Eskilstuna 30 januari: Meretes tuffing ska krossa allt!

Efter några fina speldagar åkte man på några proppar i onsdags. Några av mina spel var mindre bra, och tyvärr får man dåligt utbetalt på bra tvåor och treor, men man kan nog följa upp Ale' Pride Gar och Galantis i kommande starter.

Nu är det Eskilstuna som står för loppen under lördagen, och det ska bli rejält kallt med 8-10 minusgrader enligt prognosen och därmed kan nog vara en del broddar och risk att valla bort sig. Jag har ett gäng spel, såklart!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Eskilstuna – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

8 Chapuy är blixtsnabb och kan spetsa trots spåret. 2 Betting Rebel är snabb.


Loppanalys:

8 Chapuy är en racer som kan öppna vindsnabbt och det är en av de snabbaste hästarna vi har i landet. Det visade han senast då han formligen flög till ledningen efter att ha blivit nedstruken ett par hack, och sedan var han precis helt överlägsen. Han tävlar ojämnt och det är inte direkt varje start han är så bra, det ska sägas. Han tog sig förbi så snabb häst som Deep Pockets tidigare start och trots spåret kan han växla dem första biten. I spets vinner han om han är lika bra som senast. Det är en spetssprinter och nio av tio segrar är tagna över kort distans och från spets har han segrat 9/14. Det har gått en månad nu mellan loppen, det är i princip aldrig ett plus i varje fall men det är ändå bra chans att han vinner – om spets.

7 Sir Henry P.Hill blir ändå mitt spel, han är betydligt hårdare och kan nog vara tuffare om han bara får slag på ledaren. Hästen öppnade ovanligt snabb i finalerna med spår långt ut på vingen och han kan vara framme utvändigt snabbt. Han sköt till bra senast då han väl kom loss och var inte tom i ett taktiklopp där han hamnade på innerspår. Det blir säkert final nästa helg, men man bör vara rätt intresserade av att kvala in till ny final i denna start då han går ur klassen om 2500 kronor…

5 Malkin är skrällbudet, han är riktigt bra då han står på fräscha ben och brukar då vara överlägsen på ”Orten”. På V75 är det värre, men han fick ett lopp i lördags då man aldrig växlade upp med utrustningen från dåligt spår. Nu kör Hanna och det gillas, hon är riktigt vass i jollen och formen ska vara uppåt och det växlas upp med utrustningen med skygglappar i alla fall.

3 Global Undecided är hopplös att räkna på, han blandar värre än en mixer i sina insatser. Jag tror att han är en helt annan häst utan skor då det verkar vara mycket humör i hästen och väntar in våren innan jag tror på honom.

Rank: 8-7-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Sir Henry P.Hill till oddset 3.90 hos Unibet.

6 Eskilstuna – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 She is Cecilia är snabb, visade det näst senast och bör få ledarryggen på 6 Bansky som är spetsfavorit.


Loppanalys:

6 Bansky har en mycket bra uppgift med Magnus A Djuse upp i ett ungdomslopp, lite småfusk det då han är minst lika bra som de flesta proffs. Hästen var i Sverige i höstas, höll bra på Jägersro då Upper Face slog av henne, och hon har dålig bit sista biten. Jag tycker ändå att hon svarat för starka lopp hemma i Finland då hon fått stygga resor och kämpat på bra, hon ska inte gå först i spåren och grejer. Senast var det mycket snabb start från bakspår till spets i första sväng och det kostade 11 första halvvarvet på vintrig bana vilket nog satt i benen till slut. Jag tror att Magnus har bra spetschans bakom hästen och det låter bra från stallhåll och det är en mycket trolig vinnare. Men som 1.80-favorit finns inget att jobba med, hon brukar undvika att vinna loppen…

7 Artemide Zack hade otur senast då det nog var så att hon var nere i andraspår, men blev utknuffad och fick backa sist. Nästan direkt på i spåren och via femtespår i sista sväng var hon inte så stort slagen. Krävs brodd är det ett frågetecken för Dahlén och spåret är kallt. Fungerar hon på banan och hittar ner i slagläge finns fart för seger.

2 Fuel Burn är loppets formkort för hon går bra i bra gäng. Så var det senast med då Emilia Leo ledade efter fritt in på upploppet och hästen gick bra då hon kom loss. Bättre spår och kan öppna bra och får fint lopp där framme, om nu kusken får till det.

Jag tycker Unibet kommit för högt på en trippel-head och 1 She is Cecilia med perfekt innerspår ska vara klar favorit mot 4 La Paradeta och 3 Sideslip. Det bör bli ledarryggen på Bansky för Cecilia med bike och norsk på och de andra ska ta sig förbi vilket jag inte tror de lyckas med. 2.25 tar jag!

Rank: 6-7-2-1


Spelförslag:

Jag spelar H3H på 1 She is Cecilia till oddset 2.25 hos Unibet.

7 Eskilstuna – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Bone Hard Flash försöker och visst kan det lyckas, men han har aldrig spetsat med volt (tre försök).


Loppanalys:

1 Bone Hard Flash är draghästen i loppet för många och oddset har sänkts till 3.25. Det kan inte många tycka är högt i varje fall. Hästen är bra och hade lekstuga senast i ett ska sägas otroligt dåligt lunchlopp. Sprang drygt 13 sista 800 och gjorde det mycket bra, och tränare Röcklinger är ovanligt uppåt nu. Hästen har inte spetsat med volt, men det var i hans första starter han gick ut i volt, och lite svårt att bedöma det hela men spetsgaranti är det inte. Hästen är bra, men kanske har blivit lite överskattad ändå och räckte inte mot Matilda Cash bland annat näst senast via 12 sista 800. Visst kan han vinna, men det finns inget värde i honom.

Min vinnare är 4 Pacific Kingdom som är en skön lufs. Var inte alls bra för tre starter sedan, och hann inte komma i full form till V75 under nyår men hästen visade sin härliga styrka då han tuggade ner ledande favoriten men fick vika sig knappt mot Ture L.A. som hade smugit med bakom. Kämpade hur bra som helst, då det inte var rätt studs i steget. Det var det däremot senast för jisses som han såg ut! Nu var det ett vanligt lopp, men sättet han tryckte sig till ledningen på 650 kvar och bara stack undan var häftigt och det var nog en bit från botten. Nu Skoglund upp och spåret tror jag inte ställer till det, och den kan öppna okej. Jag tror att han har bra chans att bara vara bäst och till 4.35 blir det ett spel!

6 Solkattens Ferrari gick bra efter galopp senast i ett konsigt lopp där de flesta gjorde bort sig. öppnade inte snabbt med springspår näst senast, men har nu tränat på det och kan nog öppna bättre och det är spetschans om Örjan får till det bättre. Kan streta emot länge.

12 Cassius Ima gjorde det mycket bra senast, det var avgjort redan 500 kvar då kusken började snegla bakom efter att ha kört till dödens. Mycket fin var han, men detta gäng är bättre och spåret sämre.

Rank: 4-1-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Pacific Kingdom till oddset 4.35 hos Unibet.

8 Eskilstuna – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Hazard Boko tror jag håller spets, har gjort det tidigare på Eskils från spår 1 då man höll emot Dom Perginon. 7 Elian Web utmanar.


Loppanalys:

11 Sorbet är en elithäst, det är inte de andra i detta gäng och han var trea i Elitloppet 2020 (eller fyra men trea då de plockade bort Proppen). Gjorde comeback i lördags och det lät bra och jag trodde på honom, men det gjorde inte Örjan. Annars kanske han tappade högertömmen i loppet för han satt kvar då attackerna kom och hästen pullade i rygg över mål. Intrycket var häftigt och värmningen lika så. Redén var inte helt nöjd med utfallet, ville vara med i finalen nästa helg men fick gå ut här istället. Nu tror jag inte Örjan såsar bort det och räknar med att Sorbet vinner hur de än kör loppet. Tar de upp, så tar Örjan dödens. Kör de på blåser han ner dem och jag tycker 2.20 duger, han vinner detta mer än varannan gång i min värld!

2 Floris Baldwin utmanade Very Kronos till linjen senast och var mycket bra. Han har utvecklats bra under året och Very är en riktig häst. Nu gillar jag inte att hästarna inte startat på en månad, träna i form mot eliten kan få om någon (ja, Redén då…). Det vill till bra klaff för att han ska slå dem och 4 ggr lockar verkligen inte. Han var 28-oddsare senast.

1 Hazard Boko är loppets spetsfavorit och han går bra där och han har visat knallform. Mycket bra senast då han fick onödig tryckare och bra gjort att hålla undan. Han har vunnit tre senaste spetsloppen och totalt 7/11 och trivs där. Frsta utmanare till Sorbet i spets och det blir bike på nu.

7 Elian Web verkar lite less för dagen och borde inte komma förbi alla härifrån.

Rank: 11-1-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Sorbet till oddset 2.20 hos Unibet.

9 Eskilstuna – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

3 I’ll Fixit är snabb och kanske snabbast, men lär släppa och 4 Opalis är den jag räknar med ska kunna överta om hon inte tar spets av egen kraft.


Loppanalys:

9 Phoenix Photo vann Sylvesterloppet senast under nyår och drog in 336.000 vilket gör att han går upp en klass och nu är uppe i brons. Han vann loppet i spets och visade härlig skalle men jag tycker han växer en klass i spets så bakspår är fel. Mycket fin typ är det och han duger säkert i brons med, men ändå favorit och, nja den här jobbar vi väl bort?

2 Dominic Wibb klarade inte voltstart senast men svarade för en stark upphämtning med 14,5/2900 meter. Det blir sällan den här, han brukar inte vinna loppen helt enkelt. Jag tycker att han är klart bäst i spets och skulle han hitta dit är det bra segerchans, om han travar och kämpar. Dock bör det vara upptaget i spets.

4 Opalis är min vinnare och här vill jag verklige få Tinters pålle till spets. Det viskas om nytt huvudlag och goggles eller liknande och med perfekt spår för Adielsson tror jag på spets.  Har öppnat klart snabbt tidigare förra våren och dessa är inte jättesnabba. 3 I’ll Fixit är snabb men släpper och även om Opalis inte tar sig förbi så får man överta, vid normala fall. I spets har Opalis 3/3 och den här måste vara intressant till 6.75!

12 Deede Star visade att han kan springa senast då han avgjorde och trots spåret kan han utmana dem.

Rank: 4-9-2-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Opalis till oddset 6.75 hos Unibet.

10 Eskilstuna – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

2 C.M.T.Queen Bee är snabb och kusken minst lika snabb och det ska vara bra spetschans!


Loppanalys:

Öppet stolopp där det är drygt 5 ggr på de mest betrodda. 8 Helluva Am har fått proppen ur med fyra raka segrar på bra vis, tre senaste från spets. Nu är det värre med stängt spår och det är en av flera bara. Hon har tagit 4/5 segrar i karriären från spets.

14 Havana Boko håller fin form och avgjorde på bra vis senast då hon äntligen kunde vinna lopp. Visst kan det bli vinst igen, men från tillägg en av flera.

2 C.M.T.Queen Bee är mitt drag för jag gillar att jobba med Micke J från spets, han är grym från start i voltstart och lika grym på att köra i spets då han får hästarna att hålla farten trots att de är trötta. När han lägger sig framåt och ökar farten så stannar de sällan och jag tror det kan hålla hela vägen. Som dryg 10-oddsare är det värt att testa. Hon har gått i spets sex gånger med resultat 1-1-1-2-2-1. Vid förlusterna vann Princess Kloster respektive Laleh Pellini och dessa hade säkert vunnit detta lopp med. Kul spetsdrag!

3 Harvard Student tog man hem och tänkta avla på men hon var fin och man startade och hon vann ett billigt GS-lopp. Bra intryck var det, men mot bättre hästar vet jag inte om hon vågar/vill kämpa.

Rank: 8-2-14-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 C.M.T.Queen Bee till oddset 10.25 hos Unibet.

11 Eskilstuna – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Grevin Sisu spetsade på snabbt vis med innerspår näst senast, försöker men borde inte hålla ut 2 Isa som är mycket snabb. Man låter uppåt och testar säkert i spets, Toby släpper sällan ens under pistolhot.


Loppanalys:

5 Joseph Boko trodde jag skulle bli än större favorit. Unibet inledde faktiskt med nästan 4 ggr vilket var oväntat. Man är nere i 3.10 och det är nog ganska rimligt odds på honom. Han har tagit sju raka segrar i Finland och blivit bättre på allt, men är ingen startkanon och ledningen tar han inte av egen kraft och så tråkigt ska vi väl inte ha det som att de släpper honom till spets! Han kan vinna även utvändigt för det är skalle på den här, men jag tycker ändå att raden är väl smickrande. Han vinner mycket på snabbhet och skalle, jag vet inte riktigt hur hård han är mot mer jämnbra hästar.

4 Tullibardine Boe är min vinnare då det är klar fördel med hemmaplan och jag tror nog man vässat på formen till sådan start. Fungerade inte senast, men är tillfixad till denna start och som sagt hemmaplan. Det blir första jänkarvagn om det bara fungerar som man tror i värmningen och det är ju mycket hett! Hon är riktigt snabb i benen och vid segrarna visade hon härlig fart och var som tvåa inte långt efter en kanon som Chicharita via 11 sista 700. Det finns lillchans att överta om kusken testar det, men bör bli avlöst av bra rygg (Joseph?) annars och får hon då spara speeden kommer det gå undan!

3 Ole var mycket bra vid segern på uppesittarkvällen då han vann på 12,3 från dödens. Sämre senast men då var nytt med broddar och 2640 meter. Nu har han vant sig med skorna och är ett varv kortare och trots att han är upp en nivå mot segern så har han chans.

2 Isa är spetsrysaren. Hon har varit klen, och mest bara snabb men nu låter Linder uppåt och han brukar inte ropa i onödan. Man har testat rycktussar i veckan och det blir så i lopp för första gången och Toby kör säkert i spets. Kan vara för klen, men farligt att dissa ledaren på 1640 meter och kan vara för att hon varit rejält dövad hon varit seg till slut i loppen. 20 ggr har Unibet, det är för högt.

1 Grevin Sisu var riktigt bra i spets då han vann trots att han var för het. Galopp med volt senast säger jag inget om, och nu är det läge igen. Spets eller ledarryggen finns chans på.

Rank: 5-4-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tullibardine Boe till oddset 4.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson