Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Tengil Face var en bra vinnare då ”farsan” satt upp och körde som han hade den överlägsna häst han faktiskt hade. Jag måste säga att jag gillar att se Lutfi Kolgjini köra lopp, det är i alla fall action då och blir ingen vardagslunk. Sedan blir det en del galopper, men va fan det är tävling i alla fall och jag gillar do or die-tänket i de flesta sammanhang.

Att vara nöjd tvåa och gardera med plats har liksom aldrig varit min grej, och nu blev jag som nästan alltid straffad då jag ”rekade" Happy Romeo till 1.85 och alltså under dubbla pengarna. Han fick dödens och kunde inte slå klorna i Die Kaiserin. Jag försöker lära mig det jag predikar för andra - det är väldigt sällan värde i att spela en häst till under dubbla pengarna. Vi får se hur länge det går innan jag trillar dit igen…

Jag tycker lördagsloppen är ovanligt luriga och det kan nog smälla till med överraskningar men jag har mycket bra tro på min bästa vinnare som ska ner i odds!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Eskilstuna – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Vild körning att vänta. 2 Hazard Boko kan öppna, men Emilia Leo är påställd med 3 Sign Me Up Too som hon ska sätta på goggles på och ladda. Han har inte haft spår 1-3 sedan september 2018 och hästen var snabb den vevan. 5 Dom Perignon öppnar bra och testar, och omber denne förbi så släpps 6 Doctor Doxey Zenz säkert till ledningen.


Loppanalys:

6 Doctor Doxey Zenz är favorit till 3.40, och skulle han lyckas överta ledningen (släppas dit) så är det nog bra chans att han är vinnaren. Han var riktigt bra vid de båda segrarna då Mathias inte lämnade något åt slumpen i spets. Han fick hård press senast av Lubrano och Pacific Face och höll tappert över tre varv. Hästen tog det loppet hårt och var mer sliten efteråt, och inte givet att han studsar tillbaka. Det kan bli svar invändigt nu och jag är lite osäker till honom.

Jag tänkte spela 3 Sign Me Up Too som är intressant med lite maxad utrustning då det ska bli goggles-huva vilket bör göra honom mer startsnabb. Han har inte haft bra spår sedan hösten 2018 men kan öppna bra och Emilia är påstäld för ledningen. Hästen har 4/4 från spets (senast varvet kvar) och även om Doctor är tuff så är jag inte säker på att han kan mosa denne. Ändå inte alls givet med spets och kan ju bli för mycket, och jag letar vidare då oddset börjat droppa.

Och hamnar på 11 Pascha Tilly som ska kunna komma in i loppet då de andra kört bort sig, finns chans till det. Det låter mycket bättre nu då hästen är fräschare i sina ben och kommer vara klart bättre igen. Sommarskor dessutom, det är bra för häst med sköra ben. Han är riktigt bra då han har sina dagar Pascha Tilly och han vann ju V75-final med galopp i höstas. Han ska kunna fälla dessa sista 500 och jag lirar honom till 4.75 – det är helt okej.

Rank: 6-11-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Pascha Tilly till oddset 4.75 hos Unibet.

6 Eskilstuna – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Rapide Cash tar sig till ledningen in mot första kurvan, utmanas säkert av 7 Anthara då jag tror de andra släpper.


Loppanalys:

3 Rapide Cash har toppchans och det är min bästa vinnare för dagen! Det är en häst som inledde bra hos Peter Untersteiner och vann livets andra start med 50 meter, men sedan blev det bara en till seger där nere och det var 30/12 2017. Nu är det andra bullar och hos Eric Martinsson har hon hittat stilen och vunnit båda starterna sedan hon kom dit i höstas. Intrycket har varit strålande och senast var det stenkoll i dödens och klockan visade raska 09,3 sista 400, och 09,8 sista 500 om man hellre litar på det. Hon avgjorde i ett nafs och lägger mycket mark under sig. Nu tror jag på bra spetschans och sedan borde de få leta. Jag trodde det kunde bli runt 3 ggr, och att Unibet släppte 4.15 var oväntat. Hon är spelbar en bra bit ner och allt över 3 är värt att testa. Man är nere i 3.85 nu.

7 Anthara Bi är den andra hårt betrodda och här är det 3.05 och det är fel. Hästen vann ett skräplopp senast till 1.27 och det sa inte så mycket även om det var krafter kvar och hon avgjorde bra. Det låter sådär från stallhåll nu då det inte gått att köra finslipande jobben man velat. Hur hon öppnar är svårt att bedöma, men Jepson är vass. Ändå tror jag inte hon slår min vinnare som helt enkelt är bättre och oddsen borde vara omvända.

Det är härdade hästar på tillägg och alla de fyra är vana hårdare hästar. Mest tror jag på 13 Sahara Sun av dessa som stångade ner dem i dödens på snyggt vis senast och 12 I’m a Believer som fastnade senast med krafter kvar. Nu är det hennes bästa gren, att sitta fast…

 

Rank: 3-13-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Rapide Cash till oddset 3.85 hos Unibet.

7 Eskilstuna – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Västerboonthenews bör hålla ut dessa och ska köras i spets över 1600 meter. 2 Snowstorm Hanover kommer laddas om den travar med helstängt, och 5 Narold Vox öppnar mycket bra numera, tar dödens?


Loppanalys:

10 Disco Volante är storfavorit, och han vann liknande lopp från dödens senast i guld och var klart bra – eller rent av han var bara bäst. Då kom han smidigt till dödens och han är bäst utan rygg, helt i ledningen men dödens funkade. Formen är säkert intakt, men denna uppgift är svårare då han har bakspår och knappast hinner fram utvändigt ledaren över 1640 meter. Han kommer ha bra häst i rygg och kan få göra jobbet i spåren sista 700 och inte givet att han tycker det är lika roligt. 2.10 ger inte mycket marginal av spelvärde.

Jag tycker att 5 Narold Vox är intressant! Jag har jagat honom en del i guld, och rekade plats då han satt fast med rubbet sparat bakom Disco Volante i Bergsåker och såg mycket piggare ut den dagen. Han gjorde ett starkt lopp senast, via snabbstart till dödens blev det till sist tredje ytter och han höll farten starkt som trea då han höll de bakom efter sig. Han sprang lika fort som Propulsion sista varvet. Nu borde han kunna kontrollera dessa i dödens och jag tror gärna Mats tar utvändigt ledaren på korta häcken. Jag tror han matar ner ledaren, sedan får vi se hur tuff Disco är i spåren då det ska avgöras. Vinnare och plats spelas, för platsen ska han greja. 

1 Västerboonthenews är lite intressant även om han har sitt bästa en bit bakom sig. Det var ändå bra intryck på honom senast då han fullföljde utan att pressas i guldloppet som gick snabbt till slut. Rätt läge nu och man kommer köra honom i ledningen och där trivs han. Han kämpar väl inte som förr, men här har han chans att rinna undan.

Det är mycket surr om 2 Snowstorm Hanover som får på sig helstängt och det är rätt distans även om han har dålig statistik över kort. Örjan får försöka bomba hela loppet, men han har gått med stängt tidigare och jag vet inte jag. Senaste sju försöken på kort har han blivit d-0-0-3-0-0-d.

 

Rank: 10-5-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare och plats på 5 Narold Vox till oddset 10.00/2.75 hos Unibet.

8 Eskilstuna – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

4 Zagor Grif tror jag tar ledningen, och 1 Accolade kan inte hålla emot. Jag tror man vill ha rygg och att 5 Deep Sea övertar. Det är 6 Star’s Fighter som testar i övrigt.


Loppanalys:

1 Accolade har utvecklats bra senaste tiden och ser stark och bra ut för klassen. Han vann enkelt från utvändigt ledaren senast och med vilket annat spår som helst hade han nog varit ”klar” i detta gäng. Nu är spåret sämsta tänkbara för honom, han är osäker om man vill vara med från start (galopperade på Bjerke bakom bilen) och han kommer bli över. Magnus Djuse är riktigt bra och gör det mesta rätt, men här måste han nog lita till turen.

Andrahandare är 11 Barista Oak och den måste ha bra chans att runda dem om det strular för favoriten. Han har gjort det mesta rätt, och vann med just Gustav Johansson senast efter attack 650 kvar och det var i bra stil. Hästen har vunnit hela 8/21 starter och har bra startryggar så det kan nog lösa sig ganska bra trots bakspår. Som sagt, strul för favoriten och jag tror Barista har bra chans. 5/1.95 är okej odds och jag testar lite vinnare i brist på annat.

4 Zagor Grif tror jag tar ledningen, men den hästen har inte sin bästa bit sista 200 (nu var jag ändå diplomatisk i omdömet) och det är ingen slums med alla tvåor. Han släpper förbi en häst och springer sedan med upploppet ner och det finns säkert krafter men inte skalle är min känsla. Kanske släpper man ledningen?

Trots att de som kommer komma inte är några egentliga V75-vinnare heller och egentligen är det ett lopp som detta till och med Zagor skulle kunna ramla undan i -om det är form efter vilan då.

Släpper man så kan det vara till 5 Deep Sea som öppnar ganska bra och Rosleff borde testa rejält. Hästen har gjort det bra länge nu och höll bra även senast som trea på V75. Det har blivit lite paus nu sedan 21/12 och det är inget plus då de ofta blivit åtgärdade. Kommer man till spets kan det hålla för hästen är ganska bra och ständigt underskattad. Från ledningen har det blivit två segrar på fyra starter.

6 Star’s Fighter har än bättre spetsstatistik med seger 5 av 6 senaste försöken. Kommer laddas, och Mats kan forcera förbi och då ökar chansen kraftigt. Ändå inte favorit på det, men oddset är oväntat högt med 25 ggr hos Unibet.

 

Rank: 1-11-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Barista Oak till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Eskilstuna – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Ganska jämn start att vänta sig och jag tror att Emilia Leo snor åt sig ledningen med 2 Father of Sun Jorma lär testa med 5 Bottnas Fantom.


Loppanalys:

Öppet lopp med jämna odds, favorit är 4 Indy D. som varit bra vid segrarna, men det har varit enklare gäng. Han är långsam från start och kan hamna på vingel och jag är inte säker på att han har snabbhet för att vinna på V75. Senast hann han runt dem enkelt trots tappstart, och han är under bra utveckling och har travat bättre med skor på hovarna.    

Mitt drag är 3 G.R.J.’s Wolverine som jag blev imponerad av då han mosade en så bra häst som Tättman på Färjestad, och det var en ruggigt stark insats i dödens på denne. Hoppade bort sig i snabb öppning på V75 efter det, och senast hade han haft toppchans att vinna om det blivit fritt någon gång på extra V75, nu gick han obrukad över mål och såg stark ut. Man har väntat in detta lopp för att inte gå ur klassen, och han har fått rejält jobb och då brukar han vara bra. Han har blivit hårdare senaste halvåret hästen, och kan öppna bra och kusken känner gränsen, man kan inte släppa av helt. Han kommer få bra lopp där framme och jag tror han duger bra även om detta lopp är tuffare än det senaste. Kul drag!

Tänkbar är 2 Father of Sun men här har man inte tagit några risker från Unibet och 5 ggr lockade inte. Jag tror det kan bli spets och det är påställt med hemmaplan för Sandra. Hästen har höjt sig på sistone och stegade undan enkelt senast i lite lufsig stil. Han kan absolut vara en vinnare i spets.

Jorma lär testa för spets med 5 Bottnas Fantom som ändå är svårbedömd. Han värmde inte bra efter lång vila senast, men fick fint lopp och kunde vinna. Inte alls givet att han tog det loppet bra som han såg ut före start (och inte 100 i loppet heller)  och det kan slå åt fel håll då och det har gått en månad mellan loppen. Kapacitet finns för seger, men med svar från start och dödens tror jag han kommer kallna i tid. Nurmos har dunkel stallform dessutom.

Det finns flera tänkbara, 10 Ivanhoe är en som ska vara uppåt med loppet senast och han är en av de bästa i loppet.

 

Rank: 3-2-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 G.R.J.’s Wolverine till oddset 7.75 på Unibet.

10 Eskilstuna – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

Voltstart och starten är ganska oviss kan jag tycka. Det är lurigt att gissa på ledaren. 2 Ingo har bästa startkusken och är inte osnabb, och har blivit snabbare med bil så det borde bli bra start. 3 Surf N’Turf är svårbedömd, men han var snabb från spår 2 då han spetsade i 13-öppning men han har galopperat två övriga in mot första sväng i voltstart och ser lurig ut i stilen som han inte kommer i rytmen ur volten. 4 Italiano Boko var snabb senast, men då tog Örjan sats från Sundbyberg med springspår och hade högre fart – värre nu. Båda med springspår kommer testa, ingen är någon som axar så bra men viss chans finns att de hinner förbi med strul på de där framme. Knapp favorit på 2 Ingo, men jag hoppas på 6 Xanthis Coktail.

 


Loppanalys:

3 Surf N’Turf är klar favorit och inte så konstigt då han radat segrar, och har massor av startpoäng. Det har varit oväntad utveckling i honom måste jag säga, han ser inte mycket ut från sidan men biter i bra. Senast körde Örjan snyggt och körde mot rätt häst och hade sparat tussarna till upploppet och höll undan för Concrete Dee. Nu blir det vanlig vagn vilket är minus och han är inte att lita på i voltstart. Inget för mig som lågoddsare för det tar nog stopp nu.

2 Ingo är tidig då det finns spetschans med vass kusk och trots spår 2 i volt. Kommer han dit och har hittat formen med lördagsloppet i kroppen så blir han inte lätt att slå. Han var väldigt bra vid segrarna i höstas och satt fast med allt kvar som fyra. Vi får se om Christoffer hittar samma form på hästarna framöver, eller inte.

Jag chansar på 6 Xanthis Coktail som hade bakspår där Arch Lane spetsvann senast och det är inte enkelt. Nu är det bättre läge, även om det kan bli vingel från springspår då han inte axar så bra efter några steg. Skulle kusken träffa och de andra innanför missa lite så kanske han kan vara spetsaktuell. Som han ser ut för dagen är han aktuell från de flesta positioner. Oddset är inte lika kul att testa längre då det blivit halverat från släppet då man kom med skyhöga 14 ggr. Nu är det väl ungefär vad han ska stå i, men jag testar.

7 Bossy Alley är en del betrodd, men jag har ingen feeling för honom då jag inte tror att han kommer bra på det från detta spår.

 

Rank: 3-2-6-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Xanthis Coktail till oddset 7.00 hos Unibet.

11 Eskilstuna – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

4 Religious och 5 Rocky Tilly är snabbast och jag tror på Religious till spets.


Loppanalys:

Riktigt spellopp avslutar dagen och jag tror inte att favoriten 5 Rocky Tilly släpps till spets lika enkelt som senast. Han har blivit bättre på allt Rocky och går till mål och travar till mål numera, och han vann plättlätt senast i spets. Detta lopp är bättre och då jag tror på svar första biten kan jag inte tro på honom som favorit.

4 Religious tror jag kan hålla ut och köras i ledningen. Han var för het senast och gick inte att ladda för fullt, men normalt sett håller han ut favoriten och i spets kan han vara vinnaren. Även om han är ojämn. Han var fin vid segern näst senast, och helt okej senast även om han inte kunde slå Grainfield Aiden.

Jag har feeling för att 1 Remarkable Feet kommer göra ett kanonlopp för den här är bra och inte sämre än favoriten (stallkamrat). Senast fick han knalla i spåren sista varvet efter att Rocky Tilly fått bestämma och det gick inte, men var inte mycket att säga om som det blev kört. Adielsson upp är klart intressant och även om han inte håller upp ledningen så borde det lösa sig om kusken vill. Han spelas!

3 Ronaldo Malibu gör första starten för Forss och hästen kommer med form. Gått bra varje gång och senast kördes han till ledningen 800 kvar och gick undan med full kontroll. Kom med bra fart vid segrarna före det och ser snabb ut för klassen. Han har chans. 

8 Bo C. brukar jag hålla på med då han är grymt bra, men han är även hemskt ojämn och brukar galoppera bort sig på V75. Senast var han jättefin och slog rutinerade hästar och utan strul kan han absolut vinna, men hur ska det lösa sig med spår 8?

 

Rank: 1-4-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Remarkable Feet till 6.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson