Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Eskilstuna 2 december: Heta chanser för Adielsson

Eskilstuna heter veckans första anhalt och jag påminner om skotvånget på hästarna. Erik Adielsson heter kvällens nyckelkusk och det ser ut att kunna bli åtminstone någon seger för blå kusk ikväll. Bland annat då i samarbete med Sofia Aronsson och de tippas som vinnare i två av loppen. De är favoritspelade men ett par roligare speldrag har jag också.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Eskilstuna – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

7 Ajlexes Cubano lär prova för tät trots spår långt ut. Formen kan vara vikande och det i kombination med skor gör att startsnabbheten kan vara något sämre. 3 Michelangelo Ås har bättre läge och bör vara rappare nu med lopp i kroppen. 2 Scellino Ås kan vara tänkbar men fördel Michelangelo Ås.


Loppanalys:

10 M.T.Joinville, 3 Michelangelo Ås och 7 Ajlexes Cubano möttes senast och då gick M.T.Joinville segrande ur striden. Han är bra och skor runt om är inget nytt och inget negativt. Kan mycket väl vinna på nytt men jag spelar på att 3 Michelangelo Ås tar revansch. Denne var mest tungt tränad inför sin comeback senast och en sådan genomkörare bör ha gjort nytta för spänsten och formen. Han såg fullt bra ut och nu är det till och med hygglig chans på spets. Har han sedan höjt sig i form, vilket  vi tror, så bör det hålla länge. Hela vägen hoppas och tror jag.

7 Ajlexes Cubano var lite seg senast och det är risk att formen är något vikande där efter en tuff säsong.

Grundkapable och lägesgynnade 2 Scellino Luis är nog på gång igen och här har Erik en av flera möjligheter för kvällen. Inte hans bästa möjlighet dock. 11 Nappa Scar smyger med och är inte borta. Hade sparat senast men behöver sin rätta resa.

Rank: 3-10-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Michelangelo Ås till oddset 4.50.

5 Eskilstuna – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Myckt svårbedömd spetsstrid då de hårt betrodda hästarna 5 Bastian Boom och 7 Jonathan Boko gör debut med framspår bil. Här kan det vara värt att föja värmningarna och biltest ikväll. Känslan är att Bastian Boom från vettigt läge öppnar rätt bra.


Loppanalys:

5 Bastian Boom vann från utvändigt ledaren senast och visade fin inställning. Lite svårbedömt vad bilstarten betyder men det känns som en förnuftig och stabil häst. Blir det spets för Eriks styrning så är det riktigt bra chans men det är lite gissningar på det.

7 Jonathan Boko borde vinna lopp snart. Gick bra efter galopp näst senast och hade krafter kvar i mål senast. Också oprövad bakom bilen och något svårbedömt så klart.

Rysare kan 8 Double Formula vara men spår och form är nog inte optimalt. Fart finns det gott om annars.

Mitt lir i loppet blir 9 Expensive som gillas. Har gjort två starter i ny regi Linder. Först blev det galopp och sedan en bra avslutning och ett formhöjande lopp. Hästen duger fint och spår nio kan betyda hygglig resa i draget. Expensive bör ha fina pengar att tjäna framöver och det kan gå vägen redan ikväll. Får mitt lir lite hjälp med tempo så blir det spännande. Det är ofta väldigt försiktiga upplägg från Linder-stallet men jag hoppas de är med i matchen ikväll. Till hyggligt odds får vi prova.

Rank: 5-9-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Expensive till oddset 7.75.

6 Eskilstuna – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

6 Celtic är startsnabb men ska nog smygas. Troligt att 4 Ruter Ess eller 5 Deep Sea är den som tidigt är i tät och jag tror på Deep Sea till ledningen.


Loppanalys:

Amatörlopp med nya kuskar på hästarna och det gör det hela lite lurigt. 4 Ruter Ess och 5 Deep Sea har båda vettiga startspår och båda duger fint i ett lopp som detta. Ruter Ess fick det lite struligt senast men avslutade bra upploppet ner. Deep Sea fick en tung inledning senast för att sedan få andrapar utvändigt och slutligen gå i mål med sparat. Jag är inne på att Deep Sea kan sno åt sig ledningen här och sedan har rutinerade Rolle Jansson bra chans att dirigera hem loppet. Jag spelar. Deep Sea kan vara lite speciell i stilen och spets vore mumma. Bör han riktigt bra chans därifrån. Vi jobbar in Rolles årsseger nummer fyra här. Ruter Ess körs av Madelen Berås och henne brukar vi bara se i monté.

9 Rally Carin (med en kusk man ser inte så ofta i lopp) och 11 Charisme du Nord visade båda mycket fin form senast och de rankas därefter. Från bakspår tror jag det får det tufft att nå min etta men osvuret är bäst.

En som har kunnande för att vinna är 7 Emotion Man men han verkar lite less på travlivet för dagen och någon bra känsla har jag inte.

Rank: 5-4-9-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Deep Sea till oddset 3.00.

7 Eskilstuna – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Son of Quarcio har toppchans att nå ledningen med så få hästar på startvolten.


Loppanalys:

Erik har mycket bra chans här med 6 Hobby de´Liton. Denne är rejäl och bra och har tävlat duktigt nu i regi Aronsson. Senast avslutade han bra i en snabb avslutning men att nå Rocky Tilly som satt betydligt längre fram lyckades inte. Sofias häst hade varit struken inför den starten och borde inte direkt svara sämre nu. Litet fält och en bra position sigernad Erik lär det bli. Sammanfattningsvis är det mycket bra chans som sagt. Bör vara tuffast här. Jag ogillar dock att spela vinnare till 1.75 och hoppar.

3 Son of Quarcio lär husera i spets länge och skulle han av någon anledning bli bortglömd av övriga så räcker Pers häst långt.

9 Herrera Boko satt fast senast och avslutade bra näst senast och hästen är riktigt bra i ordning. Kontio är ingen springspårsman men visst är läget intressant.

7 Unexpected vinner inte så ofta men svarar för bra insatser titt som tätt och senast var det en bra sådan. Tidig i ett lopp som detta.

Rank: 6-3-9-7


Spelförslag:

Jag avstår spel på  vinnare på 6 Hobby de´Liton till oddset 1.75.

8 Eskilstuna – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Något svårbedömd spetsstrid men troligt att 7 Ivanhoe med Oskar når spets. 4 Let I Be Tooma kan öppna men spåret med tränaren själv är ingen hit.


Loppanalys:

Här finner vi en häst med ett så kallat staket i programraden. Fem segrar i följd har nämligen 9 Fille Am. En fin häst som givetvis har gjort det mycket bra. Nu är det ny regi Larsson. Bra chans och Fille är kanske bara bäst och vinner men det finns frågetecken. Dels är det ny regi och det är efter uppehåll. Sedan är alla segrarna efter tidig tätkänning och oftast spets. Vidare är alla segrar tagna barfota runt om. Allt detta får vi till lågt odds och jag försöker fälla.

7 Ivanhoe vann direkt i ny regi senast och efter uppehåll. Stilen var långt ifrån fläckfri men banunderlaget var också speciellt den dagen. Här kan det mycket väl bli spets. Jag tycker ändå man ska vara lite försiktig med tanke på intrycket senast och det har heller inte gått på räls eftter segerloppet och han har stått över. Det är heller ingen spetsgaranti på något sätt.

Jag försöker hitta något roligare och mitt val blir så småningom 1 Imakethecashquick. Denne har visat mycket bra form på slutet och svarat för ett par positiva insatser. Spännande läge dessutom och en fin resa bör det bli. Svårbedömt om det kan bli spets eller rygg ledaren och nu åker skorna då på så visst finns det frågetecken även här men har vi i alla fall oddset på vår sida. Ett chanslir får det bli.

Ett rätt så lurigt lopp där många kan nämnas. 4 Let It Be Tooma är inte oäven men är tränarkörd. 10 Västerbo Cirkus kanske kan fixa segern vid hårt tempo.

Rank: 9-7-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Imakethecashquick till oddset 12.50.

9 Eskilstuna – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Vichy Grif bör sida vid sida med 2 Concrete Dee kan svara ut denne och spetsa.


Loppanalys:

1 Vichy Grif har tre segrar i följd och har vunnit på alla möjliga sätt. Spets, bakifrån och utvändigt ledaren. Formen är tiptop och hästen har  blvit allt reglerbar och bättre. Här kan starten vara extra viktig då det vore bra att svara ut snabbe 2 Concrete Dee. Sida vid sida och Erik upp på Vichy Grif gör att jag tror på spets. Och seger.

2 Conrete Dee är mycket tidig om det blir tät men 9 Global Thunder plockade ner denne från utvändigt senast. Nu är det kort distans och Concrete Dee som låg på en del senast gynnas nog av det.

10 Infinity med lopp i kroppen rankas därefter. Rätt så bra häst detta. Godkänd bakom bra hästar senast. Nytt huvudlag nu som kan ge extra pepp. Ousiderbud.

Rank: 1-2-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Vichy Grif till oddset 2.10.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson