Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Eskilstuna 2 juni: Med och mot Björn Goop och friska fräcka drag

Herrarna Engwerda/Ebbinge var mina nyckelpersoner i går och de gjorde vad jag ville. Två spel och två segrar. En turlig seger blev det då hästen inte var som bäst och en klockren och övertygande seger. I kväll handlar det en hel del om en viss Björn Goop. Jag spelar på två Björn-hästar men går även emot en del av hans betrodda. Så får vi se hur det slutar. Jag provar med ett par lir till gladare odds. Det är lite mer trivsamt så. Ett tag i alla fall.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Eskilstuna – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

2 Strangerinthenight spetsade då hon hade spår ett senast och med Björn upp är spetschansen stor. 3 Bella M.J.  är rätt snabb väg och 7 Wannabe Young trivs i tät. Dessa kan utmana.


Loppanalys:

Björn Goop har flera fina chanser denna kväll och här får han gästköra 2 Strangerinthenight. En intressant styrning då det dessutom är god chans på spets. Hon vann från ledningen näst senast och avslutade fint lite i skymundan senast. Formen verkar fin och Björn i spets med vettig häst är hårdvaluta. Han kan konsten att hålla igång, det vet vi. Dessutom är det kort distans. Jag spelar.

3 Bella M.J. och 7 Wannabe Young vore intressanta från spets men där hoppas och tror jag att Björn med häst är placerad.

10 Bon Bini sköt till fullt bra i tufft gäng senast och räknas. 4 Margareta Tooma duger också. Med Erik. Vinner dock inte på beställning. 5 Simb Rubinette med smygresa serverad Örjan kanska kan vara något.

Rank: 2-3-7-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnrare på 2 Strangerinthenight till oddset 3.75.

6 Eskilstuna – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Saphir C.D. vann från spets senast och med få hästar på startvolten ser det ut som spets även här.


Loppanalys:

Ett smålurigt lopp där jag går på skräll. Draget får bli 5 Luna Nera Doc som startat tre gånger i år och visat smygform. Sparat i mål i årsdebuten och galopp i ledningen då hon såg segerfarlig ut näst senast. Senast avslutade hon bra. Kan få en fin resa i draget här och är intressant.

12 Enge Sargon är van tuffa gäng från i fjol. Gör nu comeback efter knäoperation och gör det i ny regi. Känns mycket fin säger skötaren Lina men är inte vässad. Fått ett lite snabbare jobb inne på Solvalla. Hästen är ordentligt taggad och det finns galopprisk men rent kapacitetsmässigt räcker hästen långt.  Borde klara starten från detta läge och kusken är vass.

4 Getting Akema var klart bra vid skrällsegern senast. Vann då lätt med samma kusk som nu. 13 Eskimo Brother avslutar bra med rätt resa och kan runda allt. Positiv efter snäll resa senast.

1 Saphir C.D. vann från spets senast och kan leda runt om även här.

Rank: 5-12-4-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Luna Nera Doc till oddset 12.00.

7 Eskilstuna – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Al´s Mintoo står i sin ensamhet där framme och spårar ett tag. Någon tjugo bakom lär väl överta tidigt. 6 Tjacko Zaz kan vara tidigt i tät. 3 Make Me Quick fungerar klart bäst med tätkänning och spets skulle underlätta.


Loppanalys:

Ett stayerlopp med flera jämna hästar. Goop är i favoritposition med två tidiga bud. Han kör själv hårt betrodde 10 Ragazzo da Sopra som är gedigen och rejäl och duger fint. Fick en rätt dryg resa senast och räckte inte. Nu är det anmält med skor runt om och det är ingen fördel även om hästen sköter träningen bra.

Stallkamraten 9 Romanesque har också toppkusk och var fullt bra i Norge senast även om stilen var lite speciell. Lopp i kroppen nu.

7 O.P.Q.C. kan avsluta bra men det är skor runt om anmält. Behöver en fin ryggresa för då är han bra.

Jag provar ett spel på hedershästen 8 Super Zanthos som gör det bra snudd på varje gång. Ofta i klart tuffa gäng. Inte så lätt emot här heller men Lisells häst bör hävda sig och kan vara rejälast över upploppet här. Jag provar ett spel i ett öppet lopp.

6 Tjacko Zaz eller 3 Make Me Quick kan nå tidig spets och vara aktuella.

Rank: 8-10-9-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Super Zanthos till oddset 17.00.

8 Eskilstuna – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Jag har sett 3 Jasmine de Veluwe öppna rätt bra i Finland men det är inte lätt att svara ut rejält snabba 5 Isa.


Loppanalys:

5 Isa vann lätt från ledningen senast och formen är prima. Är spetsfavorit på  nytt men nu är det lång distans och jag litar inte riktigt på Linders häst sista biten. Jag går emot.

Björn Goop sitter upp bakom mitt spel som heter 6 Mellby Hawaii. Denne var med i samma lopp som Isa senast och sköt till fullt bra sista biten efter ett lugnt upplägg. Nu med lopp i kroppen bör formen sitta där och Goops häst kan nog vara rejälast sista biten.

7 Greta Journey vann efter tidig spets senast och duger gott. Står nu lite byngligt till och det kan bli lite vinglig inledning.

3 Jasmine de Veluwe gör debut i ny regi och är intressant. Har visat sig tackla distansen fint men det kan behövas lopp i kroppen. Kunnandet räcker dock långt.

Rank: 6-5-7-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Mellby Hawaii till oddset 5.25.

9 Eskilstuna – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Captivated trivs bäst i tät och lär vara intresserad från siitt fina läge. 1 Talassio laddas kanske. 6 Andy Pandy One kan öppna bra och är nedstruken ett hack.


Loppanalys:

2 Captivated låter det bra på från stall Nurmonen. Hästen är bäst med tätkänning och har härligt läge. Var godkänd senast och har lopp i kroppen. Är segerglad häst och det skulle vara kul att se hästen i spets här. Jag chansspelar då hästen tränar så pass bra.

11 Golden News är bra i grunden. Godkänd efter tråkig resa senast. Har några lopp i sig och ett bud om favoriten sviker.

8 Opalis vann lätt senast. Svårt läge nu och annmäld med skorna på.

Goop då? Han kör 3 Joe Hoo Lee som hade sparat i mål näst senast. Ett tänkbart bud. 1 Talassio har läget.

Rank: 2-11-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Captivated till oddset 15.00.

10 Eskilstuna – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Global at Work har bra chans på spets från sitt spår ett. 3 Karamell A.E. är snabb i benen.


Loppanalys:

Ett stolopp och en viss Björn Goop har favoriten. Hans sto 12 Alexi Quick är van möta tuffa årgångshästar och uppgiften här ser tilltalande ut. Hon var godkänd efter galopp senast. Vinner väl inte alltför ofta och det får inte strula. Men det gör det väl sällan för Goop. Springspåret innebär nog en vettig position.

Jag går på spurtstarka 13 Indian Front. Hon avslutade rejält från kön senast och det var med bra klipp i steget. Bör vara  minst lika bra nu och nu är det anmält barfota runt om. Intressant det. Tränaren är mycket nöjd med henne men visst är läget lite chansartat. Duktig kusk och det kan lösa sig. Då biter spurten bra.

8 Lovemore duger gott felfri. Har vi sett från tätkänning på slutet och det kan nog bli offensivt upplägg. 1 Global at Work är tidig från sitt fina läge. Spetsfavorit som hon är. 3 Karamell A.E. var nära senast och kan skrälla.

Rank: 13-12-8-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Indian Front till oddset 18.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson