Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Det var jättesvårt i onsdags, och det känns verkligen att hösten är här då det smäller i loppen på annat vis med kraftigt varierande prestationer. De flesta tränare ligger lågt med att de har dåligt att träna på, men det är en lurig tid nu med kalla nätter och lite mildare dagar - innan tjälen satt sig och det kommer fortsätta vara ojämna prestationer. Dessutom är ju banorna mer sugande på hösten och det rullar inte lika lätt över upploppet för spetshästen.

Det blev träff på vinnande Findus M. och platsen på Brake Cooling vilket var okej med tanke på svårighetsgraden på vinnarna i övrigt. Det var tänkbart att spela Tonique som fick välförtjänt seger, men i övrigt var det inte nära att jag hade spelat någon som vann.

Nu är dubbeltrav på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna som gäller och jag har ovanligt bra känsla för bästa vinnaren och blir faktiskt förvånad om den inte vinner, som endast knapp favorit!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Eskilstuna – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Loppet kan avgöras från start, 6 Burning Man och 7 Man At Work har springspår med vassa startkuskar och den av dessa som kommer till ledningen är favorit att vinna loppet. Tyvärr tror jag på lite fördel Man At Work, men det är lurigt att bedöma dem i volt och dessutom var den för het senast och kanske inte går att ladda?


Loppanalys:

Två hästar är mycket bättre än de andra, och de är även klart mer betrodda och tredjehåndaren har Unibet till 14 ggr pengarna. Jag tror det skiljer så mycket för båda är i fel klass mot sin kapacitet, och det kan vara så att den som kommer till ledningen av dem vinner loppet. Unibet har sänkt på 7 Man At Work och 2.35 är inget jag vill spela, även om jag tror att han har lite större spetschans då han var snabb med springspår tidigare regi 2017. Han var otroligt laddad i comebacken senast, och egentligen för het redan i defileringen och Örjan kunde knappt hålla honom i loppet. Tog dödens och var överlägsen och den styrka han visade där imponerade, även om hästen alltid visat hög fart. Det var blinkers-huvudlag då, varit vanligt helstängt före och jag blir förvånad om han kommer ut med blinkers-masken igen. Jag räknar med öppet huvudlag denna gång. Han gick med vanlig vagn senast och lär göra det igen och tar han loppet bra och kommer till spets blir han svårslagen.

Nu har han brokig historia och det är inte säkert att han går framåt/tar loppet bra och är han lika het kan det bli fel. 6 Burning Man är den andra som höjer sig, han kan massor och äger grym styrka likt favoriten. Han har gått bra för Peter och spurtade bäst av alla i finalen senast utan att nå en grym Ike Schermer. Nu har man siktat mot detta meeting och Puro vill kvala in direkt då ägaren är från Bromma och finalerna går på annandagen på Solvalla. Mycket att planera för Puro detta! Hästen var inte speciellt snabb med springspår tidigare och kan få svårt att svara favoriten, men gör han det kommer han ge strid länge.

Mitt spel blir ändå på en annan, för bakom dessa ska 1 Mr Clayton J.F. smyga med. Jag tror Rikard kommer få iväg honom bra och få rygg på ledaren vilket är perfekt för denne herre. Han kan mycket, men går inte från spets där han lägger ner. I rygg tror jag han kan följa de flesta ganska länge och de som ska ut i spåren lär tröttna med de två stora där framme. Bland de tre tror jag på bra chans att vara och platsspel till 2.50 får det bli. Det verkar bli skor på, inget plus men jag tror inte det avgör.

Rank: 7-6-1-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Mr Clayton J.F. till oddset 2.50 hos Unibet.

6 Eskilstuna – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

5 Tiger Journey är snabbast, men Jepson är kanske mest påläst av alla kuskar och jag tror det är liten chans att han svarar 6 Fighter Mearas över tre varv.


Loppanalys:

Här kommer min bästa vinnare då jag tror att 6 Fighter Mearas är ”klar”! Jag vet att han är strulig och osäker och gärna gör bort sig, men nu ser det mycket bättre ut på förhand än då han hade bakspår på V75, det kändes som väldigt stor strulrisk och han gjorde bort sig. Nu kan han glida till ledningen när Uffe så önskar, och även om han inte laddar max så hästen blir het så släpper de i andravågen över tre varv. Från ledningen löper han ut bäst den högkapabla Båth-hästen och har aldrig förlorat där på fyra försök. Distansen är bra för stark är han och utan galopp finns inte att de slår honom från ledningen. 3.15 är helt okej att testa, chansmässigt ska han ner mot 2.50 tycker jag. 

1 Mellby Hoffa är den andra hårt betrodda i loppet, och han är obesegrad felfri efter sex starter, blivit fem vinster. Han var kraftigt förbättrad senast då det var första barfota runt om och han avgjorde mot Dominic Wibb från dödens. Jag hade inte blivit så imponerad före, men då var han bra även om det var konstigt lopp på banan som var dålig på innerspår. Jag tror inte han kan hålla ledningen och det är strulrisk och att han sedan ska slå min vinnare på utsidan, ja till det kan jag bara önska lycka till!

8 Vicar ser ut att vara ute över helt rätt distans för här snackar vi styrka och han har chans, även om det bli vanlig vagn nu. 5 Tiger Journey slog Elrond senast, kan mycket väl bli spets och släpp och han har chans om min vinnare gör bort sig.

Rank: 6-1-8-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Fighter Mearas till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Eskilstuna – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Det pratas om helstängt på 1 Zack’s Zoomer och då bör man vilja köra i spets på kort. 2 Food Money är blixtsnabb och försöker komma förbi och det är dessa som bör göra upp även om flera kan öppna vasst.


Loppanalys:

Guld är mycket lurigt med en favorit i 5 Milligan’s School som ramlade undan senast och inte var alls imponerande. Han verkar inte gå lika bra över 1600 meter helt enkelt och nu har konkurrenterna förhoppningsvis lärt sig att man inte släpper honom till någon ledning. Nej tack till den favoriten!

Jag vill gärna ha ett scenario på mina spel hur det ska gå till, men här frångår jag det och testar 8 Mack Dragan! Han har knallform men har inte haft någon tur i loppen och senast blev han fast med gott om sparat där de körde för fort första varvet i Müllers. Före det spurtade han vasst i taktiklopp med 09 sista 800. Han har ruttet läge, men Jepson är mannen som kan lösa det och jag anar att han vill ladda denna gång och kommer han med hög fart kan han hitta ner i andraspår långt fram. Visst, det kan bli häx, men som han ser ut tror jag han kan duga även med lite eget jobb och spelar en slant till vettiga 7.00.

2 Food Money har Unibet som andrahandare, och elvaåringen är still going strong och hittar han till ledningen finns chansen. Nu är det inte givet, och det är hårdare hästar nu än vid segrarna då det var Canari Match som var närmast sörjande. Inget kul till ganska låga 5.50.

11 Pastore Bob har jag lite skrällkänsla för då det är rätt distans och han gick vasst bakifrån i Sweden Cup-svängen. Johan verkar hittat form på stallet och här kan han fälla många med lite klaff under slutvarvet Pastore Bob.

Loppet är vidöppet, 3 Lucifer Lane har chans då det äntligen är dags för barfota runt om och han är obesegrad i Eskilstuna efter två starter och vann BC-finalen där.

Rank: 8-5-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Mack Dragan till oddset 7.00 hos Unibet.

8 Eskilstuna – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

3 Leia Palema tycker jag är klar spetsfavorit.


Loppanalys:

Om guldloppet var svårt så är detta jättesvårt och stolopp dessutom. Tre hästar på start som egentligen har för lite rutin för V75 då mer härdade är ikapp direkt. Å andra sidan är de inte jättebra på tillägg heller, så – ja det är ovisst! Favorit är 6 Polly Avenue som vinner ofta och har segrar 7/9 starter. Hon har gjort det bra, och vann comebacken senast trots att hon inte kom till ledningen i hård öppning. Fick fint lopp efter det i ledarryggen och gick förbi knappt men ganska säkert sista biten. Jag tycker ändå att hon har lite av bättre rad än häst för jag tror inte att hon är jättebra helt enkelt. Hon kan vinna detta inte alltför tuffa V75-lopp men det är inte på något vis givet.

Bakom är det inte enkelt och det är bara gissning på 11 Mattie som har bäst fart, men inte alls fungerat som hon kan. Hon var riktigt bra vid segern som nu är överst i raden då hon sprang 11 sista varvet och en sådan prestation gör henne ensam på fotot här! Nu gör hon comeback, har bakspår på tillägg och på innerspår dessutom. Svårbedömd är bara förnamnet.

Jag går på bästa formintrycket och det är 14 Timotejs Godis, och att det är Björn Goop dessutom gör ju inte ont. Fick inte riktigt chansen senast men såg mycket stark ut bakom hästar och det var inte tomt i tanken. Jag tror Björn kan hitta bra ryggar på slutvarvet och då kan hon vinna. Nu är V75-seger från i somras överst i raden och dags att byta den mot en ny så jag chansspelar till 11 ggr.

10 True Devotion har mött mycket bättre hästar och har intressant springspår men jag backade på att det verkar bli skor runt om. 

3 Leia Palema kanske kan hålla undan från ledningen, även om det känns tufft för de tre på start som har få starter i kroppen och möter härdade ston som kommer vara nära direkt.

7 Miss Silver och 4 Ti Amo Face kan absolut duga med klaff – och om det hittat rätt form.

Rank: 6-11-14-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Timotejs Godis till oddset 11.00 hos Unibet.

9 Eskilstuna – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Ovanligt långsamma hästar för klassen med bästa spåren, och det måste vara bra chans att 5 Hurricane River ska kunna köras till ledningen.


Loppanalys:

Fem hästar mellan 5.50-6.25 säger en del om hur öppet loppet är mellan dessa. Jag köper att dessa fem bör göra upp, och det finns en av dem jag ändå tror klart mer på och det är 5 Hurricane River! Bland ovanligt trögstartande konkurrenter kring honom tror jag han sticker till ledningen, han var snabb i våras då han var med i bra sammanhang. Det är endast 2 No Limit Royalty som har fart att svara, men Janne Korpi tycker jag inte alls visat sig vara bra på att skicka iväg dem från start och jag har svårt att tro att han kan hålla ut. Han spurtade rappt men blev diskad senast Hurricane River och möter i princip samma gäng här och från spets ser jag det som bra segerchans!

Nämnda No Limit Royalty övertygade senast för Björn Goop då han spetsvann enkelt, och före det gasade Björn väl tufft på långsidan och hästen tappade stilen då mjölksyran slog till efter en ruskig speed. Håller han spets är det bra chans, men det jag sett av Janne säger mig att så inte bör bli fallet.

4 Eclipse Am kan få jänkarbike på sig för första gången, det är ju intressant såklart! Hästen är urstark och var urtappar i dödens i ett av SM-loppen för Magnus Djuse. Kanske satt det lite i benen senast och han kan vara bättre nu.

6 Velasques Gar är i toppform och han spurtade vasst senast och var mycket bra i dödens i V75 före det. Men vart hamnar han nu?

7 Istanbul Boko är rejäl, men ändå inte lika bra som han blivit uppskryten till. Dessutom risk att han blir hängande från start och vart ska han ta vägen sedan?

Rank: 5-4-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Hurricane River till oddset 5.50 på Unibet.

10 Eskilstuna – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Jas kanske kan hålla upp, men jag tror inte han körs i ledningen. Kan vara 9 Vikings Preacher som kommer fram och testar och övertar.


Loppanalys:

8 Whipped Eggs har Unibet låga 2.10 på och det är inget extra kan jag tycka. Hästen är jäkla stark och bra, men ännu inte helt att lita på och när man kommer ner mot dubbla pengarna ska det vara travsäkra hästar och spets för att jag ska spela. Han var tapper i dödens på kapable Thriller N.P. över tre varv och toppformen ska sitta där. Han har gått bra för Örjan tidigare och som helhet är det bra segerchans. Dock kan det vara upptaget i spets, om 9 Vikings Preacher öppnar som han kan göra för då tror jag Erik kör till ledningen och inte släpper. Det är en stark och bra häst och med lopp i kroppen borde det vara aktuellt att testa. Fick inte chansen i comebacken senast, men det var nog lite mer av skenbart sparat än mängder sparat. Ändå intressant med spetschans.

Jag testar att spela 13 Doctor Doxey Zenz som mött stenhårda hästar hela tiden och inte alltid kommit rätt på det i loppen om jag ska vara diplomatisk i mitt omdöme. Senast körde Andersson lite mer avvaktande och hästen gick rejält hela vägen in med 11,5 sista 800 metrarna där Magic Cash vann. Han ska gå barfota fram nu och jag tycker detta känns ganska vettig för hans del och med liknande upplägg ska han ha bra chans att spurta in till plats bland de tre.

Rank: 8-9-13-15


Spelförslag:

Jag spelar plats på 13 Doctor Doxey Zenz till oddset 3.50 hos Unibet.

11 Eskilstuna – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Hazard Boko vill Per komma till ledningen med och hästen har spetschans. 2 Niky Flax verkar Johan vilja köra i spets med, och finns chans att hålla ut. 1 Aron Palema kan öppna, men innerspår tror jag inte gynnar honom, men han har offensiv kusk.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp där Unibet har satt 4.15-6.50 på fem hästar, jämnt värre med andra ord. Favorit har 3 Hazard Boko blivit. lite oväntat men det verkar vara bra drag på honom på spelet. Per är uppåt och det kommer bli racerbalans nu med barfota, bike och helstängt vilket är hett såklart. Han kan öppna bra utan att vara en raket, och det är inte någon spetsgaranti och som favorit är han inget kul att jobba med. Det brukar bli fel för honom då det gäller tycker jag, 4.15 få de behålla även om det kommer fortsätta spelas på honom då Per hyllade i TV.

5 Esprit Sisu är bättre och hade han varit som senaste loppen vore han bra 2.50-oddsare här, men nu har han haft problem med hovböld och stått över jobb, och måste gå med skor. Det är flera frågetecken, han har gått barfota bak varje gång så skor känns som minus. Han ger 4.75 vilket är oväntat högt, men då de inte får spel på honom känns det inte så aktuellt helt enkelt.

9 Ural tycker jag inte såg så rolig ut efter galoppen i lördags och det kan vara fel kurva på honom, men å andra sidan ger han betydligt roligare odds denna vecka. Han har chans om han fungerar, för bra för klassen är han.

2 Niky Flax är en av 6-taggarna, han vann V75 från dödens senast över 1600 meter och var positiv. Nu verkar Johan vilja köra i spets och så kan det bli, men jag tror inte han vinner V75 i spets över full väg för det kommer gå fort första varvet i så fall. Släpper till hetsig Hazard Boko i så fall?

Jag testar 10 Linus Boy som svarade för galet upplopp senast och det fanns egentligen aldrig på kartan att han skulle hinna fram men Björn är sjukt vass på att få fart på dem. Det bör bli bra ”drön” på loppet första varvet och en bra Linus Boy är väldigt bra för klassen. Senast var det första starten på fem månader och formen ska normalt sett peka rakt uppåt, det blev mycket passande upplägg vid segerloppet senast. Björn Goop sitter upp igen och det är helt rätt även om det först senast var första gången de vann tillsammans. Han har mött topphästar tidigare starter och gått bra, hästen för Björn. Chansspel till 6.50.

Rank: 10-3-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Linus Boy till 6.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson