Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Eskilstuna heter tisdagsbanan och vi får se Sorbet i årsdebut. Till mycket lågt odds och det loppet tittar vi enbart på. Jag har fem andra spelobjekt och i avslutande spelloppet tror jag New Dawn ska leda runt om. Pierre Nyström kör en häst som han har höga tankar om i felfritt lopp och han räds inte motståndet. Om felfri vill säga.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Eskilstuna – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Magical Princess var mycket snabb bakom bilen senast och Pekka såg inte ut att behöva ladda alls för att få spets. Bra läge bakom bilen här och spetshcansen är stor.


Loppanalys:

Treåriga ston och tidigt på året så visst kan det svänga fort i deras utveckling. Fältet är litet men ändå snudd på naggande gott. Bäst har ändå favoriten 4 Magical Princess varit och då det ser ut som spets så har jag ingen anledning att gå emot. Spets i litet fält bland ston är en grymt bra position och det borde inte behöva bli så tuff körning mot favoriten. Senast susade hon till spets och vann väldigt lätt. En rejäl sak det här som det biter väldigt bra for. Näst senast var hon ”enbart” tvåa men det var topplöftet Selected News som var för bra den gången. Det ser bra ut för Korpis sto här.

2 Quantal Quatzal avslutade i mycket rask stil senast och bör få drömresa här. Kan nog vara värst emot.

6 Fanthagiro Brick har visat fint kunnande och bör hitta position i det lilla fältet. Smyger med. 5 Hattusa var inte som bäst då hon var brunstig senast men bättre före det. Brukar ha dåliga startspår men bättre nu.

3 Countess Chiara gick bra efter galopp senast. Öppet och bra  lopp bakom Korpis häst.

Rank: 4-2-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Magical Princess till oddset 2.15.

5 Eskilstuna – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Troligt att 4 Movie Star W.F. snor åt sig ledningen med få hästar på startvolten.


Loppanalys:

11 Shalako är segstark och vann på bra sätt från utvändigt ledaren senast. Riskerar en tung inledning av loppet och är en favorit som jag gärna försöker fälla. Är bra men nog inte mer än så och lite väl ospeedig.

13 Hector Eck avslutar bra och med minsta klaff så lär den vara med och hugga. Nu är det jobbigt läge och med en kusk som kanske inte får till det varje gång så det måste flyta på.

4 Movie Star W.F. kan mycket väl spets och borde kunna bättre än visat. Nu med Örjan.

Mitt drag och mitt spel är  6 Hudzon. En häst som var fin vid sin seger och det var år 2018. Hästen har varit sjukdomsdrabbad därefter men kom tillbaka nyligen och startgalopperade. Det är samma tränare som tränade segerstaplaren Melker och känslan är att det borde vara trimmat ordentligt. Pierre Nyström som har koll berättar att hästen hade inte optimal balans senast och nu ändrar man. Hästen kändes klart fin efter galoppen men det är åter klar galopprisk från snävt spår. Felfri håller han Hudzon högt. Pierre tycker att hans häst är bättre än Jormas favorit och minst lika bra häst som Melker var. Det gäller att få iväg honom felfritt för då blir det intressant. Klart värt ett spelförsök enligt mig.

 

Rank: 6-11-13-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Hudzon till oddset 8.00.

6 Eskilstuna – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Sefina är kvick och har bra spetschans.


Loppanalys:

Ett montélopp och jag tror på 11 Emmylou. Emilia Leo sitter upp så lite fusk är det nog. Hästen är också bra och näst senast blev det bekväm seger med sparat. Sparat var det även senast då hästen aldrig fick fritt. Hon kan nog ha mått bra av den snälla genomköraren och här är det bra chans att hon är tuffast. Med hygglig hjälp av Emilia.

1 Sefina kan vara främsta motbudet från ledningen. Kan springa fort på snabb Eskilsbana och strular det för Emilias häst så… Men det gör det sällan för Emilias hästar.

9 Börge är gedigen och bör sluta i främre träffen på nytt. Goops hästar har det lite trögt men 10 Obi Degato är ändå småintressant. Med Sofia.

Rank: 11-1-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Emmylou till oddset 1.80.

7 Eskilstuna – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Enge Astarte har läget och kan spetsa. 4 Enjoy´s Jagger var duktig vid spetssegern näst senast och Uffe lär prova. Får gälla som spetsfavorit.


Loppanalys:

Ett småknepigt lopp. Spets är spets och 4 Enjoy´s Jagger var duktig vid spetssegern näst senast. Fick det lite för tufft senast. Spets på vårsnabb Eskilsbana är bra och jag spelar på ledning runt om.

1 Enge Astarte kan vara farlig från sitt fina läge men Djuses häst har inte fått till det och formen är svårbedömd. Varit struken efter senast.

10 Indy D. aviseras barfota runt om och med hybridvagn. Låter farligt värre men insatserna på slutet har varit sådär. Inte mer.

12 Au Gratin är stark och har mer visad form. Kan runda allt. 7 Unico Broline gick rätt bra efter galopp senast och duger  men även här är formen något diffus.

Finns frågetecken på flera och kanske får ledarhästen husera fritt.

Rank: 4-1-10-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Enjoy´s Jagger  till oddset 6.25.

8 Eskilstuna – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Diamanten till spets eller annars  5 Sorbet. Beroende på hur kuskarna lägger upp det hela. 2 Let´s Dance är snabb men smyger nog.


Loppanalys:

5 Sorbet kommer ut i årsdebut och har en mycket bra uppgift. Invändigt står 3 Diamanten som inte hade något lyckosamt fjolår men kunnandet finns där och öppna kan han. Sorbet är klar favorit och sammanfattningsvis är detta inget roligt spellopp alls. Sorbet borde lösa uppgiften till lågt odds men kan ju få harva utvändigt och årsdebut är alltid årsdebut. Här står jag glatt över spel.

6 Dreammoko gör också årsdebut. Bra förberedd men kan behöva en genomkörare. 7 Nappa Scar däremot har varit igång men är inte lika tuff.

Rank: 5-3-6-7


Spelförslag:

Står över spel till 1.45.

9 Eskilstuna – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 New Dawn kan lägga iväg rätt bra och är spetsfavoriten från fint läge med vass kusk.


Loppanalys:

Ett par fina hästar där jag tror att 3 New Dawn kan sno åt sig ledningen.  Har travat i spets en gång på svensk mark och då blev det seger. Senast trodde jag en hel del på New Dawn men han blev kvar med en hel del sparat. Det lär bra från Tinter inför den starten och formen sitter där. Från spets här så är det bra chans och jag spelar.

11 Tsar Brodde är också rejäl men läget är sämre. Röcklinger trodde det skulle behövas en genomkörare senast men hästen var fullt bra och säkert framsatt nu. Kan bli giftig. Spurtar bra.

8 Vine Vision är också kapabel men har kruxigt läge. 10 Total Recall avslutade mycket bra näst senast och kan avsluta fint.

Rank: 3-11-8-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 New Dawn till oddset 3.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson