll hela vägen – Etonnant släppte aldrig någon förbi sig.

Ny galopp för Davidson du Pont

Ute i spåren var Etonnant alltså snabbast ut, tog sig till ledningen och uppträdde kanske till en början lite hetsigt. Men körande Anthony Barrier kunde dämpa farten och som väntat inleddes loppet i ett måttligt tempo; första 2650 avverkades efter 17,2. Då började ledaren att öka farten igen över den sista bortre långsidan.

Favoriten Davidson du Pont bidade sin tid långt ned i kön, påbörjade ett avancemang i spåren men föll precis som senast i Prix de France över i galopp med diskning som följd. Nu var det i stället loppets andrahandsfavorit Délia du Pommereux som började ta upp jakten. Prix de France-vinnaren tog sig fort fram mot ledaren i uppförsbacken, men krafterna skulle sina för stoet.

Ingen skulle fånga in ledaren

En bit in på upploppet stod det klart att ingen faktiskt skulle fånga ledaren. Från start till mål var det otippade segerreceptet för Etonnant och Anthony Barrier i vagnen fick god tid på sig att fira med en rejäl segergest. Förstapriset på 180 000 euro blev Timoko-sonens klart största segercheck hittills. En seger som skrällen bärgade på 1.14,7/4150 meter.

– Jag är inte överraskad över prestationen, men kanske att han vann. Men vi har haft det här loppet i tankarna länge; det är en otrolig motor i den här hästen och det är som om han har ”fyra lungor”. Det finns nog chans att vi tävlar med honom i Skandinavien framöver, sa Richard Westerink i ATG Live.

Silvret till Diable du Vauvert och Gabriele Gelormini. Hästen gjorde första starten sedan han senast slutade sexa i Prix d’Amérique och levererade en rykande avslutning i vida spår. Diable du Vauvert var på linje med montéspecialisten Flamme du Goutier som stod för en stark insats även framför sulky – men diskades för orent trav som tvåa i mål.

Måltvåan diskad – Moni Viking trea

Bronset gick nu i stället till norska hoppet Moni Viking vilken gjorde hela loppet i rygg på den ledande vinnaren, men som inte kunde utmana sista biten. Bakom grejade Carat Williams femtepriset före Chica des Joudes som gjort stora delar av loppet i dödens, sexa Délia du Pommereux som föll tillbaka sista biten, samtliga i kvartetten klockade till 1.14,9. Bahia Quesnot befann sig bland de sista i fältet, kom aldrig in i loppet och blev sjua, före Tony Gio som här gjorde karriärens sista start. För Anders Lindqvist-tränade Hard Times slutade det med en tidig galopp.


Grâce de Faël när favoriten diskades

Grupp 2-loppet Prix Paul Bastard som rids för femåringarna fick se en spännande upplösning. Den stora favoriten Gladys des Plaines drog tuff i ledningen och hade Grâce de Faël (e. Sam Bourbon) med sig i släptåg, något som utvecklades till en ren tvåhästars-duell. Den sistnämnda såg ut att skaffa sig ett litet grepp över upploppet, men Gladys des Plaines kontrade sig tillbaka sista biten och fick nosen före.

Men det sista ordet var inte sagt med det. Domarna granskade löpningsfilmen och beslutade att diska målettan för orent trav. Något som alltså, trots allt, gav Grâce de Faël och Matthieu Abrivard segern värd 45 000 euro. Vinnaren som tränas av Thierry Duvaldestin, kom i mål på lysande 1.11,9/2700 vilket förbättrade fjolårets löpningsrekord med hela en sekund och två tiondelar.

Här kan du se Prix de Paris @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 22:10, 09 april

Lugnt för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 09 april

Storlopp för Dear Friend

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:30, 09 april

Vassa årsdebutanter i Breeders Crown

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:47, 08 april

Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:39, 08 april

Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 08 april

Manchego gör comeback – med i kvallopp på lördag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:04, 08 april

Efter hemska Romme-scenerna: Ljusare för Pleasure For Cash

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Disco tog snabb revansch

Disco tog snabb revansch

Förra lördagen var han ett slaget rov som stor favorit. Nu blev det omedelbar revansch. Ulf Ohlsson var minst sagt bestämd bakom Disco Volante som från ledningen kunde vinna Gulddivisionen ohotad på Romme.

Efter att ha fallit som favorit på Mantorps tunga underlag förra veckan, utkrävde Disco Volante (e. Scarlet Knight) snar revansch. Återigen fick Stefan Melanders kvickfotade valack spelarnas förtroende; den här gången infriades det. Disco Volante spelade i sin egen klass när American Trot, omgångens Gulddivisionen kördes på Romme.

Ohlsson körde till resolut

Disco Volante kom dock inte till spets initialt utan letade sig ned som tvåa i andraspår. Det var dock inte Ulf Ohlsson bakom särskilt nöjd med. Favoriten fick direkt marschorder och Rikard N Skoglund bakom ledande Hazard Boko valde att inte ta strid när Disco Volante kom farande. Med favoriten i spets inför det sista varvet var affären avklarad; på 1.11,0a/1640 bärgades segern med enkelhet och förstapriset på 150 000 kronor före Disco Volante över fem miljoner totalt i karriären. Hazard Boko ordnade andrapriset, medan vinnarens stallfrände Evaluate på nytt gick en bra avslutning för bronset.


Emil Mollyn skrällde efter kvick spurt

Kallblodsdivisionen såg en stark startlista där en ny duell mellan B.W. Rune och Roli Eld låg på lut. Men när den förstnämnde felade mitt i attacken vid upploppets början, såg segern för ett ögonblick ut att gå mot Roli Eld som tuffat sista varvet först i tredjespår. Men Mikael J Andersson hade andra planer bakom Emil Mollyn. Åttaåringen, tränad av Petter Glittum, fick fritt och sköt till blixtsnabbt. Kort före mållinjen hade skrällen skaffat sig segergreppet. 1.24,0/2160 var noteringen.


Ara höll upp spets – sedan runt om

Hemmaseger i Klass 1 genom Ara (e. Maharajah) och Jörgen Westholm som lyckades hålla spets från sitt innerspår, sedan Artful Deimos galopperat in i första sväng på väg mot samma position. Efter det släppte Ara ingen över bron. Enge Eros sköt till snabbt över upploppet, men mot ledaren fanns inget att sätta emot. Säkert på 1.14,1/2140.


Remarkabelt när Westholm vann igen

Den gode Westholm skulle plocka ytterligare en pinne under dagen. Med ständigt rikstotoaktuelle Remarkable Feet (e. Andover Hall) kunde han gotta sig i tredje utvändigt, medan första varvet gick efter snabba 1.11. Med 700 kvar kom attacken, redan 500 kvar satt Remarkable Feet i ledningen. Global Undecided spurtade bra men utbrytningen bar frukt – Remarkable Feet stegade säkert undan på fina 1.12,1a/2640.


Pacific Kingdom fångade in favoriten

Favoriten D. Day Zet såg ut att gå mot sin tredje raka när den i dödens utmanande Global Above All felade vid upploppets början. Riktigt så enkelt var det inte. Car Johan Jepson hade fint lotsat fram Merete Larsen-tränade Pacific Kingdom (e. Racer Bourbon) som nu fick raka spåret i andraspår och fångade in ledaren kort före mål i Klass 2-försöket. Stark avslutning av Zeolit, som inte var långt efter som trea. Skrällvinnaren klockades till 1.14,6a/2140.


Pappajoynns Ilse när utmanaren felade

Mikael Erikssons Pappajonnys Ilse (e. Beanie M.M.) fick en seger i raden igen sedan hon för Örjan Kihlström fått ledningen tidigt sedan Smaragd Norrgård galopperat ur första kurvan. Dramatiken var dock inte helt över därmed. Västerbo Jolene utmanade ledaren rejält in på upploppet och såg kanske ut att ha fått ett litet grepp – när hon också ägnade sig åt fel gångart. Därmed säkert för Pappajonnys Ilse som noterade 1.15,1/2640.


Tredje raka för formstark Oxidizer

Toppform kan man verkligen säga att Oxidizer (e. Dream Vacation) befinner sig i. Valacken, som tränas av Axevallas David Persson, tog tredje raka när han fixade segern i Bronsdivisionens försök. Efter en snabb öppning på 09,5 första 500 tog Ulf Ohlsson chansen, körde till rejält och kunde också överta. Därmed var loppet i hamn; Oxidizer höll säkert undan i slutstriden på 1.13,0/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet
Nästa nyhet
Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Joakim Johansson var ett välkänt ansikte i trav-tv. Nu återvänder han till sporten och Skellefteåtravet där han bli ny platschef.

Joakim Johansson var en omtyckt profil i trav-tv och medverkade även som programledare i TV4, men lämnade uppgiften 2015. Nu återvänder han till sporten. Det är på Skellefteåtravets hemsida som man berättar att styrelsen utsett Johansson till ny platschef vid banan. Han tillträder posten från och med i april då Henrik Bäckström slutar. Joakim Johansson har tidigare verkat som travbanechef på Skellefteåtravet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
10 miljoner under SM-dagen
Nästa nyhet
10 miljoner under SM-dagen

10 miljoner under SM-dagen

SM-dagen på Åbytravet i oktober blir en av höstens riktiga höjdare. Tävlingsdagen stärks med finaler i Grand Prix de l’UET samt EM för både tre- och femåringar. Totalt ska det tävlas om tio miljoner kronor i prispengar.

Lördagen den 9 oktober blir något att se fram emot i höst. Då arrangerar Åbytravet SM-dagen då flera svenska mästare ska koras – men tävlingsdagen får också en stark europeisk prägel. Sedan tidigare har det varit klart att finalen i Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, ska köras under dagen men nu kan också bekräftas att EM för tre- och femåringar adderas till programmet.

Tio miljoner kronor delas ut

Förstapriset i Grand Prix de l’UET är cirka två miljoner kronor, medan EM-vinnarna belönas med ett förstapris om cirka en halv miljon kronor. Totalt kommer det under Åbytravets fullspäckade tävlingsdag att delas ut tio miljoner kronor i prispengar. Det meddelar banan på sin hemsida.

Det här blir sjunde gången som finalen i Grand Prix de l’UET körs på svensk mark, men första gången på Åby. Uttagningarna till loppet körs på Solvalla och Vincennes den 26 september.

I samband med SM-veckan arrangeras också Åby Yearling & Mixed Sales, en tvådagars auktion som pågår 7-8 oktober. Dessutom körs auktionslopp för två- och treåringar med 250 000 kronor i förstapriser.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Millie Millionaire diskades - då gick segern till Wild Love
Nästa nyhet
Millie Millionaire diskades – då gick segern till Wild Love

Millie Millionaire diskades – då gick segern till Wild Love

Millie Millionaire spurtade vasst till segern – men blev diskad. Det gav Wild Love överraskande guld. Svenska ston var i huvudrollerna i en dramatisk upplösning på Vincennes.

De blågula inslagen var flera i torsdagens Prix du Cantal på Vincennes. Och det höll också på att bli en svensk dubbelseger. Fredrik Wallins Millie Millionaire fångade på linjen in Wild Love (e. Love You) som här gjorde sin tredje start i regi Anders Lindqvist, men riktigt så enkelt var det inte. Domarna diskade målettan för orent trav – varpå segern gick till landsmaninnan.

Duktig insats av Wild Love

Den segern behöver dock Wild Love knappast skämmas för. Med Alexis Prat i sulkyn avverkade hon en stor del av sträckan som första häst i andraspår, kopplade greppet in på upploppet men fick släppa förbi Millie Millionaire som spurtat vasst när luckan kom från tredje invändigt, i sista stegen. Segern, som var den första på Vincennes för Wild Love på tre starter, togs på 1.14,3/2875 och var värd 22 500 euro.

Trea i mål slutade Björn Goop-tränade Ribaude, körd av Benoît Robin, medan tränaren själv körde Short In Cash som galopperade vid upploppets början. Adrian Kolgjinis Ganyboy slutade här sexa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför: Prix de Paris

Travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson